Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Finlandia szuka pracowników

05.04.07, 13:03
    Wyniki sondy nie są zbyt optymistyczne :( Ciagle tracimy fachowców...
    Obserwuj wątek
      • noyle Finlandia szuka pracowników 05.04.07, 13:14
        Finlandia fajny kraj
        www.jacek.czarnydunajec.pl/index.php?id=112&url=finlandia.html
        pozdrav
        jacek
        • Gość: Albin Siwak Re: Finlandia szuka pracowników IP: 217.153.145.* 05.04.07, 13:23
          Jeżeli lubisz:
          - brzydkie kobiety
          - 17 letnie moskwicze
          - 4 godziny światła dziennie
          - śnieg w październiku
          - temperatury nie przekraczające 10 st. C
          - ciągłą depresję
          - lapinkultę
          - pić w kółko wódkę
          - renifery
          to Finlandia zaprasza... byłem 2 miesiące i dziękuję...
          • pauldeburg Re: Finlandia szuka pracowników 05.04.07, 13:33
            www.paramet.fi
            pracuję tu prawie dwa lata, Albinie Siwak - komuniści nie są mile widziani w
            Finlandii. Zaprzeczam twoim stwierdzeniom.
          • Gość: jacek Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:00
            Po kolei:
            > - brzydkie kobiety
            Nie ma brzdkich kobiet, tylko czasem wodki brak - patrz kilka punktow nizej

> - 17 letnie moskwicze
            Lubie young i oldtimery, na pewno mi sie spodobaja. Choc wole Lady 2107

> - 4 godziny światła dziennie
            To mi akurat niespecjalnie pasuje, lubie sloneczko.

> - śnieg w październiku
            Tez nie przepadam.

> - temperatury nie przekraczające 10 st. C
            Moze jakos zniose...

> - ciągłą depresję
            Mam i w PL, wiec co za roznica

> - lapinkultę
            Nie wiem, co to jest a nie chce mi sie szukac

> - pić w kółko wódkę
            Dam rade :)

> - renifery
            Nie takie swinstwa sie jadlo :)
            Jade :)
          • Gość: magda Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.voas.saunalahti.fi 06.04.07, 09:19
            ale stereotypami poleciales :)
            - kobiety (j faceci tez) jak wszedzie, o gustach sie nie dyskutuje, nie maja
            stylu i troche wiekszosc grubiutka
            - akurat autka ok:P
            - 4 godziny w grudniu styczniu, 20 w czerwcu lipcu - trafiles na zla pore, teraz
            mamy wiecej slonca niz w polsce
            - w Polsce tez sie zdarza, poza tym sporty zimowe zapraszaja :)
            - bzdura z temperatura, no chyba ze za kolem :P
            - to zalezne od czlowieka, nie od kraju :) ja depresje mialam w kaczogrodze :)
            tu chlone zycie
            - ok, piwo maja ohydne fakt
            - nikt Ci nie kaze pic wodki :)
            - renifery sa spoko, bez rewelacji :)

jestem juz 3,5 miesiacia :)
            jak sie uda zostaje do konca 2oo7 albo do wakacji 2oo8 :) potem po dyplomie
            chcialabym na stale :)
        • Gość: Bolo Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.29-87-b.business.telecomitalia.it 06.04.07, 06:24
          Tak, fajny tyle tylko ze nieco tam szaro, ciemno, zimno, nudno i ponuro. To nie
          dla mnie!
          • Gość: j.p e tam szaro!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:30
            wcale nie szaro i nudno.
            kolorowo i ciekawie a co najważniejsze
            jest PORZĄDEK
      • Gość: r_g Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:18
        "Ciągle tracimy fachowców." Dlaczego? Przecież jest tyle fajnych ofert pracy w
        Polsce ;-/
        www.praca.kalesin.mage.pl
      • Gość: Ed Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:30
        Nas też to wkrótce czeka!
      • Gość: Marian Wysokie podatki, drogie życie IP: *.centertel.pl 05.04.07, 14:01
        pracować tylo po to żeby żyć? - bez sensu - no i te tłuste brzydkie blondyny -
        feeeee.....
        • noyle Re: Wysokie podatki, drogie życie 05.04.07, 14:06
          Jakie drogie zycie?
          mieszkanie w Lahti kupisz już za 40 tys Euro w starych blokach
          nowe kosztuje ok 70 tys to i tak taniej niz w krakowie

produkty spozywcze wcale nie sa duzo drozsze wiele rzeczy jest nawet tanszych u
          nas. fFakt usługi, piwo i pare rzezczy jest drogie ale co tam
      • gs-arts.net [...] 05.04.07, 14:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kami [...] IP: 62.233.164.* 05.04.07, 15:48
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: black Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:21
        dla niektórych właśnie po to jest potrzebna biedna Polska, aby wszyscy w Europie
        co potrzebują taniej siły roboczej, mogli zatrudnić tanich Polaków. Doskonale
        realizował to pan prof. Balcerowicz, który w dwa miesiące zrobił z paru milionów
        Polaków nędzarzy, a potem swoją restrykcyjną polityką monetarną uniemożliwiał
        rozwój gospodarczy kraju. Na szczęście jego już nie ma, nie ma też w rządzie
        ludzi jego pokroju, to i gospodarka kwitnie.
        • hollowcat Będziesz tęsknić za Balcerowiczem... 05.04.07, 15:40
          Widać nasłuchałeś się leppera i pisu. Póki co odczuwamy ciągle skutki poprzednich rządów no i dobrej koniunktury na całym świecie. Gospodarka na wsyzskto reaguje z kilkuletnim opóźnieniem.
          Prof. Balcerowicz uratował kraj z totalnego krachu na początku lat 90. Na całym Zachodzie jest poważanym ekonomistą, tylko u nas nie bardzo. Powinni mu dawać medale za to że Polska wygląda tak jak wygląda. Bo tak to mielibyśmy drugą Białoruś...
          • Gość: orient Re: Będziesz tęsknić za Balcerowiczem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:25
            Następny okaz po praniu mózgu. Zapewne eksponat po jednej z tych Wyższych Szkół
            Szydełkowania i Tańca. :/
      • Gość: dsa Re: Finlandia szuka pracowników IP: 194.146.250.* 05.04.07, 16:10
        z krajów postkomunistycznych polska ma najwieksze bezrobocie to efekt
        poprzednich rzadów lsd
      • michalparadowski Finlandia szuka pracowników 05.04.07, 21:45
        Drodzy Finowie, przygotujcie przyzwoite warunki egzystencji, to wyjedziemy
        wszyscy. Natomiast w Polsce pozostanie PIS z emerytami i oczywiście z
        o.Rydzykiem (ściślej: Muchomorkiem Jadowitym i Pazernym - bardzo pazernym)!
      • Gość: Marian Linus Torvalds IP: 62.111.150.* 05.04.07, 23:11
        uciekł z Finlandii do Stanów żeby móc się rozwijać i robić biznes to znaczy że
        Finlandia to nie jest kraj dla mądrych i ambitnych.
      • Gość: Adam I znow spadnie w Polsce bezrobocie dzieki min, KAl IP: *.tktelekom.pl 05.04.07, 23:30
        jw
        • dobiczek Re: I znow spadnie w Polsce bezrobocie dzieki min 06.04.07, 12:00
          nalezy sie cieszyc ,ze polacy nie beda juz skazani na niebyt i nedze we wlasnym
          kraju. A wyjeżdzajacych fachowców niech zastapia dobrodzieje , którzy puscili
          naród z torbami
          • Gość: Adam Re: I znow spadnie w Polsce bezrobocie dzieki min IP: *.tktelekom.pl 06.04.07, 12:05
            Ja jestem realistą ktora stad wyjezdza 1 maja, sytulacji sie nie zmieni przez co
            najmmniej 25 lat, jesli sie myle czemu tylko w Polsce w ogloszeniu o prace nie
            ma podanej podstawowej kwoty zarobkow a na interview to pracownik ma okreslic
            ile na ile sie ceni (przy czym jest to danie mu do wiadomosci ze bedzie to
            decydujacy czynnik).
      • Gość: sarkazm Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.devs.futuro.pl 06.04.07, 12:24
        Co to ma wspólnego z Polską ?
        Przecież tutaj jest tak dobrze i bogato, ze nikomu nie opłaca się jechać :)
      • Gość: jaren Finlandia szuka pracowników IP: 82.194.62.* 23.06.08, 11:56
        2dchBe dfv078fnw8f934ndvkg2l

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka