Gość: wacuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:31 Pracował ktoś w takim charakterze? Jakie zarobki? Jakie firmy odwiedzaliście? Jak wyglądają papierzyska, które macie do wypełnienia (protokół)? Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kimśzostać Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 09:52 też bym się chciała coś o tym dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Tajemniczy klient 17.05.07, 10:00 15-30 zl za wizyte. W przypadku restauracji zwrot kosztow do okolo 15 zl. Jak ktos ma blisko w miejsca, gdzie odbywaja sie wizyty to moze mu sie to oplaci. Dla osob mieszkajacych daleko- szkoda czasu i pieniedzy za transport. Ankiety wypelniane zazwyczaj przez Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczom nie wierzę.. Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:49 Nie wierzę...15 zł jako zwrot kosztów w restauracji??? To chyba na herbatę ledwo starczy??? Po.. ich??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wierze... Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:56 Przecież obiad to jest jakieś 50-100 zł, albo lepiej, zależy jaka knajpa. Do tego koszty dojazdu, oraz oczywiście dniówka. Czyli za 15 zł to ja tego "pracodawcę" mogę jedynie, co najwyżej ch..em po pysku wychlastać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Tajemniczy klient IP: 83.238.196.* 17.05.07, 14:03 tylko że tajemniczy klienci najczęściej odwiedziają restauracje typu McDonalds. A tam za 15 zł to się nawet przejeść można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wierzę... Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:12 No co ty, przejeść się tym plastikiem? Wiesz po co tam dają napoje gazowane? Właśnie po to aby człowiek miał poczucie sytości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naomi Re: Tajemniczy klient IP: *.magma-net.pl 17.05.07, 16:50 Co ty pleciesz? a do domu to po co kupujesz napoje gazowane? żeby mieć poczucie sytości? Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: Tajemniczy klient 17.05.07, 19:10 Pewnie wlewa rybkom do akwarium :P Żeby wydawały się grubsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BM Re: Tajemniczy klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:38 Tajemniczym klientem bylam 3 razy.Raz pracowalam dla Erisa,raz dla firmy tytoniowej,i jeszcze dla kogos/nie pamietam juz kogo/Placa nawet niezle-kilkanascie zloty za ankiete,w przypadku firmy tytoniowej zarobilam jakies 800 zl,ale kosztowalo mnie to wiele wysilku i nerwow.Zreszta ta praca bywa stresujaca i raczej nie dla osob niesmialych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wierzę... Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:52 naomi, ja do domu nie kupuję napojów gazowanych. Nie pijam takiego gówna! Tylko browar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nie wierze Re: Tajemniczy klient IP: *.ols.vectranet.pl 18.05.07, 20:12 Gość portalu: nie wierzę... napisał(a): > naomi, ja do domu nie kupuję napojów gazowanych. Nie pijam takiego gówna! > Tylko browar!!! Piwo jest gazowane:o Uwierz to prawda.Teraz pewnie się pochlastasz lub przestaniesz pic piwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 08:32 Bo uslugi foirm swiadczacych takie uslugi wynajmuja glownie duze restauracje sieciowe czyli fast foody. 15 zl to koszt jakiegos zestawu z napojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:25 Witam, a może się orientujecie ile takich wizyt może być w miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:13 A ile punktów w miesiącu? Chodzi mi o to ile można mniej więcej się spodziwać czy na miesiąc jest jedno zadanie? czy można zrobić 10? Tak przeciętnie. Bo chętnie bym podjeła współpracę gdybym mogła do robić pow 200 zł a jak jest jedno badanie na miesiąc z 20 zł to chyba szkoda zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 10:19 zazwyczaj jedna firma przeprowadzajaca takie badania ma jednego lub kilku klientow. Dajmy na to, ze w danym miescie znajduja sie 2 restauracje KFC to latwo sobie wyliczyc ile wizyt bedzie. Sa tez firmy, ktore wymagaja od "tajemniczego klienta" przeprowadzania prowokacji- nop bycia upierdliwmy klientem w sklepie odziezowym- wtedy placa lepiej, ale taka praca jest podla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:29 a skąd ty to wszystko wiesz 0tdr0?? Wypowiadasz sie w kazdej dziedzinie, odpowiedasz na kazde pytanie, czy to dotyczy pracy architekta, czy budowlanca, czy sprzataczki, sprzedawcy, pilota samolotu czy kierowcy TIRa. Koles, nie popierd...ci sie w glowie od zbyt czestego siedzenia w internecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Tajemniczy klient 19.05.07, 12:02 A Ty co sie tak doczepiles? Juz 4 raz masz pretensje. To zle, ze przekazuje sprawdzone informacje? Jesli uwazasz, ze kogos wprowadzam w blad to napisz swoja wersje i sprostuj mnie (moge sie mylic- ine zaprzeczam bo jestem czlowiekiem), ale konkretnie. Co do tajemniczego klienta to przez pare miesiecy wspolpracowalem z jedna francuska firma- nie dla kasy (bo ta kiepska), ale glownie po to, zeby poznac troche rzeczy od strony kuchni. A co do mojej wiedzy na rozne tematy- duzo rozmawiam z roznymi ludzmi, mam spore sieci kontaktow wiec nie jest problemem kogos o cos spytac. W zyciu zajmowalem/zajmuje sie roznymi zajeciami (m.in. dziennikarstwo), a interdyscyplinarna wiedza konieczna jest mi w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 18:37 Ja zglosilam sie do takiej firmy, wypelnilam szczegolowa ankiete w necie, dzizas, jakie durne szczegolowe pytania, doslownie o wszystko. Odezwali sie dopiero po okolo pol roku, mialam isc skontrolowac mc donalda. Kiedy przeczytalam wytyczne....padlam ze smiechu! Szczegolowe wytyczne na kilkanascie stron, szczegoly typu: z czego sklada sie zestaw "jakistam" MacDonalda. Kupic trzeba KONIECZNIE ten wlasnie zestaw, np 5 kawalkow ryby, srednie frytki i cole. Absolutnie nic innego nie wchodzi w gre. Stoisz ze stopperem jak palant przed wejsciem i wlanczasz go w momencie przekroczenia progu restauracji, ale nie wczesniej i nie pozniej (takie uwagi sa permanentnie :)))))))) Nastepnie wylanczasz stoper w momenncie zlozenia zamowienia, zapisujesz czas, ponownie wlanczasz stopper i liczysz ile czasu zajmie sprzedawcy przygotowanie twojego zestawu. czas liczysz ciagle, kazdy fragment poszczegolnego elementu wizyty z osobna. Ale zanim do tego dojdzie - musisz nauczyc sie na pamiec krokow, metrow ile mozesz przejsc od progu do lady, ile sekund powinno zajac zamowienie posilku, do tego trzeba jeszcze ocenic czystosc lokalu, humor sprzedawcy.... rece opadaja, kon by sie usmial i to wszystko za free, tyle ze zwroca ci koszt tego koszmarnego zarcia. dalam spobie spokoj, autentycznie szkoda mi bylo mi czasu na uczenie sie na pamiec jakichs pie..typu z czego sklada sie kanapka i gdzie znajduje sie lazienka: w kierunku polnocno-zachodnim, czy polodniowo wschodnim, lol Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Tajemniczy klient 18.05.07, 18:44 w ten sposób jedne biedak upierd...a drugiego biedaka. a obaj sa po tej samej stronie PRACOBIORCÓW. upokarzające dla obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:05 Masz racje, dodam jeszcze ze to taki substytut pracy szpiega dla srajacych w gacie na filmach sensacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistery Re: Tajemniczy klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:35 Brałem udział w takich badaniach przez ponad półtora roku - głównie McDonalds, Sphinks, Smyk. W jednym z okresów miałem 6 lokali McD czyli 12 wizyt w miesiącu - płacili chyba 10 zł plus zwrot za jedzenie 15 zł. Ankieta składała się z dwóch stron - do wypełnienia w 15 min. W Sphinksie było lepiej - na jedzenie można było wydać więcej i płacili chyba 20 zł. Góra 4 wizyty w miesiącu. Za Smyka płacili 30 zł ale wizyty były dłuższe no i bez jedzenia i płacić trzeba było z własnych ponad 50 zł. Ogólnie praca ok, wydaje mi się, że dobra dla studentów - później cała ta robota staje się upierdliwa - trzeba jechać do lokalu, wypełniać druki, wysyłać kurierem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Tajemniczy klient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:16 billy.the.kid napisał: > w ten sposób jedne biedak upierd...a drugiego biedaka. > a obaj sa po tej samej stronie PRACOBIORCÓW. > upokarzające dla obu stron. czy ja wiem.. obaj mogą zarobić - pracowałam w Mc Donald's i jak taki "tajemniczy klient" dobrze mnie ocenił w swojej ankietce to dostawałam 50 zł premii :D Odpowiedz Link Zgłoś