Gość: teresa IP: 213.230.155.* 06.02.08, 17:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigstrand Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię 06.02.08, 19:43 Piotr jeszcze egzaminu nie zdal ale juz dowiedzielismy sie ze polscy ratownicy podbijaja Irlandie, pasmo sukcesow kompletuje wczorajsza informacja ze polski spiewak odpadl z ilrandzkiego Idola w pierwszej rundzie podbijajac irlandzki rynek muzyczny i dozgonnie zyskujac status gwiazdy. A co przyniesie jutro? Aha no i Piotr ma zadre w sercu ze zaden z Polakow ktorych poznal w IE nie udzielil mu kredytu i nie przyjal do pracy. Gdyby tak sie stalo sukces Piotra bylby przeciez umniejszony, a tak kariera od bezrobotnego imigranta do pracownika pogotowia! Sukces na jutro: Krzysztof N. udzielil Pawlowi Z. kredytu. Wniosek: Poslkie uslugi bankowe podbijaja Irlandie! Gazeto do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: 86.163.172.* 12.02.08, 17:37 Rzeczywiscie marudzi strasznie i narzeka na rodakow. Ciekawe jak mogliby mu pomoc??? Ja niedawno "przygarnelam" kobiete do siebie, ktora poznalm na gg i...nigdy wiecej. Obca osoba, ktora caly czas narzekala jak jej zle w Polsce itd, miala pieniadze , ale nie kwapila sie z kupowaniem zywnosci i po tygodniu znalazlam jej prace i mieszkanie bardzo tanie. Nie odezwala sie do mnei,ale slyszalam od znajomych,ze narzekala,ze praca kiepska itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.piaseczno.robbo.pl 15.02.08, 10:17 Nie dalej jak miesiąc temu, widziałam się ze znajomymi, ktorzy od 5 lat siedzą na wyspach. Stanęli już na własnych nogach, ale niestety potwierdzają opinię o rodakach. Na "dzień dobry" nasi ich okradli, inni rodacy wystawili do wiatru, więc tak naprawdę wszystko zawdzięczają sobie i przestali być ufni w stosunku do przybyszów z Polski. Z jednej strony współczuję przyzwoitym rodakom którzy trafiają na takie łajzy, a z drugiej strony cieszę się ,że sporo tego "tałatajstwa" wyjechało z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: 86.163.172.* 12.02.08, 17:43 Swietnie napisane, mam juz po dziurki w nosie tych artykulow jak to Polacy sobie swietnie radza. Paramedic i tyle a ma poczucie wielkosci i zal do Polski chyba, przeciez nie pracuje w Afryce z dziecmi chorymi na Aids. Nie weim jak w Irandii, ale w Anglii to huligani obrzucaja karetki i wozy strazackie czym sie tylko da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.08, 10:49 a ja mam kilku znajomych 'paramedyków' w irlandii, gdzie pracują w zawodzie. niektórzy przed legalizacją inni już po. Ten pan to chyba nie tylko zieloną wyspę oglądał ale też zieloną trawkę (nota bene w polsce ciężko o super-trzeźwego sanitariusza w pracy przez cały rok). Kolorki kolorkami, ale kolorowo nie jest. Przykro mi, że ma takich znajomych, co piszą, że pomogą a w gruncie rzeczy nie pomagają. Znajomych się wybiera i tyle. A pretensje może mieć do siebie, że życie jest brutalne i nie daje kokosów na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spike ignorant IP: 80.51.166.* 12.02.08, 16:20 "wiadomo jak lekarze pracuja", ale kretynie to ja jako szef zespołu biore odpowiedzialnosc za nas wszystkich, robisz co do ciebie nalezy i koniec a ew konsekwencje ponosi lekarz...zastanów sie co mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: ignorant IP: 86.163.172.* 12.02.08, 17:50 Niech sie pan nie przejmuje idiota, ktory nie dostal sie na medycyne i ma pewnie zal do lekarzy...pozatym ma zal do rodakow, do ktorych pojechal i u ktorych mieszkal pewnie jakis czas, nieladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ignorant IP: *.data.3.dk 12.02.08, 22:13 Przykład miasta Lodzi dobitnie pokazuje, ze odpowiedzialność bierze TYLKO lekarz. Ratownik sadzony za zabójstwo, dochtor za nieudzielenie pomocy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinner Re: ignorant IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.02.08, 00:16 Lekarz :) mamy wspanialych lekarzy w zespolach ratunkowych, pozdrawiam starego ginekologa debila z torunia i ciotke (ratownicy z torunia znaja te indywidualnosci), mam nadzieje, ze oni sami nie otrzymaja takiej pomocy, jaka udzielaja... Pozdrawiam kolege z wysp, powodzenia, trzymam kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: ignorant IP: 109.243.88.* 14.09.10, 17:38 kretynie! ty? odpowiedzialność? na jakim zespole? kto powiedział, że kierownikiem zespołu może być tylko lekarz? odpowiedzialność... jak siedzisz przed komputerem w domu i nikt Cię nie widzi, a w karetce jak coś się dzieje to osrany po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:31 Powodzenia i wszystkiego najlpeszego;niech sie Pan nie przejmuje dziwnymi komentarzami;zazdroszcza sukcesu, typowo polskie podejscie:) zycze wytrwalosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-ma Re: praca IP: *.rzeszow.mm.pl 12.02.08, 18:27 Powodzenia. Ważne, że Pan działa a nie czeka, że samo spadnie z nieba. A Irlandczycy, to życzliwi ludzie. Wiem coś o tym, moja córka tam pracuje. W ważnych dla niej chwilach, nie pytali czy potrzebuje pomocy, tylko załatwiali za nią sprawy, kupili za własne pieniądze bilet do kraju (rozliczali sie później)i cały czas byli z nią w kontakcie, pytając o sytuację i radząc, żeby bez względu na to ,że kończy jej się urlop pozostała tak długo jak będzie trzeba. Córka pracuje też jak pan w wyuczonym zawodzie (jest architektem), pracę załatwiła sobie sama, zaczynając już w kraju. Nie musiała liczyć na niczyją pomoc. I pojechała tam, nie dlatego, że musiała z uwagi na brak pracy tutaj. Pojechała tam, bo Irlandia to jej miłość od wielu, wielu lat i zawsze mówiła, że w przyszłości (tzn. na emeryturze) będzie mieszkać w Irlandii. Stało się inaczej, pojechała w miesiąc po obronie dyplomu i będzie wracać w niedługim czasie. Życzę Panu powodzenia, bez względu na tych wszystkich zawistników wokół. Nie tylko na lekarzach spoczywa odpowiedzialność za to co się dzieje przy udzielaniu pomocy ludziom chorym. Pańskie czynności i obowiązki są tak samo ważne. Każdy powinien robić to, co do niego należy,jak najlepiej potrafi. Wierzę że się panu uda, bo najzwyczajniej w świecie Panu się chce. Jeszcze raz powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż emigrant w IE ludzie maja gdzies karetki IP: 57.66.65.* 12.02.08, 17:21 Paramedyk pewnie faktycznie ma uznanie, ale na karetki to w Irlandii nikt nie zwraca uwagi, nikt nie ustepuje miejsca i nie zjezdza z drogi co jest normalne w Polsce, wiec chyba sie panu Piotrowi cos wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kararepa Ciagle cos podbijamy lub zadziwiamy swiat wg GW. 12.02.08, 17:39 Tak bardzo potrzebujemy jakiegokolwiek sukcesu, ze GW zaczyna trzepac piane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.c152.petrotel.pl 12.02.08, 18:40 na temat waszych kompetencji wypowiem sie tak pakujecie wszystko do karetki co nie ucieknie i wieziecie na sor a decyzje podejmuja lekarze nawet bol paluszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firek Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 19:22 A lekarz podejmuje decyzję,albo umrze, albo bedzie żył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.data.3.dk 12.02.08, 22:21 A wyście dochtor wszystko leczyli na miejscu. Niektórzy to nawet przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlacz Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 22:50 hahaha zapakowac i na sor...pewnie, ale zanim sie takiego kogos zapakuje do karetki to trzeba zrobic mnostwo roznych czynnosci, zeby byl w stanie dojechac do tego soru... z reszta powoli wchodzi ustawa ze w karetkach beda jezdzili tylko ratownicy, bez lekarzy...i bardzo dobrze, bo czasami lekarz bardziej utrudnia niz ulatwia prace...niekiedy jest sytuacja ze nawet nie ruszy palcem kiedy trzeba przeniesc pacjenta, czy wykonac jakies ciezsze zadanie...to na co komu taki lekarz, ktory tylko mowi...? a co do pana piotra, to bardzo mi sie podoba jego podejscie, pasuje tu przyszlowie "umiesz liczyc ? licz na siebie ! niech cie zycie innych je***e " ! z reszta na jakims tanowisku by nie pracowal w irladnii to zawsze zarobi wiecej niz w polsce...proste :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kil Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:07 No to już trochę lepiej bo do tej pory podbijały świat tylko polskie sprzątaczki i budowlańcy bez znajomości języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Głupota Piotra Nowaka IP: *.ptr.magnet.ie 12.02.08, 19:54 Jak czytałem ten artykuł to odniosłem wrażenie że Nowak jest zawiedziony Polakami. Przyjechał tu i znajomu mu nie pomogli, w drugim przypadku jest napisane że pomogł mu ktoś ale oczywiście nie rodacy. Człowieku zastanów to może ty jesteś trudny w obejściu i wszyscy cię unikają. Ja też mieszkam tu w Irlandii i jestem pod wrażeniem jak polacy sobie nawzajem pomagają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Głupota Piotra Nowaka 12.02.08, 20:36 Poczekajmy az ten pan zda egzamin . Ale i potem bedzie PARAMEDYKIEM . Tylko i az . Jest ich tu setki. To jest mily zawod , ale bez przesady. Chyba przez milego rodaka przemawiaja kompleksy i jednak niestety zawisc. Ale oczywiscie niech dziala. zawsze to wieksze kompetencje niz proste zatrudnienie przy kopaniu dolow lub przsuwaniu pak w magazynach. Co tez jest praca godna szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djr Re: Głupota Piotra Nowaka IP: 79.97.85.* 22.06.09, 17:20 setki paramedyków w irlandii? hmmm... a to ciekawe. jak naliczysz 50 paramedyków w dublinie to zaczne w ciebie wiezyc jak w Boga. owszem jest tu duzo ratowników ale na poziomie EMT. paramedyków w kraju jest kilkudziesieciu a zaawansowanych paramedykow zaledwie kilku lub kiulkunastu. poczytaj dowiedz sie i pisz bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Głupota Piotra Nowaka IP: *.icpnet.pl 12.02.08, 22:50 Nie wiem co ten pan pierdzielił o braku szacunku w Polsce. Ja jako zwykły obywatel szanuje tak samo lekarza jak ratownika, karetkom ustepuje zawsze, nawet jak nie jedzie na sygnale. Pewnie sam do siebie nie mial szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Polskie gó.. podbija anglię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 02:19 Czy jak polecę do Londynu i zrobię kupę w ich ubikacji to Gazeta Wyborcza napisze, że Polskie gó.. podbija Anglię ? Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Polskie goowno podbija Anglię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 02:20 Czy jak polecę do Londynu i zrobię kupę w ich ubikacji to Gazeta Wyborcza napisze, że Polskie g*wno podbija Anglię ? Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAIK [...] IP: *.uwoj.gorzow.pl 13.02.08, 08:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caps-lock Re: ratownik? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.08, 10:53 shifta za długo trzymałeś ;) zostaw pana, pan sie do egzaminu dobrze nauczy. egzamin jest jak na realia prosty, na pewno zda. no i bedzie kolejny cud. pozdrowka, przyszły lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: ratownik? IP: 86.163.172.* 13.02.08, 12:14 hihi swietnie napisane...Mam wielu znajomych na dobrzych stanowiskach w Londynie, ale jakos nikt o nich nie pisze, ze podbili Anglie, no ale oni tylko lekarze i informatycy a nie PARAMEDYCY hihihi Odpowiedz Link Zgłoś