Gość: Kasia IP: *.net.pulawy.pl 19.06.08, 14:56 witam, w poniedziałek idę na rozmowę ws pracy w sekretariacie szkoły podstawoej. Chciałam zapytać z ciekawości jak wygląda taa praca w wakacje?? czy pracuje się cały czas czy są jaieś dyżury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chanelka Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... 19.06.08, 16:31 Sekretarz szkoły to stanowisko niepedagogiczne, więc obowiązuje 40 godzinny tydzień pracy, nie ma żadnych dyżurów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.net.pulawy.pl 19.06.08, 19:25 i siedzi sie całe wakacje samemu w szkole??:) Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... 20.06.08, 00:54 Przecież w szkole nie pracuje tylko sekretarka :) I niekoniecznie całe wakacje, bo przecież może wziąć urlop, co najmniej dwa tygodnie. A jeżeli chodzi o "siedzenie" w szkole w wakacje, to widać, że w szkole nie pracowałaś :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.net.pulawy.pl 20.06.08, 08:20 No nie pracowałam:) dlatego pytam. ale urlopu to chyba na początku pracy mi nie dadzą co?? a wogóle to napisz mi jak wygląda taka praca. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka Re: chanelka help!!! :) 20.06.08, 16:20 dopiero wróciłam z pracy, nie miałam nawet czasu wyjść do toalety :- ) Czasami tak właśnie wygląda ta praca :-) Praca sekretarza z jednej strony jest odpowiedzialna a z drugiej jest się niestety od wszystkiego :-( Ja pracuję w szkole ponadgimnazjalnej, więc dzisiaj było zakończenie roku i jednocześnie musiałam wypłacić stypendia (ale najpierw iść do banku po pieniądze) i przeprowadzać rekrutację a w międzyczasie oczywiście mnóstwo innych ważnych i nie cierpiących zwłoki spraw :-) Zależy jeszcze jaki będzie Twój zakres obowiązków i ile osób pracuje w administracji szkoły. Jeżeli chodzi o urlop to jeżeli jest to Twoja pierwsza praca, to rzeczywiście go nie dostaniesz, ale jeżeli w szkole nie ma remontów to środek wakacji jest w miarę spokojny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chanelka help!!! :) IP: *.net.pulawy.pl 20.06.08, 18:13 dzięki za odpowiedz.... nie mam pojęcia na razie ile tam osób pracuje ale jest to szkoła podstawowa i gimnazjum. mam duże szanse sie tam dostać...chciałabym...tyle że wykupiłam już wczasy rodzinne na poczatek sierpnia...stąd moje pytanie o urlop. pewnie przepadie. mąż ze znajomymi pojedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chanelka help!!! :) IP: *.net.pulawy.pl 21.06.08, 20:59 nic więcej się nie dowiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 18:56 ja jestem sekretarzem w podstawówce i chodzi się przez całe wakacje wliczjąc w ten okres dni urlopu jeśli takie Ci przysługują, ale siedzisz tam przez większość czasu i praktycznie nic nie robisz bo nie ma co, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.net.pulawy.pl 25.07.08, 17:32 No już pracuję:) rzeczywiście teraz nic się ie dzieje....ale straszą ,że w połowie sierpnia sie zacznie sajgon....czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś