Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Świadectwo pracy-o co z tym chodzi?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:16
    Hejka, mam pytanie do wtajemniczonych, jesli przedkładam w przyszłej
    pracy świadectwo pracy z byłego miejsca pracy to posiadając taki
    dokument- w jaki sposób mój przyszły pracodawca moze się upewnić ze
    na pewno tam pracowałam?
    Prosze o wasze opinie
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? 02.08.08, 11:28
        Moze przedryndac do starej firmy - najprostszy sposob...
        • Gość: kicia Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:56
          annajustyna napisała:

> Moze przedryndac do starej firmy - najprostszy sposob...

A taka firma jak Hewitt Associates sprawdza w ten sposób byłe firmy
          przyszłych pracowników?
          Nie lepiej przedzwonić do ,,byłego'' szefa?
          • annajustyna Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? 02.08.08, 15:07
            Stara firma to inaczej byly szef.
            • Gość: kicia Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 16:02
              Tak rozumiem o co chodzi,
              chciałam tylko się zorientowac czy te międzynarodowe firmy np
              konsultingowe, outsourcingowe itd. sprawdzają tak dokładnie byłą
              pracę każdego przyszłego pracownika?
              • annajustyna Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? 02.08.08, 16:04
                Pewnie na wyzsze stanowiska tak, a na nizsze, to moze niekoniecznie. I nie tyle,
                czy kandydat nie podrobil dokumentu, ile by sprawdzic, jakim byl pracownikiem
                (referencje). Wszystko mozliwe...
                • Gość: kicia Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 16:31
                  Dzieki za odp...we wtorek ide do Hewitt Associates na testy Pani z
                  HR kazła mi przynieść świadectwo pracy z poprzedniej pracy, ale nic
                  nie mówiła o rekomendacjach i tak się zastanawiam czy wolą się sami
                  zapytac, czy twierdzą że referencje które mogłabym im dostarczyc nie
                  będą dla n ich satysfakconujące, bo generalnie rekrutujący chcieli
                  by wiedziec czy pracownik(przyszły) będzie pracował długo i dużo i
                  najlepiej żeby nie wołał o wypłatę- testy i rozmowy kwalifikacyjne
                  własnie sprawdzają czy aby dany delikwent nie przyszedł do firmy na
                  rok a potem bedzie uciekał do lepszej pracy- szukają taniej siły
                  roboczej:/
                  • Gość: abc Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.08, 20:56
                    Gość portalu: kicia napisał(a):

> Dzieki za odp...we wtorek ide do Hewitt Associates na testy Pani z
                    > HR kazła mi przynieść świadectwo pracy z poprzedniej pracy, ale nic
                    > nie mówiła o rekomendacjach i tak się zastanawiam czy wolą się sami
                    > zapytac, czy twierdzą że referencje które mogłabym im dostarczyc nie
                    > będą dla n ich satysfakconujące, bo generalnie rekrutujący chcieli
                    > by wiedziec czy pracownik(przyszły) będzie pracował długo i dużo i
                    > najlepiej żeby nie wołał o wypłatę- testy i rozmowy kwalifikacyjne
                    > własnie sprawdzają czy aby dany delikwent nie przyszedł do firmy na
                    > rok a potem bedzie uciekał do lepszej pracy- szukają taniej siły
                    > roboczej:/

Przy takim nastawieniu, to szkoda tylko twojego czasu i czasu rekrutujących, bo i tak nikt cię nie zatrudni.
      • Gość: abc Re: Świadectwo pracy-o co z tym chodzi? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.08, 11:33
        > dokument- w jaki sposób mój przyszły pracodawca moze się upewnić ze
        > na pewno tam pracowałam?
        Zapyta jasnowidza, np. tego z Człuchowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka