Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Orsay, troll, diverse

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:23
    Ile mozna zarobic pracujac w sklepach takich jak deichmann, orsy czy terranova albo obojetnie w jakich z ubraniami??
    Obserwuj wątek
      • Gość: za mało:) Re: Orsay, troll, diverse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:29
        pewnie z 1000 netto (lub mniej) maksymalnie...
      • 0tdr0 Re: Orsay, troll, diverse 25.05.07, 14:18
        Swojego czasu w Orsay mozna bylo tylko czas stracic- nacigali na "darmowe
        tygodnie probne".

W tej chwili ciezko mowic ile sie zarobi- ostatnio w handlu kiepsko z ludzmi.
        Jeszcze jakis czas temu w sklepach odziezowych w galeriach handlowych placili od
        pensji minimalnej 936 zl brutto (choc bywalo, ze i zatrudnienie na niby 3/4
        etatu) az do 1200 zl brutto (w Warszawie wiecej). Teraz mozna sie spodziewac
        troche wiecej o jakies 200-300 zl brutto.

Uwazaj w kazdym razie i nie daj sie naciagnac na zadna prace i staze za darmo-
        jest to niezgodnym z prawem dranstwem.
        • loyezoo Re: Orsay, troll, diverse 25.05.07, 16:08
          Kiedyś wspominałem że moja ciotka prowadzi duży salon Diversa.Owszem płaci
          minimalną krajową ale...+ % od obrotu.Dlatego nikt z kadry jej się nie zmienia
          bo dziewczyny w dobrych miesiącach wyciągały (zeszły rok) 1500-1800 netto.teraz
          pewnie ciut więcej,dawno się z nią nie widziałem.
          • Gość: sprzedawca Re: Orsay, troll, diverse IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 16:25
            loyezoo napisał:

> Kiedyś wspominałem że moja ciotka prowadzi duży salon Diversa.Owszem płaci
            > minimalną krajową ale...+ % od obrotu.Dlatego nikt z kadry jej się nie zmienia
            > bo dziewczyny w dobrych miesiącach wyciągały (zeszły rok) 1500-1800 netto.teraz
            >
            > pewnie ciut więcej,dawno się z nią nie widziałem.

Te "dobre miesiące" to tylko swięta w zasadzie. Pensja to mniej wiecej
            800-1100netto. Zależy wszystko od miasta i sklepu.
            Jak weźmie sie pod uwagę całodniowy wysiłek czy ciągłe pretensje kierownika
            (jesli zdarzy sie mało ludzki) lub prace w centrach chandlowych świątek piątek w
            dodatku do późnych godzin (21,22 + zawsze te 20 min na zamkniecie
            sklepu,policzenie kasy) to godzin wychodzi wiecej niż pełen etat.
            Za taka prace to pieniądze śmieszne.
            • Gość: taka jest prawda Re: nadal w Polsce płacą grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:30
              Pieniądze śmieszne ale jednak ludzie tam pracują - to świadczy o tym, że
              bezrobocie jest nadal w Polsce bardzo duże i pensje wcale nie rosną. Chwilowy
              boom w budownictwie o niczym nie świadczy. Nie każdy się nadaje. Jakoś robiąc
              zakupy w marketach, nie zauważyłem braku kasjerek, czyli są nadal chętni do
              pracy za grosze...
              • Gość: sklepikarz Jestem gotowy zapłacić więcej IP: *.eranet.pl 28.05.07, 22:31
                ale nawet nie mam jak o tym powiedzieć kandydatom,bo na moje ogłoszenia
                odpisują bardzo bardzo słabi ludzie,głównie dziewczyny bez doświadczenia (to
                akurat najmniejszy problem), gorzej że bez ambicji kompletnie,bez pomysłu na
                siebie.W CV są zazwyczaj koszmarne orty,załączone są zdjęcia z imprez,itp.
                Komuś takiemu nawet nie zaproponuję normalnej kasy (2300 brutto dla kierownika
                sklepu od pierwszego dnia,potem dodatkowo premia od wyniku),bo stracę
                klientów.Wiem,co mówię moje ogłoszenia są na pracuj.pl niemal bez przerwy.
                • Gość: ZAINTERESOWANA Re: Jestem gotowy zapłacić więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:14
                  witam,
                  ja byłabym chetna do pracy w handlu, jeśli Twoje oferty dotyczą
                  Poznania/Bydgoszczy lub Piły (ew.okolic) to podaj proszę swojego email'a to
                  przyślę swoje CV. Dodam, że jestem sympatyczną osobą, zaangażowaną w pracę i
                  chcącą zdobywać nowe doświadczenia. Oraz zarobic na studia zaoczne :)
                  • Gość: zainteresowana2 Re: Jestem gotowy zapłacić więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:28
                    jestem ze śląska(Gliwice0, poszukuje pracy jako kierownik sklepu- posiadam
                    doswiadczenie, ponieważ prowadziłam własny sklep,w zeszłym roku skończyłam
                    studia, poprosze o maila - prześlę cv
                    • Gość: sklepikarz do zainteresowanych IP: 193.19.140.* 29.05.07, 09:22
                      Dzięki za odpowiedzi,niestety aktualnie moje poszukiwania koncentrują się na
                      miastach Inowrocław,Włocławek,Elbląg oraz okolicach Warszawy.
                      • Gość: posłuchaj mądralo Re: do sklepikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:49
                        Zbyt pochopnie, moim zdaniem ludzi oceniasz. Myślę, że nie tylko Ty, ale i wielu
                        innych pracodawców. Nie dziw się, że osoby, które wysyłają do Ciebie oferty,
                        robią błędy ortograficzne. Jaka praca, tacy ludzie się do niej zgłaszają. Ci
                        bardziej wykształceni, którzy błędów ortograficznych nie popełniają, nie
                        wysyłają swoich ofert po sklepach spożywczych. Weź to pod uwagę. Praca w
                        spożywczaku to nie jest odpowiednie miejsce dla osób prawdziwie ( nie tylko na
                        papierze) wykształconych.

Zdjęcia z imprezy Ci nie pasują? A po jakiego grzyba Ci zdjęcia w ogóle
                        potrzebne? Po to żeby zatrudnić same długonogie blondynki? Czyż nie kwalifikacje
                        powinny być brane pod uwagę?
                        Pomyśl, nie jesteś jedynym, do którego Ci ludzie wysłali CV! Powinieneś
                        wiedzieć, że 4 odbitki to koszt 10 zł. Skąd osoba bezrobotna ma brać na te Twoje
                        fanaberie pieniądze? Szczególnie, że takich ofert jak do Ciebie, trzeba wysłać
                        ze 100 albo lepiej. Pomnóż sobie sam.....

Ponadto zarobki, które opisałeś, są adekwatne dla osób z wykształceniem
                        zawodowym. Więc nie spodziewaj się po nich "miodkowskiej" polszczyzny:))
                        Jak chcesz delektować się piękną, bezbłędnie napisaną aplikacją, to się zgłoś do
                        profesora Miodka:)) Tylko zobaczysz ile TY wtedy jemu zapłacisz:))

Zaproś te osoby, porozmawiaj z nimi, zobacz jak pracują, jak się zachowują wobec
                        klientów. Tylko tak możesz się dowiedzieć, jakimi są pracownikami.

I zapamiętaj - nie każdy, kto potrafi napisać piękne CV i LM, okazuje się dobrym
                        pracownikiem. I odwrotnie...
                        A Ty czepiasz się rzeczy bez znaczenia.
                      • Gość: zainteresowana..:) Re: do zainteresowanych IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.07, 10:50
                        Jestem z okolic warszawy. Czy mogłabym prosić o jakieś szczegóły dotyczące tej
                        pracy. Co to za sklep(firma), wymagania, predyspozycje itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka