Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prace chałupnicze

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 20:04
    Jestem na tyle zdesperowana brakiem pracy i pieniędzy, że zaczęłam przeglądać
    oferty pracy w domu. Nie budzą jednak mojego zaufania te wszystkie ogłoszenia
    kończące się informacją - przyślij kopertę i znaczki. Może ktoś ma jakieś
    doświadczenia związane z tą branżą i mógłby mi podpowiedzieć czy taki rodzaj
    pracy sprawdza się w praktyce. Czy to ma sens? A może te oferty skierowane są
    tylko do zdesperowanych naiwniaków?
    Obserwuj wątek
      • Gość: bober Re: Prace chałupnicze IP: 62.89.79.* 06.07.03, 23:53
        Żaden
      • Gość: Całka Re: Prace chałupnicze IP: *.chello.pl 07.07.03, 07:58
        Gość portalu: Hexe napisał(a):

> Jestem na tyle zdesperowana brakiem pracy i pieniędzy, że zaczęłam przeglądać
        > oferty pracy w domu. - przyślij kopertę i znaczki.
        Cześć
        Rozumiem Twoją desperację ja na szczęście "jeszcze" mam pracę ale mój Mąż
        boryka się z podobnym problemem a ja jak tylko mogę próbuję mu pomóc (szukamy
        od lutego). Niestety mogę potwierdzić twoje przypuszczenia 90% ogłoszeń gdzie
        trzeba wysłać kasę niby na pokrycie kosztów materiałów to oszustwa ja wysłałam
        6 listów ze znaczkami (może kolekcjonerzy) i tylko 1 odpowiedz z firmy "Mark-
        inc." (e-mail:prace@sisco.pl)- regeneracja kaset barwiących ale trzeba im
        wysłać 50,00zł za szczeguły współpracy które niby zwracają przy podpisaniu
        umowy - dalej nie ryzykowałam gdybyś miała jakiegoś pewniaka to daj znać.
        (calkisia@wp.pl)
        Pozdrawiam Całka.
      • Gość: Asia Re: Prace chałupnicze IP: *.net 07.07.03, 21:10
        Masz rację. Oferty tego typu skierowane są właśnie do naiwniaków. Ja byłam
        jednym z nich. Przez jedną ofertę zostałam nawet wezwana na policję i musiałam
        złożyć zeznanie w sprawie prowadzonej przeciw oszustom. Nie wiem jak to się
        zakończyło - ale mam nauczkę by nie ulegać pięknie wyglądającym ofertom.

Pozdrawiam
        • losiu4 Re: Prace chałupnicze 08.07.03, 06:50
          Gość portalu: Asia napisał(a):

> Masz rację. Oferty tego typu skierowane są właśnie do naiwniaków. Ja byłam
          > jednym z nich. Przez jedną ofertę zostałam nawet wezwana na policję i musiałam
          > złożyć zeznanie w sprawie prowadzonej przeciw oszustom. Nie wiem jak to się
          > zakończyło - ale mam nauczkę by nie ulegać pięknie wyglądającym ofertom.

oj tak.. pierwszym i wystarczającym ostrzeżeniem jest pisanie o kokosach, które można zarobić siedząc w domu i tak
          naprawdę niewiele robiąc. Z uczciwą pracą chałupniczą spotkałem się jeden jedyny raz. Tylko zarobki przy
          zaangażowaniu kilku osób z rodziny były rzędu kilkuset PLN/mc...

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka