Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak jest z pracą w Holandii

IP: 195.205.101.* 22.05.03, 12:13
    Jak jest z pracą w Holandii, czy cięzko dostac legalna pracę. Jakie są
    zarobki.Napiszcie co wiecie na ten temat
    Obserwuj wątek
      • Gość: viki2003 Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.dial.wanadoo.nl 23.05.03, 21:39
        Gość portalu: Laki napisał(a):

> Jak jest z pracą w Holandii, czy cięzko dostac legalna pracę. Jakie są
        > zarobki.Napiszcie co wiecie na ten temat

na tak ogolnikowe pytanie moge odpowiedziec, ze z praca w Holandii jest
        niezle, a o co konkretnie ci chodzi?
        • Gość: Antek Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 21:29
          to ja proszę konkretnie:

jaką mam szansę znaleźć wakacyjną (na około 4 mieś) pracę w rolnictwie na
          czarno? Mam doświadczenie bo bylem w Anglii na farmie przez 4 mies (mam
          referencje). Nie boję się fizycznej pracy.
          Aha - zerowa znajomość holenderskiego. Z angielskim OK.

Z góry dzięki za konkrety (najlepiej pewny adres farmera :)
          • Gość: viki2003 Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.dial.wanadoo.nl 25.05.03, 20:08
            byla mowa o pracy legalnej, sorry ale nie zajmuje sie takim posrednictwem o
            jakie ci chodzi..
            • Gość: Antek Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 00:45
              jeśli jest możliwość załatwienia legalnej pracy dla studenta (i studentki) to
              byłoby rewelacyjnie
            • moore_ash Re: Jak jest z pracą w Holandii 01.06.03, 12:30

> byla mowa o pracy legalnej, sorry ale nie zajmuje sie takim posrednictwem o
              > jakie ci chodzi..

witam!
              a jakim posrednictwem sie zajmuejsz?:)
              mozna do Ciebie pisac na skrzynke?
              interesuje mnei wlasiciwe cokolwiek, od au-pair po szparagi:)
              pozdr.
              tb
      • Gość: Laki Jak jest z pracą w Holandii IP: 195.205.101.* 26.05.03, 09:51
        Nie chodzi mi o pracę sezonową czy na czarno. Chodzi o przemysł, zawody typowo
        inżynierskie, elektryk mechanik automatyk itp. Jakie szanse ma polski absolwent
        na rynku holenderskim. Ostatni raz w holandii bylem 7 lat temu a więc się
        trochę pozmieniało. Viki będę wdzięczny.
        • Gość: viki2003 Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: *.dsl.hccnet.nl 26.05.03, 11:14
          Gość portalu: Laki napisał(a):

Nie chodzi mi o pracę sezonową czy na czarno. Chodzi o przemysł, zawody typowo
          inżynierskie, elektryk mechanik automatyk itp. Jakie szanse ma polski absolwent
          na rynku holenderskim. Ostatni raz w holandii bylem 7 lat temu a więc się
          trochę pozmieniało. Viki będę wdzięczny.

Laki, rynek pracy zmienia sie tu dosc dynamicznie, nawet w ciagu jednego roku
          moze byc koniunktura na pewne zawody, ktora za pare miesiecy znika, 7 lat jest
          wiec tu cala wiecznoscia ;-)
          Obecnie rynek pracy przechodzi pewien kryzys w porownaniu z popytem na nia
          jakies 2 lata temu, ale w porownaniu z Polska jest niezle.
          Inzynieria - ani jeden moj znajomy inzynier nie jest bezrobotny, mam tez paru
          kolegow z Czech sprowadzanych na kontrakty, ale byly one zawierane wlasnie
          jakies 2 lata temu. Elektrycy i w ogole technicy sa poszukiwani, na roznych
          poziomach wyksztalcenia i doswiadczenia i raczej dlugoterminowo (tu nie
          zauwazylam takich az skokow, w tej dziedzinie caly czas widzi sie ogloszenia w
          kazdej agencji posrednictwa pracy). Pytanie jeszcze jak z jezykiem, bo bez tego
          ani rusz, na poczatek biegly angielski lub niemiecki a na kurs jezykowy (NL) i
          tak cie wysla. Jak nie znasz jezyka to nawet nie probuj bo szkoda czasu, zaden
          pracodawca nie zaryzykuje wypadku przy pracy, gwarantuje ci to.

Na poczatek polecam:

www.manpower.nl
          www.adecco.nl
          www.monsterboard.nl
          www.kelly.nl
          www.content.nl
          www.theundutchables.com

powodzenia
          • Gość: Laki Re: Jak jest z pracą w Holandii IP: 195.205.101.* 27.05.03, 11:19
            Dzieki za wiadomość, zrobiło mi się trochę razniej. Doswiadczenia w Polsce jest
            ciężko nabrać z wiadomych względów:-)))) Z jezykiem robię postępy. W Holandii
            mam zamiar pójść na nl. Chcę wyjechać na jakieś 2-3 lata. Ciagnie mnie ze
            względu na piłkę no i pewne względy osobiste. 7 lat temu trochę ten kraj
            zwiedziłem. SERDECZNE Dzięki jeszcze raz, ktoś z moich znajomych jest malo
            zyczliwy i nic nie moge sie od niego dowiedziec o NL (praca, itp.)
      • edycia9988 Re: Jak jest z pracą w Holandii 30.04.26, 13:32
        Przez Covebo trafiłam na uczciwą pracę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka