Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obłuda w pracy.........

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.07, 16:31
    Pracuję w firmie średniej wielkości, obłuda jaka u nas panuje jest do kwadratu, normalką jest obmawianie ludzi, wyrażanie o nich niepotwierdzonych opinii, plotki, plotki, moja szefowa np. oplotkowuje mnie na okrągło, mówi np. że nic nie ma nic z języka za który płaciła firma a tymczasem ja tym językiem rozmawiam na wpół z innym drugim językiem, nie mówiąc o tym że wiele rzeczy robi się za moimi plecami, spotkania weeekendowe na które nie jestem zapraszany, totalne wyrażanie się źle na mój temat podczas gdy podczas gdy inni są w kółku plotkarskim ja zapie..m jak wół, zawsze staram się znaleść sobie jakąś pracę nawet jak jej nie mam, a pozniej sie mowi ze nic nie robię mimo to że robie caly czas coś ! Obłudnicy wszędzie, ostatnio zainstalowali nam internet pomijajac fakt ze nie jest mi w sumie potrzebny moja szefowa zlecila zainstalowanie go wszedzie poza mną !!!!!!! Ona jest znowu obludna do kwadratu !!! Mam juz tak zszarganą opinie wszystko przez ludzi z mojego działu, mimo to ze pracuje w sumie dobrze mam wlasciwie dwoch szefow moj drugi szef jest ze mnie zadowolony, na prawdę denerwuje mnie to wszystko bardzo bardzo nawet zbiera mi sie na płacz jak mozna tak obłudnie oplotkowywac klamac na moj temat codzien, to wstrętne i tak robią ludzie wyksztalceni, nasza firma jest bardzo przyszlosciowa ale ze wzgledu na ludzi moze nawet z niej zrezygnuję. Czekam na wasze opinie na temat obłudy w firmach czyli pieknego uśmiechu przed nami a bokiem poza nami kopanie wstrętne dołków
    Obserwuj wątek
      • Gość: .... Re: Obłuda w pracy......... IP: *.chello.pl 21.04.07, 19:00
        Pracowałem w podobnej atmosferze... i wiesz co zrobiłem zwolniłem się z tej
        firmy!!! Najlepszy ruch jaki mogłem zrobić!!! Teraz pracuje w naprawdę fajnej
        firmie....Pozdrawiam
      • Gość: pracc Re: Obłuda w pracy......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:46
        Dlaczego tam ciągle siedzisz? Nie wiesz czy znajdziesz inną pracę? Chyba nie
        trafisz w gorsze miejsce od tego? Musisz wreszcie coś postanowić. Albo obrabiaj
        im d... jak oni tobie, albo daj im do słuchu, albo odejdź nim cię zniszczą.
      • jfk3 Re: Obłuda w pracy......... 22.04.07, 08:29
        wszędzie jest mniej więcej to samo, niesety. Całe zycie nie można przeciez
        uciekać.
        Trzeba sobie też uświadomić ze praca, to nie życie, przychodzimy realizować
        postanowienia umowy i bierzemy za to pieniądze.
        • Gość: naturalny Re: Obłuda w pracy......... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.04.07, 17:24
          nie zwalniam się ponieważ jest to firma dosyć rozwojowa
      • Gość: basia Re: Obłuda w pracy......... IP: 62.233.224.* 25.04.07, 21:17
        To mi podchodzi od mobbing.
        Też miałam podobną sytuację. Dziewczyna, wyżej ode mnie postawiona, z którą
        dzieliłam biuro potrafiła rozmawiać przez telefon o mnie z laską z innego biura
        należącego do naszej firmy i mnie obmawiać. Co prawda nie wymieniała mojego
        imienia, jak o mnie mówiła gapiła się na monitor i ciągle chichotała do
        słuchawki. To, że gadała o mnie widziałam stąd, że miała za głośno ustawiony
        telefon i ja z kilku metrów odległości słyszałam dokładnie jej rozmówcę. To
        bardzo przykre.
        Na szczęście ją awansowali i przenieśli gdzie indziej a ja zajęłam jej miejsce
        i mam ją z głowy ale przyznam szczerze, że miałam kilka dni kryzysu i chciałam
        przez tę lachę rzucić tę robotę w cholerę.
      • akondze Re: Obłuda w pracy......... 26.04.07, 10:07
        Firma rozwojowa, ale ludzie zwojowi... i jak to można pogodzić?
        Trzeba się wynosić...

----------
        ...skwak?
      • Gość: kobra Re: Obłuda w pracy......... IP: *.zetosa.com.pl 26.04.07, 10:49
        Naturalny! Zwykłe ploty nie bolą. To, co opisujesz to mobbing. Jednym z jego
        elementów jest szarganie opinii (podważanie kwalifikacji, przydatności
        zawodowej), intrygi oraz wtrącanie się w cudze życie prywatne. Sama to
        przerabiałam. Już tam nie pracuję. Zwolnili mnie wskutek intryg, donosów, plot
        niepotwierdzonych, itd. Wcześniej na tym stanowisku osoby były mobbowane, potem
        również ja i podejrzewam, ze nowa osoba też już jest mobbowana. To jedno z praw
        mobbingu. Ciągnie się za stanowiskiem, nie osobą. Jeśli mobbuje szef, jeszcze
        można sobie dać radę. Jeśli robią to współpracownicy, to trzeba spylać. Spadło
        bezrobocie, masa ludzi wyjechała z kraju, poszukaj innego zajęcia. Szkoda życia
        i nerwów. To tylko praca a ją się zmienia.
      • Gość: Zu Re: Obłuda w pracy......... IP: *.debacom.pl 26.04.07, 11:00
        Jakim kosztem można siedzieć w rozwojowej firmie O_0 Chcesz mieć poważne
        załamanie ? Była kiedyś historia pewnego gościa (pokazywana nawet w Ekspresie
        Reporterów), który przez taką atmosferę się zabił!
      • Gość: ink Re: Obłuda w pracy......... IP: 80.50.81.* 26.04.07, 11:03
        ja mialem podobna sytuacje, ale ktos sie dowiedzial ze chce odejsc i jeszcze
        udalo im sie mnie kasa omamic no i zmianą działu... mam teraz spokoj, ale tez
        chce odejsc :)
      • 0tdr0 Re: Obłuda w pracy......... 26.04.07, 11:45
        Zadaj sobie pytanie: "firma przyszlosciowa, ale dla kogo?". Dla wlasciciela? Dla
        jego faworytow? Dla wszystkich? Dla Ciebie?
      • Gość: rebel Re: Obłuda w pracy......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:21
        w tym przypadku, radzę się cieszyć z faktu, że jednak prace posiadasz...:>
        • wytuli Re: Obłuda w pracy......... 30.04.07, 18:12
          akurat cieszenie sie z samego faktu posiadania pracy wychodzi z mody ;)))
          i dobrze, bo to glupota meczyc sie cale zycie w miejscu, ktorego sie nie lubi!
          • Gość: rebel Re: Obłuda w pracy......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 00:00
            według tego co mówią w radiu, prasie i telewizji, to muszę ci przyznać racje...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka