papierowa.szklanka 05.09.07, 10:10 Płaca wam nadgodziny? ciekawa jestem, jak u Was, u mnie nie płaca, ale nie narzekam, pracyję 9-10h ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salimis Re: Ile godzin pracujecie 05.09.07, 14:59 A co to są nadgodziny?? U nas niestety nie ma nadgodzin tylko pracuje się na odświęcenie.Zostajesz dłużej w pracy bądz pracujesz dodatkowo jeden dzień więcej a więc wybierasz sobie za to wolne najlepiej w dogodnym dla zakładu terminie.Ale my się nie dajemy i bierzemy wolne wtedy kiedy nam się to podoba.Nie chcą nam płacić nadgodzin i mają nas głęboko w d... to odplacamy pięknym za nadobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggie Re: Ile godzin pracujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:50 7 godzin dziennie, weekendy wolne. Co do nadgodzin to można je sobie np. odebrać w inny dzień, czyli wejść/przyjść później. Chętnie z tego korzystamy, bo dzięki temu można bez problemu wyskoczyć np. do lekarza czy załatwić jakieś sprawy w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wredna Re: Ile godzin pracujecie 05.09.07, 16:14 u nas nie ma nadgodzin, jest za to zadaniowy system pracy czyli sprytny wybieg zeby za nadgodziny nie płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RANT Re: Ile godzin pracujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 08:16 u mnie nie placa za nadgodziny dlatego w pracy siedze od 8 do 16 i ani minuty dluzej. nawet jak mam cos do zrobienia to po prostu robie to w nastepny dzien miedzy 8 a 16. nie jestem jeleniem, zeby siedziec za darmo w pracy. za darmo to ja wole z zona w domu posiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Ile godzin pracujecie 06.09.07, 09:39 Taki zadaniowy system pracy w wiekszosci przypadkow nie ma podstaw prawnych. Placa za nadgodziny (ewentualnie godziny do wybrania) tez sie naleza i mozna tego z powodzeniem dochodzic w sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może 3 może 3 IP: *.aster.pl 06.09.07, 13:14 kiedy byłem mały i zaczynełem swoją korporacyjną przygodę, pracowałem średnio jakieś 12 godzin na dobę. W dni robocze przed 18 to w ogóle nie było mowy o wychodzeniu, na ogół wychodziłem koło 19- tej, a jak do tego dodać spędzone w robocie weekendy to pewnie wyjdzie jakieś średnio jakieś 12 dziennie. Ale to było 10 lat temu. Teraz jestem super specjalistą, pracuję z domu, rozliczany jestem z zadań, ale w sumie tak naprawdę to pracuję (nie - robię i piję kawę, przeglądam internet czy piszę na forach etc) średnio jakieś 3 godziny dziennie. Żeby było śmieszniej, za te 3 godziny dziennie zarabiam jakieś 3 razy lepiej niż gdy robiłem 12 godzin. Oczywiście mam poczucie że jestem oszustem i robię mojego pracodawcę w druta. Ale traktuję to jako sprawiedliwość dziejową. 10 lat temu nie mogłem spać po nocach ze stresu. Teraz tylko czasami budzę się o 5 ze skurczem żołądka. Odpowiedz Link Zgłoś
papierowa.szklanka Re: może 3 06.09.07, 13:48 bo masz już dobre doświadczenie, ja jeszcze studiuję... dziennie i dopiero doświadczenie zdobywam :) Odpowiedz Link Zgłoś