Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Electric

27.06.07, 12:11
    Czy ktoś wie ile zarabia inzynier sprzedaży w Schneider Electric?
    Obserwuj wątek
      • wypowiedz Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 27.06.07, 16:29
        Jak to inzynier sprzdazy, okolo 2tys netto + prowizja, czyli przy dobrych
        ukladach moze sumarycznie uzyskac 5-7netto kPLN.
        Pozdr.
        • sly78 Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 28.06.07, 08:13
          Oj chyba się mylisz. Bo w Warszawie zarobki inżyniera sprzedaży w dużej firmie
          (a Schneider to światowy lider) zaczynają się od 5000/netto + prowizja więc
          mozna nieźle wyciągnąć - ale być może w schneiderze jest inaczej?
          • jainzynier Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 10.10.07, 21:21
            Schneider to rzeczywiście światowy lider ale jeśli chodzi o zarobki to tylko
            wśród top managmentu możesz poszaleć, inni pracownicy zarabiają raczej
            normalnie, zresztą gdyby byli zadowoleni nie uciekaliby do innych firm.
          • adyn Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 11.10.07, 08:49
            z tymi 5000/netto + prowizja to chyba trochę przesada.

Wszystko zależy od typu pracy - skoro piszesz, że prowizja to raczej stanowisko
            mobilne uzależnione od wyników? Ostatnio zmieniałem pracę i wszystko co mi
            chcieli zaoferować za tego typu pracę to było 2000netto + prowizja. A firmy były
            duże (małe oferowały do 1500netto). Mówię o Warszawie. Dlatego znalazłem sobie
            stacjonarna pracę z wyższą pensją (ale bez prowizji)...

Przy czym oczywiście mówimy o 2000/netto + prowizja na początek (3-6miesięcy) a
            potem o podwyżce bo takie generalnie były propozycje...

Gdybym wcześniej nie znalazł pracy to bym Ci powiedział ile proponował Schneider
            bo zapraszali mnie na rozmowę, ale już miałem podpisaną umowę gdzie indziej,
            więc odmówiłem...

Pozdrawiam
            Adyn
            • jainzynier Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 14.10.07, 16:27
              W Shneider handlowcy, "Inżynierowie sprzedaży" czy jak ich zwał, dostają ok 3000
              netto + prowizja, większy staż oczywiście więcej. Prowizje to bardzo często
              kolejna pensja więc sumując wychodzi bardzo przyzwoicie.
              Najważniejsze aby nie wpaść do logistyki lub Call Center tam pracują również
              inżynierowie ale zarobki są do 2000 netto i po obserwacjach widać że atmosfera
              tam wydaje się ciężka.
              zresztą jeśli ktoś chce spróbować :) to chyba kogoś poszukują do obu działów
              ale w obecnej sytuacji gdzie to pracownik wybiera pracodawce a nie odwrotnie to
              radze sie powaznie zastanowic>

• nowy_75 Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 17.10.07, 21:36
                Widze ze ktos poruszyl dosc delikatny watek, czyzby ktorys z kolegow
                z pracy?:-) Witam!
                No coz, rzeczywiscie jesli chodzi o wynagrodzenie w Schneiderze nie
                ma za bardzo sie czym chwalic. Wiadomo, jest to opinia bardzo
                subiektywna ale patrzac na swoje zarobki i porownujac to z
                obciazeniem praca i zaangazowaniem jakie w nia wkladam, biore pelna
                odpowiedzialnosc za te slowa. Przykro to stwierdzic, ale niestety w
                tej firmie nie docenia sie wartosciowych pracownikow, ich
                poswiecenia i zaangazowania, czego efektem sa tak liczne ucieczki do
                innych, konkurencyjnych firm (slusznosc takiej polityki personalnej
                pozostawiam bez komentarza). Jesli natomiast chodzi o atmoswere,
                kolega slusznie zauwazyl - kiedys byla ona fantastyczna i
                bardzo "ludzka", ale od jakiegos czasu, faktycznie, cos niedobrego
                zaczelo sie z nia dziac. Ciagle dokladanie obowiazkow, idacy za tym
                stres i niestety brak odpowiedniego impulsu motywujacego.
                • maxor04 Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 18.10.07, 19:54
                  nowy_75 napisał:

> No coz, rzeczywiscie jesli chodzi o wynagrodzenie w Schneiderze nie
                  > ma za bardzo sie czym chwalic.

Oj nie mogę się zgodzić, bez przesady co jakiś czas są jakieś podwyżki może nie
                  jest to 20% ale zawsze coś dorzucają poza tym bonusy są często pokaźne.
                  Dawno temu też pracowałem w COK i zarobki jak na tamte warunki na rynku niebyły
                  takie tragiczne, dostawaliśmy podwyżki morale z powodu zarobków chyba nie
                  spadało, słuchy chodzą że coś tam się popsuło...
                  Jednak ja na dawny COK nie moge narzekać powiem szczerze że wiele mu
                  zawdzięczam, nauczyłem tam się wszystkiego co teraz jest mi potrzebne...

. Jesli natomiast chodzi o atmoswere,
                  > kolega slusznie zauwazyl - kiedys byla ona fantastyczna i
                  > bardzo "ludzka", ale od jakiegos czasu, faktycznie, cos niedobrego
                  > zaczelo sie z nia dziac. Ciagle dokladanie obowiazkow, idacy za tym
                  > stres i niestety brak odpowiedniego impulsu motywujacego.

Oj widze że chyba kolega z COK albo Logistyki.
                  Logistyka od zawsze była gorąca to nieoderwana cecha logistyki :)
                  A jeśli chodzi o COK to mnie bardzo dziwi bo kiedyś była naprawdę w porządku.
                  Chyba nowy kierownik sobie troszkę nie radzi :) a ktoś musi za to dostać a na
                  końcu łańcucha pokarmowego są koledzy z COK :)
                  • brss Re: Zarobki - Inzynier Sprzedaży - Schneider Elec 06.11.07, 20:51
                    Ja pracuje w Schneider Electric, w Centrum Obsługio Klienta,
                    Ogólnie atmosfera jest ok, wporządku ludzie pracują,
                    Ale w tym roku zmienili nam kierownika i się popsuło :/
                    Zmiany dziwne wprowadza, dziwnie nas traktuje,
                    ogólnie motywacja spadla do zera :/ ze wzgledu na kierownika...
                    Jesli chodzi o kariere, być może jest trzeba mieć tylko szczęście bo
                    na 10 tylko jednemu sie udale pujść dalej.
                    A zarobki :/ ... szkoda gadać.

Pozdroo, bross

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka