Gość: BRUSH IP: *.crowley.pl 20.06.03, 16:57 Czy ktoś wypełniał formularz na stronie Eurobanku? Czy była jakaś odpowiedź? Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda13 Re: Rekrutacja EUROBANK 20.06.03, 19:51 ja nie miałam żadnej odpowiedzi :-((( i podejrzewam że jak zwykle nic z tego... szkoda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q^~^p Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.swit.futuro.pl / 192.168.0.* 20.06.03, 21:07 Ja też wypełniałem ten formularz. Codziennie zaglądam do skrzynki a tam żadnej odpowiedzi. Zastanawiam się po co ktoś coś takiego ogłasza jeśli i tak nie odpowiada. A tak ładnie napisalem pracę magisterską z bankowości i myślałem że może się uda gdzieś się zahaczyć a tu chyba trzeba będzie sie pożegnac z marzeniami. Jeśli ma ktoś jakąś ofertę z Banku to chętnie przyjmę hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodyshot Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 62.233.176.* 20.06.03, 22:32 a i ja sie odpowiedzi od EUROBANKU nie doczekałam.... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diesel_joe Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:50 a skad jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
studus Re: Rekrutacja EUROBANK 17.07.03, 23:22 witam, ja wypelnilem i mialem odpowiedz w cigu tego samego dnia. ale nic z tego nie bylo, pojechalem na rozmowe i bylo bardzo milo ale... zycie nie bajka wiele sie dzieje i... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.lsb.com.pl 21.06.03, 12:44 Ja tez nie a wysylalam dwa razy... <<ale o co chodzi???>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hate Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 13:41 Ja tez nie dostalem odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 14:30 Gość portalu: hate napisał(a): > Ja tez nie dostalem odpowiedzi. pewnie przyszlo tysiace odpowiedzi i kazdemu odpisac..troche ciezko. Ale z drugie strony to rzeczywiscie swinstwo kiedy firmy ni eodpowiadaja. Zreszta rekrutacja przez internet jest do kitu. Bo na jedno ogloszenie odpowiada kilk atysiecy osob. Zdecy<dwoanie lepszym rozwiazaniem jest wybranie sobie konretnej firmy i wyslanie do nie jpodania. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotek Re: Rekrutacja EUROBANK IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 22.06.03, 13:22 Gość portalu: camel napisał(a): > Gość portalu: hate napisał(a): > > > Ja tez nie dostalem odpowiedzi. > > > pewnie przyszlo tysiace odpowiedzi i kazdemu odpisac..troche ciezko. Ale z > drugie strony to rzeczywiscie swinstwo kiedy firmy ni eodpowiadaja. Zreszta > rekrutacja przez internet jest do kitu. Bo na jedno ogloszenie odpowiada kilk > atysiecy osob. Zdecy<dwoanie lepszym rozwiazaniem jest wybranie sobie konret > nej > firmy i wyslanie do nie jpodania. > > camel I też nie odpowiedzą. Te ogłoszenia to tylko blef. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 195.117.149.* 23.06.03, 08:55 Zadzwonili do mojej żony i powiedzieli, że weryfikują właśnie jej ofertę. Potem cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRYS Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.pool21345.interbusiness.it 23.06.03, 09:16 Tak samo bylo z oferta mojej siostry wyrazili jej pochwale za CV i rozwazaja.Ona pomimo ze jest optymistka nie wierzy juz w zadne odpowiedzi poprzez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna3 Re: Rekrutacja EUROBANK 23.06.03, 10:21 Ja już mam dość tego chorego kraju, gdzie każdy powód jest dobry żeby nie zatrudniać, nie ma pracy a ciągle każdy wciska kit że się nie nadajesz - bo nie masz wykształcenia albo doświadczenia (ha skąd ja mam je wziąć - uczę się i zgodnie z radami specjalistów szkam pracy już w trakcie studiów- więc jak ja mam je zdobyć..... fuck, fuck), wszyscy mają zbyt wysokie aspiracje (kto to wymyśla!!! ludzie, po studiach, ze stażem, tu we wschodniej Polsce pracują za 600 zł i trzymają się spódniczki mamusi, bo inaczej nie przeżyją), muszą się dokształcac tylko za co?????, mają postawę roszczeniową - ha to jest chyba najlepsze... spójrzcie na Europę zach - oni przy każdej próbie odebrania socjala blokują cały kraj - kto ma większą postawę roszczeniową?? ech żyć się tu nie chce - zwłaszcza, iż w swojej "głupocie" wzięłam kredyt studencki, nie pomyślałam że z pracą jest aż tak bezdennie (lektura wyborczej dała efekt - już 3 lata temu bezrobocie było wysokie - każdy normalny kraj już próbuje na to reagować, ale ja po lekturze art w wyborczej byłam przekonana że ludziom się nie chce...) tak to bym nawet na studia nie szła bo po co?? Odpowiedz Link Zgłoś
lot77 Re: Rekrutacja EUROBANK 17.07.03, 22:06 tez mialem zalamke jak szukalem pracy,wtedy rzucilem wszystko w pierony i pojechalem bawic sie przez tydzien. jak czujesz ze wariujesz to tez Ci to radze, wziac wolne na jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.bibl.ar.wroc.pl 23.06.03, 12:43 Moja kleżanka poszła do nich na rozmowę kwalifiakcyjną Zrobili jej testy na inteligencję i umiejętności, a następnie została zaproszona na rozmowę inndywidualną. Tam miała przekonać Panią do kupna czegoś, podczas gdy ona udawała trudnego klienta.dalej nie przeszła, ale z tego co się dowiedziała to są potem zadania grupowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoto Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 15:57 Eurobank-to zaczyna być już śmieszne! Na całym świecie najważniejszy jest kapitał ludzki. Zadna firma nie odniesie sukcesu jeżeli nie Inwestuje w ludzi. To, że wybierają przyszłą kadre- OK, ale jeżeli ta SUPER kadra (z bożej łaski) już na początku istnienia firmy nie może odpowiedzieć nawet kilku tysiącom ludzi (Przez internet)to jest prostactwo. Jeżeli nie mają (nie tylko oni) na tyle kultury, aby odpowiedzieć, podziękować za zainteresowanie to przykre, ale ja nie powierzę im swoich pieniędzy. Jeżeli nie są fachowcami, ani nie maja kultury to ja im mam zaufać? Proponuję założyć listę NIE..., niedobrych, nieuczciwych, niekulturalnych, nie.... pracodawców. Banki założyły listy klientów niesolidnych, proponuję abyśmy (jako szukający pracy, i nie koniecznie bezrobotni) bojkotowali Chamskich, zadufanych pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hate Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.waw.pl 23.06.03, 21:59 Gość portalu: monka napisał(a): > Moja kleżanka poszła do nich na rozmowę kwalifiakcyjną > Zrobili jej testy na inteligencję i umiejętności, a następnie została > zaproszona na rozmowę inndywidualną. Tam miała przekonać Panią do kupna czegoś, > > podczas gdy ona udawała trudnego klienta.dalej nie przeszła, ale z tego co się > dowiedziała to są potem zadania grupowe. Czyli podobnie jak Citibank do CITIPHONE, niby obsluga klienta a tak naprawde handlowanie produktami bankowymi czyli wciskanie ludziom nie potrzebnych uslug ;). Szukam juz pracy prawie rok i mialem wiele roznych testow na inteligencje czy inne umiejetnosci.Na studiach mialem badane wielkorotnie IQ,IE ciekawe ze roznie wychodzily w zaleznosci od pory dnia, zmeczenia, ochoty itd :). Testy umiejetnosci: udawanie trudnego klienta mialem na testach w firmie windykacyjnej, heh koles byl tak trudny ze razem oblalismy to zadanie, poza tym pomylil sie w dodawaniu i nasza dwojka wypadla fatalnie ;). Im wiecej szkla i aluminium w wiezowcach tych firm tym wiecej takich bzdetow ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Rekrutacja EUROBANK busone IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 23.06.03, 17:00 Eurobank = busone Odpowiedz Link Zgłoś
mijka Re: Rekrutacja EUROBANK 24.06.03, 17:37 Gość portalu: BRUSH napisał(a): > Czy ktoś wypełniał formularz na stronie Eurobanku? Czy była jakaś odpowiedź? > Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Mój kolega wypełniał.. Zadzwonili do niego po miesiącu.. Okazało się niestety, że pomylił oferty (wcisnął nie to miasto) i dalej sam (nistety po x2) nie pociągnął tematu:-((. Oni mają chyba coś wspólnego z Lukasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.ar.wroc.pl 27.06.03, 13:02 Oczywiście że mają coś współnego - założyciela. Gościu założył najpierw Lukas Bank, sprzedał go a treraz bierze się za kolejny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.03, 09:28 Nie wiem, czy ktoś się ze mną zgodzi, ale dla mnie ogłaszanie się przez około 2 miesiące we wszystkich możliwych kanałach (GW, portale, firmy HR)to nic innego jak.... zbieranie dobrej bazy danych o potencjalnych klientach ( co z tego że zastrzeżemy dane tylko do procesu rekrutacji). Dlaczego? otóż mówią, że chcą wybrać specjalistów, a ja się szanownych Państwa rekrutujących zapytam, w jaki sposób chcą Państwo obiektywnie wyselekcjonować dobrą kadrę z kilkunastu tysięcy ofert, które już pewnie napłynęły - dla mnie to pic na wodę... dałem się nabrać i złożyłem i pomimo kilkuletniego doświadczenia jako pośrednik finansowy z udokumentowaną znajomością kanałów dystrybucji, procedur obsługi nic - cisza... ale to nie tylko specyfika eurobanku - przecież tym na wysokich stołkach nie uśmiecha się zatrudniać kogoś kto może okazać się mądrzejszy od nich.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingu Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 11.07.03, 16:35 Nie oni jedyni takie sztuczki robią. Był ktos moze na "rekrutacji" w firmie Polskie Centrum Marketingu na Mińskiej w Warszawie na telemarketera? Oglaszali się w ogl drobnych w GW przez wiele tygodni, po 2, 3 ramki w jednym numerze. Bo ja wiem.. a może jest taki nawał chętnych w stosunku do miejsc pracy że nawet idealnych kandydatów odrzucają? W styczniu byłem na rekrutacji do firmy Link4 w centrum obslugi klienta. Z ok. 100 osob mieli zatrudnic 20. Zrobili szopke, ktora miala sprawdzic raczej umiejetnosci sprzedażowe. Na kolejnych etapach odpadały nawet świetnie prezentujące się osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.waw.pl 27.08.03, 17:08 Gość portalu: Barti napisał(a): > Nie wiem, czy ktoś się ze mną zgodzi, ale dla mnie ogłaszanie się przez około 2 > > miesiące we wszystkich możliwych kanałach (GW, portale, firmy HR)to nic innego > jak.... zbieranie dobrej bazy danych o potencjalnych klientach ( co z tego że > zastrzeżemy dane tylko do procesu rekrutacji). Dlaczego? otóż mówią, że chcą > wybrać specjalistów, a ja się szanownych Państwa rekrutujących zapytam, w jaki > sposób chcą Państwo obiektywnie wyselekcjonować dobrą kadrę z kilkunastu > tysięcy ofert, które już pewnie napłynęły - dla mnie to pic na wodę... dałem > się nabrać i złożyłem i pomimo kilkuletniego doświadczenia jako pośrednik > finansowy z udokumentowaną znajomością kanałów dystrybucji, procedur obsługi > nic - cisza... ale to nie tylko specyfika eurobanku - przecież tym na wysokich > stołkach nie uśmiecha się zatrudniać kogoś kto może okazać się mądrzejszy od > nich.... > Bo EuroBank nie szuka ludzi z doświadczenie tylko z potencjałem osobowości i musisz mieć to "coś". Procedur finansowych i kanałów dystrybucj da się nauczyć ale tego "czegoś" niestety nie. Poza tym ludzie większość firm nie odpowiada na aplikacje ludzi którzy nie odpowiadają im. Ja wypełniłam na stronach internetowych dziesiatki aplikacji np. do Millenium, CitiBanku itp. i nic cisza. Ale to nie jest powód rzeby narzekać. Trzeba sie z tym pogodzić. W końcu się udało i od 01/08/03 jestem pracownikiem EuroBanku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.icpnet.pl 11.07.03, 13:18 ha! wiele razy zastanawiałam się nad wysłaniem do niech aplikacji, ale w końcu nie wysłałam i dobrze. a swoja drogą, to dla profesjonalnej instytucji bankowej, zaawansowanej w technologii obsługi klienta i biegłej w najnowocześniejszych rozwiązaniach nie powinno zabraknąc inteligentnego informatyka, który ustawi chociażby autorespondera "Dziękujemy za przesłanie aplikacji. Skontaktujemy się z Panią/Panem w kolejnym etapie rekrutacji..." albo coś w tym stylu i nie ma problemu! Ale skoro nawet na tak proste rozwiązanie nikt tam nie wpadł, to... Powodzenia w szukaniu pracy! W końcu musi nam się udać! POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoto Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.nd.e-wro.net.pl 16.07.03, 19:23 Taka postawa mi sie podoba. Jak będę pracodawcą pomyślę o Tobie. Nawet na takie drobne sprawy trzeba patrzeć "po ludzku". Wystarczy pomyśleć... może ich to boli, albo męczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.icpnet.pl 11.07.03, 17:20 Złożyłam kwestionariusz na stronce www Eurobanku w kwietniu. Zaproszono mnie na początkową rozmowę kwalifikacyjną w lipcu. Niedawno zaproszono mnie na kolejny etap "eliminacji". Mogę powiedzieć jedno: świetnie przygotowany proces rekrutacji! Nawet jeżeli nie dostanę w rezultacie tej pracy - traktuję to jako bardzo wzbogacajace doświadczenie! Bywałam na wielu rozmowach kwalifikacyjnych - ale Eurobank przewyższa wszystkich - to sie ceni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 20:10 Gość portalu: joa napisał(a): > Złożyłam kwestionariusz na stronce www Eurobanku w kwietniu. Zaproszono mnie na > > początkową rozmowę kwalifikacyjną w lipcu. Niedawno zaproszono mnie na kolejny > etap "eliminacji". Mogę powiedzieć jedno: świetnie przygotowany proces > rekrutacji! Nawet jeżeli nie dostanę w rezultacie tej pracy - traktuję to jako > bardzo wzbogacajace doświadczenie! Bywałam na wielu rozmowach kwalifikacyjnych > - > ale Eurobank przewyższa wszystkich - to sie ceni. Pozdrawiam. Nie wiem czy wiesz ale oszustwo jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 14.07.03, 20:57 mnie odpowiedzieli i to nawet bardzo szybko po 2 dniach, byłam nawet na pierwszym etapie - tzn testy, rozmowa i zadanie grupowe. Szukają głównie tzw stendów (wybaczcie ale nie wiem czy tak się to pisze, może bardziej z angielska) którzy to mają nakłaniać klientów centrów handlowych do skorzystania z oferty banku------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoan Re: Rekrutacja EUROBANK - dostałam odpowiedź IP: *.chello.pl 15.07.03, 22:49 dostałam odpowiedź po tygodniu, rozmowa przez telefon - weryfikacja danych, bardzo przyjemnie. Zostałam zaproszona na rozmowę, najpierw info o banku, test psychologiczny - dość prosty i rozmowa indywidualna po tym zaproszono mnie na zadanie grupowe. Niestety po 2 tyg dostałam list że nie zostałam zakwalifikowana do grona szczęśliwych pracowników a to dlatego pewnie, że: na rozmowie indywidualnej pociągnęłam panią HR-kę za język i powiedziałą że będzie 6 oddziałów stacjonarnych i 14 stois (standów) w warszawskich hipermarketach - to stwierdziłam że wolałąbym w tradycyjnej placówce! i dlatego właśnie odrzucili moją osobę. stanowiska w placówkach tradycyjnych jak zwykle były obsadzone przez "znajomych" tak przypuszczam a reszta jako hostessy w hipermarkecie - co jest pozytywną stroną - zatrudniają na umowę o pracę ale na małą podstawę tyle co wiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku Re: Rekrutacja EUROBANK - dostałam odpowiedź IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 15.07.03, 23:23 czyli oczywiscie jak zwykle i wszedzie ku wa mac akwizycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Rekrutacja EUROBANK - dostałam odpowiedź IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 20:12 Gość portalu: yoan napisał(a): > dostałam odpowiedź po tygodniu, rozmowa przez telefon - weryfikacja danych, > bardzo przyjemnie. Zostałam zaproszona na rozmowę, najpierw info o banku, test > psychologiczny - dość prosty i rozmowa indywidualna po tym zaproszono mnie na > zadanie grupowe. > Niestety po 2 tyg dostałam list że nie zostałam zakwalifikowana do grona > szczęśliwych pracowników a to dlatego pewnie, że: > na rozmowie indywidualnej pociągnęłam panią HR-kę za język i powiedziałą że > będzie 6 oddziałów stacjonarnych i 14 stois (standów) w warszawskich > hipermarketach - to stwierdziłam że wolałąbym w tradycyjnej placówce! i dlatego > > właśnie odrzucili moją osobę. stanowiska w placówkach tradycyjnych jak zwykle > były obsadzone przez "znajomych" tak przypuszczam a reszta jako hostessy w > hipermarkecie - co jest pozytywną stroną - zatrudniają na umowę o pracę ale na > małą podstawę > tyle co wiem > pozdrawiam Widze, ze w koncu szef czyli pierdolony oszust wydal polecenie wpisywania pochwalnych peanow na czesc Eurobanku. Typowo polski profesjonalizm czyli pierdolone oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztylet69 Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.07.03, 09:23 Gość portalu: Asia napisał(a): uważam się za osobę dosyć > inteligentną, nigdy nie miałam specjalnych problemów z nauką- studia > skończyłam, w życiu też sobie dobrze radzę- a żyję ponad 30 lat i trochę już > przeszłam, > > zawsze dużo czytałam ale widocznie nie to, co twórcy testów uważaja za istotne > w pracy w bankowośći - niestety nie wiem co to jest "oścień", "sąd > Parysa", "kordialność" i parę innych w tym stylu (teraz już wiem co to wszystko > O Boze, wyksztalcona, 30 lat zycia-i ty nie wiesz,co to jest np "kordialnosc", "oscien"?? Nawet sie nie przyznawaj publicznie... Jakie ty masz wyksztalcenie?? Czytalas chyba jakies ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 17.07.03, 13:23 W dalszym ciągu potwierdzam to co napisałam powyżej, nie wiedziałam co oznaczają te pojęcia i na pewno jest jeszcze mnóstwo innych, których nie znam. Zastanawiałam się tylko, co te pojęcia mają wspólnego z pracą stenda. Chociaż nie znam tych i innych pojęć, odróżniam codipar od apapu i paru innych, potrafię zmienić koło w samochodzie, poprowadzić inst. elektryczną i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia/Aśka Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 17.07.03, 13:25 Przepraszam, to jeszcze raz ja - książki też pardzo lubię czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztylet Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.07.03, 18:50 Ja tez mam humanistyczne. Nie martw sie, te cyrki co sie wyprawia na rekrutacjach to jakies dno,uwlaczanie normalnym ludziom. To tak,jak zdawanie na prawo jazdy-i tak w zyciu nie zrobisz tych manewrow. Po prostu chcieli miec na ciebie haczyk i mieli. Jak wtym kawale: -zaszczekaj! -hau! hau! -aa, na swojego szczekasz!! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 20:13 Gość portalu: Asia/Aśka napisał(a): > Przepraszam, to jeszcze raz ja - książki też pardzo lubię czytać. Oszukiwać i kopiować rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 20:10 Gość portalu: Asia napisał(a): > mnie odpowiedzieli i to nawet bardzo szybko po 2 dniach, byłam nawet na > pierwszym etapie - tzn testy, rozmowa i zadanie grupowe. > Szukają głównie tzw stendów (wybaczcie ale nie wiem czy tak się to pisze, może > bardziej z angielska) którzy to mają nakłaniać klientów centrów handlowych do > skorzystania z oferty banku------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia/Aśka Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 17.07.03, 22:03 Szanowny dDoradco, dlaczego uważasz, że kolejna oszustka i naciągaczka?? Napisałam wszystko zgodnie z prawdą. Niestety nie zawsze pamiętam jakim nickiem się podpisałam i stąd te Asia/Aśka. Jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam. Joanna S. zwana czasami Asią a kiedy indziej Aśką Odpowiedz Link Zgłoś
lot77 Re: Rekrutacja EUROBANK 17.07.03, 22:02 mialem zero odzewu, zmarnowalem 2h na wpisanie danych. slyszalem ze sporo specjalistow skradli z lukas banku, to przeciez ten sam (pierwotnie) wlasciciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia/Aśka Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 17.07.03, 22:05 To się ciesz,że miałeś zero odzewu bo gdybyś poszedł na rozmowy to zmarnowałbyś 7 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 18.07.03, 13:39 Ja wypelnialam i nawet dostapilam zaszczytu udzialu w rozm. kwalifikacyjnej, ktora odbyla sie w hotelu Holiday Inn... Jeli chcesz wiedziec wiecej, napisz na link@f.pl POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 14:08 Ja też dostąpiłam tego zaszczytu i znalazłam się na rozmowie kfalifikacyjnej (starałam się w Bydgoszczy, niestety nie znalazłam się w gronie szczęśliwców i dostała odpowiedź listowną po ok 3 tygodniach od rozmowy. Oczywiście byłam rozczarowana bo Eurobank jak to podkreślali szuka ludzi przedewszystkim energicznych i uśmiechniętych a skoro te cechy liczą się dla nich najbardziej to do prawdy nie rozumiem. Ja jestem naprawdę uśmiechniętą osobą. Testy, które przechodziliśmy były okropne sama mitologia i matematyka brrr. A rozmowa indywidualna bardzo przyjemna, rozmawiałam głównie o swoich zainteresowaniach no i oczywiście musiałam coś sprzedać więc sprzedawałam siebie jak widać z marnym skutkiem. Przrażała mnie możliwość pracy w tzw. "stendzie". Satanowisko w hipermarkecie, bez komputera odpowiedniego wyposażenia. Poprostu punkt jaki mają hostessy i wciskanie poważnych produktów a może nie poważnych, bo skoro "doradcy" mają sprzedawać w takich punktach. Ja bym nie skorzystała, źle by mi się to kojarzyło, a na pewno nie z profesjonalną firmą. Jedyne co mi się spodobało to warunki zatrudnienia, umowa o pracę a po okresie próbnym na czas nie określony- wspaniale. Wogóle to byłam bardzo zdziwiona jak się do mnie odezwali bo w formularzu zapomniałam podać doświadczenia zawodowego. Chciałabym aby odezwał się ktoś kto się dostał już do Eurobanku zwłaszcza z Bydgoszczy i powiedział, jak to teraz tam wszystko wygląda, jestem bardzo ciekawa. Przykro mi tylko że wielu nie dostało żadnej odpowiedzi, wiem jak to może denerwować. jeszcze jedna kwestia : czy ci co nie dostali się do zadania grupowego to ci co się nie nadawali bo nam tłumaczono inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 195.217.253.* 18.07.03, 16:18 Gość portalu: Aleksandra napisał(a): > Wogóle to byłam bardzo zdziwiona jak się do mnie > odezwali bo w formularzu zapomniałam podać doświadczenia zawodowego. To juz chyba wiemy co zrobic, zeby nasze CV zostalo rozpatrzone i zeby zaprosili nas na rozmowe ;) Nie bardzo podoba mi sie ta instytucja. No bo skad pomysl tych standow w supermarketach. Przeciez to jest ponizej wszelkiego poziomu - to teraz w supermarketach lapie sie grube ryby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.futuremedia.pl / 10.0.2.* 21.07.03, 14:04 a ja dostalam prace w eurobanku, mam juz podpisana umowe o prace, odpowiedzieli na aplikacje bardzo szybko, potem miesiac czekalam na odpowiedz co dalej, potem zaproszono mnie na rozmowe ostatecznie dycydujaca o przyjeciu do pracy i po tygodniu od tej rozmowy podpisalam umowe. jesli ktos twierdzi, ze testy na inteligencje byly proste, to najzwyczajniej w swiecie nie zrozumial pytan- co zreszta znalazlo swoje odzwierciedlenie w tym, ze nie przeszedl dalej. rozwiazywalam juz bardzo duzo trestow i ten byl najtrudniejszy z mozliwych- okropne ciagi liczbowe, bardzo duzo wiedzy z mitologii i wyjatkowo ciekawe zadania na rozbior logiczny zdania i wnioskowanie. w eurobanku szukaja ludzi usmiechnietych, reprezentacyjnych i bystrych- tego sie dowiedzialam na ostatnim spotkaniu. aplikowalo 18 000 osob- przyjeli 500. uwazam za swoj maly sukcesik zyciowy przejscie wszystkich etapow rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowika Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 20:37 Do "ja", gratulacje serdeczne, czy bardzo dyskretnym pytaniem będzie czy dużo płacą? I gdzie będziesz pracować, mam tu na myśli miasto? Umowa jest na 3mczny okres próbny? Pytam, bo wkrótce idę na rozmowę do nich - nie prosili mnie na testy a od razu na rozmowę, ale też nie startuję na doradcę, a podejrzewam, że skoro oczekują osób bez doświadczenia zawodowego, to pewnie chcą sprawdzić ich potencjał w takich właśnie testach. Ucieszę się jak mi odpowiesz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 21.07.03, 20:56 ja zrezygnowalem z ubiegania sie o prace na stanowisku doradcy po tym jak uslyszalem ile mi zaoferowali...1200 pln brutto stalej i jakas mglista i tajemnicza prowizja, jednym slowem lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 22.07.03, 19:05 I nie mówiłam, że nie chodzi w tych testach o żadną inteligencję i wiadomości ale o praktyczną umiejętność rozwiązywania testów : "Ja" pisze : > rozwiazywalam juz bardzo duzo trestow i ten byl najtrudniejszy z mozliwych- No bo były m.in. > wyjatkowo ciekawe zadania na rozbior logiczny zdania i wnioskowanie ale przecież rozbiór logiczny to nic innego jak podział zdania na części- podmiot, orzeczenie, dopełnienie, okoliczniki, przydawka - pamiętacie to jeszcze?? To z książki Częścików "Gramatyka co z głowy nie umyka" - książka zalecana do użytku szkolnego i wpisana do zestawu książek pomocniczych do nauki j.polskiego na poziomie SZKOŁY PODSTAWOWEJ. Tymczasem w teście były zadania o zdaniach w sensie logicznym (chyba były to wnioskowania dedukcyjne -prawa sylogizmu kategorycznego), które z rozbiorem logicznym zdania, tym z podstawówki, nie mają nic wspólnego. Ja z logiki byłam baaardzo przeciętna. Z tekstu "ja" wynika, że z moim IQ nie jest tak żle. Eurobank szuka > usmiechnietych, reprezentacyjnych i bystrych- tego sie dowiedzialam na ostatnim > > spotkaniu. aplikowalo 18 000 osob- przyjeli 500. uwazam za swoj maly sukcesik > zyciowy przejscie wszystkich etapow rekrutacji. Mimo wszystko gratulacje Każda rekrutacja to koło fortuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.futuremedia.pl / 10.0.2.* 25.07.03, 11:54 tak, tak asiu :) wszyscy sa malointeligentni- szczegolnie ci, ktorzy przeszli to rekrutacyjne kolo fortuny :) ty jedna wiesz co tak naprawde bylo wazne podczas procesu rekrutacyjnego eurobanku :))))))))) tylko ty taka niedoceniona 30letnia kobieta po studiach bez pracy :) wszystko sobie mozna w zyciu wytlumaczyc tak, zeby bylo nam dobrze i zebysmy byli niedocenionymi mesjaszami :) powodzenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.futuremedia.pl / 10.0.2.* 25.07.03, 12:01 poza tym droga asiu- widac, ze z logiki bylas baaaaaaaardzo nawet przecietna, bo wlasnie w logice funkcjonuje pojecie rozbioru zdania. a to, ze zatrzymalas sie w przyswajaniu wiedzy na etapie szkoly podstawoej z pewnoscia nie umknelo przeprowadzajacym rozmowy podczas rekrutacji :) i znalazlo wyraz w wynikach testow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Rekrutacja EUROBANK IP: 80.51.236.* 25.07.03, 14:16 Ja nikomu inteligencji nie odmawiam , ale rozbiór logiczny zdania na testach to na pewno nie był - to były WNIOSKOWANIA, dotyczące zdań subsumcyjnych. Nie dokonywaliśmy żadnego rozbioru, tylko ocenialiśmy fałszywość lub prawdziwość wniosku na podstawie przesłanek. Napisałam tylko że w rekrutacji wypadły dobrze te osoby, które rozwiązywały w swoim życiu dużo testów - ja testów nie cierpię. Tak jestem 33 letnią kobieta od roku bezrobotną, pracy szukam tylko w miejscu zamieszkania i nie na chama, bo żyć z czego mam. I wiesz- chyba właśnie dostałam pracę- przez przypadek - taką o jakiej marzyłam, dzięki pracy społecznej w przedszkolu. Ja w czasie rekrutacji przeżywałam bardzo różne uczucia - ładnie się toto nazywa "Bank" ale ja powiedziałam panu z komisji rekrutacyjnej, że nie chciałabym stać w pasażu i realizować plany sprzedażowe. Na forum napisałam, że wolałabym sprzedawać Domestos - bo wiem że jest dobry. Jeszcze raz gratuluję i życzę sukcesów w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waniliowa Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 12:37 witam ja wlasnie 3 dni temu bylam na ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorem regionalnym i teraz mam czekac do 2 tyg za odpowiedzia na tak badz na nie .Chcialabym sie ciebie zapytac czy rowniez na tejze rozmowie musialas cos "sprzedac" i czy panowie na laptopie pokazywali ci jak beda wygladac nasze stanowiska pracy oraz jak wygladaja szkolenia miesieczne na ktore zapewne teraz chodzisz ? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam MAgda z bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waniliowa Re: Rekrutacja EUROBANK IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 12:40 Gość portalu: ja napisał(a): > a ja dostalam prace w eurobanku, mam juz podpisana umowe o prace, odpowiedzieli > > na aplikacje bardzo szybko, potem miesiac czekalam na odpowiedz co dalej, potem > > zaproszono mnie na rozmowe ostatecznie dycydujaca o przyjeciu do pracy i po > tygodniu od tej rozmowy podpisalam umowe. jesli ktos twierdzi, ze testy na > inteligencje byly proste, to najzwyczajniej w swiecie nie zrozumial pytan- co > zreszta znalazlo swoje odzwierciedlenie w tym, ze nie przeszedl dalej. > rozwiazywalam juz bardzo duzo trestow i ten byl najtrudniejszy z mozliwych- > okropne ciagi liczbowe, bardzo duzo wiedzy z mitologii i wyjatkowo ciekawe > zadania na rozbior logiczny zdania i wnioskowanie. w eurobanku szukaja ludzi > usmiechnietych, reprezentacyjnych i bystrych- tego sie dowiedzialam na ostatnim > > spotkaniu. aplikowalo 18 000 osob- przyjeli 500. uwazam za swoj maly sukcesik > zyciowy przejscie wszystkich etapow rekrutacji. witam ja wlasnie 3 dni temu bylam na ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorem regionalnym i teraz mam czekac do 2 tyg za odpowiedzia na tak badz na nie .Chcialabym sie ciebie zapytac czy rowniez na tejze rozmowie musialas cos "sprzedac" i czy panowie na laptopie pokazywali ci jak beda wygladac nasze stanowiska pracy oraz jak wygladaja szkolenia miesieczne na ktore zapewne teraz chodzisz ? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam MAgda z bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś