Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ściana płaczu-Londyn

IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 22:43
    Witam!
    Domyślam się, że to bez sensu :), ale co mi szkodzi ...
    Mój przyjaciel od dwóch tygodni stoi pod ścianą płaczu i nic, wszystkie
    ogłoszenia są tam lekko przeterminowane.
    Może przeczyta to ktoś kto jest w Londynie i wie coś na temat pracy np. na
    budowie i jest w stanie pomóc (podać jakiś numer ).
    A może lepiej wracać do kraju?, sama nie wiem co mu doradzić?!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Anna Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.uk.ihost.com 17.07.03, 12:49
        Co rusz ktos zaklada watek o Londyniu, poczytaj dawne watki, np:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=6875091
        • Gość: karina Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 14:16
          Gość portalu: Anna napisał(a):

> Co rusz ktos zaklada watek o Londyniu, poczytaj dawne watki, np:
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=6875091
          Dziękuję za cenną uwagę, niesamowicie wdzięczna jestem...
          • Gość: Anna Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.uk.ihost.com 17.07.03, 14:26
            No coz, przykro mi, skoro oczekiwalas, ze ktos Ci napisze: niech kolega
            zadzwoni pod taki to a taki numer, to ma prace gwarantowana, to chyba
            rzeczywiscie niepotrzebnie Ci odpisywalam.
            Stojac pod sciana placzu i czytajac nieaktulne ogloszenia na pewno sie pracy
            nie znajdzie.
            • Gość: karina Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 17:40
              ... Ty chyba stara panna jesteś, co?
              bo taka złośliwa, fuuu
              Swoją drogą to rzeczywiście raczej zbędne te uwagi, czytać umiem i zupełnie nie
              wiem czemu miało służyć kierowanie do jakiś starych postów?
              Może jeszcze nie wiesz, ale jak nie ma się nic ciekawego do powiedzenia, to
              lepiej nie zabierać głosu
              Powodzenia
              • Gość: Anna Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.uk.ihost.com 17.07.03, 17:46
                Jestem mezatka od 6 lat, a Ty chyba nie wiesz, ze fora nie sluza ublizaniu
                ludziom i klotniom. Mam nauczke, zeby nie starac sie pomoc ludziom.
                • Gość: Anna Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.uk.ihost.com 17.07.03, 17:59
                  Nie potrafisz skorzystac z rad osob, ktore tu pisaly o swoich doswiadczeniach z
                  poszukiwania pracy w Londynie, coz, trudno, to swiadczy o Twoim poziomie.
                  Obrazanie nieznanych osob swiadczy tez zle o Twojej kulturze osobistej.
                  Oczekiwanie, ze ktos bedacy w Londynie zalatwi prace koledze anonimowej osoby z
                  forum internetowego jest w najlepszym razie zabawne.
                  • Gość: karina Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 19:18
                    wiesz, może coś bym napisała, lecz polemika z wirtualnymi panienkami nie leży w
                    mojej naturze. Nie mam też ochoty na wymienianie argumentów w wątpliwym celu.
                    Powodzenia w pisaniu następnych postów, z pewnością sobie nie odpuścisz.
                    Oby starzyło Ci intelektu, ja nie zamerzam tego czytać...
      • Gość: zax Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.range217-44.btcentralplus.com 17.07.03, 23:41
        Hmm,nie napisalas ani czym kolega sie do tej pory zajmowal, jakie ma
        kwalifikacje czy zna angielski czy tez chocby ile ma lat.Patrzac z punktu
        widzenia pracodawcy mam wg Ciebie podac numer telefonu na publicznym forum aby
        w ciemno zatrudnic nielegalnego imigranta o ktorym nic nie wiem? A zeby bylo
        smieszniej masz pretensje ze mimo tego ktos ci chcial udzielic jakis porad
        odsylajac do starych watkow gdzie bylo do znudzenia pisane o sposobach
        znalezienia pracy w Londku. Rece opadaja po prostu.
        • Gość: Anna Do Zaxa IP: *.uk.ihost.com 18.07.03, 16:42
          Dziekuje za mile slowa, pozdrawiam, A.
          • Gość: cool_mike Praca w Londynie IP: *.toya.net.pl 19.07.03, 19:03
            Witam,
            Zakładając że kolega zna angielski w stopniu umożliwiającym poprowadzenie
            prostej rozmowy telefonicznej, i zainteresowany jest pracą na budowach,
            przedstawię swój sposób na znalezienie pracy w londynie który sam kilka razy z
            powodzeniem wykorzystałem: Niech kolega kupi albo mocno przewertuje na poczcie
            książkę telefoniczną albo tzw yello pages ( odpowiednik panoramy firm etc.) są
            tam numery do agencji pracy czasowej które specjalizują się w rekrutacji na
            budowy. ja pierwsze kilka dni po przyjeździe spędziłem w budce telefonicznej
            wydzwaniając do nich. zawsze się udawało. trzeba wykazać trochę inicjatywy a
            nie czekać aż praca spadnie z nieba.
      • Gość: eire Re: ściana płaczu-Londyn IP: 217.78.11.* 19.07.03, 20:32
        Gdzie ta sciana jest ??? Czy moglby ktos napisac jak tam trafic ??
        Czesto jestem w Londynie, nudze sie, czesto slysze o tejze scianie, i
        chcialbym zobaczyc ta atrakcje....
        • Gość: zax Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.range217-44.btcentralplus.com 20.07.03, 09:29
          Sciana placzu jest na Ravenscourt Park, obok polskiego centrum. Dojechac mozna
          zielona linia metra, po wyjsciu ze stacji w lewo. Przy okazji mozna zrobic
          zakupy w polskich delikatesach i zjesc cos krajowego w restauracji w POSKU.
          • Gość: wp Re: ściana płaczu-Londyn IP: *.stacje.agora.pl 21.07.03, 15:05
            Cześć
            Jeśli pracowałeś z Londynie i chcesz się podzielić wrażeniami oraz uwagami to
            zameiluj na adres wojciech.pastuszka@gazeta.pl.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka