Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    23.10.08, 13:12
    witam
    jestem projektantem z uprawnieniami. egzamin zdałam w tym roku. w swej naiwności sądziłam ,że będę mogła normalnie pracować i robić to co lubię. w aktualnej firmie pracuję 5 lat. po zdobyciu uprawnień okazało się, że mam podpisac projekt bez gadania. cóż z tego ze był robiony przez jedna osobe(mnie) skoro w ostatecznej fazie włącza sie pan x i zmienia ustalenia, nie informuje mnie o tym . przychodzi na koniec i mam to podpisać. moje uwagi sa ignorowane. pan x nie ma uprawnien a i forma podania projektu pozostawia wiele do zyczenia. pierwsza myśl - zmiana pracy. tylko niestety nie jest to takie proste w niewielkiej miejscowości.... może ktoś ma pomysł jak rozwiązać problem? rozmowa z kierownikiem jasno pokazała mi "strukturę" firmy....
    Obserwuj wątek
      • patria5 Re: "kariera" 24.10.08, 09:06
        załóż własną działalność
        doświadczenia nabrałaś, uprawnienia masz, pokaż panu X gdzie raki zimują...;-)

a teraz serio - wielu moich znajomych projektantów po założeniu własnej
        działalności radzi sobie bardzo dobrze, zatrudniają już ludzi do "czarnej roboty"
        wyglada na to, ze ciągle jest zapotrzebowanie na takie usługi
      • ekspert_bdi Re: "kariera" 04.12.08, 09:43
        Rzeczywiście trudna sytuacja zwłaszcza że pracodawców w Pani branży
        w okolicy brakuje...
        Przychylam się do rady powyżej- działać niezależnie jako projektant
        lub znaleźć wspólnika, jeśli nie może sobie Pani pozwolić na dojazdy
        do pracy w innej miejscowości, czy przeprowadzkę.
        Powodzenia!
        • oleyu Re: "kariera" 08.12.08, 16:07
          Z jakiego regionu jesteś ??? Może spółke założymy ;)
          • j0nat Re: "kariera" 18.12.08, 16:15
            dzieki za opinie. z końcem roku kończe "współpracę", a co bedzie dalej zobaczę. oleyu nie ma sprawy jestem ze świętokrzyskiego a Ty?
            nowy rok nowe postanowienia, nowa praca...
            • roy_x Re: "kariera" 18.12.08, 19:05
              Trzymam kciuki za sukces!!
              Duży plus za decyzję.
      • jetbang Re: "kariera" 08.12.08, 21:21
        nikt i nic mnie nie zmusi do podpisania czegoś swoimi uprawnieniami co nie
        zadziała - zarówno mówie o projektowaniu i wykonawstwie (mam oba)

Pamiętaj że szkoda dla jakiegoś jednego głupiego podpisu stracić papierki...

W strukturze komórki jest nademna (kierownik - ja jestem zastępcą) osoba która
        nie ma uprawnień i na poczatku ustaliliśmy że sprawy techniczne są po mojej
        stronie a sprawy zarzadzania komórką (papierologia) po jego i tyle ...
        • j0nat Re: "kariera" 19.12.08, 21:27
          twoja współpraca jest zdrowa. u mnie miało miejsce coś dziwnie skomplikowanego byłam traktowana jak smarkacz conajmniej. nie musze nic wiedziec, ale mam wierzyć na słowo.poxdrswiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka