Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych...

IP: *.net.pulawy.pl 19.06.08, 14:56
    witam,
    w poniedziałek idę na rozmowę ws pracy w sekretariacie szkoły
    podstawoej. Chciałam zapytać z ciekawości jak wygląda taa praca w
    wakacje?? czy pracuje się cały czas czy są jaieś dyżury?
    Obserwuj wątek
      • chanelka Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... 19.06.08, 16:31
        Sekretarz szkoły to stanowisko niepedagogiczne, więc obowiązuje 40
        godzinny tydzień pracy, nie ma żadnych dyżurów.
        • Gość: kasia Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.net.pulawy.pl 19.06.08, 19:25
          i siedzi sie całe wakacje samemu w szkole??:)
          • chanelka Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... 20.06.08, 00:54
            Przecież w szkole nie pracuje tylko sekretarka :) I niekoniecznie
            całe wakacje, bo przecież może wziąć urlop, co najmniej dwa
            tygodnie. A jeżeli chodzi o "siedzenie" w szkole w wakacje, to
            widać, że w szkole nie pracowałaś :-)))
            • Gość: kasia Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.net.pulawy.pl 20.06.08, 08:20
              No nie pracowałam:) dlatego pytam. ale urlopu to chyba na początku pracy mi nie
              dadzą co?? a wogóle to napisz mi jak wygląda taka praca. z góry dziękuję
            • Gość: kasia chanelka help!!! :) IP: *.net.pulawy.pl 20.06.08, 15:34
              • chanelka Re: chanelka help!!! :) 20.06.08, 16:20
                dopiero wróciłam z pracy, nie miałam nawet czasu wyjść do toalety :-
                ) Czasami tak właśnie wygląda ta praca :-) Praca sekretarza z jednej
                strony jest odpowiedzialna a z drugiej jest się niestety od
                wszystkiego :-( Ja pracuję w szkole ponadgimnazjalnej, więc dzisiaj
                było zakończenie roku i jednocześnie musiałam wypłacić stypendia
                (ale najpierw iść do banku po pieniądze) i przeprowadzać rekrutację
                a w międzyczasie oczywiście mnóstwo innych ważnych i nie cierpiących
                zwłoki spraw :-) Zależy jeszcze jaki będzie Twój zakres obowiązków i
                ile osób pracuje w administracji szkoły. Jeżeli chodzi o urlop to
                jeżeli jest to Twoja pierwsza praca, to rzeczywiście go nie
                dostaniesz, ale jeżeli w szkole nie ma remontów to środek wakacji
                jest w miarę spokojny :-)
                • Gość: kasia Re: chanelka help!!! :) IP: *.net.pulawy.pl 20.06.08, 18:13
                  dzięki za odpowiedz.... nie mam pojęcia na razie ile tam osób pracuje ale jest
                  to szkoła podstawowa i gimnazjum. mam duże szanse sie tam
                  dostać...chciałabym...tyle że wykupiłam już wczasy rodzinne na poczatek
                  sierpnia...stąd moje pytanie o urlop. pewnie przepadie. mąż ze znajomymi pojedzie...
                  • Gość: kasia Re: chanelka help!!! :) IP: *.net.pulawy.pl 21.06.08, 20:59
                    nic więcej się nie dowiem??
      • Gość: ania Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 18:56
        ja jestem sekretarzem w podstawówce i chodzi się przez całe wakacje wliczjąc w
        ten okres dni urlopu jeśli takie Ci przysługują, ale siedzisz tam przez
        większość czasu i praktycznie nic nie robisz bo nie ma co, pozdrawiam:)
        • Gość: kasia Re: Pytanie do sekretarzy,sekretarek szkolnych... IP: *.net.pulawy.pl 25.07.08, 17:32
          No już pracuję:) rzeczywiście teraz nic się ie dzieje....ale straszą ,że w
          połowie sierpnia sie zacznie sajgon....czekam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka