Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

proszę o radę!!!!

06.07.07, 08:06
    Witam.
    Drodzy forumowicze, proszę Was abyście podpowiedzieli mi co zrobić.
    Więc:
    Ja: wyższe ekonomiczne, ponad 10 letnie doświadczenie w agencji reklamowej,
    teraz od 2 lat pracuję jako pani za biurkiem. Ogólnie praca, mało płatna, bez
    mozliwości rozwoju i awansu.
    Moje marzenie: chciałabym zająć się księgowością.
    Przeszkody: mała miejscowość co wiąże się z wyższym bezrobociem niż
    statystycznie, brak pieniędzy na zrobienie jakiegoś kursu, brak doświadczenia
    w księgowości co powoduje, że potęcjalni pracodawcy w tej branży nie chcą mnie
    zatrudnić.

No i co powiecie na taką sutuację? Może macie jakieś doświadczenia jak to
    zmienić. A może jest to sytuacja bez wyjścia?
    Proszę powiedzcie co o tym myślicie.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • raveness1 Re: proszę o radę!!!! 06.07.07, 10:04
        Na kursie to mozesz sie nauczyc obslugi klawiatury lub wozka widlowego.
        Ksiegowosc to wyzsza szkola jazdy. To niekonczace sie zglebianie przepisow,
        ktore ciagle sie zmieniaja. Dobra robota ale wyczerpujaca i odpowiedzialna.
        A kursy zostaw tym, co chca sobie troche podbudowac wlasna estyme. Do niczego
        innego kursy sie nie nadaja.
      • Gość: jj Re: proszę o radę!!!! IP: 195.124.18.* 06.07.07, 10:27
        Zależy gdzie mieszkasz i czy masz możliwość dojazdu do miasta jak W-wa, Krk, Worc.
        W krakowie IBM przyjmuje osoby (pewnie jak i większość takich firm) bez
        znajomości księgowości tylko z dobra znajomościa języków. Wprawdzie na początek
        mogło by to być mało pasjonujące dla Ciebie. No ale to tak jak piszę w Krk ;-/.
      • snajper55 Re: proszę o radę!!!! 06.07.07, 12:28
        zzuuza napisała:

> Ja: wyższe ekonomiczne, ponad 10 letnie doświadczenie w agencji reklamowej,
        > teraz od 2 lat pracuję jako pani za biurkiem. Ogólnie praca, mało płatna, bez
        > mozliwości rozwoju i awansu.
        > Moje marzenie: chciałabym zająć się księgowością.

Przenieś się za biurko, które stoi w księgowości w Twojej firmie. Także w
        księgowości nie pracują same główne księgowe. Ucz się od koleżanek, zastępuj je,
        zajmuj się pracami coraz bardziej "księgowymi". W firmie zawsze są jakieś zmiany
        kadrowe, które możesz wykorzystać. A Twoje wykształcenie jest przecież niezłą
        podstawą.

S.
        • snajper55 Re: proszę o radę!!!! 06.07.07, 12:30
          snajper55 napisał:

> Przenieś się za biurko, które stoi w księgowości w Twojej firmie. Także w
          > księgowości nie pracują same główne księgowe. Ucz się od koleżanek, zastępuj
          > je, zajmuj się pracami coraz bardziej "księgowymi". W firmie zawsze są jakieś
          > zmiany kadrowe, które możesz wykorzystać. A Twoje wykształcenie jest przecież
          > niezłą podstawą.

A jeśli będziesz szukać pracy, to będziesz mogła powiedzieć "Pracuję obecnie w
          księgowości". ;)

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka