Gość: gekerowna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:23 Ile mozna zarobic pracujac w sklepach takich jak deichmann, orsy czy terranova albo obojetnie w jakich z ubraniami?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: za mało:) Re: Orsay, troll, diverse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:29 pewnie z 1000 netto (lub mniej) maksymalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Orsay, troll, diverse 25.05.07, 14:18 Swojego czasu w Orsay mozna bylo tylko czas stracic- nacigali na "darmowe tygodnie probne". W tej chwili ciezko mowic ile sie zarobi- ostatnio w handlu kiepsko z ludzmi. Jeszcze jakis czas temu w sklepach odziezowych w galeriach handlowych placili od pensji minimalnej 936 zl brutto (choc bywalo, ze i zatrudnienie na niby 3/4 etatu) az do 1200 zl brutto (w Warszawie wiecej). Teraz mozna sie spodziewac troche wiecej o jakies 200-300 zl brutto. Uwazaj w kazdym razie i nie daj sie naciagnac na zadna prace i staze za darmo- jest to niezgodnym z prawem dranstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Orsay, troll, diverse 25.05.07, 16:08 Kiedyś wspominałem że moja ciotka prowadzi duży salon Diversa.Owszem płaci minimalną krajową ale...+ % od obrotu.Dlatego nikt z kadry jej się nie zmienia bo dziewczyny w dobrych miesiącach wyciągały (zeszły rok) 1500-1800 netto.teraz pewnie ciut więcej,dawno się z nią nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: Orsay, troll, diverse IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 16:25 loyezoo napisał: > Kiedyś wspominałem że moja ciotka prowadzi duży salon Diversa.Owszem płaci > minimalną krajową ale...+ % od obrotu.Dlatego nikt z kadry jej się nie zmienia > bo dziewczyny w dobrych miesiącach wyciągały (zeszły rok) 1500-1800 netto.teraz > > pewnie ciut więcej,dawno się z nią nie widziałem. Te "dobre miesiące" to tylko swięta w zasadzie. Pensja to mniej wiecej 800-1100netto. Zależy wszystko od miasta i sklepu. Jak weźmie sie pod uwagę całodniowy wysiłek czy ciągłe pretensje kierownika (jesli zdarzy sie mało ludzki) lub prace w centrach chandlowych świątek piątek w dodatku do późnych godzin (21,22 + zawsze te 20 min na zamkniecie sklepu,policzenie kasy) to godzin wychodzi wiecej niż pełen etat. Za taka prace to pieniądze śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jest prawda Re: nadal w Polsce płacą grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:30 Pieniądze śmieszne ale jednak ludzie tam pracują - to świadczy o tym, że bezrobocie jest nadal w Polsce bardzo duże i pensje wcale nie rosną. Chwilowy boom w budownictwie o niczym nie świadczy. Nie każdy się nadaje. Jakoś robiąc zakupy w marketach, nie zauważyłem braku kasjerek, czyli są nadal chętni do pracy za grosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepikarz Jestem gotowy zapłacić więcej IP: *.eranet.pl 28.05.07, 22:31 ale nawet nie mam jak o tym powiedzieć kandydatom,bo na moje ogłoszenia odpisują bardzo bardzo słabi ludzie,głównie dziewczyny bez doświadczenia (to akurat najmniejszy problem), gorzej że bez ambicji kompletnie,bez pomysłu na siebie.W CV są zazwyczaj koszmarne orty,załączone są zdjęcia z imprez,itp. Komuś takiemu nawet nie zaproponuję normalnej kasy (2300 brutto dla kierownika sklepu od pierwszego dnia,potem dodatkowo premia od wyniku),bo stracę klientów.Wiem,co mówię moje ogłoszenia są na pracuj.pl niemal bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAINTERESOWANA Re: Jestem gotowy zapłacić więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:14 witam, ja byłabym chetna do pracy w handlu, jeśli Twoje oferty dotyczą Poznania/Bydgoszczy lub Piły (ew.okolic) to podaj proszę swojego email'a to przyślę swoje CV. Dodam, że jestem sympatyczną osobą, zaangażowaną w pracę i chcącą zdobywać nowe doświadczenia. Oraz zarobic na studia zaoczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana2 Re: Jestem gotowy zapłacić więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:28 jestem ze śląska(Gliwice0, poszukuje pracy jako kierownik sklepu- posiadam doswiadczenie, ponieważ prowadziłam własny sklep,w zeszłym roku skończyłam studia, poprosze o maila - prześlę cv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepikarz do zainteresowanych IP: 193.19.140.* 29.05.07, 09:22 Dzięki za odpowiedzi,niestety aktualnie moje poszukiwania koncentrują się na miastach Inowrocław,Włocławek,Elbląg oraz okolicach Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posłuchaj mądralo Re: do sklepikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:49 Zbyt pochopnie, moim zdaniem ludzi oceniasz. Myślę, że nie tylko Ty, ale i wielu innych pracodawców. Nie dziw się, że osoby, które wysyłają do Ciebie oferty, robią błędy ortograficzne. Jaka praca, tacy ludzie się do niej zgłaszają. Ci bardziej wykształceni, którzy błędów ortograficznych nie popełniają, nie wysyłają swoich ofert po sklepach spożywczych. Weź to pod uwagę. Praca w spożywczaku to nie jest odpowiednie miejsce dla osób prawdziwie ( nie tylko na papierze) wykształconych. Zdjęcia z imprezy Ci nie pasują? A po jakiego grzyba Ci zdjęcia w ogóle potrzebne? Po to żeby zatrudnić same długonogie blondynki? Czyż nie kwalifikacje powinny być brane pod uwagę? Pomyśl, nie jesteś jedynym, do którego Ci ludzie wysłali CV! Powinieneś wiedzieć, że 4 odbitki to koszt 10 zł. Skąd osoba bezrobotna ma brać na te Twoje fanaberie pieniądze? Szczególnie, że takich ofert jak do Ciebie, trzeba wysłać ze 100 albo lepiej. Pomnóż sobie sam..... Ponadto zarobki, które opisałeś, są adekwatne dla osób z wykształceniem zawodowym. Więc nie spodziewaj się po nich "miodkowskiej" polszczyzny:)) Jak chcesz delektować się piękną, bezbłędnie napisaną aplikacją, to się zgłoś do profesora Miodka:)) Tylko zobaczysz ile TY wtedy jemu zapłacisz:)) Zaproś te osoby, porozmawiaj z nimi, zobacz jak pracują, jak się zachowują wobec klientów. Tylko tak możesz się dowiedzieć, jakimi są pracownikami. I zapamiętaj - nie każdy, kto potrafi napisać piękne CV i LM, okazuje się dobrym pracownikiem. I odwrotnie... A Ty czepiasz się rzeczy bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana..:) Re: do zainteresowanych IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.07, 10:50 Jestem z okolic warszawy. Czy mogłabym prosić o jakieś szczegóły dotyczące tej pracy. Co to za sklep(firma), wymagania, predyspozycje itp. Odpowiedz Link Zgłoś