Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

HSBC Kraków

IP: 195.33.69.* 01.06.07, 13:44
    HSBC otwiera centrum shared service w Krakowie. Rekrutacja idzie pełną parą.
    Załapałam się i ja.
    Czy ktoś ma jakieś opinie nt. tej instytucji?
    Jak się tam pracuje? Jak płacą?
    A może ktoś wie, gdzie w Krakowie otwierają placówkę HSBC?
    Obserwuj wątek
      • Gość: michał Re: HSBC Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:02
        wysłałem do nich aplikacje do Łodzi.
        Byłaś na rozmowie?
        znalazłem tyle o HSBC
        media.prnews.pl/index.php/hsbc_wejdzie_na_rynek_detaliczny_w_drugiej_polowie_roku,display,28420
        • Gość: jotta Re: HSBC Kraków IP: 195.33.69.* 01.06.07, 16:22
          Na rozmowę idę w poniedziałek. Dam znać oczywiście jak było.
          Pierwszą rozmowę miałam z babką z Graftonu przez telefon, bo biuro w Wawie.
          No cóż... Zobaczymy. Może odezwie się ktoś, kto zna więcej szczegółów.
          • Gość: michał Re: HSBC Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 16:33
            trzymam Cię za słowo:))
            Powodzenia!!!
            A w jakich granicach wynagrodzeniem jesteś zainteresowana?
        • Gość: z UK Re: HSBC Kraków IP: 212.188.155.* 04.06.07, 16:06
          To malo szukales.
          HSBC -> www.hsbc.co.uk - starales sie o prace i nawet nie wiesz u kogo? Na ich
          miejscu nie zatrudnilbym Ciebie.
          • Gość: michał Re: HSBC Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:50
            to do mnie?
            ja nawet mój drogi mam konto w HSBC.
      • hm.m Re: HSBC Kraków 01.06.07, 19:12
        Ciekawe ciekawe... kolejne SSC w Krakowie. Masz może jakieś szczegóły lub jakieś linki na ten temat?
      • Gość: Lolek Re: HSBC Kraków IP: 89.17.224.* 02.06.07, 10:08
        Jak długo czekałaś na pierwszy kontakt od czasu wysłania aplikacji ?
        • Gość: jotta Re: HSBC Kraków IP: 195.33.69.* 04.06.07, 12:18
          Wysyłałam aplikację jakieś dwa tygodnie temu. Do Graftonu.
          Zadzwonili w ostatniej chwili, bo w piatek a rozmowy w Krakowie pon. i wtorek.
          O szczegółach dziś wieczorem, bo rozmowa o 15.
          Aplikawałam na satnowisko HR/Administration, bo finansowcem nie jestem ;)
      • Gość: jotta Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 195.33.69.* 05.06.07, 11:35
        I po rozmowie.
        Muszę przyznać, że było bardzo miło, profesjonalnie i generalnie ok.
        Rozmowa godzinna z Brytyjczykiem, który organizuje otwarcie dwóch site-ów
        (Kraków i Ostrava). Miła, ciekawa.
        Mile mnie zaskoczyło, że podczas rozmowy prowadzący zaoferował mi inne
        stanowisko, które jego zdaniem bardziej by odpowiadało moim kwalifikacjom i
        zainteresowaniom. I miał rację. (Rzadko to się zdarza;))
        I tak aplikując na jendo stanowisko, dostałam się do II etapu rekrutacji na
        inne, bardziej wymagające, ciekawsze i zapewne lepiej płatne. Nastepne rozmowy
        w Krakowie 18-19.06.
        Dowiedziałam się natomiast szczegółów: zaczynają w Krakowie dopiero w
        listopadzie, ale zatrudniają już, bo od sierpnia mają ruszyć szkolenia. Biuro
        ma być w Zabierzowie.
        Przy okazji Grafton , który dotąd jawił mi się szczerze mówiąc mgliście (nigdy
        nie odpowiadali) dał się poznać z całkiem dobrej strony - dobra organizacja.
        Generalnie na tym etapie było bardzo miło i zachęcająco. A co dalej, to sie
        zobaczy.
        Pozdrawiam.
        • Gość: michał Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:18
          w takim razie powodzenia!!!!!!!!!!!
          • Gość: GOSC Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 57.66.197.* 05.06.07, 13:28
            Ja tez jestem po drugiej rozmowie (pierwsza byla przez telefon z babka z
            graftonu). W ten piatek zadzwonila do mnie i przekazala mi feedback. Podobno
            Brytyjczykom bardzo sie podobalo, teraz bedzie mnie umawiala na kolejna
            rozmowe, mam czekac na grafik interview. W ogole te babeczki z Graftonu sa
            bardzo ok, dzwonia nawet po rozmowie zeby spytac jak poszlo. Nie wiem jeszcze
            nic na temat finansow.
            • jo_miekka Re: HSBC Kraków-po rozmowie 14.06.07, 13:18
              I jak?
              We wtorek mam drugą rozmowe z HSBC. To już rozmowa finalna!
              Mam troche pietra.
              Jest tu ktoś jeszcze, kto się chce do nich dostać?
              • Gość: sss Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 194.181.195.* 18.06.07, 19:05
                Ciekaw jestem z jakim wyksztalceniem przyjmuja ludzi do tego banku-czy tylko po
                finansach czy tez po innych studiach?A moze tylko z srednim wyksztalceniem.
                Wysylalam wczesniej swoje Cv do innych banków na stanowisko doradacy
                finansowego , asystenta bankowego i nie ma odzewu.Skonczylam studia ale nie
                zwiazane z finansami czy bankowscia.
                • Gość: aaa Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 57.66.197.* 19.06.07, 13:07
                  Moge tylko powiedziec jak bylo w moim przypadku, dostalam prace w HSBC a
                  skonczylam Marketing
                  • Gość: jotta Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 195.33.69.* 20.06.07, 15:25
                    Dostałaś? Ale w Wawie czy w tym jeszcze nie otwartym w Krakowie?
                    Anyway - zadowolona jesteś z warunków?
                    • Gość: aaa Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 57.66.197.* 21.06.07, 08:48
                      w Krakowie. Co do warunków to jeszcze nic nie wiem gdyż czekam na kontrakt/umowę
                      • Gość: jotta Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 195.33.69.* 21.06.07, 10:50
                        Hmmm... No to trochę nie rozumiem. Dostałaś pracę, ale nie podali jakie warunki?
                        Ja nie zrezygnuję z obecnej, nie wiedząc na co sie piszę.
                        A ten okres szkoleń od sierpnia? Płatny? Jaka umowa?
              • Gość: alcia Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: 212.160.172.* 03.07.07, 14:46
                ja jestem juz po wszystkich etapach rozmowy, wrazenia pozytywne . ostatnim
                etapem jest rozmowa z anglikiem (manager hsbc) ale nic stresującego bardzo
                sympatyczby koleś:)) ostateczna odpowiedz bedzie za tydzień
                pozdrawiam
                • Gość: Gosc Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.07.07, 04:10
                  I jak tam? Z wielka ciekawoscia sledze to forum. Tez chce sie tam dostac.
                  Mialam juz rozmowy, ale cos nie ma odpowiedzi.
                • Gość: Ciekawa Re: HSBC Kraków-po rozmowie IP: *.household.com 16.07.07, 15:10
                  Jak tam po wszyskich rozmowach? Jestem ciekawa bo tez chcialabym sie tam
                  dostac.
      • Gość: zły kandydat Re: HSBC Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:43
        ja sie zgłoszę i zaniżę poziom
        drżyjcie ha ha ha ha (złowiewczy śmiech)
      • Gość: jotta Re: HSBC Kraków IP: 195.33.69.* 20.06.07, 12:24
        Rekrutacja pełną parą, fakt!
        Tylko dlaczego kolejna tura rozmów odbędzie się bez udziału klienta?
        Nie odmawiając "babeczkom z Graftonu" kompetencji i innych walorów, ale jednak
        wolałam rozmawiać bezpośrednio z HSBC :(
      • Gość: info Re: HSBC Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:53
        media.prnews.pl/index.php/hsbc_tworzy_centrum_a_w_nim_nawet_400_etatow,display,28895
        • Gość: gomala Re: HSBC Kraków IP: 213.77.26.* 27.06.07, 13:37
          Witam-czekam na drugą rozmowę kwalifikacyjną z Graftonem i trochę się stresuję.
          Czy ktoś zna szczegóły? Na czym polega test? O co pytają? Będę wdzięczna za
          informacje.Pozdrawiam
      • Gość: aaaa Re: HSBC Kraków IP: *.net.autocom.pl 28.06.07, 10:45
        zwykła rozmowa kwalifikacyjna ale faktycznie trwa prawie 2 godz bo pani
        analizuje bardzo dokładnie twoje życie i zachowanie, nie stresuj się
        • allegretta Re: HSBC Kraków 13.07.07, 15:03
          Czy macie moze jakies info odnosnie zarobkow ??
          • Gość: ciekawa Re: HSBC Kraków IP: *.household.com 16.07.07, 15:12
            Z tego co slysze to na CSR i Team Leader to sa stosunkowo dobre w porownaniu z
            konkurencja (CapGemini).
            • Gość: jj Re: HSBC Kraków IP: 195.33.69.* 17.07.07, 15:35
              ok. 4tys. brutto
              • hm.m Re: HSBC Kraków 17.07.07, 18:08
                i to ma być konkurencyjne w stosunku do Capa??? Ja dziękuję ;)
                • Gość: xray Re: HSBC Kraków IP: 193.200.150.* 17.07.07, 23:56
                  Na dzień dobry przy CSR 2 razy więcej niż dają w Capie, więc myślę, że jest
                  nieźle :) Team leaderzy pewnie dostaną więcej niż te 4 tys...
      • Gość: a czy ktoś z was rozpoczyna już na szkolenie IP: *.net.autocom.pl 06.08.07, 10:47
        a jeśli tak to kiedy?
        • Gość: jjj Re: czy ktoś z was rozpoczyna już na szkolenie IP: 195.33.69.* 06.08.07, 14:38
          Z tego, co wiem 24. września.
          • Gość: a Re: czy ktoś z was rozpoczyna już na szkolenie IP: *.net.autocom.pl 06.08.07, 16:10
            a na jakie stanowiska pracownicy będą szkoleni od 24 września, na wszystkie?
            • jo_miekka Re: czy ktoś z was rozpoczyna już na szkolenie 06.08.07, 16:22
              Wiem tylko o Customer Service.
              Obsunęło sie to. Wczesniej mówili, że od sierpnia.
        • Gość: gosc Re: niektorzy juz zaczeli ;-) IP: *.opera-mini.net 07.08.07, 20:57
      • Gość: mati Re: HSBC Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:29
        w HSBC na wszystkich stanowiskach potrzebny jest dobry angielski??
        • jo_miekka Re: HSBC Kraków 06.08.07, 16:23
          Raczej tak. Dobry albo bardzo dobry.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka