swiezy 24.06.03, 18:24 Ktoś z forum tak pracuje? Oczywiście chodzi o przedstawiciela regionalnego na jedno województwo. Nigdy tak nie pracowałem a mam "szansę" na taką pracę za lepsze pieniądze niż teraz w biurze i z samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rules Re: Praca w samochodzie. IP: 217.98.73.* 26.06.03, 12:26 widocznie da się wyżyc nikt nic nie mówi bo chyba siedzą w samochodach, a przeciez można by było przekazać parę informacji człowiekowi Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy Wyżyć się pewnie da. 26.06.03, 14:23 Gość portalu: rules napisał(a): > widocznie da się wyżyc nikt nic nie mówi bo chyba siedzą w samochodach, a > przeciez można by było przekazać parę informacji człowiekowi Bardziej chodzi mi o charakter takiej pracy. Raczej jestem przyzwyczajony do biurka,kawy, porannej prasy, stosu papierów na biurku, segregatorów itd. A tam laptop, komóra i samochód i nic więcej. Może ktoś tak pracuje bez biura to może coś więcej napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Praca w samochodzie. IP: 62.233.231.* 26.06.03, 21:39 swiezy napisał: > Ktoś z forum tak pracuje? Oczywiście chodzi o przedstawiciela regionalnego na > jedno województwo. Nigdy tak nie pracowałem a mam "szansę" na taką pracę za > lepsze pieniądze niż teraz w biurze i z samochodem. Witaj. Da sie przeżyć i chyba wyżyć:) Kawa...z ty nie bedziesz miał problemu. Prasa no cóz poczytasz w domciu. Stos papierów ...gwarantuje,ze będziesz miał całkiem sporo makulatury:) A ten samochód to ... na dwoje babka wrózyła. Jak firma to nie powiesz ale jak branża możesz chyba zdradzić,co? No i jescze skad Waćpan? Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy Re: Praca w samochodzie. 27.06.03, 09:43 Gość portalu: Adek napisał(a): > Witaj. > Da sie przeżyć i chyba wyżyć:) > Kawa...z ty nie bedziesz miał problemu. Pewnie u klientów częstują. > Prasa no cóz poczytasz w domciu. > Stos papierów ...gwarantuje,ze będziesz miał całkiem sporo makulatury:) > A ten samochód to ... na dwoje babka wrózyła. ? > Jak firma to nie powiesz ale jak branża możesz chyba zdradzić,co? Elektrotechnika, automatyka. > No i jescze skad Waćpan? Małopolska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Praca w samochodzie. IP: 62.233.231.* 28.06.03, 22:27 Ja jestem z Bielska,ale Małopolska pod moim "nadzorem". Jak by co to słuze pomocą i ..dobrym słowem. Kiedy masz rozmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy Re: Praca w samochodzie. 29.06.03, 15:06 Gość portalu: Adek napisał(a): > Ja jestem z Bielska,ale Małopolska pod moim "nadzorem". A jaka branża? > Jak by co to słuze pomocą i ..dobrym słowem. Ilu i czy codziennie odwiedzasz klientów? Generalnie w jakich godzinach średnio pracujesz? > Kiedy masz rozmowe? Już po:) Decyzja raczej należy do mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Praca w samochodzie. IP: 62.233.231.* 29.06.03, 15:43 Średnio 4 klientów dziennie. Ale pracowałem tez tak ,z e miałem 20 odwiedzin. Wyjezdzam po 7ej a wracam to zależy. Jak mam mblisko to czasami jestem o 13 tej gotowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy Re: Praca w samochodzie. 29.06.03, 16:01 Gość portalu: Adek napisał(a): > Średnio 4 klientów dziennie. > Ale pracowałem tez tak ,z e miałem 20 odwiedzin. Sam sobie planujesz te wizyty? Czy ilosć jest ustalana z góry (co najmniej 4)? No i JAKA BRANŻA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Praca w samochodzie. IP: 62.233.231.* 29.06.03, 16:37 swiezy napisał: > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > Średnio 4 klientów dziennie. > > Ale pracowałem tez tak ,z e miałem 20 odwiedzin. > > Sam sobie planujesz te wizyty? Czy ilosć jest ustalana z góry (co najmniej 4)? > > No i JAKA BRANŻA? Planujesz? No sam ale ta liczba jest ustalona dla wszystkich handlowców u Nas w Firmie. Branża to opakowania. Naturalnie mozna robić więcej wizyt , jezeli jest koniecznosć bo wszystko składa sie na wynik finansowy. Ale są i dni kiedy wizyta jest jedna,dwie bo dojechać trzeba a i np czasochłonna jest bardziej owa wizyta. Na umowie o pracę musisz zwrócic uwage na to czy napiszą Ci np nienormowany czas pracy, to taka regułka , z jtórej potem moga " strzelać " !!! Samochód do dydspozycji? Odpowiedzialnosc za kasę? Oj wiele jescze innych. To nowy etet czy ktos był juz przed Tobą? Zdradzisz firmę czy ... Troche juz siedzę na rtynku i moze bym wiedział coś na temat. Acha . Kaska. Czy podstawa jakas uczciwa czy minimum może jakies a reszta to prowizja?? To niby motywujące ale wg badan tylko 2 % ludzi nie musie czuć bata nad soba i pchają na maxa wózek przed siebie a reszta już nie taka... Wię zawalcz o jaką podstawę , taka żeby w gorszym mieśiącu niie głodowac. wypytaj co z premią. CZy uznananiowa czy od obrotu. Czy od obrotu netto czy brutto . Oj ale sie rozpisałem pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy Re: Praca w samochodzie. 29.06.03, 17:56 Gość portalu: Adek napisał(a): > Samochód do dydspozycji? Tak, ale teraz też mam. > Odpowiedzialnosc za kasę? Teraz tak, ale w nowej centrala bierze na siebie udzielanie kredytów kupieckich i sprawdzenie kontrahenta. > To nowy etet czy ktos był juz przed Tobą? To większy problem będzie nas dwóch, będziemy musieli się dogadać. > Kaska. > Czy podstawa jakas uczciwa czy minimum może jakies a reszta to prowizja?? Podstawowa wysoka jak na mnie - 3500, reszta to prowizja ale szczegółów nie obgadałem. > CZy uznananiowa czy od obrotu. Raczej obrót dodatkowo uznaniowa. > Czy od obrotu netto czy brutto . ??? Pewnie Ci chodzi o to, czy od marży czy od obrotu netto? Za VAT się nigdy nie dostaje. Teraz też tak jestem rozliczany no ale mam biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Praca w samochodzie. IP: 62.233.231.* 29.06.03, 18:11 swiezy napisał: > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > Samochód do dydspozycji? > > Tak, ale teraz też mam. > > > Odpowiedzialnosc za kasę? > > Teraz tak, ale w nowej centrala bierze na siebie udzielanie kredytów kupieckich > > i sprawdzenie kontrahenta. > > > To nowy etet czy ktos był juz przed Tobą? > > To większy problem będzie nas dwóch, będziemy musieli się dogadać. > > > Kaska. > > Czy podstawa jakas uczciwa czy minimum może jakies a reszta to prowizja?? > > Podstawowa wysoka jak na mnie - 3500, reszta to prowizja ale szczegółów nie > obgadałem. > > > CZy uznananiowa czy od obrotu. > > Raczej obrót dodatkowo uznaniowa. > > > Czy od obrotu netto czy brutto . > > ??? Pewnie Ci chodzi o to, czy od marży czy od obrotu netto? Za VAT się nigdy > nie dostaje. > > Teraz też tak jestem rozliczany no ale mam biuro. Róznie bywa z tym Vatem. Miałbys szukac nowych klientów czy wspólpracować ze stałymi? 3500 podstawy to wg mnie uczciwe pieniadze. Nasuwa mi sie na myśł Bosch...ciekawe czy mam racje?>? A jak branza teraz? Długo pracujesz w aktualnej firmie? Skoro masz równiez samochód,kase uczciwą to wiesz co jak nie jestes przekonany to ... zastanów sie. To jednak nie to samo auto i biuro. Acha może Firma ma jakeies biura w Twojej okolicy? Wtedy wygladało by to ciut inaczej. Bo umnie nie ma tak i róznie to byea. 3maj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy Re: Praca w samochodzie. 29.06.03, 18:18 Gość portalu: Adek napisał(a): > Miałbys szukac nowych klientów czy wspólpracować ze stałymi? Ja miałbym trochę tych nowych dostarczyć. > 3500 podstawy to wg mnie uczciwe pieniadze. Też tak myślę. > Nasuwa mi sie na myśł Bosch...ciekawe czy mam racje?>? Nie, ale nie zgaduj więcej jeżeli nie jesteś z branży na 100% nie zgadniesz. > A jak branza teraz? Prawie ta sama. > Długo pracujesz w aktualnej firmie? Kilka lat. > Skoro masz równiez samochód,kase uczciwą to wiesz co jak nie jestes przekonany > to ... zastanów sie. Ale perspektywy są mizerne, za rok może już nas nie być. > Acha może Firma ma jakeies biura w Twojej okolicy? Nie i nie planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Praca w samochodzie. IP: 62.233.231.* 29.06.03, 19:08 swiezy napisał: > Gość portalu: Adek napisał(a): > > > Miałbys szukac nowych klientów czy wspólpracować ze stałymi? > > Ja miałbym trochę tych nowych dostarczyć. > > > 3500 podstawy to wg mnie uczciwe pieniadze. > > Też tak myślę. > > > Nasuwa mi sie na myśł Bosch...ciekawe czy mam racje?>? > > Nie, ale nie zgaduj więcej jeżeli nie jesteś z branży na 100% nie zgadniesz. > > > A jak branza teraz? > > Prawie ta sama. > > > Długo pracujesz w aktualnej firmie? > > Kilka lat. > > > Skoro masz równiez samochód,kase uczciwą to wiesz co jak nie jestes > przekonany > > to ... zastanów sie. > > Ale perspektywy są mizerne, za rok może już nas nie być. > > > Acha może Firma ma jakeies biura w Twojej okolicy? > > Nie i nie planuje. To chłopie jak masz taka sytuację to bier ta robota , i to zoro bo może Ci uciec:) 3mej sie. Odpowiedz Link Zgłoś