Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE?

• Gość: rychu Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.gda.osk.pl / 192.168.50.* 19.10.03, 19:08
        Kustosz w muzeum, 40 tygodniowo, 36 lat stażu 1100 netto, Gdańsk, Muzeum
        Narodowe.
      • vokulski Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 21.10.03, 13:48
        up
        • Gość: ME Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 18:21
          Ok.20 tysięcy PLN.Czyli dobra europejska pensja ale...no właśnie ja prowadzę
          małą firmę usługową.Te pieniądze znikają jak kamfora.Na własne wydatki wziołem
          z tego ostatnio 2k.A tak potrzebny mi jest kredyt...
          • vokulski Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 21.10.03, 19:11
            Gość portalu: ME napisał(a):

> Ok.20 tysięcy PLN.Czyli dobra europejska pensja ale...no właśnie ja prowadzę
            > małą firmę usługową.Te pieniądze znikają jak kamfora.Na własne wydatki wziołem
            > z tego ostatnio 2k.A tak potrzebny mi jest kredyt...

20 tys. to przychód czy dochód , no bo to jest zasadnicza różnica ???
            • Gość: M.E. Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 17:33
              vokulski napisał:

>
              > 20 tys. to przychód czy dochód , no bo to jest zasadnicza różnica ???

Dochód.
      • Gość: bob Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.acn.waw.pl 21.10.03, 20:55
        Wawa: 1 praca: 2200 brutto + opieka medyczna, 2 praca:3600 brutto + premie
        kwartalne + 13-stka + opieka medyczna, 3 praca:3000 brutto, 4 praca: 3600
        brutto. Wykształcenie wyższe ekonomiczne. Wszystkie firmy - zagraniczne
        koncerny.
        • mathacker Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 22.10.03, 08:29
          10 tysiecy brutto - praca 40-50 h w tygodniu - inzynier, warszawa,

math
          • Gość: Nika Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 22.10.03, 11:15
            kobieta, 6 lat doswiadczenia, wyksztalcenie podyplomowe, praca na etat 1670
            PLN na reke, pare godzin w szkole jako nauczyciel przedmiotow zawodowych 330
            PLN (sic!) - razem 2000 - zwazywszy, ze jestem sama, utrzymuje mieszkanie,
            samochod...nie moge z tego nic odlozyc, nie starcza na dodatkowa nauke ani
            urlopowy wyjazd, nie mowiac o np. remoncie...wszystko wydaje na zwykla
            egzystencje.
            • Gość: bodek Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 13:54
              Archiwum Państwowe
              studia + podyplom
              7 lat stażu
              1100 na łapę

można się zesrać jak biorę pensję ....
      • Gość: specjalista Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.2a.pl / 10.5.2.* 22.10.03, 20:38
        Ok. 9000 brutto, opieka med., komórka, imprezy integracyjne, swoboda dot.
        godzin pracy, ale średnio 8 dziennie. Koncern zagraniczny. Myślę, że płacą mi
        za jakość.
        • Gość: iwo Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 149.156.49.* 23.10.03, 12:33
          szkolnictwo wyzsze - administarcja uczelniana; 4 lata, studia + podyplomowe,
          angielski biegle, - ok. 1050 netto (sic!)
          • Gość: ol4 Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 213.25.60.* 23.10.03, 16:22
            Hmmm. Wlasnie skonczylem studia na SGH i zarabiam wiecej niz w zasadzie wszyscy
            z Was.(podkreslam w zasadzie, 7-8 tys to dla mnie nadal marzenie) czyli sie
            oplacalo:) cieszy mnie to mimo ze niektorzy rzucaja kalumnie na ta szkole.
        • Gość: skromny Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.acn.waw.pl 27.10.03, 23:20
          Gość portalu: specjalista napisał(a):

> Ok. 9000 brutto, opieka med., komórka, imprezy integracyjne, swoboda dot.
          > godzin pracy, ale średnio 8 dziennie. Koncern zagraniczny. Myślę, że płacą mi
          > za jakość.

I co sie palo wywyzszasz! Pewnie wkrecil cie znajomy. Ludzie na chleb nie maja
          a ten sie przechwala...

• Gość: MaDeR Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 80.51.240.* 28.10.03, 10:45
            Zazdościsz? To się za robotę weź, leniwy śmierdzielu.
            • Gość: DD Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 22:57
              nikt ci nie zazdrosci bo przez takich darmozjadow ludzie cieszko pracujacy
              niemaja na chleb i som zawyrzszone srednie zarobki krajowe a powinni wan
              dopierdzielic podatek 40% i urwac pesje o polowe wtedy pogadamy bo wkoncu my
              natakich zlobow robimy ale jeszcze wam sie oberwie
      • joan76 Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 25.10.03, 21:41
        kosmetyczka, po studiach historycznych
        średnio 40 godz. tygodniowo
        oficjalnie 800 brutto, a na rękę 1700-2200 w najlepszych miesiącach, plus
        napiwki 150-250 miesięcznie
        mieszkam w 100tys. mieście z ponad 30%bezrobociem, więc jestem
        usatysfakcjonowana
        • Gość: grygi Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.visp.energis.pl 26.10.03, 13:45
          Hej

Dział sprzedaży i jakości, moja pierwsza praca wlasnie konczy mi sie umowa 3-
          miesieczna i licze na przedluzenie na 6 miesiecy... Firma miedzynarodowa, misto
          100 tys z 32 % bezrobociem.

Ang bdb, niemiecki i rosyjski podstawy, 2 kierunki + plus różne kursy i studium
          w Niemczech. Na okresie próbnym 14000 brutto.

pozdrawiam
          • Gość: Mirella Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.udn.pl 18.12.03, 20:23
            Zera Ci się kochana pomyliły???
      • Gość: ktoś Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 212.182.110.* 26.10.03, 14:36
        rocznie 22000 netto mgr inż rok po studiach państwowa firma (spółka komunalna)
        miasto na wschód od wisły ze sporym bezrobociem. od 7-15 5 dni w tygodniu.
        zaczynam dorabiać też na boku zobaczymy co z tego wyjdzie.
        język nie ważny
        doświadczenie też
        ważne kogo znasz z włodarzy miejskich

• Gość: wiki Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:14
        580 zł. na rękę. praca w turystyce, niedobrze się robi.
      • Gość: wiki jakie są zarobki w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:16
        Mam pomaturalne wykszałcenie. chciałabym iśc na studia.ale póki nie znajdę
        lepszej pracy nie zacznę nauki. i kółko się zamyka..
      • Gość: wiki jakie są zarobki w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:16
        Mam pomaturalne wykszałcenie. chciałabym iśc na studia.ale póki nie znajdę
        lepszej pracy nie zacznę nauki. i kółko się zamyka..
        • tabykyrkby Re: jakie są zarobki w Polsce 27.10.03, 15:15
          studia wyzsze i podyplomowe, praca ministerstwie 40 godzin, czasami po
          godzinach, stanowsiko sekretarka
          • Gość: emka Re: jakie są zarobki w Polsce IP: *.acn.pl 27.10.03, 17:13
            4500 brutto (3000 na rękę) + premia 700 brutto (450 netto) + telefon (250),
            ryczałt na auto (300), kupony na lunch (250), opieka medyczna, finansowanie
            kursów językowych i studiów podyplomowych (za to ostatnie lojalka na 2 lata).

40 godzin tygodniowo - czasem jednak trzeba zostać i na 20 na dobę
            Warszawa
            Specjalista do spraw...
            Wykształcenie wyższe
            Angielski i Niemiecki (ten ostatni w nauce)
            Firma zatrudnia ponad 1000 osób

Praca w firmie ponad 3 lata, z ogłoszenia w GW, bez znajomości.

Lubię tę pracę!
            • Gość: emka Re: jakie są zarobki w Polsce IP: *.acn.pl 27.10.03, 17:23
              Aha - dodam jeszcze, że 2 lata pracowałam we Francji i zarabiałam ponad 3,5
              raza więcej niż teraz - wtedy ok. 14 tys. zł miesięcznie (czyli na warunki
              francuskie bardzo średnio), ale za żadne skarby nie zamieniłabym tamtej
              sytuacji na dzisiejszą. Nawet 5 krotnie wyzsza pensja nie rekompensuje tych
              rzeczy, których na emigracji brakuje - zresztą za moje 4000 zł w Polsce moge
              sobie pozwolić mniej więcej na taki sam standard życia jak we Francji z tamtą
              pensją.
              • Gość: M.E. Re: jakie są zarobki w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 17:36
                Gość portalu: emka napisał(a):

> Aha - dodam jeszcze, że 2 lata pracowałam we Francji i zarabiałam ponad 3,5
                > raza więcej niż teraz - wtedy ok. 14 tys. zł miesięcznie (czyli na warunki
                > francuskie bardzo średnio),

Jak na warunki franc.to bardzo dobrze i sporo powyżej średniej.Co za głupoty
                wypisujesz.
      • Gość: worker Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.acn.waw.pl 27.10.03, 23:11
        60-70 h/tyg
        6000 PLN brutto
        Bank
        wyzsze
        zadowoly
      • Gość: mocny Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.acn.waw.pl 27.10.03, 23:16
        PWC - 2 lata

12 000 na lape, scierwa!

• Gość: kris Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 217.97.165.* 28.10.03, 09:08
          sam jestes scierwo..... jesli myslisz ze tylko kasa sie liczy!!
        • forgotten_realms Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 28.10.03, 09:39
          Gość portalu: mocny napisał(a):

> PWC - 2 lata
          >
          > 12 000 na lape, scierwa!
          >
          Jezu to PWC zatrudnia takich prostaków!
          zarabiam 12 000 na łapę - rzucił krótko i ponownie klęknął, aby dokończyć
          robienie loda szefowi
          • ol4 Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 28.10.03, 10:07
            w PWC tyle nie daja. prowokator jakis
        • Gość: Darek Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 213.77.1.* 02.11.03, 16:26
          Stary jezeli to prawda co piszesz to duzo zarabiasz ale jestes strasznym
          burakiem któremu słoma z butów wystaje i zadna kasa nie zmieni pietna twojego
          buractwa wypisanego na twarzy.
          Pozdrawiam Cię prostaku!
        • Gość: pwc Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:15
          po 2 latach max 6-7
          pwc
      • girl Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 31.10.03, 23:18
        3 lata doświadczenia zawodowego, od niedawna stawnowisko kierownicze w firmie
        handlowej, wcześniej specjalista, bez znajomności jęz. obcych, 50-60
        godz/tydz., 2700 na rękę, żadnych premii i dodatków, na święta paczka z
        żywnością
      • Gość: skromny księgowy Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.11.03, 10:06
        30 tys. brutto na miesiąc. Samochód, komórka, opieka medyczna itd.
        Czas pracy poniżej 50h na tydzień.
      • Gość: Wrocławianka Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 11:38
        1500 zł na rękę + premia od sprzedaży (b. mała i rzadka)
        handlowiec, ze względu na wcześniejsze doświadczenia - także praca marketingowa
        i PR; renomowana polska firma IT poniżej 100 osób
        studia wyższe + podyplomowe + kursy, 5 lat praktyki

Uważam, że to mało... W poprzedniej pracy zarabiałam 600-1000 zł na rękę
        więcej. Więcej zarabiałam nawet kilka lat temu... Ale czasy są takie, że się
        nie wybrzydza.
        • Gość: bano Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 02.11.03, 13:31
          160 godzin w miesiacu, swieta placone jako setki. Do tego jakies 13 na koniec
          roku i na wakacje. Miesiecznie okolo 1500-1700. Nie jest zle w porownaniu z
          tym, ze niektorzy po studiach dostaja ledwo co polowe z tego. Aha, duze miasto
          (okolo 800tys mieszkancow)
        • Gość: b Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 198.155.189.* 23.12.03, 13:50
          Warszawa, 13000 plus samochod i komora. Stanowisko menadzerskie w amerykanskiej firmie.
      • Gość: die-trader Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 17.12.03, 23:04
        Inwestor giełdowy indywidualny
        Ten rok powinienem zakończyć na średnio 15 000 zł/miesiąc

• Gość: mont Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:13
          super robota
          tez troche bawie sie na gieldzie
          tylko nie zawodowo, raczej jako hobby
          w 2 miesiace zyskalem ponad 20%
          cool
          jakbym mial wiecej kapitalu
          tez bylbym inwestorem
      • Gość: Mysz K Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: 62.148.91.* 18.12.03, 13:13
        ok. 30 h tygodniowo - 1300-1700 na rękę (umowa zlecenie) - mała firma z
        kapitałem zagranicznym - dodatkowo 1500-3000 raz na dwa miesiące (grant UE),
        dodatkowo raz w tygodniu wykład na uczelni (30zł /h) (praca u podstaw :) takie
        hobby, żeby ładnie w cv wygladało. dodatkowo księgowość małej firmy (nic nie
        płacą ;( ale to firma przyszłego męża, więc skoro on oszczędza...,
        wykształcenie wyższe, 2 kierunek i studia doktoranckie w toku... śpię 7 godzin
        na dobę - to i tak luksus.
        Mam nadzieję, ze niedługo zacznę odcinać od tego kupony...
      • Gość: dunia Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 13:21
        studia ekonomiczne + kursy i kursiki-praca w bogatej dużej sp.z o.o.-1400 zł
        brutto- TO RACJA a nie pobory
      • Gość: szyku Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 18:47
        jakie państwo takie zarobki

pozdrowka
      • Gość: Marek Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.buczek.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 11:51
        Jestem tegorocznmym absolwentem uczelni wyzszej i niestety nie mam pracy choć
        wydaje mi się że bardzo się staram.Zaznaczam,że pochodze z niewielkiej
        miejscowości, ale pracy szukamrównież w mieście do 50 kilometrów. Wielu z moich
        kolegów równiez dorabiało w trakcie studiów i niestety pomimo pewnego
        doświadczenia również nie mają pracy. Jeżeli pracuja to w charakterze
        przedstawiciela handlowego(własna dfziałalność) co najwyżej po trzy miesiace
        (taka rotacja). Zwyczajem wiekszości takich firm jest ich kredytowanie co
        polega na tym że na pieniądze trzeba czekać pół roku. Ale wracając do treści
        pytania to sytuacja jest niestety taka że "wędka jest a ryb nie ma" i niweiele
        wskazuje na to , że moze być lepiej. Także pomimom tego że tak duzo pracujesz i
        za niewielkie pieniadze to nalezysz do grupy osób zwanych szcześciażami i może
        to zrozumiesz jak starcisz prace Czego ci z całego serca nie życze. Tak juz
        jest że najwazniejszym dobrem człowieka jest chyba praca ,poczucie
        przynależności do grupy, bezpieczeństwa.Ja niestety tak się nie czuje, jestem
        poza tym wszystkim.W zasadzie trace nadzieje i zastanawiam się czy na kolejnej
        rozmowie kwalifikacyjnej nie powiem 500 zł netto i jestem do państwa dyspozycji
        przez 24 godziny. Choć nie wiem czy ktoś z wiekszym doświadczeniem nie przebije
        mojej stawki i znów przasa przejdzie mi koło nosa.
      • m_arek Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? 16.01.04, 12:02
        Jestem tegorocznmym absolwentem uczelni wyzszej i niestety nie mam pracy choć
        wydaje mi się że bardzo się staram.Zaznaczam,że pochodze z niewielkiej
        miejscowości, ale pracy szukamrównież w mieście do 50 kilometrów. Wielu z moich
        kolegów równiez dorabiało w trakcie studiów i niestety pomimo pewnego
        doświadczenia również nie mają pracy. Jeżeli pracuja to w charakterze
        przedstawiciela handlowego(własna dfziałalność) co najwyżej po trzy miesiace
        (taka rotacja). Zwyczajem wiekszości takich firm jest ich kredytowanie co
        polega na tym że na pieniądze trzeba czekać pół roku. Ale wracając do treści
        pytania to sytuacja jest niestety taka że "wędka jest a ryb nie ma" i niweiele
        wskazuje na to , że moze być lepiej. Także pomimom tego że tak duzo pracujesz i
        za niewielkie pieniadze to nalezysz do grupy osób zwanych szcześciażami i może
        to zrozumiesz jak starcisz prace Czego ci z całego serca nie życze. Tak juz
        jest że najwazniejszym dobrem człowieka jest chyba praca ,poczucie
        przynależności do grupy, bezpieczeństwa.Ja niestety tak się nie czuje, jestem
        poza tym wszystkim.W zasadzie trace nadzieje i zastanawiam się czy na kolejnej
        rozmowie kwalifikacyjnej nie powiem 500 zł netto i jestem do państwa dyspozycji
        przez 24 godziny. Choć nie wiem czy ktoś z wiekszym doświadczeniem nie przebije
        mojej stawki i znów przasa przejdzie mi koło nosa.a
        • Gość: Rafal Re: JAKIE SĄ PRAWDZIWE ZAROBKI W POLSCE? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 12:27
          Skad piszesz? Z Bartoszyc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka