dawmax 16.04.07, 14:03 Witam Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat pracy w Philipsie w Bielsku. Jakie warunki, zarobki, atmosfera. Jestem mlodym inzynierem z polrocznym stazem. Czy mam wogole szanse?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambi7 Re: Praca w Philips Lighting Bielsko 17.04.07, 23:17 Podejrzewam, że firma ta stosuje te same metody rekrutacji w każdym swoim oddziale w Polsce, więc.... najpierw przygotuj się na "test osobowości" (100 cech ludzkich zgrupowanych w tabelce o wymiarach 25 wierszy x 4 kolumn - z każdego wiersza wybierasz najlepiej i najmniej pasującą do Ciebie cechę; razem wybierasz 50 cech). Nie wiem jak to działa, bo nigdy nie otrzymałem swoich wyników :-( Później test inteligencji - coś w stylu testów IQ (tych z dopasowywaniem symboli). Mocno patrzą na znajomość języka angielskiego (przyjeźdżają do nich Holendrzy raz na 2 miesiace i sie zaczyna "jazda" z nimi po angielsku przez kilka dni). Podsumowując - im lepiej znasz ang., tym większa szansa na pracę. Odpowiedz Link Zgłoś