Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tajemniczy klient

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:31
    Pracował ktoś w takim charakterze? Jakie zarobki? Jakie firmy odwiedzaliście?
    Jak wyglądają papierzyska, które macie do wypełnienia (protokół)?
    Piszcie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kimśzostać Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:52
        też bym się chciała coś o tym dowiedzieć
        • 0tdr0 Re: Tajemniczy klient 17.05.07, 10:00
          15-30 zl za wizyte. W przypadku restauracji zwrot kosztow do okolo 15 zl.
          Jak ktos ma blisko w miejsca, gdzie odbywaja sie wizyty to moze mu sie to
          oplaci. Dla osob mieszkajacych daleko- szkoda czasu i pieniedzy za transport.
          Ankiety wypelniane zazwyczaj przez Internet.
          • Gość: oczom nie wierzę.. Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:49
            Nie wierzę...15 zł jako zwrot kosztów w restauracji??? To chyba na herbatę ledwo
            starczy??? Po.. ich???
            • Gość: nie wierze... Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:56
              Przecież obiad to jest jakieś 50-100 zł, albo lepiej, zależy jaka knajpa. Do
              tego koszty dojazdu, oraz oczywiście dniówka. Czyli za 15 zł to ja tego
              "pracodawcę" mogę jedynie, co najwyżej ch..em po pysku wychlastać:)
              • Gość: gosia Re: Tajemniczy klient IP: 83.238.196.* 17.05.07, 14:03
                tylko że tajemniczy klienci najczęściej odwiedziają restauracje typu McDonalds.
                A tam za 15 zł to się nawet przejeść można :)
                • Gość: nie wierzę... Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:12
                  No co ty, przejeść się tym plastikiem? Wiesz po co tam dają napoje gazowane?
                  Właśnie po to aby człowiek miał poczucie sytości...
                  • Gość: naomi Re: Tajemniczy klient IP: *.magma-net.pl 17.05.07, 16:50
                    Co ty pleciesz? a do domu to po co kupujesz napoje gazowane? żeby mieć poczucie
                    sytości?
                    • iselle Re: Tajemniczy klient 17.05.07, 19:10
                      Pewnie wlewa rybkom do akwarium :P Żeby wydawały się grubsze :P
                      • Gość: BM Re: Tajemniczy klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:38
                        Tajemniczym klientem bylam 3 razy.Raz pracowalam dla Erisa,raz dla firmy
                        tytoniowej,i jeszcze dla kogos/nie pamietam juz kogo/Placa nawet
                        niezle-kilkanascie zloty za ankiete,w przypadku firmy tytoniowej zarobilam
                        jakies 800 zl,ale kosztowalo mnie to wiele wysilku i nerwow.Zreszta ta praca
                        bywa stresujaca i raczej nie dla osob niesmialych.
                        • iselle Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 00:23
                          Jak można dostać taką pracę?
                    • Gość: nie wierzę... Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:52
                      naomi, ja do domu nie kupuję napojów gazowanych. Nie pijam takiego gówna!
                      Tylko browar!!!
                      • Gość: do nie wierze Re: Tajemniczy klient IP: *.ols.vectranet.pl 18.05.07, 20:12
                        Gość portalu: nie wierzę... napisał(a):

> naomi, ja do domu nie kupuję napojów gazowanych. Nie pijam takiego gówna!
                        > Tylko browar!!!

Piwo jest gazowane:o Uwierz to prawda.Teraz pewnie się pochlastasz lub
                        przestaniesz pic piwo:)
              • 0tdr0 Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 08:32
                Bo uslugi foirm swiadczacych takie uslugi wynajmuja glownie duze restauracje
                sieciowe czyli fast foody. 15 zl to koszt jakiegos zestawu z napojem.
      • Gość: lala Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:25
        Witam, a może się orientujecie ile takich wizyt może być w miesiącu?
        • 0tdr0 Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 09:58
          zazwczyaj jedna w jednym punkcie.
          • Gość: lala Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:13
            A ile punktów w miesiącu? Chodzi mi o to ile można mniej więcej się spodziwać
            czy na miesiąc jest jedno zadanie? czy można zrobić 10? Tak przeciętnie. Bo
            chętnie bym podjeła współpracę gdybym mogła do robić pow 200 zł a jak jest
            jedno badanie na miesiąc z 20 zł to chyba szkoda zachodu...
            • 0tdr0 Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 10:19
              zazwyczaj jedna firma przeprowadzajaca takie badania ma jednego lub kilku
              klientow. Dajmy na to, ze w danym miescie znajduja sie 2 restauracje KFC to
              latwo sobie wyliczyc ile wizyt bedzie.
              Sa tez firmy, ktore wymagaja od "tajemniczego klienta" przeprowadzania
              prowokacji- nop bycia upierdliwmy klientem w sklepie odziezowym- wtedy placa
              lepiej, ale taka praca jest podla.
              • Gość: . Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:29
                a skąd ty to wszystko wiesz 0tdr0??
                Wypowiadasz sie w kazdej dziedzinie, odpowiedasz na kazde pytanie, czy to
                dotyczy pracy architekta, czy budowlanca, czy sprzataczki, sprzedawcy, pilota
                samolotu czy kierowcy TIRa.
                Koles, nie popierd...ci sie w glowie od zbyt czestego siedzenia w internecie???

• 0tdr0 Re: Tajemniczy klient 19.05.07, 12:02
                  A Ty co sie tak doczepiles? Juz 4 raz masz pretensje. To zle, ze przekazuje
                  sprawdzone informacje? Jesli uwazasz, ze kogos wprowadzam w blad to napisz swoja
                  wersje i sprostuj mnie (moge sie mylic- ine zaprzeczam bo jestem czlowiekiem),
                  ale konkretnie.

Co do tajemniczego klienta to przez pare miesiecy wspolpracowalem z jedna
                  francuska firma- nie dla kasy (bo ta kiepska), ale glownie po to, zeby poznac
                  troche rzeczy od strony kuchni.

A co do mojej wiedzy na rozne tematy- duzo rozmawiam z roznymi ludzmi, mam spore
                  sieci kontaktow wiec nie jest problemem kogos o cos spytac. W zyciu
                  zajmowalem/zajmuje sie roznymi zajeciami (m.in. dziennikarstwo), a
                  interdyscyplinarna wiedza konieczna jest mi w pracy.
      • Gość: . Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:37
        Ja zglosilam sie do takiej firmy, wypelnilam szczegolowa ankiete w necie,
        dzizas, jakie durne szczegolowe pytania, doslownie o wszystko.

Odezwali sie dopiero po okolo pol roku, mialam isc skontrolowac mc donalda.
        Kiedy przeczytalam wytyczne....padlam ze smiechu!

Szczegolowe wytyczne na kilkanascie stron, szczegoly typu: z czego sklada sie
        zestaw "jakistam" MacDonalda. Kupic trzeba KONIECZNIE ten wlasnie zestaw, np 5
        kawalkow ryby, srednie frytki i cole. Absolutnie nic innego nie wchodzi w gre.
        Stoisz ze stopperem jak palant przed wejsciem i wlanczasz go w momencie
        przekroczenia progu restauracji, ale nie wczesniej i nie pozniej (takie uwagi
        sa permanentnie :))))))))
        Nastepnie wylanczasz stoper w momenncie zlozenia zamowienia, zapisujesz czas,
        ponownie wlanczasz stopper i liczysz ile czasu zajmie sprzedawcy przygotowanie
        twojego zestawu.
        czas liczysz ciagle, kazdy fragment poszczegolnego elementu wizyty z osobna.
        Ale zanim do tego dojdzie - musisz nauczyc sie na pamiec krokow, metrow ile
        mozesz przejsc od progu do lady, ile sekund powinno zajac zamowienie posilku,
        do tego trzeba jeszcze ocenic czystosc lokalu, humor sprzedawcy....

rece opadaja, kon by sie usmial i to wszystko za free, tyle ze zwroca ci koszt
        tego koszmarnego zarcia.

dalam spobie spokoj, autentycznie szkoda mi bylo mi czasu na uczenie sie na
        pamiec jakichs pie..typu z czego sklada sie kanapka i gdzie znajduje sie
        lazienka: w kierunku polnocno-zachodnim, czy polodniowo wschodnim, lol

• billy.the.kid Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 18:44
          w ten sposób jedne biedak upierd...a drugiego biedaka.
          a obaj sa po tej samej stronie PRACOBIORCÓW.
          upokarzające dla obu stron.
          • Gość: . Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:05
            Masz racje, dodam jeszcze ze to taki substytut pracy szpiega dla srajacych w
            gacie na filmach sensacyjnych.
            • Gość: mistery Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:35
              Brałem udział w takich badaniach przez ponad półtora roku - głównie McDonalds,
              Sphinks, Smyk.
              W jednym z okresów miałem 6 lokali McD czyli 12 wizyt w miesiącu - płacili
              chyba 10 zł plus zwrot za jedzenie 15 zł. Ankieta składała się z dwóch stron -
              do wypełnienia w 15 min.
              W Sphinksie było lepiej - na jedzenie można było wydać więcej i płacili chyba
              20 zł. Góra 4 wizyty w miesiącu.
              Za Smyka płacili 30 zł ale wizyty były dłuższe no i bez jedzenia i płacić
              trzeba było z własnych ponad 50 zł.
              Ogólnie praca ok, wydaje mi się, że dobra dla studentów - później cała ta
              robota staje się upierdliwa - trzeba jechać do lokalu, wypełniać druki, wysyłać
              kurierem itp.
          • Gość: mimi Re: Tajemniczy klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:16
            billy.the.kid napisał:

> w ten sposób jedne biedak upierd...a drugiego biedaka.
            > a obaj sa po tej samej stronie PRACOBIORCÓW.
            > upokarzające dla obu stron.

czy ja wiem.. obaj mogą zarobić - pracowałam w Mc Donald's i jak taki "tajemniczy klient" dobrze mnie ocenił w swojej ankietce to dostawałam 50 zł premii :D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka