Gość: Laki IP: 195.205.101.* 22.05.03, 12:13 Jak jest z pracą w Holandii, czy cięzko dostac legalna pracę. Jakie są zarobki.Napiszcie co wiecie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki2003 Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.dial.wanadoo.nl 23.05.03, 21:39 Gość portalu: Laki napisał(a): > Jak jest z pracą w Holandii, czy cięzko dostac legalna pracę. Jakie są > zarobki.Napiszcie co wiecie na ten temat na tak ogolnikowe pytanie moge odpowiedziec, ze z praca w Holandii jest niezle, a o co konkretnie ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 21:29 to ja proszę konkretnie: jaką mam szansę znaleźć wakacyjną (na około 4 mieś) pracę w rolnictwie na czarno? Mam doświadczenie bo bylem w Anglii na farmie przez 4 mies (mam referencje). Nie boję się fizycznej pracy. Aha - zerowa znajomość holenderskiego. Z angielskim OK. Z góry dzięki za konkrety (najlepiej pewny adres farmera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2003 Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.dial.wanadoo.nl 25.05.03, 20:08 byla mowa o pracy legalnej, sorry ale nie zajmuje sie takim posrednictwem o jakie ci chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 00:45 jeśli jest możliwość załatwienia legalnej pracy dla studenta (i studentki) to byłoby rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Jak jest z pracą w Holandii 01.06.03, 12:30 > byla mowa o pracy legalnej, sorry ale nie zajmuje sie takim posrednictwem o > jakie ci chodzi.. witam! a jakim posrednictwem sie zajmuejsz?:) mozna do Ciebie pisac na skrzynke? interesuje mnei wlasiciwe cokolwiek, od au-pair po szparagi:) pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laki Jak jest z pracą w Holandii IP: 195.205.101.* 26.05.03, 09:51 Nie chodzi mi o pracę sezonową czy na czarno. Chodzi o przemysł, zawody typowo inżynierskie, elektryk mechanik automatyk itp. Jakie szanse ma polski absolwent na rynku holenderskim. Ostatni raz w holandii bylem 7 lat temu a więc się trochę pozmieniało. Viki będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2003 Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.dsl.hccnet.nl 26.05.03, 11:14 Gość portalu: Laki napisał(a): Nie chodzi mi o pracę sezonową czy na czarno. Chodzi o przemysł, zawody typowo inżynierskie, elektryk mechanik automatyk itp. Jakie szanse ma polski absolwent na rynku holenderskim. Ostatni raz w holandii bylem 7 lat temu a więc się trochę pozmieniało. Viki będę wdzięczny. Laki, rynek pracy zmienia sie tu dosc dynamicznie, nawet w ciagu jednego roku moze byc koniunktura na pewne zawody, ktora za pare miesiecy znika, 7 lat jest wiec tu cala wiecznoscia ;-) Obecnie rynek pracy przechodzi pewien kryzys w porownaniu z popytem na nia jakies 2 lata temu, ale w porownaniu z Polska jest niezle. Inzynieria - ani jeden moj znajomy inzynier nie jest bezrobotny, mam tez paru kolegow z Czech sprowadzanych na kontrakty, ale byly one zawierane wlasnie jakies 2 lata temu. Elektrycy i w ogole technicy sa poszukiwani, na roznych poziomach wyksztalcenia i doswiadczenia i raczej dlugoterminowo (tu nie zauwazylam takich az skokow, w tej dziedzinie caly czas widzi sie ogloszenia w kazdej agencji posrednictwa pracy). Pytanie jeszcze jak z jezykiem, bo bez tego ani rusz, na poczatek biegly angielski lub niemiecki a na kurs jezykowy (NL) i tak cie wysla. Jak nie znasz jezyka to nawet nie probuj bo szkoda czasu, zaden pracodawca nie zaryzykuje wypadku przy pracy, gwarantuje ci to. Na poczatek polecam: www.manpower.nl www.adecco.nl www.monsterboard.nl www.kelly.nl www.content.nl www.theundutchables.com powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laki Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: 195.205.101.* 27.05.03, 11:19 Dzieki za wiadomość, zrobiło mi się trochę razniej. Doswiadczenia w Polsce jest ciężko nabrać z wiadomych względów:-)))) Z jezykiem robię postępy. W Holandii mam zamiar pójść na nl. Chcę wyjechać na jakieś 2-3 lata. Ciagnie mnie ze względu na piłkę no i pewne względy osobiste. 7 lat temu trochę ten kraj zwiedziłem. SERDECZNE Dzięki jeszcze raz, ktoś z moich znajomych jest malo zyczliwy i nic nie moge sie od niego dowiedziec o NL (praca, itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
edycia9988 Re: Jak jest z pracą w Holandii 30.04.26, 13:32 Przez Covebo trafiłam na uczciwą pracę Odpowiedz Link Zgłoś