Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca "na czarno" a CV

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:04
    Witam,

niedługo zamierzam zmienić pracę i w związku z tym mam pytanko. Aktualnie pracuje w sumie na czarno - pracodawca kazał mi założyć działalność ale to czy będe opłacał jakiekolwiek składki i wystawiał mu fakturę to już "moja sprawa". Pracuje tak już od kilku lat - działalność jest zgłoszona w urzędzie miejskim, ale nie "odpalona" w ZUS czy skarbówce.

Pytanie moje jest takie : czy moge tą pracę umieścić w CV ?

Pozdrawiam
    Piotr
    Obserwuj wątek
      • Gość: max Re: Praca "na czarno" a CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:02
        Jka to ci kazał założyć działalność?????

chyba so bie jaja robisz

Ja obecnie zarabiam 4tys netto i jakby mi chcieli dac za tą sama
        pracę 10tys ale na działalności to bym podziękował. Dlaczego???
        Jako własna firma nie masz:

Stażu pracy
        Urlopu
        Chorobowego
        itd itp

Pozatym jak założysz własną działalnośc to ten typ juz nie jest
        twoim proacodawcą i mozesz sobie robic co chcesz
        • Gość: Piotrek Re: Praca "na czarno" a CV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:57
          Chyba nie za bardzo zrozumiałeś o co pytałem.

• snajper55 Re: Praca "na czarno" a CV 21.03.08, 19:31
        Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Pytanie moje jest takie : czy moge tą pracę umieścić w CV ?

Koniecznie umieść. Pracodawcy wprost uwielbiają zartrudniać przestępców.

S.
        • Gość: P Re: Praca "na czarno" a CV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 20:01
          Chyba "przestępstwo" to troche za mocne określenie tutaj, mój pracodawca
          zachował sie po prostu nie fair i zrzucił wszystkie koszty na mnie. Po
          wszystkich opłatach zarabiałbym ok 600pln/msc.

W CV o ile sie orientuje zamieszcza się doświadczenie zawodowe, nie świadczenia
          wzg ZUS/US btw. Może jakiś pracodawca by sie wypowiedział jak to widzi.

• Gość: pracodawca Re: Praca "na czarno" a CV IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 21:16
            > wzg ZUS/US btw. Może jakiś pracodawca by sie wypowiedział jak to widzi.
            Czarno to widzę.
          • snajper55 Re: Praca "na czarno" a CV 21.03.08, 21:33
            Gość portalu: P napisał(a):

> Chyba "przestępstwo" to troche za mocne określenie tutaj, mój pracodawca
            > zachował sie po prostu nie fair i zrzucił wszystkie koszty na mnie. Po
            > wszystkich opłatach zarabiałbym ok 600pln/msc.

Pracodawca postąpił zgodnie z prawem, które ty łamiesz. Mam nadzieję, że ci się
            dobiorą do dupy US razem z ZUS, złodzieju.

S.
            • Gość: poszukujaca Re: Praca "na czarno" a CV IP: *.chello.pl 21.03.08, 22:36
              Jestescie wszyscy niepowazni!! Czy tak ciezko odpowiedziec na zadane pytanie????
              Przede wszystkim w CV zamieszczasz doswiadczenie zawodowe- rozliczenia ze
              skarbowka nikt od Ciebie nie wymaga w cv prawda? Nie sluchaj tej bandy kretynow
              - ciekawa jestem czy wszyscy sa tak uczciwi :) ze maja prawo nazywac Ciebie
              zlodziejem.
              • snajper55 Re: Praca "na czarno" a CV 21.03.08, 23:20
                Gość portalu: poszukujaca napisał(a):

> ciekawa jestem czy wszyscy sa tak uczciwi :) ze maja prawo nazywac Ciebie
                > zlodziejem.

KAŻDY ma prawo nazwać złodzieja - złodziejem.

S.
                • Gość: spierda laj cieciu S P I E R D A L A J cieciu!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vcdns.de 22.03.08, 13:57
      • Gość: racja Mądre słowa!!! IP: *.clanspum.net 22.03.08, 12:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka