Gość: pracus
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
26.06.08, 12:02
chciałabym was zapytać forumowicze czy macie takie odczucia jak ja . Mianowicie jestem mloda osobą ktora szuka pracy , koncze za niedlugo studia i chcilabym zaczac pracowac . Ale nie jest to takie proste . Wraz z chlopakiem chcielibysmy zaczac zyc razem pod jednym dachem mamy po 23 lata i studia techniczne oboje szukamy pracy w branzy budowlano-architektonicznej .Juz po kilku tygodniach szukania pracy mam dosc mowi sie ze w polsce powstaja nowe stanowiska pracy ze ludzie z wysp powinni zaczac wracac do polski . ale ja zapytam po co ??? jesli dwoje mlodych i wyksztalconych ludzi nie potrafi znalezc godziwie platnej pracy ?? chcialabym zaznaczyc ze nie jestem nieudacznikiem zyciowym ktory idzie pracowac za 700 zl miesiecznie co nie oznacza ze nie sznauje ludzi wykonujacy takie czy inne zawody tylko chialam powiedziec ze nie poto tyle lat studiuje pakuje w swoja edukacje niezla kase i nie potrafie znalzc pracy . Koszty zycia sa bardzo duze i wciaz rosna jak mlodzi ludzie maja budowac wspolny dom skoro nie mamy takiej mozliwosci ?? kiedys sie dziwilam dlaczego ludzie tak masowo emigruja teraz kiedy przyszla moja kolej juz to wiem . A wy co myslicie o tym ??