hollowcat 05.04.07, 13:03 Wyniki sondy nie są zbyt optymistyczne :( Ciagle tracimy fachowców... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noyle Finlandia szuka pracowników 05.04.07, 13:14 Finlandia fajny kraj www.jacek.czarnydunajec.pl/index.php?id=112&url=finlandia.html pozdrav jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Finlandia szuka pracowników IP: 217.153.145.* 05.04.07, 13:23 Jeżeli lubisz: - brzydkie kobiety - 17 letnie moskwicze - 4 godziny światła dziennie - śnieg w październiku - temperatury nie przekraczające 10 st. C - ciągłą depresję - lapinkultę - pić w kółko wódkę - renifery to Finlandia zaprasza... byłem 2 miesiące i dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
pauldeburg Re: Finlandia szuka pracowników 05.04.07, 13:33 www.paramet.fi pracuję tu prawie dwa lata, Albinie Siwak - komuniści nie są mile widziani w Finlandii. Zaprzeczam twoim stwierdzeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:00 Po kolei: > - brzydkie kobiety Nie ma brzdkich kobiet, tylko czasem wodki brak - patrz kilka punktow nizej > - 17 letnie moskwicze Lubie young i oldtimery, na pewno mi sie spodobaja. Choc wole Lady 2107 > - 4 godziny światła dziennie To mi akurat niespecjalnie pasuje, lubie sloneczko. > - śnieg w październiku Tez nie przepadam. > - temperatury nie przekraczające 10 st. C Moze jakos zniose... > - ciągłą depresję Mam i w PL, wiec co za roznica > - lapinkultę Nie wiem, co to jest a nie chce mi sie szukac > - pić w kółko wódkę Dam rade :) > - renifery Nie takie swinstwa sie jadlo :) Jade :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.voas.saunalahti.fi 06.04.07, 09:19 ale stereotypami poleciales :) - kobiety (j faceci tez) jak wszedzie, o gustach sie nie dyskutuje, nie maja stylu i troche wiekszosc grubiutka - akurat autka ok:P - 4 godziny w grudniu styczniu, 20 w czerwcu lipcu - trafiles na zla pore, teraz mamy wiecej slonca niz w polsce - w Polsce tez sie zdarza, poza tym sporty zimowe zapraszaja :) - bzdura z temperatura, no chyba ze za kolem :P - to zalezne od czlowieka, nie od kraju :) ja depresje mialam w kaczogrodze :) tu chlone zycie - ok, piwo maja ohydne fakt - nikt Ci nie kaze pic wodki :) - renifery sa spoko, bez rewelacji :) jestem juz 3,5 miesiacia :) jak sie uda zostaje do konca 2oo7 albo do wakacji 2oo8 :) potem po dyplomie chcialabym na stale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.29-87-b.business.telecomitalia.it 06.04.07, 06:24 Tak, fajny tyle tylko ze nieco tam szaro, ciemno, zimno, nudno i ponuro. To nie dla mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.p e tam szaro!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:30 wcale nie szaro i nudno. kolorowo i ciekawie a co najważniejsze jest PORZĄDEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_g Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:18 "Ciągle tracimy fachowców." Dlaczego? Przecież jest tyle fajnych ofert pracy w Polsce ;-/ www.praca.kalesin.mage.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:30 Nas też to wkrótce czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Wysokie podatki, drogie życie IP: *.centertel.pl 05.04.07, 14:01 pracować tylo po to żeby żyć? - bez sensu - no i te tłuste brzydkie blondyny - feeeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: Wysokie podatki, drogie życie 05.04.07, 14:06 Jakie drogie zycie? mieszkanie w Lahti kupisz już za 40 tys Euro w starych blokach nowe kosztuje ok 70 tys to i tak taniej niz w krakowie produkty spozywcze wcale nie sa duzo drozsze wiele rzeczy jest nawet tanszych u nas. fFakt usługi, piwo i pare rzezczy jest drogie ale co tam Odpowiedz Link Zgłoś
gs-arts.net [...] 05.04.07, 14:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami [...] IP: 62.233.164.* 05.04.07, 15:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Finlandia szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:21 dla niektórych właśnie po to jest potrzebna biedna Polska, aby wszyscy w Europie co potrzebują taniej siły roboczej, mogli zatrudnić tanich Polaków. Doskonale realizował to pan prof. Balcerowicz, który w dwa miesiące zrobił z paru milionów Polaków nędzarzy, a potem swoją restrykcyjną polityką monetarną uniemożliwiał rozwój gospodarczy kraju. Na szczęście jego już nie ma, nie ma też w rządzie ludzi jego pokroju, to i gospodarka kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Będziesz tęsknić za Balcerowiczem... 05.04.07, 15:40 Widać nasłuchałeś się leppera i pisu. Póki co odczuwamy ciągle skutki poprzednich rządów no i dobrej koniunktury na całym świecie. Gospodarka na wsyzskto reaguje z kilkuletnim opóźnieniem. Prof. Balcerowicz uratował kraj z totalnego krachu na początku lat 90. Na całym Zachodzie jest poważanym ekonomistą, tylko u nas nie bardzo. Powinni mu dawać medale za to że Polska wygląda tak jak wygląda. Bo tak to mielibyśmy drugą Białoruś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Będziesz tęsknić za Balcerowiczem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:25 Następny okaz po praniu mózgu. Zapewne eksponat po jednej z tych Wyższych Szkół Szydełkowania i Tańca. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Finlandia szuka pracowników IP: 194.146.250.* 05.04.07, 16:10 z krajów postkomunistycznych polska ma najwieksze bezrobocie to efekt poprzednich rzadów lsd Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Finlandia szuka pracowników 05.04.07, 21:45 Drodzy Finowie, przygotujcie przyzwoite warunki egzystencji, to wyjedziemy wszyscy. Natomiast w Polsce pozostanie PIS z emerytami i oczywiście z o.Rydzykiem (ściślej: Muchomorkiem Jadowitym i Pazernym - bardzo pazernym)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Linus Torvalds IP: 62.111.150.* 05.04.07, 23:11 uciekł z Finlandii do Stanów żeby móc się rozwijać i robić biznes to znaczy że Finlandia to nie jest kraj dla mądrych i ambitnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam I znow spadnie w Polsce bezrobocie dzieki min, KAl IP: *.tktelekom.pl 05.04.07, 23:30 jw Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Re: I znow spadnie w Polsce bezrobocie dzieki min 06.04.07, 12:00 nalezy sie cieszyc ,ze polacy nie beda juz skazani na niebyt i nedze we wlasnym kraju. A wyjeżdzajacych fachowców niech zastapia dobrodzieje , którzy puscili naród z torbami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: I znow spadnie w Polsce bezrobocie dzieki min IP: *.tktelekom.pl 06.04.07, 12:05 Ja jestem realistą ktora stad wyjezdza 1 maja, sytulacji sie nie zmieni przez co najmmniej 25 lat, jesli sie myle czemu tylko w Polsce w ogloszeniu o prace nie ma podanej podstawowej kwoty zarobkow a na interview to pracownik ma okreslic ile na ile sie ceni (przy czym jest to danie mu do wiadomosci ze bedzie to decydujacy czynnik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm Re: Finlandia szuka pracowników IP: *.devs.futuro.pl 06.04.07, 12:24 Co to ma wspólnego z Polską ? Przecież tutaj jest tak dobrze i bogato, ze nikomu nie opłaca się jechać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaren Finlandia szuka pracowników IP: 82.194.62.* 23.06.08, 11:56 2dchBe dfv078fnw8f934ndvkg2l Odpowiedz Link Zgłoś