Gość: M.S. Re: Garmond Press!!! IP: *.citynet.pl 27.02.08, 17:59 GARMOND PRESS - TRAGICZNA FIRMA. Prezes tej firmy chyba nie ma pojęcia co dzieje się obecnie na rynku pracy a pracownicy którzy tam jeszcze pracują chyba są nie spełna rozumu. Pracowałam tam trzy tygodnie za jak się później okazało najniższą krajową. Miałam dostać premie ale okazało się że prezes mi jej nie przyznał bo się sama zwolniłam widząc te wszystkie chore zakazy panujące w firmie. Na dzień dobry dowiadujesz się że pensja kasjerki hipermarketu dla doświadczonej księgowej przy 8,5 godzinnym dniu pracy to szczyt marzeń i dopiero po okresie próbnym dostaniesz obiecane "kokosy". Dodatkowo powinnam się cieszyć bo firma od stycznia nie pracuje w soboty. Potem sukcesywnie dowiadujesz się że na 11 osób w dziale księgowym kod dostępu do ksero mają 2 osoby, że w firmowej lodówce nie wolno trzymać jedzenia bo prezes zabronił, że prezes nie życzy sobie spożywania posiłków przy swoim stanowisku pracy, że nie lubi kwiatów, zabrania słuchac radia, nie masz dostępu do internetu, firma nie zapewnia pracownikowi nawet wody mineralnej i wiele innych. Do dzisiaj nie dostałam umowy o prace bo prezes nie miał czasu jej podpisać, dobrze że dostałam chociaż świadectwo pracy. Rotacja pracowników jest imponująca. Żałuje że nie przeczytałam tych opini zanim się tam zatrudniłam. Ogólnie szefostwo wysoko lata nad ziemią w przekonaniu że pracują w najlepszej firmie na świecie. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: Garmond Press!!! IP: 82.146.247.* 08.05.08, 18:45 Ja tez pracowałam w tej firmie. wyzysk straszny. siedzenie od rana do wieczora a jak mnie zatrudniali to mowili że praca jest w godz. od 8 do 16 guzik prawda zapieprzasz jak nie wiem co i do tego trakutja cie jak .... warszawa sie z toba w ogóle nie liczy olewaja to co ty masz do powiedzenia. wszyscy maja do ciebie pretensje. ludzie uciekajcie gdzie pieprz rośnie. za nadgodziny nie płacą i ciezko z odzyskanie pieniędzy. musisz walczyc o swoje i żebrac o pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś z o/rzeszów Re: Garmond Press!!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.05.08, 21:46 Pracowałam bardzo długo w GP dużo o niej wiem i wiem o tych obiecanakach cacankach. Tej firmie musisz poświęcic dużo najlepiej wszystko a i tak to będzie mało. Faktycznie ,,wyścig gryzoni,,. Pracuje tam dużo fajnych ludzi. Lizusi mają tam lepiej(normalne każdy lizus ma dobrze), ale można tam cos bez lizusostwa wystarczy poznac dobrze wszystko i wszystkich i w miarę inteligentnie wykorzystac, można do czegoś dojśc, nie wszyscy dają radę to przykre ale odpadają Ci najsłabsi, choc wiekszośc tego co przeczytałam to rzeczywiście prawda...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieistotne [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 10:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Rekrutacja IP: *.jmdi.pl 02.06.08, 23:48 Na to forum trafiłem przez przypadek szukając informacji o firmie GP. Pojawiło się ogłoszenie na pra.itd..:) szukają SPECJALISTY DS ORGANIZACJI DOSTAW w Warszawie. Pytanie mam czy ktoś już pracował na tym stanowisku w tej firmie ? I czy może coś podpowiedzieć. Tylko proszę konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re: Garmond Press!!! + wykształcenie kierownictwa IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 21:41 I co chciałaś nam przekazać? Facet się dokształca, a Ty się nabijasz. Zgadnij o kim to źle świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Garmond Press!!! IP: *.net.mlociny.pl 07.06.08, 13:53 Piotrze, ja juz mam zlozony pozew i prawie, ze finiszuje z korzyscia oczywiscie dla mnie. Pan prezesik polegl na calej linii. Sam nawet zaczal sie juz gubic we wlasnych klamstwach he he. A pani mecenas??? Boze!!!! kto ja dopuscil do wykonywania tego zawodu. Ale coz. Jaka firma taki adwokat. Takze zycze powodzenia i sluze pomoca. pozdrawam calineczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windykator Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 18.06.08, 19:27 P. Piotr zapomniał dodać, że jest dłużnikiem a nie byłym pracownikiem. A propos, cóż takiego złego zrobiła Pani ta firma? Widzę Pani wpisy w ogromnej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Garmond Press!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.09, 09:48 mam do ciebie prośbę.Przybliż mi swój problem z tą /firmą/.Przepracowałem 950 godzin za 1254zł 16gr,i wmówiono mi manko na 6800zł.Okres mojej pracy 14styczeń 2009 do 17 kwiecień 1009r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faf Re: Rekrutacja IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 17.06.08, 13:00 Byłem dzisiaj na rozmowie w Rzeszowie, dobrze mi poszło, jak sądzę. Ubiegam się o stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Powie mi ktoś jakie konkrety na ten temat? Trochę się naczytałem tu o tej firmie, ale widze że głównie chodzi o Warszawe i Katowice. Nie zniechęcają mnie te wszystkie opinie, wręcz przeciwnie, uważam że większość, poprostu nie może być prawdą. Jest jakiś pracownik/były pracownik z Rzeszowa, który może mi coś na ten tema powiedzieć? Z góry dzięki. drabsztal@wp.pl, gg: 6662990 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Do FAFa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:59 Jak się naczytałeś i nie wierzysz w to co tu piszą to po cholere się pytasz o zdanie innych. W każdym zasranym oddziale tej firmy dzieje się to samo. W każdym z oddziałów dyrektor zmienia się co rok lub dwa i przechodzi do następnego robiąc zamieszanie i burdel. Także nie licz na to , że jak będziesz żyły wypruwał to nim zostaniesz , bo te stanowiska są dziedziczone i przynajmniej na 10 lat do przodu obstawione. hahahaha. Tylko miejmy nadzieję, że tyle już garmond nie pociągnie a wyprzedają się powoli, bo połowa stanowisk już nie istnieje , a i oddziały się zaczynają kurczyć. Jeśli byłaby to poważna firma to zależałoby jej na rozbudowie a nie na likwidowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Garmond Press!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:45 Ktos pracował na ślaśk?Jak tam to wyglada.Składałem podanie na PH i sie dostałem tylko mam założyc własna działalnośc i niby 2000zł na umowie.Iśc w to czy nie ryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Do Gościa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:52 Wiesz co jakie szczęście , że się dostałeś. Na Śląsku akurat żeby zostać PH nie ma najmniejszych problemów jeśli właśnie znajdzie się jeleń który założy działalność. Jeśli chcesz to spróbuj ale ja szczerze odradzam. Za mojej kadencji przewinęło się tylu PH , że niektórych bym na ulicy nie poznała na pewno , a kontakt z nimi był codziennie. Zwalniali się sami przeważnie , a powodem dla którego zwolniła ich firma było za małe angażowanie się- po prostu nie mieli ochoty pracować po godzinach, lub w nocy za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaDe Re: Garmond Press!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 10:16 Witam! Miałem przyjemność pracować w jednym ze śląskich odziałów GP i powiem szczerze ze nie bylo najgorzej ale najlepiej tez nie. Wszystkich PH zatrudniają na działalności a osobiście znam jedna osobę która ma umowę o pracę w tej firmie (oczywiscie nie jest przedstawicielem). Na poczatku dostaniesz Seicento z przebiegiem conajmniej 300 000 km więc wiecej przesiedzisz u mechanika niż w pracy. Dodatkowa atrakcja bedą nocne podróże z prasą kiedy kierowcy zepsuje sie auto i to Ty bedziesz musial go zastapic (o ile nie nawali Ci prędzej legendarne Seicento). Na sam koniec czeka Cie sposob traktowania przez kierwonika lub dyrektora dla ktorego niestawienie sie na jego ukochane odprawy (mimo ze np. zepsuje Ci sie samochod) jest równoznaczne ze zwolnieniem. Ogólnie jednak polecam pracę w GP tak przez 1 rok bo w tym czasie firma dba o Twoj rozwoj zawodowy - uczy Cie jak nalezy sie dobrze podlizac zeby osiagnac cel, jak dobrze kombinowac zeby dyrektor sie odwalil, jak nauczyc sie opanowywac nerwy u mechanika a przede nauczysz sie jak poprzez znajmosci mozna dojsc bardzo wysoko (patrz post wyzej na temat pana K.D.). Zastatnów sie synek ;-) i dopiero potem podejmij decyzje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Garmond Press!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.08, 10:13 Przymieżałem sie do pracy jako PH w Rzeszowie.Z tego co czytam to tragedia,a ja już nie mam zamiary nawet tam dzwonić.Dziwi mnie jednak,że w XXI wieku takie sytuacje mają miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.11.08, 20:07 Dobrze zrobiłeś, bo z taką ortografią nie miałbyś szans! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony GP Re: Garmond Press!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 10:32 Pewnie do dziś w jednym z oddziałów dyrektor drukował dla przedstawicieli pismo dotyczące umowy, które zawierało błąd ortograficzny, więc nie strasz kolegi...ma szanse nawet na gigantyczny awans...w końcu to w Garmond spełnia się American Dream, a raczej Garmond Dream! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Garmond Press!!! IP: 83.1.75.* 04.07.08, 15:03 Osobnym chyba problemem (sorry, jeśli ktoś już ten temat tu poruszył, a ja tego nie doczytałem) są sprawy, które Garmond wytacza swoim dłużnikom, a które dotyczą umów podpisywanych, kiedy nie było jeszcze ustalonych odsetek maksymalnych.... Coś o tym wiem, bo niedawno szarpałem się o to z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Garmond Press!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:04 Ja podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Pracowałem w oddziale łódzkim o stycznia do końca czerwca, oczywiście codziennie po 10-12 godzin i na umowę zlecenie bo umowa o pracę miała być po okresie próbnym ale nie była. Nawet nie wiem do kiedy miałem podpisaną umowę zlecenie, bo jej nigdy nie widziałem na oczy. Wynagrodzenie standardowo 50 zł dziennie, bez względu na ilość godzin. W momencie gdy złożyłem wypowiedzenie zaczęły się jaja. Ostatnia wypłata zmniejszona o 200 zł bo niby miałem braki w rozliczeniach (ciekawe dlaczego wcześniej nigdy tak nie było)i pogróżki że wymawiając umowę muszę się liczyć z tym że nie odzyskam weksla na 1000 zł i będę za niego płacił. Zapomniałem Wam powiedzieć że aby zacząć pracę trzeba było podpisać taki weksel jakoby na poczet strat firmy. Teraz czekam na pieniądze. Może się doczekam do 20 lipca, bo ostatnio tak wysyłają przelewy mimo że rachunek podpisywałem zawsze do 8go. Cóż zdobyłem wielkie doświadczenie w mojej pierwszej pracy. Wiem już że pracownik to coś dużo gorszego niż człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galicjusz Re: Garmond Press!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 16:54 Idziesz na rozmowę o pracę do Garmond Press? Zapytaj: 1Jaki będzie system premiowy dla handlowca?Nie licz na wysokie premie, rynek jest trudny....zapytaj o najlepszych handlowców o najsłabszych ile mają średnio premii w miesiącu. 2. Jakie narzędzia pracy dostaniesz...samochód-zapytaj dokładnie,o telefon czy będziesz miał możliwość dzwonienia do klientów czy dostaniesz tylko aparat do przywoływania pracownika:) 3.Porównaj strony www firm kolportażowych (czym oprócz prasy się zajmują,kiedy aktualizowali stronę i możesz zapytać w Garmond na czym polega działalność reklamowa itp.) 4. Sprawdź w twoim mieście jakie firmy mają najwiecej kiosków, saloników w centrach handlowych i jak wygladaja te saloniki na tle innych - to da ci porównanie. 5. Praca na działalności?-Zyskujesz 300-400zł -i to tylko pozornie,firma zyskuje dużo więcej finansowo nie płacąc ZUSu, podatku i wliczając rachunki w koszty. Dodatkowo urlop, L4, itp. gdzieś się te 400zł ekstra podziało:) więc proponuję walcz o umowę o pracę z tą samą kasą. 6. Zapytaj o atuty firmy, czym jest lepsza od konkurencji....zadaj pytanie na forum czy faktycznie otrzymałeś prawdziwą odpowiedz. Służę pomocą...w żadnym wypadku nie zniechęcam do podjęcia pracy w Garmond....tylko na jasnych warunkach, bez kłamstw, ściemniania. Zmiana pracy to poważna sprawa i każda pomyłka to strata czasu, pieniędzy i energii którą chyba warto wykorzystać w lepszy sposób niż szukanie kolejnej pracy. Jakieś pytania....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem jedno... Re: Garmond Press!!! IP: *.mas.airbites.pl 03.10.08, 19:02 ludzie mogą być mili, można mieć mniej, aniżeli więcej, ale nie można akceptować faktu,że firma Garmond Press- korzysta ....małe zarobki ?...najniższe z możliwych, przyszłość...czym jest?...stabilizacją w b. skromnym biurze z brakiem perspektyw...? przyjazdy do pracy, powroty...zadania....dni płynące...i niedopowiedzenia...fakty, że jest bylejak, nie oznaczając, że w Garmondzie brak miłych , fajnych kobiet, pracujacych dla atmosfery, z przyzwyczajenia, kobiet , których nikt nie doceni w aspekcie finansowym, uznaniowym, gdyż Garmond Press to oszczędność , braki i...dla mnie kolejnym przeszłym momentem mego życia w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowo Re: Garmond Press!!! IP: *.centertel.pl 12.08.08, 23:36 Ja pracowałam tam ponad rok. Dokonania pani H. jak i innych pseudokierowników z Warszawy są mi dobrze znane. Kadra niewykształcona, niedouczona itd. Często pracownik wie więcej o działaniu samego programu dodam, że specjalnie napisanego dla firmy, niż szanowne kierownictwo (czytaj dyrektor, prezes). Ogólnie podsumowując rok - wyzysk za marne pieniądze, premie wypłacane jak się komu podoba i nie o czasie. Podstawa - najniższa krajowa - a po co więcej? Niech debile pracują za grosze. Hitem jest na pewno skąpstwo kadry, na wszystkim - podobno od nich samych niezależne tylko od samego właściciela firmy - blebleble. Do tego stopnia, że: sprzątaczka musi zaklejać worki wymienne (jednorazowe) do odkurzacza taśmą izolacyjną po opróżnieniu (to moje ulubione), podłogi myła ludwikiem, a przy umywalce w obleśnych łazienkach stał szampon do włosów - jakby ktoś nie wiedział to było to mydło do rąk (ewentulanie jakiś żel pod prysznic - ale mała tubka bo to próbka z gazety, w końcu tyle tego na magazynie). Zachorować w tej firmie Ci nie wolno bo nieważne ile byś był na takim zwolnieniu to 80% pensji i tak nie ujrzysz. Jak będzie połowa to sukces. W zimie - piździ za przeproszeniem jak na Syberii, warunki pracy jak w obozie. Zdarzało mi się siedzieć w kurtce zimowej i rękawiczkach. Sprzęt komputerowy - pierwsza klasa. Mój komputer wymieniany z 10 razy, myszki usyfione, jedyne co w miare dobrze wyglądało to monitory - ciekawe jak długo skoro sprzątaczka przecierała je mokrą, śmierdzącą ścierą. Coż miała robić kobieta jak jej tak kazał pan R. - kierownik od siedmiu boleści w dziale administracji. Odpowiedzialny za zaopatrzenie biura w materiały do pracy. I co z tego skoro uważał się za bossa i na długopis (bica za 50 groszy) czekało się dzień może dwa. A po jedną kopertę domagał się złożenia zamówienia od całego działu. Pieprzenie. ciekawym tematem, którego nie mogę ominąc w tym poemacie (bo zamierzam tylko w jednym się zmieścić) jest również siedzenie po godzinach w tej firmie. Można siedzieć i siedzieć im dłużej tym bardziej liżesz dupę kierownictwu. Pracujesz w końcu wtedy za darmo dla dobra firmy (i swojego rozwoju hahahha)Drugie zmiany - to też hit! Można nawet do 24 podpisywać faktury dla klientów a złamanego grosza za pracę w nocy nie dostaniesz!!! Jak Cię ktoś potem odwiezie do domu rozpieprzoną blaszanką to możesz być zachwycony, że miałeś transport. Ludzie?? to chyba jedyne co trzymało w tej firmie bo zdarzali się normalni. Z niektórymi można mieć kontakt na dłużej. Ogólnie jak wygląda GP dziś? Wszystko się sypie bo już każdy zdążył się przekonać co do za shit. Nie ma komu pracować - teraz ludzie z innych oddziałów przyjeżdżają, żeby ratować GP W-wa ciekawe jak długo to jeszcze potrwa. Pozdrowienia dla pana D i pana U!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowo Re: Garmond Press!!! IP: *.centertel.pl 14.08.08, 21:59 Jak człowieka to mnie zaczęli dopiero traktować w mojej nowej pracy. Widać można. I nie żałuje w ogóle, że olałam cały ten burdel na kółkach i olewa go coraz więcej osób. Prezesik w sądzie będzie bronił mienia swojej firmy to oczywiste, ale do tego żeby zaczął traktować pracowników jak ludzi a nie niewolników to mu jeszcze daleko. Nadgodziny tam były i będą, skoro ta cała druga zmiana (dla niewtajemniczonych praca od 13 do 21) nieraz kończyła się o 22,23 czy 24 to jak to mam rozumieć?? Szczerze to nie chce mi się z nimi już sądzić, nie chce mi się patrzeć na te zakłamane twarze w sądzie. Chociaż pewnie by było warto, nawet świadkowie by się znaleźli. Świetnie, że ta strona istnieje i że ludzie przed pójściem na rozmowę do GP mogą sprawdzić i sprawdzają w necie opinie na temat tej firmy. Obiło mi się już o uszy kilka przypadków, że osoby umówione na rozmowę w sprawie pracy po prostu na nią nie przyszły. Myślę, że spora zasługa tych, w dużej mierze prawdziwych komentarzy na tym forum. Mogą sobie ludzie pisać, że jesteśmy zepsuci i pierzemy swoje brudy publicznie a nie w sądach. I co z tego?? niech każdy potencjalny pracownik GP wie w jakie g... się pakuje podpisując umowę. Ja też się wpakowałam, na szczęście w porę się opamiętałam, ale smród pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelika Re: Garmond Press!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 17:55 Witam. W najbliższym czasie podam adres kancelarii gdzie mogą zgłaszać się poszkodowani pracownicy i klienci. (darmowa pomoc) Pozdrawiam. p.s. Bardzo się cieszę, że już nie pracuję w Garmond Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta co PRÓBUJE Re: Garmond Press!!! IP: *.mas.airbites.pl 26.09.08, 21:10 pominąwszy 1-2 dniowe opoznienie wyplaty na raty 2...kazdy to wie...i nadgodzin ...to co jeszcze...czy jest ktos z Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Garmond Press!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.08, 08:26 Ja jestem z Wrocławia i chętnie się z Tobą skontaktuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana!!!! Re: Garmond Press!!! IP: *.centertel.pl 28.09.08, 11:04 Witam , chyba mamy podobny problem bardzo chetnie sie z Panem skontaktuje.Prosze o jakiś kontakt poza tym forum Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtala Re: Garmond Press!!! IP: *.chello.pl 05.02.09, 10:40 witam.przestrzegam wszystkich przed wsp z ta firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtala Re: Garmond Press!!! IP: *.chello.pl 05.02.09, 11:23 Od około roku niestety korzystam z usług tej firmy i na tym będzie koniec. Współpracę z nią można krótko "MASAKRA!!!!!!!!!". Prowadząc sklep korzystam z usług różnych dostawców ale z tak nie solidną, nie dbającą o klienta nie miałem jeszcze do czynienia. Przykładowo przy zamówieniu kilkudziesięciu pozycji na punkt dostarczane jest tylko kilka i na dodatek z takim opóźnieniem, że człowieka szlak trafia. Na dodatek skontaktowanie się z firmą lub przedstawicielem w celu reklamacji graniczy z cudem. Jednym słowem pełna zlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWojtek Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 19:46 Każdy kto trochę się w temacie dystrybucji prasy orientuje już wie, że kłamiesz! Przecierz o dacie wydania danej gazety decyduje jej wydawca a nie firma kolportażowa - to po pierwsze i wszyscy dystrybutorzy w tym samym dniu je dostarczają do punktów sprzedaży. Po drugie - to już dla inteligentnych wiadome - na rynku prasy jest ok 3000 tytułów i jak chcesz handlować kilkudziesięcioma tzn. że jesteś małym leszczem którym nikt nie będzie się przejmował, to tak jakbyś w hurtowni z papierosami chciał kupić dwa kartony. Daj sobie spokój, chyba że jesteś z konkurencji to rozumiem twój wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurelia Re: Garmond Press!!! IP: 194.181.22.* 11.09.09, 16:30 Swietnie teraz pokazales podejscie do klienta. "Jestes malym leszczem, bo zamawiasz tylko siedemdziesiat kilka tytulow"... Taki jeden punkt w Broniszach np. zamawial niewiele wiecej, a byl swego czasu jednym z wiekszych pod wzgledem obrotu, bo sprzedawal duzo egzemplarzy drogiej prasy kobiecej i innych. I co? To tez leszcz? I wyobraz sobie, ze wlasnie dzieki takiem u traktowaniu klientow firma wyrabia sobie tak cienka opinie jaka ma. Tak to juz jest. Nie zarobia na Tobie, to maja Cie w d...e. Co zrobic jednak, skoro za rozwoj oddzialu w W-wie odpowiadaja m.in. ludzie, ktorzy wykazali sie gdzies w wioskach na poludniu Polski... Zeby utrzymac klienta trzeba kultury osobistej i powagi , a nie obiecywania gruszek na wierzbie i olewania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalreading123 Re: Garmond Press!!! IP: *.29.90.206.threembb.co.uk 04.06.13, 12:04 Prosze mi numer telefonu wyslac wowczas oddzwonie do Pani I porozmawiamy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garmondek Re: Garmond Press!!! 30.09.08, 17:51 a ja mam slowko do przemadrzalych dzieczynek z analiz; przestancie zadzierac nosa , bo wam sie chyba w du.. poprzewracalo!!!macie takie samo stanowisko jak wiekszosc ludzi w tej firmie , wiec przestancie sie zachowywac jakbyscie wszystkie rozumy pozjadaly, bo macie jeszcze mleko pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 03.10.08, 15:35 Niedawno byłam na rozmowie w warszawie w dziale analiz. praca wydaje mi sie calkiem mila, rozmowe mialam z jakas kieowniczka. Mozecie cos wiecj o tym dziale napisac ?? jak na poczatek wielkiej kasy nie ma, ale jakos przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.chello.pl 04.10.08, 10:21 Skoro tak tam dobrze co niektórym jest to niech mi odpowiedzą na pytanie: Dlaczego syn właściciela tego burdelu poszedł stamtąd w pi..du? Czego on nie był w stanie wytrzymać , że posunął się do tego? Czy naprawdę było mu tam źle? Czy może bał się , że jak wyjdą pewne rzeczy na jaw to pójdzie z nimi wszystkimi do piekła? No cwaniaki!!! Moim zdaniem to forum już nie ma sensu. To co miało być napisane już napisano a czego jeszcze nie napisaliście to można w zasadzie przewidzieć. Po co szarpiecie nerwy. Mało już ich straciliście przez tą bandę niedouczonych baranów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a moze tak ... Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.mas.airbites.pl 07.10.08, 09:56 z kultura o zarobkach... PENSJA 1126 ZŁ BRUTTO STAWKA GODZINOWA PRZY UMOWIE ZLECENIU 5,50 BRUTTO I ZYCIE TOCZY SIĘ DALEJ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były prac. GP Bydg Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 12:38 Witam! Pracowałem w tej firmie jako przedstawiciel przez ponad pół roku w oddziale w Bydgoszczy.Była to moja pierwsza praca więc bardzo chciałem ją dostać wiec zgodziłem się na dzialanosc za 1600 zł.W momencie jak sie zatrudnialem to jeszcze wlasnej dzialalnosci nie mialem wiec wyplacali mi na reke a potem kolega z oddzialu wystawial im fakture i w ten sposób dostawalem pensje nie wspomne ze z opoznieniem.nie mialem nawet czasu zeby zalozyc ta dzialalnosc bo tyle bylo pracy.po jakims okresie adaptacji w tej firmie zauważyłem co sie dzieje w tej firmie i zdecydowalem sie nie zakladac dzialalnosci. Powidzialem ze przechodze na umowe o prace. Z wielki oporami zgodzili sie ale oczywiscie za niższą kwote-1200 zł na ręke .W tym była najniższa krajowa na umówie a reszta to była ustna premia uznaniowa. wiec jak zblizal sie czas wyplaty to oczywiscie z opóznieniem przychodzila ta pierwsza czesc. miala przychodzić ustawowo do 10 kazdego miesiaca a przychodzila kolo 20tego a ta druga czesc pod koniec miesiaca. Oprócz tego mialy być wyplacane premie za pozyskanych klientow.na poczatku mialy być to niezle sumy ale jak sie potem okazalo byly to marne grosze za ktore trzeba bylo sie ciagle pytac kiedy wyplaca. Najlepsze byly godz pracy niby od 8-16 a jak sie potem okazalo bylo trzeba zostawac po godzinach za ktore nikt ci nie placil albo jeszcze przyjerzdzac na nocna zmiane i rozwozic gazety bo kirowcy sie nie pokazywali(nie dostawali pieniędzy). Samo zatrudnianie tych kierowców to była komedia (ludzie zupelnie nie odpowiedzialni.Ty łapiesz klientów a oni gubią gazety albo wogole ich nie dostarczają. i byly takie przypadki ze bylo trzeba na rano kupic w kioskku kilka gazet i jechac do torunia zawisc te gazet do x firmy. I jeszcze na koniec jak się zwalnialem to nie wyplacili mi calej pensji tylko pirwsza rate a tej drugiej uznaniowej nie wypłacili. Przychodzac do tej firmy belem pelen nadziei chcialem sie wykazac a tak to sie tylko zrazilem i nauczylem czytac dobrze umowy o prace;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKA JEDNA:) Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.mas.airbites.pl 07.10.08, 12:42 ZNAM TO UCZUCIE...WPRAWDZIE ...SZYBCIEJ ANIZELI TY ODESZŁAM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.mas.airbites.pl 22.10.08, 15:10 a ja czekam na wypłatę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHE Re: Garmond Press!!! IP: *.chello.pl 22.10.08, 10:08 MACIE RACJE ja w Krakowie bylem na ,,rozmowie kwalifikacyjnej,, na magazyniera, dają 1100 na reke (8 godz, 5 dni w tygodniu + 2 soboty w miesiacu) ale TRZEBA ZALOZYC WLASNA DZIAŁALNOŚC GOSPODARCZA !!! hehe wręcz wyśmialem goscia i czym prędzej stamtąd wyszedłem :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.mas.airbites.pl 23.10.08, 14:02 niepoważna firma...niestety opinie tu sa prawdziwe...a myslalam ,ze mozna ufac ...''uczciwym'' szefom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuje w GP Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 21:35 Tak, jestem pracownicą w GP i widzę, że koleżance żółć się wylewa już ładnych kilka miesięcy :-) i pluje na wszystkich równo (na mnie też choć mnie nie zna i pewnie nigdy nie widziała). Pracuje w mieście podlegającym pod GP Kraków i nie zauważyłam żadnych nieprawidłowości o których Pani pisze i proszę mi nie sugerować wazeliny ani seksu z przełożonym. Szef jest normalnym (równym) gościem i pracuje z tego co wiem ponad 10 lat, więc gdyby było tak źle jak Pani pisze to nie siedziałby w tej firmie. Wypłata nigdy się nie opóźniła choćby o dzień (fakt jest w dwóch częściach ale wszystko legal, ZUS itp.) Proszę napisać ile Pani przepracowała w GP, to rozjaśni całą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowo Re: Garmond Press!!! zakończcie to IP: 81.210.16.* 19.11.08, 13:18 A ja się zgodzę z koleżanką, która opluwa GP od jakiegoś czasu, bo ma racje. Ty (albo Pani) nie wiem jak się zwracać, w końcu to forum, pracujesz w GP podlegającym pod Kraków. Popracuj w Warszawie, to zrozumiesz o czym ona pisała. Walenie w bambus na każdym kroku pracownika, pensja spóźniona prawie zawsze, pieprzone nadgodziny za które nikt płacił. Zimno jak w psiarni, rekawiczki i kurtki na czas ziomowy to podstawa inaczej nie da się pracować. Nikt nie potrafi wyjasnić błedów w przelewach pensji pracowników. Najniższa krajowa to podstawa w pensji oczywiście, więcej nie usłyszysz nigdy na początek bo po co???? Pracowałam 1,5 roku to mało, zeby to wszystko zobaczyc i odczuć??? Dopiero teraz wiem co to znaczy normalny pracodawca i normalna pensja, szkoda ze tak pozno się otrzasnelam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demus Re: Garmond Press!!! IP: 80.50.125.* 06.12.08, 17:51 pracuję tam 3 dni, nie podoba mi się ta wzmianka o dzialalności gospodarczej, ocb?? podejrzana sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowo Re: Garmond Press!!! IP: 81.210.16.* 09.12.08, 13:45 zależy na jakim stanowisku pracujesz? handlowiec? jesli tak to musisz założyć własną działalność gosp. i sam się rozliczać. poszukaj lepiej innej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: Garmond Press!!! IP: *.tsi.tychy.pl 16.12.08, 14:56 Witam Mam pytanie czy ktos z osób wypowiadających sie na forum pracował w GP jako przedstawiciel handlowy? oddział katowice? jakie sa realne zarobki i jak praca wyglada. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiczka Re: Garmond Press!!! IP: *.mas.airbites.pl 23.12.08, 17:00 pozdrawiam Wrocław pana ...I.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Garmond Press!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 12:00 Nie jestem pracownikiem tej firmy, lecz klientem. Podpisalismy umowe i od 2 stycznia GP miała dostarczac nam czasopisma. Pisze miała poniewaz ani 2 ani 3 stycznia nikt z firmy sie nie zjawił. Czasopism nie dostalismy. Telefonów od nas nie odbieraja. Przedstawiciel handlowy, który snuł nam wizje jak to bedzie z nimi pieknie ma wyłączona komórke. Przestrzegam wszystkich klientów przed ta firma. Spotkamy sie w sadzie. Mówie o oddziale katowickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papuga Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 03.01.09, 22:21 Co napiszesz w pozwie? O co będziesz się sądził(a)? Znalazłeś forum i wątek o firmie, a nie znalazłeś numeru telefonu do biura? Pozdrawiamy i obnażamy konkurencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowo Re: Garmond Press!!! IP: 81.210.16.* 06.01.09, 16:52 Ktoś tu ma problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu??? Przecież klient wyraźnie napisał, że firma nie odbiera telefonów, a jej bezpośredni przedstawiciel ma wyłączoną komórkę. To co mu da szukanie numerów po necie? Do kogo? No i co za głupie pytanie o co się będzie sądził? Podpisał umowę, od 02.01 miał mieć gazety a ich nie ma? To chyba wystarczające naruszenie warunków takiej umowy nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Garmond Press!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 09:54 Przedstawiciel handlowy nadal nie odbiera od nas telefonów. Podobnież awansował. Udała nam sie porozmawiac z kierownikiem i owszem od poniedziałku (5.01) czasopisma sa dostarczane. Czekamy na uzupełnienie wszystkich numerów styczniowych. Ale jedno wiem na pewno nigdy nie przedłuzymy z ta firma umowy. Spraw problemowych nie załatwia sie wyłączaniem i nie odbieraniem telefonów.Pozdrawiam naszego przedstawiciela handlowego pana Marcina. Moze czyta to forum?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 18:47 Ale kłamiesz! 3 stycznia o 12.00 napisałeś, że nie masz dostawy. A już 5-go rano dostałeś gazety. To kiedy dodzwoniłeś się do biura?? W niedzielę??? Kłamczuch z Ciebie, fe nieładnie! Kilka linijek wyżej stoi, że jesteś matołkiem z konkurencji, teraz wiem, że to na 100% prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Garmond Press!!! IP: *.ghnet.pl 06.03.09, 07:57 Jak widać niektórzy pracownicy są bardzo "inteligentni" i dlatego mają problem ze zrozumieniem prostego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Garmond Press!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:43 szukają oszczędności, bo przegrywają sprawy w sądzie pracy z byłymi pracownikami ;-) Wczoraj następna osoba wygrała z tą firmą spore pieniądze za harowanie w weekendy i w godzinach nadliczbowych!!!! Gratuluję!!!!! Oby więcej takich odważnych ludzi!!!!!!!!! Gorąco namawiam skrzywdzonych byłych pracowników do składania pozwów!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 18:53 A Ty wygrałaś, widzę po wpisach, że już rok temu pozwałaś firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka do Ciekawego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 09:56 Tak wygralam zarowno w I jak i II instancji! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: do Ciekawego IP: *.gprs.plus.pl 12.03.09, 18:29 O swoje trzeba się upomonać, jak nie da się po dobroci to trzeba w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda kotka Re: Garmond Press!!! IP: *.mas.airbites.pl 16.01.09, 09:20 tak Irka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garmond=ciulstwo Re: Garmond Press!!! IP: 94.254.156.* 23.01.09, 22:05 Garmond Press to najgorsza firma jaka znam.Kierownictwo niekompetetne,a zwykli pracownicy swieca potem oczami za tych niedouczonych idiotow. Jako pracownik tej firmy otwarcie mowie wszystkim chcacym podjac prace w tym syfie zeby omijali z galeka Garmond Press.Prowizja to fikcja.wole kopac rowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Garmond Press!!! IP: 82.160.111.* 07.02.09, 01:08 Przyznam , że praca w tej firmie nie należy do przyjemnych , niskie zarobki , za zmianę w dzien na taśmie zarabiałem 1300-1400 miesięcznie , poza tym stosowali tak zwane prowokacje , za które potrącali z pensji , jedyny plus to gazety i inne fanty , które można było sobie wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 18:50 Jak kradłeś to co się dziwisz, że firma nie dała Ci dobrze zarabiać? Co przy tej taśmie się robi w dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT Re: Garmond Press!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 10:39 To straszne co tam się dzieje . Zero poszanowania pracownika harówa na maxa ludzie kirujeący tym bałaganem bez pojecia straszne pracowałem tam kiedyś i powiem wam omijajcie z daleka te firme . Pracowałem na magazynie na nocki szok podaje ich do sądu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Garmond Press!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:30 MAT moge Ci polecic dobrego i taniego adwokata, ktory wygral juz 3 sprawy na korzysc pracownika z ta pseudo firma!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Garmond Press!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 18:59 O rany, znowu Ty!? Ale jesteś ciemna, sąd pracy jest bezpłatny! Śmiem twierdzić, że jesteś z konkurencji, bo nikt nie pluje na tym forum jak Ty przez dwa lata. Może byłaś za cienka i Cię wylali, a Ty teraz wylewasz łzy na forum. Nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faf Re: Garmond Press!!! IP: *.krak.tke.pl 08.02.09, 10:47 Piszcie jak dokładnie Was ta firma "skrzywdziła" i w jakim to było oddziale, bo jestem ciekaw ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mogłam zostać:) Re: Garmond Press!!! IP: *.mas.airbites.pl 20.02.09, 19:21 czy krzywdą jest brudne biuro i pensja najnizsza jak moze być:)? za to miły szef, pełen gracji i wdzięku:P...Wrocław:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowo Re: Garmond Press!!! IP: 81.210.16.* 24.02.09, 17:01 Krzywdą jest harówa po godzinach, zwłaszcza na drugiej zmianie - za to nikt Ci nie zapłaci (albo będzie tłumaczył, że dostajesz za to w premii uznaniowej - co miesiąc tej samej, albo niższej - zależy jak się uroi prezesikowi) To tylko jeden przykład. Było więcej. W-wa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na koniec Re: Garmond Press!!! IP: *.mas.airbites.pl 25.02.09, 14:10 nie ma tego zlego...co by.......pozdrawiam wszystkich zawiedzionych i tych co skorzystali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faf Ponad pół roku temu... IP: *.krak.tke.pl 04.02.09, 06:44 pytałem was na forum o tą firmę. Już w niej nie pracuje ;/ Dużo z tego co tu piszecie jest prawdą, ale dużo to czysta bzdura. Co do zarobków, kwoty które tu podajecie są w większości wyssane z palca, co do wypłacalności, poślizgi max do dwóch-trzech dni. To co napisał kolega z podkarpackiego, w większości prawda niestety. Nie mniej jednak praca w tej firmie była fajną przygodą, była to moja pierwsza praca i nie mam punktu odniesienia, ale mimo wszystko nie narzekam, chętnie bym do niej wrócił i polecam pracę na stanowisku PH mimo wszystko ;) Pozdro wszystkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Ponad pół roku temu... IP: *.eranet.pl 22.03.09, 12:13 jesteś młody/a i nie wiesz co piszesz jest to stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nergal ??? IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 04.02.09, 16:40 Czy jest na tym forum ktos z Czestochowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka do Kubusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:08 przykro mi, ze trafiles na ta pseudo firme. Mozesz zlozyc sprawe do sadu pracy i przytrzec im nosa. Odpowiedz Link Zgłoś