Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

idf tychy doradca finansowy

IP: *.chello.pl 08.02.08, 22:49
    wie ktoś cosik?ciągle sie ogłaszają pzdr-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: IDF Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 20:45
        co chcesz wiedzieć? :)

• Gość: po Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 28.02.08, 21:26
          jaka atmosfera , zarobki , czy to akwizycja? rotacja duża?
          • Gość: IDF Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 21:45
            witaj,

Atmosfera.
            Wybitnie przyjazna. Przyjazna Twojemu rozwojowi, stylowi życia, wszystkiemu na
            czym Ci zależy.
            Mnóstwo młodych, pozytywnie nastawionych do życia osób. Tu nie ma ekonoma z
            batem, wszyscy mamy świadomość że to ciężka praca która równie dużo wymaga co
            oferuje..
            Poza tym sama siedziba firmy...trudno to opisać, ale nikt w Polsce nie ma takich
            biur.

Zarobki.

adekwatne do wysiłku :)
            jeśli chcesz się ustabilizować finansowo przed "30" to masz szanse :)

to nie jest praca na etat.
            Jeśli szukasz stałych zarobków za siedzenie 8-16 to szybko się zniechęcisz.

Rotacja.

Zacznijmy od początku. Ogłoszeń jest dużo, ale średnie z 10 kandydatów do pracy
            mamy 1-2 pracowników. Oczekujemy sporo, ale uwierz mi że warto spróbować się do
            nas dostać.

nie jesteśmy bezduszną sieciówką.. mamy swój klimat, styl pracy, model kariery,
            misje, poza tym Klienci nas lubią nie bez wzajemności :)

Polecam nową stronę www.idf.com.pl

To nie jest akwizycja. To jest doradztwo. Jeśli przyjdziesz do firmy z myślą że
            na kimś zarobisz to życie szybko zweryfikuje Twoje poglądy .

Zainteresowany/ zainteresowana?

Chętnie odpowiem na kolejne pytania.

Pozdrawiam!

• Gość: sprite Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 29.02.08, 20:42
        napisałes takie bzdury że aż przed oczami widze tylko jedno amway!!!
        wybitna atmosfera , zarobki takie że przed 30-tka kupie sobie dom z
        basenem , klineci mnie będą UWIELBIAĆ!!!!buhhahaah ominołes (chyba
        celowo) pytanie o rotacje . KOLEGO SZANOWNY rotacja to nie
        rekrutacja . i powiedz mi na kim dzisiaj robią wrażenie takie hasła
        jak: nikt nie ma takich pięknych biur jak my!Może w zimbabwe to robi
        wrażenie na kandydatach R O T A C J A PRACOWNIKÓW-jezeli jest za
        duża to kiepska to firma i szkoda czasu na kawe .ilu macie
        pracowników którzy pracują u was dłuzej niż 4,5 lat ? jaki to
        procent przedstawicieli,doradców? pozdrawiam serdecznie
        • idf2008 Re: idf tychy doradca finansowy 01.03.08, 00:05
          Rotacje?

Znasz firmę gdzie nie ma rotacji?
          W poprzedniej pracy (etat, polski oddział międzynarodowego koncernu, praca 8-17)
          w przeciągu dwóch pracę zmieniło 3/4 zespołu.

To ciężka i wymagająca praca. Nikt w firmie nie powie Ci że jest inaczej.
          Firma ma dopiero 3 lata..

Nie mamy planów sprzedaży, mamy minamalne statusy aktywności..naprawdę trzeba
          się postarać żeby wylecieć. Znasz drugą taką firmę?

Powtórzę: atmosfera wybitna, niesamowite biura. Uwierz mi że komfortowe warunki
          pracy, zwłaszcza TEJ pracy mają znaczenie.

Sprite, ale tak szczerze.. byłeś u nas? Aplikowałeś?

• Gość: Tamten Re: idf tychy doradca finansowy IP: 83.168.106.* 14.08.08, 23:35
            idf2008 napisał:

> Nie mamy planów sprzedaży, mamy minamalne statusy aktywności..naprawdę trzeba
            > się postarać żeby wylecieć. Znasz drugą taką firmę?

A wypłacacie jakąś podstawę? Jeśli nie, to jak moglibyście wymagać planów
            sprzedaży skoro pracownik was nic nie kosztuje. I jak miał by w takim przypadku
            wylecieć z pracy skoro pracownik tak naprawdę pracuje u siebie.
          • gelzi Re: idf tychy doradca finansowy 22.01.15, 21:15
            Ja bylam w firmie jako klienta i ten muzealny luksus mnie jakos odtracil. Skad kasa na te luksusy? Od biednych klientow, rzecz jasna
        • skory1 Re: idf tychy doradca finansowy 01.03.08, 14:22
          Gość portalu: sprite napisał(a):

> napisałes takie bzdury że aż przed oczami widze tylko jedno amway!!!

Mnie z wypisywaniem idiotyzmów AMWAY się raczej nie kojarzy. ;)
      • Gość: Gizo Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 25.04.08, 21:34
        wywodzą się z gigantycznej firmy OVb Allfinanz. Polecam ci
        pierwowzór bo to podróba i to całkiem tandetna.
        wejdz sobie na www.ovbtychy.pl
        • Gość: leoooooo Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 25.04.08, 22:14
          i to całkiem tandetna?

tzn?
          • Gość: gość IDF Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.08, 13:12
            Pracuję tam -IDF- od miesiąca. Moje wrażenia; nigdy nie spotkałem się z taką życzliwością i atmosferą wobec pracowników. Mam wyższe wykształcenie, przerobiłem już kilka różnych "propozycji"; od doradcy ds. klientów kluczowych, który okazał się być telemarketingiem, po sprzedawcę produktów bankowych, z niebotycznymi planami do wykonania.
            Mnie tu pasuje. Pracy jest bardzo dużo, ale zarobki są proporcjonalne do moich nakładów i zaangażowania.
            PS: a biura - chyba najładniejsze w całej Polsce :)
            • Gość: kasia Re: idf tychy doradca finansowy IP: 93.179.192.* 19.10.08, 17:41
              Praca akwizycyjna, musiasz założyć działalność ponieważ firma nie
              ponosi żadnych kosztów pracowniczych, im więcej sprzedasz i za
              wiekszą kasę tym zarobki twoje są wyższe.
        • Gość: konnie Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:12
          ovb!!!!!!!!!!!!!!!!! moja zgroza i paru innych znajomych?!!!!!!!! powiedz mi jak
          mozna spotykac sie z klietem i sluzyc mu tz. dpradztwem bez szkolen?? po 4
          godzinach wykladow kazali mi klientow umawiac i to bez egzaminu KNF???!!! do
          dzis kasa nie wplynela na moje konto!!!!!!!!oszusci OVB!!!!!
      • toslawa Re: idf tychy doradca finansowy 06.05.08, 22:10
        nie ma zadnej podstawy, praca na umowe zleceni, warto mieć auto, oczywiscie we wszytsko sie samamu inwestuje, biura rzeczywiście super
        • Gość: lubus Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 12:53
          jakie są minusy pracy w tym miejscu? Jestem już na kolejnym etapie
          rekrutacji i nadal nie wiem, na czym tam się zarabia. Analizy
          finansowe za darmo, doradzanie za darmo, to z czego tam ma się kasę?
          • Gość: fanta Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 14.08.08, 18:16
            może za te biura Ikea im płaci . za to że po prostu siedzą w tych
            biurach podczas gdy my tkwimy w tych j..nych korkach
            • Gość: Ayn R. Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.10, 10:51
              Kto był w Tychach w IDF, temu porównanie z IKEA stanęłoby w gardle.
              Kto przepracował w firmie rok, temu "akwizycja" nie przeszłaby przez
              klawiaturę.
              Kto pracował w OVB i IDF wie, że 10 razy (a może 100)lepiej się pracuje i
              porządniej obsługuje klientów w IDF (a i to co jest do zaoferowania to
              zupełnie inna liga).
              Kto wie ile w firmie jest DARMOWYCH szkoleń (nie tylko, choć oczywiście
              też, dotyczących finansów), ten nigdy nie powiedziałby, że pracownik nic
              firmę nie kosztuje.
              Kto był na balu firmowym, wigilii w firmie, wyjazdach firmowych,w klubie
              dla pracowników (i klientów), kto osobiście rozmawiał z Panią Prezes, kto
              przepracował tam parę lat... ten wie, że to zupełnie coś niesamowitego.

Ja pracuję ponad 6 lat. OK. 1/3 obecnych pracowników to grupa pracująca
              ponad 3-4 lata, a są osoby (ok. 1/7 ) pracujące po kilkanaście lat. Dzięki
              tej pracy nauczyłam się mnóstwo - i o finansach i o ludziach i o życiu.
              Jestem zamożna nie tylko dzięki zarobkom - a są wysokie jeśli się pracuje,
              ale i dzięki temu, że nauczyłam się jak zarządzać własnymi finansami i jak
              podchodzić do życia. W międzyczasie skończyłam studia, wyszłam za mąż i
              urodziłam dwoje dzieci, a praca tylko mi w tym pomagała - nikt nie miał
              nic przeciwko ciąży itd.
              Klientów mam ok. 180 już stale obsługiwanych i lubiących mnie.
              To tyle.
              • Gość: janek Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.tsi.tychy.pl 05.02.10, 23:12
                czekam na opinie Schafera B., Proctora B., Tracy'ego B., Sai Baby i
                Tuska D.
        • Gość: ja Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.sferanet.pl 10.09.08, 15:09
          Tak ... najlepiej robić firmę "krzak". Ty masz swoją działalność,
          ale jesteś naszym "podwykonawcą" i wystawiamy Ci FV ale dajemy Ci
          piękne biuro, krzesła i biurko, no jeszcze miejsce na parkingu i
          miłą atmosfere w pracy ;-)
      • Gość: ja Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.sferanet.pl 10.09.08, 15:06
        Powiem tak. Firma to nie biura i piękne wnętrza, które mają robić
        wrażenie na "marnych" klientach, którzy za szczyt luksusu
        uważają "darmową" wycieczkę gratis od firmy. Firma to osoby, którę
        ją reprezentją. Stawianie za atut, że firmę ma młodą kadrę
        jest "strzałem w nogę" ponieważ świadczy, że starsi już dawno
        uciekli lub mając życiwe doświadczenie nawed nie starali się o pracę
        lub co gorsza właściciele zatrudniają studentów wprost do obrobienia
        pod swoją "firmową sztampe". Mamienie
        garniturami/garsonkami/samochodami/... to prezentacja otoczeniu
        swojego image (patrz banki), nie robią wrażnia na ludziach po 30.
        Prawda jest taka, że jak każda firma doradcza mają podpisane umowy z
        Bankami, Firmami Ubezpi. etc. i pobierają PROWIZE od każdej zawartej
        umowy, a najlepiej planu inwestycyjnego. Jak się mają późniejsze
        relacje z klientami i trafność "w doradzaniu" to już inna historia.

Wszelkie szkolenia sprowadzają się do "wciśnij cokolwiek aby
        wycisnąć cokolwiek".
        • Gość: kowianeczka Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.lodz.msk.pl 11.09.08, 04:46
          Gość portalu: ja napisał(a):
          > nawed nie starali się o pracę

> Mamienie
          > garniturami/garsonkami/samochodami/... to prezentacja otoczeniu
          > swojego image (patrz banki), nie robią wrażnia na ludziach po 30.

A takie spektakularne błędy ortograficzne jak "nawed" też nie robią na nich wrażenia???!!! Jeśli nie, to coś z nimi musi być nie w porządku. Z tobą zresztą też, kolego. Weź się za naukę, kup sobie w księgarni słownik ortograficzny i dopiero wtedy pisz posty na forum.
          • Gość: ja Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.sferanet.pl 16.09.08, 09:05
            Szanowna Pani

Uznaje zasade ze jezyk jest dla ludzi, a nie ludzie dla jezyka.
            Zreszta nie bede dalej komentowal twojego posta bo byl tylko
            wyrostem twojego nadmiernego ego.

Kazdy wie ze firmy typu IDF sa posrednikami finansowymi i nic tego
            nie zmieni. Wiekszosc ludzi pracujacych dluzej po zaznajomieniu sie
            z rynkiem przechodzi na wlasny rachunek bez daniny dla swojego
            wspanialego pracodawcy oferujacego - cytuje za stronami www idf:
            "Oferujemy:
            - Dostęp do szerokiej gamy produktów finansowych w ramach
            niezależnego doradztwa finansowego,
            - Elastyczny czas pracy,
            - Motywacyjny system wynagrodzeń,
            - Bardzo wysokie dochody,
            - Profesjonalny system szkoleń,
            - Możliwość rozwoju, awansu, kariery menadżerskiej,
            - Praca w młodym, dynamicznym zespole,
            - Przyjazna, inspirująca atmosfera,
            - Niespotykanie piękne biura. "

Wczytujac się w zaskakujące "gifty" najbardziej trafia do
            mnie "Dostęp do szerokiej gamy produktów finansowych w ramach
            niezależnego doradztwa finansowego" - czyli co? wszytskie ulotki z
            bankow? ;-)
            • Gość: grizzly Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 00:39
              czyli dostęp do większosci banków,
              kredytów, TFI, Ubezpieczeń - wszystko w jednym miejscu. Oszczedność czasu, czytania tych małych literek w OWU - robi to za Ciebie Twój doradca. Wiadomo - jak Ci coś spaprze: złe wieści rozchodza się 20 razy szybciej niż dobre.
              BTW, ta firma sprzedaje tez fundusze otwarte, jest dystrybutorem Franklina Templetona - to coś jednak znaczy. Nie ma wielu firm, które to oferują.
              • Gość: tunia Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.gprs.plus.pl 18.09.08, 03:57
                > czyli dostęp do większosci banków, kredytów,

bzdura, głównie millenium

> TFI, Ubezpieczeń - wszystko w jednym miejscu.
                axa aegon, skandia. tylko. analiza jest tylko po to by sprzedać
                pacjentowi 200/wielokrotność podstawowej składki PI.

> Oszczedność czasu, czytania tych małych literek w OWU - robi to za
                >Ciebie Twój doradca.

sprzedaje. nie rozczulaj mnie.

> BTW, ta firma sprzedaje tez fundusze otwarte, jest dystrybutorem
                >Franklina Templetona - to coś jednak znaczy. Nie ma wielu firm,
                >które to oferują.

nic nie znaczy. jest sprzedawcą. nie ma wielu? takich podmiotów w
                Polsce mamy "tylko" 205. M.in. Rejonowy Bank Spółdzielczy w
                Lututowie i Braniewsko-Pasłęcki Bank Spółdzielczy z siedzibą w
                Pasłęku. Faktycznie wielkie wyróżnienie.

Takie frazesy można było dwa lata temu opowiadać niewykształconym
                tłukom. Kompletna lista dystrybutorów:
                www.knf.gov.pl/rynek_kapitalowy/podmioty_r_kaptalowego/dystrybut_jednost_uczestn.html

polecam zapytać ile zarabia sie bezpośrednio w axa, aegon, skandia.
                daje do myślenia.

lektura obowiązkowa:
                www.money.pl/fundusze/poradniki/artykul/jak;rozpoznac;dobrego;
                doradce;finansowego,82,0,315218.html

• Gość: grizzly Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 13:42
                  Bank Pasłęcki?
                  Lista dystrybutorów FIO Noble: www.noblefunds.pl/noblefunds/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=17&layout=2 - 18 w całej Polsce w tym IDF. Nieścisłość z twojej strony.
                  Kto próbował Ci wcisnąć 200/wielokrotność? tak na marginesie - pracowałaś tam, czy klientka?
                  • Gość: Kolcia Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.3s.pl 06.10.08, 19:53
                    A podsumowując na czym polega praca w IDF? Czy to tylko ciągłe jeżdżenia do(za) klientów(ami) i "wpychanie" im produktów? Czy coś poza tym?! Na czym polega to dwutygodniowe szkolenie? Na jakie stawki można liczyć na początku? Od czego zależy wynagrodzenie, czy jest jakieś pewne minimum?
                    • Gość: gościówa Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.centertel.pl 17.10.08, 12:49
                      moje zdanie:
                      koncepcja firmy dobra choc jest wielu takich posrednikow-to pisze dla
                      potencjalnych klientow
                      a teraz dla potencjalnych pracownikow
                      podejscie do pracownika: zadne, tzn musisz zalozyc wlasna dzialalnosc, zeby nie
                      musieli ponosic zadnych kosztow pracowniczych, szkolenia czesto polegaja na
                      wykladaniu "bezcennej i niepodwazalnej wiedzy i filozofii firmy" i nie licz na
                      to ze ktos oczekuje na twoje komentarze i pytania, nawet za segregator ktory ci
                      dadza, musisz zaplacic, ba! nawet szkolenia bywaja platne lub w czesci
                      platne!(zero kosztow pracowniczych),gadzety, ktore mozesz dac klientowi sa
                      dostepne jesli za nie zaplacisz,dochody to procenty od srzedazy(tylko i
                      wylacznie), sa rosnace w zaleznosci od portfela klientow jaki zgromadzisz,
                      ciagle ci powtarzaja, musisz robic spotkania, dzwonic po ludziach, im wiecej
                      spotkan zrobisz tym szybciej zlapiesz klienta, ile spotkan dzis zrobies? ile
                      spotkan dzis zrobiles? ile spotkan dzis zrobiles? jak akwizytor, a biura maja
                      wyjebane bo Pani Prezes ma przerost formy nad trescia i chyba juz sama uwierzyla
                      w tego merkurego. ta firma probuje robic wode z mozgu szczawikom
                      niedoswiadczonym ktorzy marza o duzej kasie ale jeszcze nie maja koncepcji jak
                      ja zarobic, w firmie dobrze zarabia garstka ludzi ale pokazuje sie ten sukces
                      zeby omotac napalonych na kase dzieciakow, ja bym powiedziala kazdemu
                      szczegolnie w konekscie aktualnej sytuacjigospodarczej:szkoda czasu na ta
                      firme... jest nastawiona na to zeby wyssac z ciebie co sie da, dopoki ci sie
                      checi nie skoncza i nie beda po tobie plakac jak ci sie znudzi ta sekta.
                      • Gość: rafał - tychy Re: idf tychy doradca finansowy IP: 93.179.192.* 19.10.08, 11:26
                        Mogę cos powiedzieć na temat tej firmy, moja dziewczyna tam
                        pracowała - odeszła dostała pracę w jednym z banków, nabór jest
                        ciągły, zostaje się tam doradcą nie mając zielonego pojęcia o
                        finansach, bywa tak że doradcami są tam filolodzy, absolwenci
                        turystyki i rekreacji, czy innych kierunków, sporą grupe stanowia
                        studenci studiów zaocznych itp. - po miesiącu szkolenia już biegasz
                        po klientach sprzedając produkty - rozdając przy tym wizytówki z
                        logo IDF i podpisem że jesteś doradcą finansowym - wynika to z faktu
                        że musisz zacząć zarabiać nawet nie dla firmy ale na siebie, nie ma
                        tam tzw. podstawy, wszyscy pracownicy/pracownice mają pozakładane
                        działalności gospodarcze, sami opłacają ZUS, itp. Zarobki w tej
                        firmie są prowizjami do sprzedanych produktów, tak więc ciągle jest
                        tam prowadzony nabór na doradców - firma ma strukture rodzinną,
                        rządzi pani prezes ( właścicielka z mężem wraz z synami ). Struktura
                        jest hierarchiczna, jest tam tzw. system punktowy, za każdy pkt.
                        otrzymujesz określoną sumę pieniędzy np. 6 zł, po pewnym czasie
                        wskakujesz na wyższy pułap np 8 zł itd - cos podobnego jak to jest w
                        Amwayu ale nie do końca. Z tego co sprzedasz działke ma również twój
                        opiekun, oni mają po kilkanaście złotych za swój punkt i np. 4 zł z
                        twojego sprzedanego produktu za to że są nad tobą. Jak masz dobrych
                        klientów to zarabiasz,im więcej sprzedasz"doradzisz" tym większe
                        masz pobory ( prowizje od sprzedaży ) ci którzy zaczeli tam pracować
                        3-4 lata temu zarabiają dobrze, sami od swoich klientów plus punkty
                        od podwładnych, dostać tam jest się stosunkowo łatwo jak sie ma
                        gadane, wiesz "ę" i "ą", pani prezes jest wyczulona na to, jest
                        babka pedantką,i stąd te biura ( moim zdaniem to troche prymitywny
                        argument i ich strony inetrnetowej ale wynika to właścicielki. Na
                        poczatku jest pranie mózgu głonei przez właścicieli, odnosi się
                        wrażenie że pracuje się w sekcie, ale potem już normalnie pracujesz,
                        obowiązkowe sa wykłady głoszone raz/dwa razy w tygodniu przez
                        właścicielkę firmy na których obecności jest obowiązkowa.
                        • Gość: kiki Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 11:53
                          a te wykłady to ciekawe? pytam, bo tak piszesz o tej prezesce, więc
                          jestem ciekawa co tam wykłada? chce się na to chodzić? mam tam
                          rozmwe za tydz i się zastanawiam
                          • Gość: grizzly Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.08, 10:36
                            Jeśli w ogóle zastanawiasz się czy iść na rozmowę, to może sobie odpuść. Polegaj tylko na wypowiedziach z forum. Na marginesie, jeśli szukasz pracy to proponuję nie chodzić na rozmowy kwalifikacyjne, ew. zastanawiać się czy iść.
      • Gość: radość Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.ztpnet.pl 19.10.08, 21:25
        Krach finansowy wymiecie z rynku spekulantów...hehehe, zwanych doradcami finansowymi.
        Może powstaną nowe stanowiska, np. doradca skarpetkowy...hehehe,
        i nowe produkty: lokata w skarpetce dziadka, kredyt na zakup
        skarpetek itp...hehehe.
      • Gość: Cicero Re: idf tychy doradca finansowy IP: 81.210.24.* 13.12.08, 23:01
        Witam wszystkich serdecznie!

Tak sobie czytam te komentarze i nie potrafię wyjść ze zdumienia wobec bezkresu
        i bezmiaru bezdennego, rozmemłanego, czczego sentymentalizmu Polaków.
        Uporządkujmy to, czego możemy się dowiedzieć od "poważnych inwestorów" tu się
        wypowiadających.

1) J.u. Franklin Templeton Investements można zakupić za pośrednictwem Banku w
        Lututowie oraz innych, 200 podmiotów na rynku.

Niezwykle ciekawa teza, poleciłbym jednak sprawdzić wpierw stronę internetową
        Franklin Templeton, a zwłaszcza dział "dystrybutorzy":

www.franklintempleton.pl/poland/jsp/content_ns.jsp?url=/funds/distributors
        Podmiotów 16, wśród nich IDF. Śmiem zatem twierdzić, że jest to jednak wyróżnienie.

2) Firma zatrudnia tylko ludzi młodych.

Nieprawda, w firmie zatrudnieni są ludzie bez względu na wiek.

3) To, że firma zatrudnia ludzi młodych to "strzał w nogę"; pracują tam
        filolodzy i humaniści.

Należy się raczej cieszyć, że wielu młodych ludzi ma szansę znaleźć zatrudnienie
        w perspektywicznym zawodzie. Polska jest smutnym krajem, w którym wielu naprawdę
        zdolnych ludzi z wyższym wykształceniem marnuje się na kasach w supermarketach,
        w szkole albo na zmywaku w UK. To, że jakaś firma daje im szansę, poczytać
        należy jako jej spory atut. Nawet jeśli się nie sprawdzą, nie zdołają zarobić
        wielkich pieniędzy, zdobędą tak ważne i cenne doświadczenie, a w efekcie drugą
        pracę znajdą o wiele łatwiej. O tym już nikt nie pomyślał? Oczywiście o
        najnowszych trendach w firmach na zachodzie, w tym w USA, które po fali skandali
        coraz częściej wolą jednak zatrudniać humanistów, nie wspomnę. O postaci Andre
        Kostolany'ego oraz kim był on z wykształcenia również. Przecież wszyscy poważni
        inwestorzy tu się wypowiadający na pewno rzeczonego znają.

4) "Wy..pierwiastkowane" biura.

Rozumiem, że lepiej być obsługiwanym w biurze jednej z wielu wielkich firm
        doradczych, nastawionych na klienta "masowego", w którym wszyscy wokół słyszą o
        czym rozmawiamy, ile zarabiamy, jak się nazywamy, a każdy przechodzeń może nasze
        persony zobaczyć przez szybę i pomachać, postukać w nią albo przylepić się i
        zrobić "Jozina"? Jak komuś coś takiego się podoba to droga wolna. To, że jakaś
        firma inwestuje w swój wizerunek to grzech? Ludzie, jesteście wy zdrowi na umysłach?

5) Szkolenia są "be", to że firma motywuje pracowników też.

Jeżeli ktoś ma trochę oleju w głowie to faktycznie, szybko może się nimi
        zniechęcić. Rozgarniętą osobę będą nudzić, ale jeżeli jest tak mądra za jaką się
        uważa, to znajdzie także sposoby na wymiganie się od nich, proste.

Poza tym założę się, że połowa osób płaczących tutaj popracowała tam miesiąc lub
        dwa, nie dostała wypłaty (etatowiec) i sobie poszła na internetowe forum
        wyjęczeć. Względnie po kontakcie z doradcą zainteresowała się możliwościami
        inwestowania i odtąd jest już super poważnym znawcą tematu, który to nie da
        sobie wciskać kitu, a jak ;) Firma zrzesza niezależnych doradców umożliwiając im
        rozkręcenie małego biznesu, jeżeli się to komuś nie podoba - niech zaczyna
        budować firmę samemu, od podstaw, bez "zbędnych" gadżetów, za które to trzeba
        czasami zapłacić, bez pomysłu na wizerunek itd. Powodzenia.
        • Gość: Cicero Re: idf tychy doradca finansowy IP: 81.210.24.* 13.12.08, 23:42
          Jeszcze byłbym zapomniał:

6) Firma jest pośrednikiem, doradca nie pracuje całkowicie za darmo i nie pełni
          działalności charytatywnej, jak on tak może?

Firma jest podmiotem o nastawieniu brokerskim. Dla niewtajemniczonych
          "specjlaistów" polecam zapoznanie się z tematem. Zarzut, że doradca nie pracuje
          za darmo pozostawię bez komentarza, bo chyba wypowiadają się tutaj osoby
          niezrównoważone psychicznie. Człowiek ten (doradca) dojeżdża do klienta, dzieli
          się z nim swoją wiedzą, która ma swoją CENĘ, przygotowuje dla niego wyliczenia i
          tworzy plan finansowy. Następnie pomaga obsługiwać produkt, w sprzedaży którego
          pośredniczy. Wszystko to robi CAŁKOWICIE ZA DARMO. Tylko i wyłącznie w sytuacji,
          w której dojdzie do spisania umowy ma on jakieś pieniądze. Wypadałoby to uszanować.
          Chociaż można się kopnąć do FI, czemu nie - na pewno zadzwonią do nas, gdy
          sytuacja rynkowa się zmieni, doradzając abyśmy zmienili sposób inwestowania ;)
          • Gość: ; Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.09, 00:08
            dzwonią i doradzają gdzie przenieść środki w zależności od sytuacji rynkowej?
          • Gość: mz_ Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.globalconnect.pl 09.01.09, 11:35
            No czyli że jest akwizytorem, nie można było krócej?
            • Gość: FANCLUBM. Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 09.01.09, 19:42
              0508 pzdr-)
            • Gość: Cicero Re: idf tychy doradca finansowy IP: 81.210.24.* 12.01.09, 00:30
              "dzwonią i doradzają gdzie przenieść środki w zależności od sytuacji rynkowej?"

Owszem dzwonią, acz czasami nie jest to po prostu konieczne - jeżeli istnieje możliwość obsługi produktu za pośrednictwem internetu.

"Gość portalu: mz_ napisał(a):

> No czyli że jest akwizytorem, nie można było krócej?"

Nie, nie można było krócej. Natomiast widzę, że dla Ciebie spory problem stanowi skonstruowanie bardziej rozwiniętej wypowiedzi. Stąd też, jeżeli - jak mniemam - ze względu na swoiste ograniczenia umysłowe nie jesteś w stanie podjąć rzetelnej dyskusji, lepiej w ogóle się nie wypowiadaj. To, że ktoś fatyguje się osobiście w sytuacji, gdy Jaśnie Wielmożny Pan Klient nie chce/nie ma czasu pojawić się w biurze osobiście to także grzech? Miała miejsce jakaś amnestia dla pensjonariuszy zakładu leczenia psychicznie chorych, czy jak? ;)

Nic tylko czekać, aż padnie argument niejako "koronny". Zatem: doradca "straszy" klienta perspektywą zatrważająco niskiej emerytury. A to ci dopiero nicpoń, no JAK ON TAK MOŻE - mówić głośno o tym, w jakiej sytuacji znajduje się ZUS, o zmianie struktury wiekowej społeczeństwa, a co za tym idzie - niewydolności bismarckowskiego systemu emerytalnego. Wspomnieć o tym, że pomiędzy wiekiem XIX a XXI upłynęło trochę czasu. Zwrócić uwagę na konieczność budowania prywatnej emerytury. W dodatku ten drań jeszcze kilka artykułów klientowi skseruje na temat sytuacji rynkowej i gospodarczej, no to już przekracza wszelkie oczekiwania - czyste łotrostwo i rozbój w biały dzień ;)

Pozdrowienia dla normalnych ;)
              • Gość: .. Re: idf tychy doradca finansowy IP: 195.177.86.* 16.01.09, 16:54
                żałosna firma, doradcy studenci, zarząd z małomiasteczkowymi
                kompleksami, sale z lustrami, krzesła z frędzlami.... smutne.

• Gość: ; Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 22:22
                  jesli doradzaja gdzie przeniesc srodki, to chyba powinni miec licencje doradcy inwestycyjnego. duzo ludzi takiego papieru nie ma. Co tu gadac, firma jest posrednikiem i wybiera jakis produkt ze swojej oferty,a potem namawia do kupna. Ile TU maja w ofercie to juz diabli wiadomo, z postow wyzej wynika, ze kilka+ 3,4 banki. Mnie najbardziej ciekawi to dzwonienie i doradzanie,bo po wynikach takich dzialan mozna ocenic trafnosc prognoz doradcy. inwestycyjnego.
                  • Gość: mordka Re: idf tychy doradca finansowy IP: 195.116.105.* 23.02.09, 16:08
                    Jak wyglada praca? Masz produkt i masz go sprzedac. Jak zdobedziesz
                    klienta to tylko twoj problem. Zakladasz sobie firme, kupujesz
                    telefon, laptopa (zeby ladnie wygladalo przed klientem), wsiadasz w
                    samochod i jestes "doradca finansowym" zbierajac punkty, zbierasz na
                    wyplate od IDF. Biuro jest aby zbudowac wizerunek firmy, przeciez
                    jako akwizytor/sprzedawca nie zaprosisz powaznego inwestora do
                    swojego domu, ... Wyksztalcenie obojetne (sa ludzie po szkole
                    sredniej), wiekszosc mlodych od 25-35 lat, czeste szkolenia z
                    produktow. Jesli jestes operatywny i trafisz kilku dobrych klientow
                    interes zaczni sie krecic "prawie" sam, a wtedy zastanowisz sie czy
                    aby potrzebujesz idf.
                • Gość: gość portalu Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 08:19
                  swietna firma, doradcy profesjonalisci, zarzad realizujacy misje
                  firmy, piekne sale z lustrami, krzesła drewniane......bez
                  frędzli.....a nie zapomnialem, jak pracowales u nas to jak frędzel
                  siedzialas na jednym z krzeseł))))))) naszczescie juz cie nie
                  ma...nie dzwon....nie tesknimy
              • Gość: vvvvvvvvvv Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 12:18
                ale Ci tam wyprali móżdżek, przecież równie dobrze to samo możesz
                robić na własny rachunek,bo i tak musisz prowadzić działalność. cała
                prowizja wtedy jest dla Ciebie, nie dzielisz sie tym z nikim, kto
                nazywa siebie "kierownikiem" a sam nic nie robi, tylko chodzi na
                szkolenia i zebrania kadry-przykre, że tego nie wdzisz-pozdro dla
                wszystkich pseudo-kierowników IDF
                P.S.
                nie mówie tu o całej kadrze, bo niektórzy rzeczywiscie pracują, ale
                to nie sa juz kierownicy, tylko dyrektorzy i wyżej
                • Gość: gosc portalu Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:52
                  zal cie za doope sciska miernoto ze nie bylas w stanie nic zarobic w idf? zatrudnij sie w policji, tam wszystkie pierdoly ktorym nic sie w zyciu nie udalo ciagna!!!!!!!
                  • Gość: nieufająca Re: idf tychy doradca finansowy IP: 212.59.250.* 02.09.09, 00:49
                    Wierze, że jak ktoś się dał raz naciągnąć to może wyrażac pozytywne
                    opiniena temet tej firmy. Ale sam fakt - skąd mają kasę na te
                    wypasione biura?? i która normalnie prosperująca firma robi co kilka
                    dni szkolenia pracowników?? Zakładając własną działalność to my
                    jesteśmy w kaczej d...pie i musimy pokrywać wszelkie koszty z tym
                    związane, a skąd moge wiedzieć czy zdołam w przeciągu miesiąca
                    zarobić na składki zusowskie, których jak nie opłace to mi nikt nie
                    daruje, tylko dlatego, że byłam d..pa i nie naciągłam kilku
                    zdesperowanych szukających szybkiej kasy. Nabijanie ludzi w butelke
                    i tyle!! A Pani prezes pewnie już 3 razy, jak nie więcej była na
                    wakacjach w tym roku! Popieram wszystkich negatywnie nastawionych,
                    bo przecież z czegoś się to bierze. Ja też miałam z nimi umówioną
                    rozmowę, ale dzięki temu forum już wiem na bank, że moja noga tam
                    nie postanie. Strata czasu i kasy na dojazd!! Jakoś wszyscy uczciwie
                    pracujący nie posiadają super wypasionych biur z frędzlowatymi
                    fotelami!! A to tylko dlatego, że pracują, a nie kradnął!! Pozdr.
                    wszystkich negatywnie nastawionych!!!
            • Gość: aqfa Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 22:24
              Ja podpadlem pseudo dyrektorowi, ktory przycisniety do muru oficjalnie przyznal
              mi ze to akwizycja. Nawet mam nagranie z tej rozmowy i prania mozgu ;)
              • sasszzka Re: idf tychy doradca finansowy 04.08.09, 15:14
                zgadzam się ,że to pranie mózgu, słuchanie obowiązkowych wykładów i pomimo iz jest się , np: z Sosnowca , czy z Rybnika na szkoleniu trzeba byc bo skreślą z listy doradców. z drugiej strony gdyby nie były obowiązkowe pewnie nikt by nie przychodził. ale dziwne ,że ich nie stac na zatrudnienie sekretarki, tylko doradcy musza tam poswięcać czas i dodatkowego za ten czas tam poświęcony wynagrodzenia, żałosne, bo dla nich to biur to cud jakis ,a nic tak naprawdę specjalnego to nie jest i tez sie połowa rzeczy tam psuje. na poczatku pracy mozna przez dobre parę miesięcy nic nie zarobic a oni tam doją z takich napaleńców jak mogą i nie patrza na nikogo. niby taka misja szlachetna pomogac innym by mogli skorzystac z takich dobrodziejnych programów finansowych ...sranie w banie. przyjdzie euro , upadną firmy , zabiorą pieniądze, a ludzie co inwestowali zostaną na lodzie, ale kto tam sobie bedzie głowe tym zawracac.
              • sasszzka Re: idf tychy doradca finansowy 04.08.09, 15:17
                zgadzam się ,że to pranie mózgu, słuchanie obowiązkowych wykładów i pomimo iz jest się , np: z Sosnowca , czy z Rybnika na szkoleniu trzeba byc bo skreślą z listy doradców. z drugiej strony gdyby nie były obowiązkowe pewnie nikt by nie przychodził. ale dziwne ,że ich nie stac na zatrudnienie sekretarki, tylko doradcy musza tam poswięcać swój czas i dodatkowego za ten czas tam poświęcony wynagrodzenia nie dostają, żałosne. dla nich to biuro to cud jakis ,a nic tak naprawdę specjalnego to nie jest i tez sie połowa rzeczy tam psuje. na poczatku pracy mozna przez dobre parę miesięcy nic nie zarobic a oni tam doją z takich napaleńców jak mogą i nie patrzą na nikogo. niby taka misja szlachetna pomogać innym by mogli skorzystac z takich dobrodziejnych programów finansowych ...sranie w banie. przyjdzie euro , upadną firmy , zabiorą pieniądze, a ludzie co inwestowali zostaną na lodzie, ale kto tam sobie bedzie głowe tym zawracac.
                • Gość: gosc portalu Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:54
                  co upadnie? kto co zabierze? nie za bardzo zrozumialem co autor mial
                  na mysli, prosze wyjasnij....
                  • sasszzka Re: idf tychy doradca finansowy 02.09.09, 19:09
                    tandetna firmą jesteście i wiekszosc , co miała z wami coś wspólnego i doczynienia rację mi przyzna, żal osób które sie dla was starają a gó... mają. ale poza nielicznymi to większosc wiedzy finansowej nie posiada i rżną głupa jak ktos im powie ,że w tych czasach to raczej pomyłka z inwestycjami totalna, bo kto będzie 300zł lub najlepiej więcej co miesiąc im płacić przez 20 do 30 lat. a taki zawód doradcy finansowego to mozna porównać do naciągacza na szmal. bo ty tam nowy pracowniku nic sobie nie pokorzystasz , bo to tylko wybrańcy pani prezes z nią na czele szlajają sie po świecie i potem innym opowiadaja , by dobrą bajeczkę wcisnąć a z was wszystkie soki wycisnąć :)
                    nie dajcie sie zwiesc pozorom tej francji elegancji . kierownicy to same tam zebrania sobie organizuja by mysleć nad planami zwabienia tam rzeszy naiwnych wykształciuchów, którzy po zobaczeniu tak sztucznie wystrojonych i fałszywych ludzi mają dosc tego ... jeżeli są normalni.
                • Gość: gość Re: idf tychy doradca finansowy IP: 83.12.206.* 18.11.09, 09:58
                  W SPRAWIE BRAKU SEKRETARKI! Właśnie widzę ofertę pracy na to stanowisko-
                  myslę, że sekretarka będzie miała wynagrodzenie stałe bez potrzeby
                  zakładania własnej działalnosci???
                  • Gość: I belonge2me Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 09:09
                    z tego co widziałam mają już jedną sekretarkę więc teraz chcą zatrudnić albo
                    drugą albo kogoś na miejsce tej co jest bo wyglądała na wiek emerytalny. Byłam
                    na tej rozmowie faktycznie przepych, złoto, lustra jak w zamku, zastanawia mnie
                    czy aż tyle zarabia ta firma że ich na to stać, rekrutacje prowadziły dwie panie
                    zastanawiam się czy to profesjonalistki czy pracownice wyznaczone do rekrutacji?
                    może koś się orientuje? no i trzeba było wypełnić jakiś bezsensowny formularz,
                    zawierający pytania o ilość dzieci i stan cywilny. Do tych wnętrz trzeba pasować....
                    • Gość: Rysia Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.piekary.net 11.12.09, 09:38
                      Ja też byłam na rozmowie w tej firmie, na drugim etapie wypytywano mnie o moich
                      rodziców, ich wykształcenie..zastanawiam się czemu te pytania miały służyć?
                      Byłam już na rekrutacjach w wielu poważnych firmach ale o takie rzeczy nigdy
                      mnie nie pytano. Dlaczego mam się spowiadać z mojego życia przed obcą mi osobą!
                      A moim zdaniem oni żadnej asystentki nie poszukują tylko to jest ściema. To
                      ogłoszenie już ukazało się po raz trzeci. A jeśli ogłoszenie byłoby na doradcę
                      to myślę, że nie zgłosiłoby się tylu kandydatów. A dalsze szkolenia do firmy są
                      ustalone z dnia na dzień bez konsultacji z aplikującymi. Stracisz tylko swój
                      czas i pieniądze na dojazd Mydlenie oczu dla naiwnych!
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Doradca Finansowy Re: idf tychy doradca finansowy IP: 195.82.178.* 10.01.10, 23:35
                        Witam, ponad rok temu miałem trzy ciekawe propozycje pracy, jedna z
                        nich to IDF. Również szukałem informacji o firmie i trafiłem na to
                        forum. Do 12.08 można było przeczytać wiele opinii o firmie, często
                        niezbyt pozytywnych. Ponieważ wcześniej byłem już klientem tej firmy
                        i bardzo byłem zadowolony z poziomu obsługi, postanowiłem podjąć z
                        IDF współpracę. Minął ponda rok, jestem nadal pracownikiem IDF i to
                        bardzo zadowolonym. Sądzę, że trudno się rzetelnie wypowiadać na
                        temat jakiejkolwiek firmy, jeśli swoją opinię opieramy np. tylko na
                        podstawie rozmowy kwalifikacyjnej lub nawet miesiącu przepracowanym w
                        firmie. pozdrawiam zainteresowanych i zapraszam do współpracy.
                    • Gość: :) ktosik Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:08
                      Ja byłam w tym tyg. na rozmowie i też wiele pytań wydawało mi się
                      zbędnych. Nikogo nie interesowało moje wykształcenie umiejętnosci
                      czy też doświadzcenie zawodowe tylko po prostu życie osobiste. W
                      wstępnej ankiecie pytają o ilośc dzieci, stan cywilny ,ile zarabiało
                      się w poprzedniej pracy i wiele pytań z tym związanych. Podstawowa
                      informacja to poprostu własna działalnosc i praca na własny rachunek.
                  • Gość: ja Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.cablelettra.pl 04.02.10, 14:41
                    Niestety, mylisz się. Sekretarka też ma się samozatrudnić.... Taki
                    zwyczaj.
                    • Gość: gość Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.147.82.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.04.10, 11:54
                      Ja byłam klientką tej firmy, byłam obsługiwana przez Panią
                      Orlikowską, straciłam sporo pieniedzy, moi znjomi, których jej
                      poleciłam również sie zawiedli. Bardzo elokwentna, opanowana,
                      serdeczna - niestety, w celu osiagnięcia wyłacznie własnych
                      korzyści.
                      • Gość: mowidariusz Re: idf tychy doradca finansowy IP: 198.208.243.* 23.07.10, 12:10
                        A możesz napisać coś więcej?
                        • Gość: mowidariusz Re: idf tychy doradca finansowy IP: 198.208.243.* 23.07.10, 13:25
                          W razie czego podaję e-mail: mowidariusz@onet.pl
                      • gelzi Re: idf tychy doradca finansowy 22.01.15, 21:05
                        Ja tez dalam sie nabrac. Zawarlam umowe z pewna popularna na rynku firma ubezpieczeniowa na 10 lat. Przez caly okres trwania umowy mialam byc pod opieka doradcy z IDF. A prawda jest taka, ze przed podpisaniem umowy pani M. byla w stanie, za przeproszeniem mi do d... wejsc. Po podpisaniu, jak w pewnym momencie potrzebolam sie jej z czyms doradzic, nie odbierala moich telefonow i nie odpowiadala na maila. W koncu po tygodniu napisalam jej bardzo konkretne rzeczy na temat tego, co mysle na (uwaga), facebooku i po paru jeszcze nieudanych probach kontaktu w koncu pani M. raczyla odebrac moj telefon. A w ogole to tez zostalam oklamana, ze moge obnizyc skladke polisy po dwoch latach. W rzeczywistosci, okazalo sie, ze po pieciu. Niech rzyje rzetelne doradztwo finansowe i dbalosc o klienta. Wstyd by mi bylo polecic kogokolwiek z pracownikow tej firmy komus z moich znajomych. Juz wystarczy, ze ja sie wkopalam.
      • Gość: wszystko w temacie Re: idf tychy doradca finansowy IP: *.chello.pl 09.06.10, 16:47
        z innego forum...tandeta jakiej mało, intelektualna głównie.

takiej tandety nikt nie kupuje w dzisiejszych czasach....jeśli doradcy
        finansowi nie wiedzą co to jest stawka referencyjna...nic dodać nic ująć...i po
        co komu takie salony
        -jeśli w głowie pustka...
        zdjecie uzytkownika
        ktoś - 2010-01-21 15:26 odpowiedz | cytuj |
        trafiłaś/trafiłeś w sedno. Oczywiście są doradcy prezentujący wysoki poziom ale
        naprawdę nieliczni. reszta to doradcy-amatorzy znalezieni przez amatorów
        nazywających siebie dumnie kierownikami :-)
        rekrutacja taka ze pozal się boże - amatorka-prowizorka. wezmą kazdego kto tylko
        zechce się zatrudnic
        zdjecie uzytkownika
        xxx - 2010-02-16 12:59 odpowiedz | cytuj |
        Nic dodać nić ująć, wystarczy poszperać w googlach i sprawdzić który z tej
        wysokospecjalizowanej kadry ukończył wyższe studia kierunkowe mające w nazwie
        "finanse", "rachunkowość", "zarządzanie". Zresztą "targety" i konieczność
        "samo-zatrudnienia", plus składka za "użyczenie" przez IDF powierzchni biurowej
        mówi samo za siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka