Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gallaher Polska/JTI

IP: 195.187.250.* 18.11.08, 13:52
    Czy ktoś z Was był ostatnio na rozmowie w firmie Gallaher Polska/JTI?
    Jakie są Wasze spostrzeżenia? Na rynku pracy jestem już blisko 10 lat,
    przeszłam kilkadziesiąt rozmów rekrutacyjnych. Czegoś takiego to ja
    jeszcze nie przeżyłam!!!! Aplikowałam na poważne stanowisko a przyszła
    stażystka lub praktykantka, która zadawała mi pytania jak z
    podręcznika rekrutacja w weekend. Miałam wrażenie, że ta dziewczyna
    sobie ćwiczy na mnie, jakiś poligon doświadczalny. Dramat!!! Piszcie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: b Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.08, 11:05
        Niestety cala firma tak wyglada jak jeden wielki poligon. To i tak
        miałaś szczescie ze weekendowy podręcznik chociaz przeczytała.
        • Gość: Tomii Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.08, 16:58
          Kolego tytoniówka teraz to wielki szajs. Papierosy drożeją, ludzie ograniczają
          asortyment, a pracownicy mają coraz większe targety dystrybucyjne. Połączenie
          BAT i ST - 60% zwalnianych pracowników, IT oraz Altadis - podobnie. Nawet w PMPL
          ograniczają etaty. Po nowym roku wielu detalistów zrezygnuje z sprzedaży
          papierosów ze względu na ceny oraz zapowiedzi wprowadzenia koncesji na sprzedaż
          wyrobów tytoniowych.
      • Gość: Kate Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.jt-int.com 13.01.09, 22:16
        A ja rozmowe milo wspominam. Zdziwilam sie jak zobaczylam Twoj wpis.
        A teraz jestem bardzo zadowolona, bo zostalam wybrana i juz tu
        pracuje od miesiaca. Fajni ludzie i fajna firma :)

• Gość: mookie Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.xdsl.centertel.pl 15.01.09, 20:47
          może za wysoko nosisz nos i sama nie wiesz czego chcesz. ja miałem
          rozmowę profesjonalnie przeprowadzoną przez Panią Dyr HR i drugą
          profesjonalistke z HR. Podsumowując- pracuję i jestem bardzo
          zadowolony z tego wyboru
          • Gość: PH Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 09:54
            "Pani dyr" HR nie jest profesjonalistką !
            • prawdziwy.zagadka Re: Gallaher Polska/JTI 24.01.09, 18:24
              Witam,

dobre stwierdzenie.
          • Gość: wiki Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:27
            Ja pracuje od nie dawna w tej firmie i mogę powiedzieć, że jestem bardzo
            zadowolona, nie zgadzam się z krytyką, jeśli chodzi o rekrutacje to robią to
            starannie i są trzy etapy po to by wybrać najbardziej profesjonalnego pracownika
            i to się ceni ;-) warunki są dobre w ogóle klimat jest super. Pozdrowionka ;-)
        • Gość: etis Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ngates.nasze.pl 04.02.09, 15:04
          Witam..Na jakim regionie pracujesz i na stanowisku PH..?
          Jak przebiegała rozmowa?Pozdrawiam.E
        • Gość: vvvv Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.clubnet.pl 19.05.09, 20:40
          hej mam pytanie, jak ubrać się na rekrutację - idę w przyszłym tygodniu. Jakieś rady co do samej rozmowy?
          M
      • Gość: kriss Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.centertel.pl 28.01.09, 22:51
        Witam,ja też bylem rekrutowany przez firme JTI i odniosłem bardzo
        dobre wrażenie.Rozmowa bardzo profesjonalna , ludzie przygotowani i
        konkretni.
        Mam pytanie na temat calej branzy tytoniowej uwazacie ze to koniec
        detalu, bo nosze sie z zamiarem podjecia pracy,?????
        • Gość: sisi Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:00
          A czy ktoś ma aktualne info o rekrutacji i warunkach w tej firmie?
          Jak się sprzedają ich marki?
          • Gość: Sisi Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.pronets.pl 07.02.09, 20:06
            Nikt nie wie?
            • Gość: N Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 17:51
              Witam,

mnie rowniez interesuje opinia na temat pracy w tej firmie. Mialem
              mozliwosc podjecia jej w zeszlym roku, ale zrezygnowalem i z
              ciekawosci dowiedzialbym sie jak wyglada sytuacja w Warszawie. Jak z
              placa, dodatkami itd.

Pozdrawiam,

N
              • Gość: Sisi Re: Gallaher Polska/JTI IP: 80.55.241.* 10.02.09, 21:45
                A dlaczego zrezygnowałeś?
                • Gość: N Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 13:30
                  Dostaelm prace w branzy odziezowej, ktora preferuje, a czytajac
                  forum zauwazylem info na temat Gallaher i dlatego pytam jak wyglada
                  u nich praca.

Pozdrawiam
            • Gość: ... :) ... Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 18:32
              zostawcie ta firme i szukajcie pracy gdzie indziej!!!

dobrze wam radze...
      • Gość: PAOLO Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.toya.net.pl 14.02.09, 22:21
        Byłem ostatnio na rozmowach w Gallaher/JTI - i to nie na jednej, a na pięciu
        (wszystkie w JTI). Powiem tak,
        1. jeśli w ciągu 10 lat byłaś na kilkudziesięciu rozmowach rekrutacyjnych, to
        lojalność nie jest Twoją mocną stroną.
        2. Poza tym, chyba nie nadajesz się na poważne stanowisko skoro rozmowa ze
        stażystką, jest dla Ciebie problemem - jeżeli nie przekonasz do siebie stażystki
        - TO JAK CHCESZ PRZEKONAĆ MANAGERA? Przemyśl to ...
        • Gość: etis Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ngates.nasze.pl 18.02.09, 23:13
          Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest
          profesjonalna powiedz Mu, że Arkę Noego zbudowali
          amatorzy, a Titanic profesjonaliści....
          Pozdrawiam:)
          • Gość: M Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 20:55
            Super stwierdzenie!Ja jutro idę tam na rozmowę,mam nadzieje że
            będzie oki.
      • Gość: etis Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ngates.nasze.pl 18.02.09, 23:11
        Uważam,że firma jest spoko! Bywa tak,że osoby rekrutujące są młodsze
        i wtedy wydaje nam się, że to poligon doświadczalny.. ;)
        • Gość: Przemek Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 23:46
          Siemanero
          Pracuje już w tej firmie prawie pół roku, ogólnie jest spoko. Co prawda jeżdżę w
          detalu, ale też jest sympatycznie. Warunki są też przyzwoite, duży socjal,
          premie kwartalne uzależnione od wyrobienia planu, hajs na początek może nie za
          wielki ale tragedii też nie ma, 3 brutto a jak pogadasz to nawet 3,5 :-) Tylko
          samochody nie są do dyspozycji.
          Fajki nawet się sprzedają Winston i Glamour to klapa, ale Camel marka Premium
          numer 2 w Polsce a LD numer 6 ogólnie, udziały firmy w rynku tytoniowym w Polsce
          wciąż wzrastają.
          Także powodzenia, mam nadzieję, że będziemy się spotykać na spotkaniach
          cyklowych lub regionalnych.
          Pozdro
          • Gość: koliber Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.173.1.132.tesatnet.pl 07.03.09, 04:07
            kolego chciałbym cię uświadomić, że camel nie jest 2 marką w polsce, pracowałem
            w tytoniu prawie 5 lat i znam na bieżąco wyniki z Amera i AC Nielsena (czyli 2
            najwiarygodniejsze firmy statystyczne w rynku fmcg). W roku 2009 akcyza zostanie
            podwyższona o 26% i wszyscy doświadczenie handlowcy z wyższym wykształceniem
            uciekają z tytoniu, gdyż wiedzą że rynek detaliczny ma się ku końcowi(sieci KA
            też już to odczuwają, zresztą większe pieniądze można zarobić w innych branżach)
            tak więc uprzedzam wszystkich którzy planują zacząć pracę w tytoniu....iż
            ogólnie ma się ona kończy i pod koniec roku zaczną się kolejne zwolnienia
            (pierwsze wynikły z połączenia Imperial Tobacco/Altadis Polska). Gdy dojdzie do
            kolejnych zwolnień w 2 połowie roku jest rzeczą oczywistą, że zaczną od
            najmłodszych stażem pracowników. Przykład... w Berlinie na całe miasto przypada
            1 Przedstawiciel, a w Poznaniu 4. Naiwni wieża w Arkę Noego... ale to jest moi
            drodzy kapitalizm, po co trzymać pracowników skoro liczba PSD (punktów z
            papierosami) się zmniejsza???:) Jeżeli chodzi o Gallahera(japan american tobacco
            obecnie) ... no coż ostatnia firma na rynku polskim , która próbuje "coś"
            zdziałać zwiekszając Sales Force... Dobierajcie ostrożnie firmy w których
            pracujecie bo zaprocentuje to na przyszłe lata;)
            • Gość: LukWebWalker Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.eranet.pl 09.03.09, 23:34
              Kolego, skoro już tak bardzo chwalisz się znajomością branży
              tytoniowej to powinieneś wiedzieć, że JTI to skrót od JAPAN TOBACCO
              INTERNATIONAL a nie japan american tobacco :)! Marka Camel jest w
              tym momencie nr.2 w segmencie premium papierosów King Size (zaraz po
              Marlboro). Porównaj okres pobytu obu marek na polskim rynku i
              dopiero potem docenisz, ile pracy włożyliśmy w sukces Camela w
              Polsce. Poza tym każda fuzja wielkich koncernów nisie ze sobą
              naturalne ryzyko restrukturyzacji. Poza tym osoby zainteresowane
              tematem mogą na bieżąco śledzić zmiany w tej branży zarówno w prasie
              i necie, bo słuchając takiego wróżenia z "fusów" to faktycznie
              daleko się nie zajdzie.
              Pozdrawiam
              • Gość: koliber Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.173.1.132.tesatnet.pl 13.03.09, 07:42
                co do nazwy rzeczywiście pomyłka:) pewnie dlatego, że pisałem to o 4 rano... No
                ale skoro ty uważasz, że branża tytoniowa w detalu ma przed sobą wielką
                przyszłość to życzę ci szerokiej drogi i jestem pewien, że za rok będziesz miał
                już inne zdanie:)
            • Gość: ph Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.jt-int.com 09.04.09, 12:11
              "Jeżeli chodzi o Gallahera(japan american tobacco)" - mała korekta
              "Japan Tobacco" a obecnie Gallaher to JTI Polska :-)
            • Gość: R66 Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.146.255.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.11.10, 11:14
              Gościu Amer i AC Nielsen to jedna i ta sama firma(5 lat stracone)
          • Gość: x Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.chello.pl 20.05.09, 18:28
            Chyba ty nie masz samochodu do dyspozycji. Ja mam i wszyscy inni również.
      • Gość: Jki Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.toya.net.pl 10.03.09, 08:53
        witam, powiedzcie jakie mieliście doświadczenie zawodowe zanim zaczeliście pracować dla Gallaher'a?
        Pozdrawiam
        • Gość: up Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:28
          czy ktoś wie o wstrzymanych rekrutacjach w Polsce?
          • Gość: Panda Re: Gallaher Polska/JTI IP: 72.14.193.* 13.03.09, 11:49
            Niestety slyszalem podobne wieści czy wie ktos cos wiecej ?
            • ja.mazi Re: Gallaher Polska/JTI 13.03.09, 16:06
              czyzby to bylo na tyle mocnej ekspansji ?
              • Gość: Joly Re: Gallaher Polska/JTI IP: 80.55.241.* 22.03.09, 10:45
                Czy ktoś wie jak wygląd teraz rynek tytoniowy? Warto zmienić prace na PH ds Detalu?
                • Gość: ja.mazi Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.aster.pl 23.03.09, 23:29
                  Rozejrzyj sie... bedziesz wiedzial/a.
                  • Gość: jojo Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 00:52
                    Ogólnie to syfiasta branża a ta firma przynajmniej w Polsce ma beznadziejną
                    organizację, wcześniej pracowałem w ST i na zebraniach wszystko było jasne i
                    przejrzyste, tutaj usłyszycie odpowiedzi 'nie wiem', 'zbierzcie pytania i
                    wyślijcie do RKSa postaram się odpowiedzieć'. Poza tym obiecują a nie dotrzymują
                    tego, chaos. (przykładem mogą być narzędzia pracy; samochód - obiecują Roomstera
                    lub Fabię, a dostajesz zabudowaną blaszaną budę Combo) Nie przedłużę umowy,
                    która wkrótce się zakończy :-)
                    • Gość: kk Re: Gallaher Polska/JTI IP: 193.24.24.* 24.03.09, 14:56
                      Jak w Polsce wejdzie cos takiego w zycie
                      manager.money.pl/styl/ciekawostki/artykul/japonia;zakazuje;palenia;w;miejscach;publicznych,218,0,437978.html
                      to pozamiata ta branze na dobre...
                    • Gość: ph Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.jt-int.com 09.04.09, 13:10
                      skoro tak ci źle to dlaczego tego nie zmienisz, i uważaj nie wiele
                      PH jeździ w JTI Combo :)
      • Gość: K. Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 20:51
        a ja jadę na rozmowę na trenera.

myślicie że warto w jti jako trener? i co dają?
        • Gość: Kołcz Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 23:27
          Dostaniesz smycze - telefon (w którym chodzą ploty, że namierzają GPSem) i
          laptopa, samochód (nie będący do dyspozycji) Bujasz się z PH i przekazujesz
          swoją wiedzę. Dostaniesz około 3500 brutto to tyle co w Coli netto średnia
          pensja :-) Nie pchaj się w tytoniówe bo to przygasa
      • Gość: jujuju Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.gprs.plus.pl 21.04.09, 09:31
        Nikt nie wie co ma robic, zadania ostatnio nierealne do wykonania
        tylko "managerów" w Warszawie w biurze coraz więcej :-)
        • gallaher75 To jest obóz pracy 27.04.09, 20:05
          Koledzy, zgadzam się całkowicie z rozmówcą, który krytykuje JTI. Nie jestem w
          stanie znaleźć żadnych plusów pracy w tej firmie. Brak jakichkolwiek standardów.
          Bałagan i chaos. Ta firma zniszczy się sama poprzez swoje funkcjonowanie.
          Pracuję tu parę miesięcy i poważnie rozglądam się za pracą w innej firmie. Rynek
          tytoniowy jaki jest taki jest ale ta firma sama ze sobą nie umie sobie poradzić.
          Są tu sami teoretycy i na siłę wciskają swoje teorie, które nijak nie mają się
          do rzeczywistości. Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem, pozdrawiam...
          • Gość: XXX Re: To jest obóz pracy IP: *.uninet.info.pl 28.04.09, 10:12
            PRACUJĘ JAKIŚ CZAS W TEJ FIRMIE,BAŁAGAN ŻECZYWIŚCIE JEST,ALE MYSLĘ
            ŻE TO WINA KIEROWNICTWA
            • gallaher75 Re: To jest obóz pracy 28.04.09, 17:18
              Zgadzam, się że to wina kierownictwa. Rynek tytoniowy nie ma tu nic do rzeczy.
              Wszędzie jest ciężko ale inni potrafią się odnaleźć. Natomiast JTI nie. Za nie
              długo nie będzie po co jeździć do klientów bo jesteśmy pozadłużani w hurtowniach
              a firma zamiast dać papierosy na przecenę to co drugi dzień chce szczegółową
              tabelkę o wydanych gratisach - PARANOJA!!!
              • Gość: Przemek Czarny PR firmy JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:38
                Cześć!
                Na wstępie zacznę, że to co napisze będzie tzw. czarnym PR za co zresztą nie
                słusznie zostałem wyrzucony, ale jakiś pretekst musiał być. Nie udało się mnie
                zwolnić za wynik czy cenówki to powód to oczernianie firmy. Zostałem wyjątkowo
                podle potraktowany, ściągniętą mnie do biura pod pretekstem pobrania materiałów,
                jak się okazało czekało na mnie wypowiedzenie. Od razu musiałem zdać narzędzia i
                wracać do domu na własną ręką na pytanie zadane swojemu 'kierownikowi' (bo tak
                naprawdę nim nie był) -dlaczego nie powiedział mi wcześniej, z uśmiechem na
                twarzy odpowiedział: 'no co nie lubisz niespodzianek?'. Tragedia. Moi klienci
                kierownika określili jako bufona i cwaniaka, jak z nim jeździłem w ramach
                treningu pokłócił się z klientem, dość ważnym, chciał mi pokazać jak można
                wywalczyć pierwszą pozycję w sklepie wydając 300!! zapalniczek i umawiając się,
                że tak będzie co miesiąc, było więcej sytuacji ale nie będę ich opisywał. Także
                musiałem przepraszać i łagodzić klienta a drugiemu jak chciałem coś wstawić
                musiałem coś dać. No to mi pokazał ...
                Ludzie którzy pracowali/pracują jako PH od detalu wiedzą co się dzieje na
                spotkaniach cyklowych, Ci co nie wiedzą to im przybliżę określając jako
                PIE...IK, wiem, że to wulgaryzm ale musiałem podkreślić dramatyzm sytuacji.
                Prowadzący prezentacje zadań nie są w stanie od razu odpowiedzieć na zadane
                pytania każą zbierać je, wysyłać swojemu kierownikowi który później prześle to
                dalej a odpowiedź przyjdzie na maila. Tydzień po każdym spotkaniu dostaje się po
                20 maili z pytaniami i odpowiedziami. Poza tym brak jasnej komunikacji.
                Poza tym sprawdźcie ile jest ogłoszeń w największym polski portalu pracy
                pracuj.pl ogłoszeń JTI w porównaniu do Impriala, BATa czy Philipa. JTI ma zawsze
                powyżej 10 a pozostali wcale albo ze 2.
                Pozdrawiam
                • Gość: lord wader Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.09, 16:52
                  kto byl twoim rks-em?
                • Gość: Przemek Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 17:21
                  Nie będę rzucał nazwiskami. Mam nadzieję jedynie, że kiedyś tak samo go
                  potraktują :-)
                  Stary zanim dostaniesz Roomstera minie trochę, zaczniesz jak prawie wszyscy od
                  Combo 2 osobowego 1.3 CDTi, później może dostaniesz Fabię.
                  Nie wiem jak na śląsku, wiem, że kolega na pomorzu miał też przejebane, dostawał
                  np. o 23 esemesiaka, że na mailu czego na niego zadanie szpiegowskie i że musi
                  odesłać ja na rano, co zajęło mu około 2 godzin.
                  • Gość: Client Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.09, 22:21
                    JTI włos się jeży na głowie! Zamiast zatrudniać jakichś Rumunów,
                    którzy nie mają pojęcia o polskim rynku zacznijcie w końcu rozliczać
                    programy, bo niedługo będziecie mieli powtórkę z historii i nie
                    będzie do kogo jeździć. Obiecanki cacanki a głupiemu klientowi
                    radość!- jeżeli tak do nas podchodzicie to życzę powodzenia w
                    dalszej współpracy i zdobywaniu miejsc na półkach. Niedługo wasze
                    papierosy trafią pod ladę jak kiedyś Marlboro.
                    Życzę powodzenia.
                    • Gość: REDFER Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 18:40
                      I co jak schowałeś pod ladę to dzięki temu wzrosły twoje obroty ?
                      Handel nie polega na programach tylko na zaspokajaniu potrzeb klienta.
                      Ja też nie mam od nich programu ale musiał bum być kretynem żeby chować towar po
                      który przychodzi kolo z kasą i przy okazji kupuje inne produkty.
                      Pozdrawiam
      • Gość: Gary Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:25
        Witam! Jaką podstawę mogę dostać netto pracując jako ph w JTI na
        śląsku? Jeździcie chyba Skodami Roomster van 2 osobowe auto bez
        klimy to prawda? Czy są jakieś gpsy i jak wygląda kierownictwo na
        śląsku? Dziękuję za szczerą odpowiedź;)Pozdrawiam!
        • Gość: x Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.chello.pl 20.05.09, 18:29
          Ale wy głupoty opowiadacie. Zupełnie jak nasza centrala w Wawie z jakimś Rumunem
          i Szwabem na czele.
        • Gość: jti Re: Czarny PR firmy JTI IP: *.legnica.vectranet.pl 21.05.09, 21:25
          Pensje są zróżnicowane, zależy ile sobie wynegocjujesz i jak
          wypadniesz na rozmowie. Jeździmy Skodami Roomster Scout 5 osobowymi
          z klimą.
      • Gość: x Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.chello.pl 20.05.09, 18:27
        Odkąd w Gallaherze, teraz w JTI rządzi Rumun, zrobił się wielki syf. Jak lubisz
        robić po godzinach to zapraszamy. Według nich powinno sie pracować 8 i pół
        godziny - chyba według Rumuńskiego Kodeksu Pracy, jeśli oni coś takiego mają.
        • gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI 20.05.09, 21:37
          Hej Panowie, jakie 8,5 godziny. 8,5 godziny to trzeba pracować w soboty a w
          dzień powszedni 10 godzin w terenie a po powrocie(ok. 18.00) czeka Was praca
          przy prywatnym komputerze bo trzeba ściągnąć mail'e, odpowiedzieć na nie i
          wypełnić z 5 tabelek. Ok. 20-tej jesteście wolni i możecie poświęcić cały czas
          rodzinie. Ale(i tu niespodzianka) nie zawsze bo wieczorny seks może wam przerwać
          sms na służbowy telefon z wiadomością, że trzeba odebrać pocztę i zastosować się
          do wiadomości jaką dostaliście. Myślę, że bardzo delikatnie scharakteryzowałem
          dzień pracy w japońskiej firmie prowadzonej po rumuńsku...
          • Gość: Gary Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 14:43
            Niesamowite rzeczy opowiadacie aż się wierzyć nie chce. A jak
            kierownictwo na śląsku też tak sformatowane przez centrale czy da
            się pod nimi pożyć?
            • Gość: OBSERWATOR Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.09, 16:56
              Moje prywatne spostrzezenie na temt pracy PH w JTI.

Przedstawiciel Handlowy,niezaleznie od tego,jak duzo dobrze bedzie
              pracowal,zawsze zostanie zganiony i ukarany,zawsze bedzie mial
              poczucie ze pracuje ponizej oczekiwan pracodawcy.
              Jest to jaskrawy blad w SZTUCE KIEROWANIA LUDZMI.Nikt nie jest w
              stanie w dluzszym okresie pracowac wydajnie bez poczucia sukcesu bez
              uznania ze strony przelozonego.Im pracownik bedzie bardziej sie
              staral dobrze pracowac tym wiecej na tym straci,tym bardziej
              zostanie wykorzystany.Jesli ktos zlekcewazy te prawde to napracuje
              sie ciezko a pozniej zostanie wykorzystany albo zwolniony z pracy bo
              przestanie byc potrzebnym ogniwem w machinie ktora zowie sie JTI.
              • Gość: Przemek Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 02:16
                Ogólnie to **ujnia z patatajnią!! Inne koncerny jak np. HBC COCA-COLA płaci za
                nadgodziny. Tutaj jak pracujesz 10-12 godzin jest spoko, prawie norma, ale jak
                był styczeń i skończyłem pracę po 7 godzinach to miałem audyt i opie... że
                krótko pracowałem. Oczywiście nadgodzin nie możesz odebrać. Gdyby nie fakt, że
                mnie wyrzucili to bym dalej pracował ale i tak odkąd zmieniono mi RKSa szukałem
                innej pracy. W Wawie jest tylko jeden spoko kierownik (jest 3, jednego miałem na
                początku ale przeszedł do Wawy, drugi był moim "kierownikiem" a o 3 źle
                szłyszałem) także POZDRO ANDRZEJ, mam nadzieję, że będziesz prezesem zarządu :-)
                Andrzej jest naprawdę spoko, można się od niego dużo nauczyć
                • Gość: gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 15:09
                  Nie martw się, że już nie pracujesz. Teraz się tu jeszcze zmienia.
                  Przedstawiciel będzie musiał pracować 8,5 godziny(minimum). Nie siedzę długo w
                  tym bagnie ale ostro szukam roboty. W poprzedniej mojej firmie jak
                  przedstawiciel pracował ponad 8 godzin to już się tym interesowano bo jest to
                  nie dopuszczalne. Jeżeli chodzi o kierowników to słuchy chodzą, że we Wrocławiu
                  jest totalny faszysta, który nie dość, że nie umie kierować zespołem to wydaje
                  mu się, że jest nie wiadomo kim. A to stanowisko trafiło mu się jak ślepej kurze
                  ziarno...
                  • Gość: Przemek Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 16:55
                    Nie martwię się. Było mi tylko przykro jak się dowiedziałem, że mnie zwalniają.
                    Mój 'kierownik' z Wawy też obrósł w piórka i wydawało mu się, że jest mistrzem a
                    tak naprawdę zrobił złe wrażenie na moich klientach. Podnieśli już Wam ilość wizyt?
                    Czemu JTI nie ma strony internetowej ? :-)
                    • Gość: gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 19:29
                      Na razie mamy robić 15 wizyt a z tego co wiem to Wrocław 17. Strona internetowa
                      JTI? Nie przesadzaj, jeszcze do tego firma nie dorosła. W Rumuni nie wiedzą co
                      to jest internet a urlopy będziemy brać po japońsku - 8 dni w roku!
                      • Gość: Przemek Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 22:46
                        17 wizyt to robiłem już w lutym, w centralnej Polsce. A Ty gdzie jeździsz? Tylko
                        nie pisz dokładnie, bo 'szefowa' HR przegląda to forum.
                        Jak to 8 dni? Przecież to wbrew kodeksowi pracy? A umowy Wam pozmieniali co do
                        ilości godzin? Takim żyłowaniem z wizytami to inspekcja pracy powinna się zająć
                        bo to nie realne, żeby zrobić czego firma oczekuje w 8 godzin i robiąc 15 wizyt.
                        • gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI 26.05.09, 21:55
                          Z tym urlopem to oczywiście w przenośni ale nie zdziwiłbym się gdyby zrobili
                          jakieś ograniczenia. Np. w czerwcu i lipcu są wstrzymane wszystkie urlopy. Nad
                          morze z rodzinką jechać trzeba w styczniu...
                          Nie wiem kim jest szefowa HR ale z tego co tu czyta(jeżeli czyta) to może
                          wyciągnąć jakieś wnioski jeżeli uważa za słuszne. Bo jeżeli czyta dla zabicia
                          czasu w pracy(nie widzę postępu pracy działu HR)to życzę jej miłej lektury...
                • Gość: Garfield Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.09, 22:08
                  Kolego jeśli ten "dobry" RKS to Andrzej N. to w 100 proc się z Tobą
                  zgadzam. Najlepszy szef jakiego miałem :) Ktoś dla kogo chciało się
                  pracować. Andrzej na prezesa !!!
                  PS. i czasy były inne- inna firma, inne cele, ludzie, targety :(
                  Myślę, że trzeba nabrać dystansu do obecnych RKS-ów i tego co robią.
                  Ich praca ogranicza się do wykonywania zadań i walenia głową w mur
                  (Pan M.). Ten co walił najczęściej i najmocniej teraz szuka sobie
                  pracy :( I tak chłopaki mają żelazne nerwy.
                  Zobaczymy w jakim kierunku to wszystko pójdzie.

• Gość: Przemek Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 16:24
                    Andzej F. :-) Zajebisty koleś!!
                    Stary, urlop w styczniu ma też plusy: lubisz ciepłe piwo? Nie, to firma zadbała,
                    że będzie ziemne a w dodatku wtedy jest taniej :) Dbają o pracowników.
      • Gość: ZWIREK Re: O RKS-ach i DM w jti IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.09, 14:31
        RKS i DM powinien przed obliczem przelozonego miec wyglad lichy i
        durnowaty,tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszycz
        przelozonego.............................
        • Gość: Garfield Re: O RKS-ach i DM w jti IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.05.09, 22:49
          Wiele się nie pomyliłeś kolego :)
      • Gość: Polish Boyfriend Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.09, 21:29
        KARUZELA, KARUZELA,SLONCE SWIECI SLONCE GASNIE BEDZIE CIEMNIEJ ALBO
        JASNIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: fajkowy Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.solarme.pl 21.06.09, 22:44
          Pracuje w konkurencyjnej firmie i słyszałem ze ilość materiałów reklamowych na
          ph do wprowadzania nowego papierosa.W dużych miastach po 7 bilonownic na osobe
          :D Czy to jest prawda ????? Bo jeśli tak to chyba spuszczają firmę z rynku
          • Gość: $ Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.09, 20:17
            CALE 7
      • Gość: buchacz Re: Gallaher Polska/JTI IP: 79.162.157.* 25.06.09, 14:44
        Jest oferta na ph ds detalu na Poznań.Ktoś powie co i jak.Warto w ogóle iść ?
        • Gość: OLO Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.09, 19:01
          Poczytaj opinie na forum i wyciagnij WNIOSKI!!!!!!!!!
          • Gość: x Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.06.09, 21:14
            jak sie czyta ponizsze, to jakis dramat. zastanawia mnie jedno - jak
            jest tak strasznie, to czemu tam jeszcze pracujecie?

tylko krotkie pytanie - czy ktos wie ile moze zarobic ph w poznaniu?
            • Gość: camel Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.jt-int.com 01.07.09, 15:58
              Praca jak praca... jak kazda ma swoje plusy i minusy... raz lepiej
              raz gorzej... widac, ze wypowiadaja sie tu tylko osoby, ktore maja
              negatywne doswiadczenia... moze jakieś pozytywy zanim wszyscy
              staniemysie wrogami JTI...
              • Gość: Ja Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.09, 20:35
                Pracujemy bo nam za to płacą.I to nieźle.Mamy samochody i telefony,
                z których korzystamy prywatnie, dodatkową opiekę medyczną, imprezy
                firmowe, na których niczego nie brakuje.I bilonownic więcej niż 7 na
                ph.Nie jest lekko ale czasy są takie,że nigdzie nie jest.Trzeba
                nabrać do tego wszystkiego trochę dystansu.Pzdr wszystkich byłych i
                obecnych ph.
                • Gość: gallaher Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:16
                  Witam, ktoś tu ładnie napisał: pracujemy bo nam za to nie żle płacą(kłamstwo).
                  Mamy telefony i samochody do użytku prywatnego(kłamstwo). I wiele wiele innych
                  kłamstw jest na tej stronie. Pracujemy bo szukamy innej pracy. Mamy rodziny i
                  tak o nie walniemy tej roboty. Jeżeli ktoś chwali tę firmę to chyba wcześniej u
                  szwagra pracował i nie wie co to dobry pracodawca. Socjal??? Jaki socjal? Basen
                  albo karta medyczna z której nie korzystam. Bzdura. Socjal jest na zasadzie
                  taniego teleturnieju - wygrałeś 100 zł ale najpierw musisz wpłacić 200 zł.
                  Wybaczcie ale nie jestem w stanie znaleźć żadnych plusów tej firmy. Teraz
                  wprowadzają wpisywanie kilometrów co wizytę. A w czasie pracy na stację do
                  kibelka piechotą!!! Prawda jest o Marianie i jego piesku R., który wymyśla
                  niestworzone rzeczy aby tylko utrudnić nam życie.
                  Jeżeli chodzi o materiały to jest mała przesada z tymi siedmioma bilonownicami
                  bo ja dostałem trzy a gratisowych paczek wcale... Pozdrawiam...
                • Gość: gość Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:16

zgadzam się z kolegą, jest ciężko i firma dużo wymaga ale daje coś w zamian,
                  potwierdzam kwestię samochodów, telefonów które należy traktować jako wartość
                  dodaną a przy okazji auta mamy całkiem fajne.
      • Gość: gość Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:10
        ciekawi mnie co zrobiłeś z gratisową paczką którą dostałeś na każdego klienta z
        bazy,(na część nawet dwie) czyżbyś sprzedał na lewo będąc w niedoli.?????????
        • piter20moto Re: Gallaher Polska/JTI 09.07.09, 22:22
          mam pytanko do kogoś z Krakowa niedawno pokazało się ogłoszenie na małopolskie
          jak wygląda sytuacja w Krk czy tez jest tak ciężko jak piszą koledzy
          powyżej???obecnie od 2 lat pracuje w FMCG i chiałbym się dowiedzieć czy warto
          zmienić bardzo proszę o szczerą odpowiedz jak z samochodem godz pracy itd z góry
          dzięki pozdrawaiam
      • Gość: ? Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.as.kn.pl 12.07.09, 10:48
        Będzie powtórka z SC. A ile kasy na to przepieprzyli 8) Nigdy się
        nie nauczą .....
        • Gość: powróciFFszy Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:56

co to SC ?
          • Gość: phpmpl Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.lublin.mm.pl 18.07.09, 15:59
            chodzilo mu chyba o ST( Scandinavian Tobacco ) , dla szukajacych opini to
            ogolnie nie latwy kawalek chleba :) ale gdzie jest latwo...
            Pozdrawiam
            • Gość: kk Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.chello.pl 19.07.09, 14:31
              ta
              • Gość: kk Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.chello.pl 19.07.09, 14:35

Ludzie co wy wiecie o zabijaniu?? Piszcie jeszcze więcej takich głupot na forum
                to konkurencja nawet nie będzie musiała "raportu o konkurencji" tworzyć bo na
                forum jest wszystko i nie dziwi mnie że zwalniają nie których bo wszystkich
                powinni dyscyplinarnie zwolnić za pisanie takich głupot!!!
            • Gość: kk Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.chello.pl 19.07.09, 14:44
              raczej SC - to silk cut, tacy właśnie inteligenci piszą na tym forum
              • Gość: Mr.T Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.stk.vectranet.pl 19.07.09, 23:11
                Napiszcie lepiej co robi trener w waszej firmie- jaka jest jego rola?
                • Gość: x Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.09, 17:51
                  trener nie robi nic,od roboty są ph
      • Gość: kozak Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: 94.254.159.* 26.07.09, 21:17
        Tak w beszczela na Rumuna :)
        • Gość: xXx Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 00:28
          w branży to już chyba bym nie chciał zostać. Chyba, że Imperial lub PM.
          • Gość: BLE BLE Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.09, 22:32
            DALEKO SIEGAJA MACKI JTI.ZACZYNAJA ZNIKAC NEGATYWNE WPISY O
            FIRMIE.NAJWYRAZNIEJ PRAWDA JEST BOLESNA.
            • gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI PRACA 31.07.09, 19:27
              A co tu jeszcze można napisać o tym szambie. JTI jest na dnie i tak już zostanie...
            • Gość: Taki jeden Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: 194.42.110.* 04.08.09, 22:41
              Ludziska Ratuj się kto może przed tą
              firmą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!
              • gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI PRACA 06.08.09, 22:07
                Popieram!!! Kto tu jeszcze się nie dostał to niech nawet nie marnuje czasu bo
                chodzenie po bagnach wciąga...
                • Gość: Marek Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.stk.vectranet.pl 07.08.09, 07:21
                  Pracuje jeszcze na Śląsku Łukasz K.- jako trener?
                  • Gość: SoulHunter Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.aster.pl 08.08.09, 19:54
                    Tak zeby przypomniec i zeby ktos nie pomyslal ze cos sie zmienilo, nie polecam
                    tej firmy, pracuje od 6miesiecy jako przedstawiciel handlowy i jest z dnia na
                    dzien coraz gorzej, absurdalne plany, ktore w dodatku sa zmieniane w trakcie
                    cykli (dzieki czemu firma oszczedza na premiach dla PH no bo jak mozna wyplacic
                    skoro nikt nie zrobil, a ze zmienili w trakcie, jakie to ma znaczenie :)
                    podejscie do pracownikow tragiczne, kompletny brak profesjonalizmu, absurdalne
                    procedury, praca w biurze z tego co wiem to minimum 10h dziennie :) jezeli ktos
                    ceni zycie prywatne, zdrowie psychiczne itp ODRADZAM
                    • Gość: Ktos Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.aster.pl 08.08.09, 19:57
                      Haha, bo PH to sa od tego zeby robic jak woly :) p.s. podobno bedziecie mieli
                      niedlugo GPS zeby firma mogla wiedziec gdzie jestescie i co robicie :) wiec juz
                      trzeba sie bedzie tlumaczyc z kazdej wizyty i czasu spedzonego w PSD w
                      codziennych raportach jako nowy ich element :)
                      • Gość: XXX Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.08.09, 16:36
                        Jest oferta na PH na zastępstwo na teren: Działdowo, Rypin, Brodnica
                        (Kujawsko-Pomorskie). Możecie mi powiedzieć coś o przełożonym który
                        ma pod sobą ten rejon. Zostałem zaproszony jutro na rozmowę i nie
                        wiem co o tym myśleć czytając te wszystkie wpisy. Zapraszają 1 osobę
                        z którą chcą podpisać umowę czy też jest to typowy "spęd" podczas
                        którego dopiero wybierają???
                        • Gość: OO Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.09, 17:59
                          BURAK PIERWSZA KLASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: XXX Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.08.09, 19:20
                            Okreslenie "Burak" mam nadzieję że nie do mnie było. Jak rozmawiałem
                            z "kierownikiem rejonu" telefonicznie to na moją prośbe by wysłał mi
                            maila z informacjami które przekazał mi ustnie nt przyszłej pracy PH
                            odpowiedział "nie mam meila i po to dzwonię by Panu przekazać pewne
                            informacje". Lekko mowiąc zirytował mnie tym. Na zadane przezemnie
                            inne pytanie powiedział chamsko "właśnie do tego dążę, proszę dać mi
                            skończyć". Po tych wszystkich powyższych wypowiedziach innych i
                            pierwszym wrażeniu jakie mam po rozmowie telefonicznej z
                            kierownikiem rejonu wiem że podaruję sobie pracę w tej firmie i będę
                            szukał czegoś innego
                            • gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI PRACA 17.08.09, 21:28
                              Mistrzu - jeżeli zostałeś zaproszony na rozmowę to nie po to aby podpisać umowę
                              ale aby porozmawiać. Widać, Ze pierwszy raz podejmujesz pracę... A jeżeli chodzi
                              o samą pracę to jeżeli masz jakieś zajęcie to odpuść sobie bo tylko niepotrzebny
                              wpis będziesz miał w CV.
                              • Gość: xxx Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.08.09, 18:20
                                No własnie nie pierwszy raz podejmuje pracę tylko zdziwiło mnie
                                stwierdznie "zapraszamy Pana do ... celem podpisania umowy".
                                Zdziwiło mnie to że nie widząc mnie chcą ze mną podpisać umowę.
                                Pracuję zawodowo 10 lat i pierwszy raz się spotkałem z czymś takim.
                                Tak czy owak nie pojechałem na spotkanie.
                                • gallaher75 Re: Gallaher Polska/JTI PRACA 18.08.09, 22:55
                                  To dobrze, że nie pojechałeś na tą rozmowę. Nic nie straciłeś...
                    • Gość: zaldiar Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 14:55
                      chciałbym się trochę dowiedzieć na temat imprez integracyjnych.
                      jak wyglądają te zjazdy?są bardziej rodzinne czy jedzie się tam ,,zalać robaka''?
                      • Gość: jan a co sie dziwic wystarczy to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 12:19
                        spojrzcie sami ehh ... czy tu kiedys bedzie lepiej tnij.org/f3v4
                      • Gość: gosc Re: Gallaher Polska/JTI PRACA IP: 195.205.221.* 27.04.10, 11:16
                        Witam, ja jutro wybieram sie na rozmowe o prace w centrali JTI.
                        Zobaczymy co z tego wyjdzie. pzdr
      • Gość: Miodu Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 13:15
        Pracowałem parę ładnych lat w konkurencji JTI, dokładnie w BAT.
        Miałem dobry kontakt z PH Gallaher'a, chłopak chwalił sobie pracę, był
        zadowolony, aż do końcówki 08r. Zaczęło się ciągłe motywowanie, naciskanie na
        wyższe wyniki, audyty co parę dni. Z tego co ostatnio z nim rozmawiałem, to
        pracuje często od rana do 19. Parę razy JTI zagrało w kulki ze swoimi klientami,
        nie rozliczając programów.

Niestety cała branża tytoniowa się zmieniła, każda firma schodzi na gorsze.
        Multum papierologii, mniejsze wydatki na trade.

Firmę na start można polecić. Przycisną, opierdzielą i zmotywują do działania,
        ale po pewnym czasie trzeba uciekać do innej branży.
        • Gość: Ronin Re: Gallaher Polska/JTI IP: 80.50.131.* 02.09.09, 22:41
          czytac nie można tych waszych wypocin ...

PREMIA: jak sama nazwa wskazuje coś dodatkowego za wyrobienie targetów, jak nie wyrobisz pacanie to masz przecież wypłate, a co jeden z drugim pacanem by chciał robić za wypłatę ?? błąkać sie po terenie ??

NACISKANIE: a gdzie nie naciskaja na targety ?? kto tak strasznie jest bogaty że dzieli gratisami ??

Ja pracuje prawie 2 lata ... mogło być lepiej, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ...
          • Gość: gość Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 22:39
            Ależ Ty wyszczekany jesteś! W d...ie byłeś i g...no widziałeś...
            • Gość: pies Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 21:22
              ijt to wielki syf kto pisze pochlebnie to kierownicy i reszta przy
              korycie
          • Gość: Gacek Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.09, 20:44
            Panowie w roku 2001 pracowałem w JTI jako P.H na regionie Olsztyna i
            okolic i powiem jedno wtedy była to najlepsza Firma jak była w
            branży tytoniowej. Pensja super, socjal super, atmosfera super
            przełożeni to byli koledzy a nie kierownicy. Jak czytam te wasze
            wpisy to az nie wierzę jak tak super Firma mpogła tak spaść na PSY.
        • Gość: LuQ Re: Gallaher Polska/JTI IP: 95.160.198.* 02.10.09, 09:27
          Chyba nie wiesz co mowisz... mam przyjemnosc pracowac w gallaherze juz ponad pol
          roku i jakos nie zostalem ani razu opierdzielony, a produkcje nie sa male ....
          • Gość: Marek74 Re: Gallaher Polska/JTI IP: 160.44.247.* 21.10.09, 15:11
            Nie znalazlem tutaj informacji jak wyglada praca w centrali JTI??
            Czy jest podobny chaos jak w terenie, czy moze macie jakies
            pozytywne opinie dot samego biura...
            Będę wdzięczny za rzeczowe, obiektywne info.
            • Gość: yeti Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.09, 18:52
              z tego co słyszałem to jest "inaczej". Zobacz ile osób jest ciągle
              poszukiwanych to zrozumiesz jak tam jest. A to nie są podobno
              wszystkie rekrutacje jakie są prowadzone.
              Nie jest to kwestia rozwoju firmy bynajmniej :-)
              Jakoś Philip Morris, i Imperial tak się nie ogłasza. Coś widocznie w
              tym jest.
              • Gość: Garfield Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.146.132.133.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.09, 21:44
                Kolego skoro snujesz takie wywody to powinieneś wiedzieć, że PMI przeprowadził
                właśnie restrukturyzację (sporo osób poleciało) a IMP dalej próbuje poradzić
                sobie z fuzją z Altadisem. Więc nic dziwnego, że na razie brak ogłoszeń o pracę.
                Poza tym gdziekolwiek nie pójdziesz to będzie "inaczej"- taka specyfika pracy w
                biurze i w terenie.
                A rekrutacje prowadzi się po to i tak długo, żeby odpowiednie osoby trafiły na
                odpowiednie stanowiska, żeby potem takie marudy jak Ty nie wygadywały bzdur, że
                coś jest nie tak zaplanowane lub coś nie dojechało na czas lub coś w stylu "ja
                bym zrobił lepiej"
                Pozdr
                • Gość: KOZAK Re: Gallaher Polska/JTI IP: 188.33.202.* 06.01.10, 23:13
                  zastanawia mnie jedno skoro takwielu z was narzeka na pracę u nas w
                  firmie to czemu sie nie zwolni i nie da szansy zatrudnienia komuś
                  kto chce tu pracować. moim zdaniem firma jest spoko i pracuje tu od
                  wielu lat i nadal będę. Pracy jest sporo - ale gdzie teraz płaca za
                  nic, jak ktoś wie czekam niech sie pochwali! Ci co narzekają niech
                  sie zastanowią czy oby tak naprawde sobie radzą z obowiązkami i czy
                  to oby jest dobry wybór i jest się osobą na odpowiedzin stanowisku -
                  bo ja myslę że nie, takie osoby powinny pracować w markecie na
                  kasie - tam 8h i do domu, zero kreatywnego myślenia - polecam!
                  POZDRO DLA WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH :)
                  • 26dawid Re: Gallaher Polska/JTI 26.01.10, 14:57
                    mam pytanko czy ktos jest w stanie powiedziec ile mozna zarobic jako PH w JTI
                    chodzi o podstawe wynagrodzenia, oczywiscie tak mniej wiecej

dzieki i pozdro dla tych ktorzy odpisza
                  • Gość: mistrz Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.sattom.pl 07.08.10, 20:46
                    masz słuszość, ja jestem starej daty pracownikiem i KT Merkury i
                    Gallaher Polska. Miałem ogromne sukcesy sprzedażowe na początku
                    Gallaher Polska. Firma jest ok. tylko trzeba nauczyć się pracy, a
                    nie "lansowania" się niczym niewiadomo kim mam być...., Pozdrawiam,
                    Odpowiedni ludzie będą wiedzieć kto pisał..... i jeszcze raz pzdr...
                    hihihi. Gówniarze, jak chcecie coś osiągnąć to przed wami ciężka
                    praca. Regułą jest lenistwo i oczekiwanie, że ktoś wam da coś za
                    darmo. Za darmo można dostać kopa w dupę. Z drugiej strony, też
                    trzeba zasłużyć. Jak macie pozycję roszczeniową od samego początku,
                    to gwarantuję Wam porażkę. Trzeba pracować,najlepiej zgodnie z
                    waszymi pasjami, a jak się nie da, to na maxa. inaczek pracodawca
                    cię nie będzie tego widział i pozostaniesz tzw. "cieniasem" Ci,
                    którzy mnie znają to potwierdzą, pzdr
                    • Gość: gyfkhj Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 15:12
                      To chyba masz farta , bo mnie przez ostatnie 3 miesiące nie zapłącili ani zeta i tłumqaczą się awarią systemy , dziwne bo szefostwo wypłąty dostało a taki szaraczek jak ja niestety nie , oszuści i tyle , szczęscie że już u nich nie pracuję ale pieniedzy nadal nie przesłąli .
        • luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 30.01.10, 13:04
          Masz rację, a jedynie na co stawia firma jti, to wyższe wyniki. Ciągła praca ponad godziny w etacie itp. Wysyłają pracowników na szkolenia, ciągle integrują, nie patrząc na to, czy ktoś chce to robić, czy nie (dlatego w ogłoszeniach podają, że musisz być dyspozycyjny). A na tych szkoleniach, to tylko balangi, a później biurowe romanse itp. Dobra praca dla tych co lubią takie rozrywki, dla kogoś kto chce poświęcić się rodzinie NIE RADZĘ!
          • Gość: xxxx Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.10, 13:36
            Witam,
            W ubiegły piątek na pracuj.pl pojawiło się ogłoszenie na PH do JTI, czy są na
            tym forum osoby które wysłały aplikację?
          • 0.bez Re: Gallaher Polska/JTI 02.02.10, 20:13
            luna337 biurowe romanse? w firmie JTI? a to ciekawe...jak słyszę to
            na tych szkoleniach to ciężko pracują .... a na ostatnim wyjeździe
            to też tak ciężko pracowali, czy się balangowali? na tym co było
            tydzień temu??
            • Gość: Garfield Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.146.215.217.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.10, 22:32
              Temat imprez firmowych jest zawsze ciekawy :) z wielu powodów :)
              kolego wiesz coś więcej na temat ostatniej imprezy w JTI?
              • 0.bez Re: Gallaher Polska/JTI 04.02.10, 10:06
                Na tych imprezach to podobno wogole nie ma zabaw....tylko praca,
                praca, praca .... a tu proszę - same balangi i do tego biurowe
                romanse ... ?? więc jaka jest prawda?????
                • luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 06.02.10, 20:31
                  Na imprezach praca? Chyba nie na tych samych bywamy:)
                  A na szkoleniach, kiedy jest szkolenie, to i posiedzieć trzeba. Mówię o wieczorach :D
                  • Gość: kacper235 Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.icpnet.pl 08.02.10, 16:30
                    Faktycznie luna337 nie bywamy widocznie na tych samych imprezach.....????
                    • 0.bez Re: Gallaher Polska/JTI 08.02.10, 19:04
                      Widzę, że się nic nie dowiem...
                      Najlepiej rzucić plotkę o romansach i dzikich balangach, a potem
                      nabrać wody w usta...
                      • luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 09.02.10, 11:53
                        To co uważasz, że Ci nazwiskami zacznę sypać!
                        • Gość: Lipa Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.10, 23:14
                          Romans rzecz ludzka, był jest i bedzie....nawet w Tesco romansuja,
                          wiec nie rozumiem po co bic piane....
                          Luna a moze brak zainteresowania Twoja osoba spowodowa, ze
                          rozpoczelas taki watek? :)
                          Pozdrawiam
                          • 0.bez Re: Gallaher Polska/JTI 10.02.10, 11:35
                            Romans to rzecz ludzka - jak sobie romansują smarkacze bez
                            obowiązków...natomiast jak się sięga po cudze żony lub mężów, to
                            moim zdaniem - to już nie jest rzecz ludzka, a bydlęca...
                            • Gość: Aleks Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:39
                              byl ktos ostatnio na rozmowie ? z ilu etapow sie sklada ? ile
                              zarabia sie jako PH w JTI ?
                              • Gość: xxxx Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.10, 22:05
                                Rozmowa 3 etapowa. 1 etap to rozmowa z ASM danego terenu, 2 to próba terenowa, 3 to wizyta w centrali w Warszawie. Na jaki teren aplikujesz? Odezwij się na lumik_22@tlen.pl
                          • luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 11.02.10, 21:05
                            Do Lipa(y)

> Luna a moze brak zainteresowania Twoja osoba spowodowa, ze
                            > rozpoczelas taki watek? :)

Zapewniam Cię - Lipa, że nie brak zainteresowania moją osobą skłonił mnie do napisania tego. Po prostu nie mogę czasami patrzeć na to, co wyprawiają i jak się zachowują niektóre osoby.
                            A co do rozpoczęcia wątku, to się pomyliłaś(łeś), takie pytanie zadał wcześniej zaldiar.

>chciałbym się trochę dowiedzieć na temat imprez integracyjnych.
                            >jak wyglądają te zjazdy?są bardziej rodzinne czy jedzie się tam >,,zalać robaka''?

Kończę ten wątek, bo (mogę przyznać Ci rację w jednej sprawie), jest to forum na temat pracy, a nie rozrywek i nie tu powinnam się na ten temat wypowiadać.
                            • Gość: Pracownik Re: Gallaher Polska/JTI IP: 77.252.146.* 04.03.10, 17:36
                              Ostatnio wiele się w firmie zmieniło.Niestety na gorsze.To już nie
                              jest firma przyjazna pracownikowi.Pracownik ma zrobić co do niego
                              należy a nawet jeszcze więcej i na tym jego rola się kończy.Na
                              oficjalnych spotkaniach wszyscy zachwycają się naszą pracą i
                              twierdzą,że bez nas nie byłoby sukcesu firmy a na codzień non stop
                              są niezadowoleni i wymieniają się tabelkami udowadniającymi nam jak
                              jesteśmy beznadziejni. Wizje tych na górze nijak mają się do
                              rzeczywistości ale zdanie tych, którzy pracują w terenie mają w d...
                              Jedyny znany im sposób motywowania do pracy to straszenie
                              kontrolami,zwolnieniami.Szkoda wielka.Ja bardzo lubię to co robię
                              ale atmosfera w firmie sprawia,że mój zapał słabnie.
                              • Gość: xxxx Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.tktelekom.pl 06.03.10, 17:11
                                Czy ktos wybiera sie do Wawy na ostatni etap we wtorek?
                                • Gość: m.d. Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.tktelekom.pl 10.03.10, 10:15
                                  Witajcie. Właśnie przeczytałem wszystkie posty na temat JTI.Nie wiem, czy to kogo to wina i skąd bierze się tylu nieudaczników? Negatywne wpisy to po 1. osoby które były słabe i firma się z nimi pożegnała, 2. pracownicy którzy pracują i narzekają! Istna tragedia, jeśli nie odpowiada Wam ta praca to najlepszym sposobem na poprawę humoru będzie rozwiązanie umowy. Jeśli ktoś się zdecyduje to dajcie znac, chętnie wezmę tą posadę:) Ja jestem już po całym cyklu rozmów, wczoraj wróciłem po rozmowie z Warszawy, z uśmiechem na ustach, ludzie bardzo kompetentni, i dobrze zorganizowani! Czekam na odpowiedź, mam nadzieję że będzie pozytywna i będę miał przyjemnośc pracy dla tej firmy.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!!!
                                • Gość: m.d. Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.tktelekom.pl 10.03.10, 10:17
                                  Witajcie.

Właśnie przeczytałem wszystkie posty na temat JTI.Nie wiem, kogo to wina i skąd bierze się tylu nieudaczników? Negatywne wpisy to po 1. osoby które były słabe i firma się z nimi pożegnała, 2. pracownicy którzy pracują i narzekają! Istna tragedia, jeśli nie odpowiada Wam ta praca to najlepszym sposobem na poprawę humoru będzie rozwiązanie umowy. Jeśli ktoś się zdecyduje to dajcie znac, chętnie wezmę tą posadę:) Ja jestem już po całym cyklu rozmów, wczoraj wróciłem po rozmowie z Warszawy, z uśmiechem na ustach, ludzie bardzo kompetentni, i dobrze zorganizowani! Czekam na odpowiedź, mam nadzieję że będzie pozytywna i będę miał przyjemnośc pracy dla tej firmy.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!!!
                                  • 0.bez Re: Gallaher Polska/JTI 11.03.10, 21:24
                                    Hej kolego sympatyczny m.d.: skoro nawet jeszcze nie pracujesz to
                                    skąd masz takie pewne informacje co do punktu 1 oraz 2??

Może jesteś taki uśmiechnięty, bo jeszcze nie pracujesz??
                                    A może Ty jesteś z tych co to się do siebie uśmiechają non stop????

Mam nadzieję, że Twoje samozadowolenie nie odzwierciedla żadnych
                                    chorób o podłożu somatycznym.

W każdym razie Twoja arogancja, rady dla ludzi, którzy tu CIĘŻKO
                                    pracują oraz ocena tych ludzi, których nawet JESZCZE nie znasz są
                                    BEZCZELNE I KARYGODNE.

P.S.
                                    Skoro szukasz nowej roboty to:
                                    1. czy byłeś słaby, czy byłeś nieudacznikiem w poprzedniej firmie?
                                    2. a może wylali Cię, bo śmiałeś się do siebie przy biurku?
                                    3. a może miałeś złe relacje z kolegami, bo tyrali cięzko po
                                    godzinach, a Ty im mówiłeś, że są nieudacznikami i nie są dobrze
                                    zorganizowani??

Z pewnością nikt nie chce od Ciebie Twoich napewno nieserdecznych
                                    pozdrowień.

• luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 11.03.10, 23:50
                                      Brawo 0.bez! Lepiej bym tego nie ujęła :)
                                      • Gość: darekpt Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 09:16
                                        Hej wszystim , czy mozecie napisac na czym polega próba terenowa?
                                        jestem PH w branzy fmcg juz 10lat ale 1 raz spotykam sie z tą próba
                                        terenowa :)
                                        • Gość: m.d. Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.10, 12:06
                                          Kolego Darku, próba terenowa polega na tym że jedziesz z kierownikiem i PH w teren i pokazujesz na co Cię stać. Pierwsze 3 wizyty robi PH, następne już Ty.
                                    • Gość: m.d. Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.10, 11:08
                                      Nie moja droga ale kto siedzi na forum? Myślisz że osoby które są dobre znajdziesz tutaj? To jest reguła.
                                      • 0.bez Re: Gallaher Polska/JTI 12.03.10, 14:08
                                        Sympatyczny kolego wszystkowiedzący m.d., skoro jesteś taki
                                        inteligentny, zorganizowany kozak - to powinieneś również bardziej
                                        elastycznie postrzegać otoczenie wokół Ciebie:
                                        1/ powinieneś się zastanowić nad taką możliwością, że ludzie
                                        siedzący na forum to może najlepsi pracownicy, którzy nie są - jak
                                        to ich nazwałeś - nieudacznikami i umieją się zorganizować - wobec
                                        tego mają czas, aby pisać na forum.
                                        2/ czy Ty sam nie jesteś "dobry" skoro siedzisz na forum?

Zastanów się nad sobą i swoimi dziwnymi ocenami.
                                        Reguły tworzą się same przez długi okres, a ja myślę że gdybyś
                                        poznał wiele reguł w swoim życiu, to nie myślałbyś tak wąskotorowo.

• Gość: manuk Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.range86-154.btcentralplus.com 12.03.10, 14:29
                                          witajcie!

Tak czytam sobie posty n/t Gallaher'a i praktycznie nic nie zmienilo
                                          sie w podejsciu tej firmy-mam na mysli pelna kontrole pracownikow-
                                          JAZDY TERENOWE.
                                          W 2003 roku pracowalem w Gallaherze i wraz z moim RKS-em zwolnili
                                          nasza ekipe-tym samym obsadzajac nowymi ludzmi, uczynil to nowy
                                          owczesny RKS z innego terenu. Nastapilo to zaraz po 1 dniowej
                                          podrozy-jezdzie terenowej z RKS'em na czas zastepstwa mojego
                                          kierownika.
                                          Tutaj w Anglii jest totalne inne podejscie firmy do Przedstawicieli
                                          Handlowych, a w Polsce z tego co czytam na forum CHAMSTWO I SZYKANY
                                          ZE AZ ZAL!
                                          Pozdrawiam z Londynu
                                          • luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 13.03.10, 21:56
                                            Mam pytanko, czy jest ktoś na tym forum, kto został zwolniony z firmy JTI, lub
                                            ktoś kto zna osoby, które zostały zwolnione? Chciałabym pogadać, bo wiem, że nie
                                            wszystkich pracowników traktują jednakowo. Dla zainteresowanych tematem podaję
                                            mój e-mail luna337@wp.pl
                                            • Gość: Tom Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.net-serwis.pl 24.03.10, 09:06
                                              Witam,mam prośbę. Czy ktoś mógłby mi napisać jaką podstawę i premię oferuje
                                              firma w Warszawie?
                                            • Gość: ex pracownik;) Re: Gallaher Polska/JTI IP: 94.254.250.* 06.04.10, 12:38
                                              niecałe 2 tygodniu temu zostałem zwolniony.w razie pytań służę pomocą;)
                                              • luna337 Re: Gallaher Polska/JTI 07.04.10, 15:32
                                                Do ex pracownika. Odezwij się do mnie na e-maila. Nie chcę innych niezainteresowanych zanudzać sprawami zwolnień z firmy.
                                                • Gość: Soul Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.home.aster.pl 12.04.10, 18:20
                                                  Jak tam panowie i panie?? 17 wizyt dziennie pełen relaks?! faktury
                                                  rozwiezliscie?? cenówki zmienione? podobno na wytlumaczenie klientowi promocji
                                                  Camel access mamy 30s z czasu wizyty... a moze nikt tego nie wzial pod uwage??
                                                  bazgranie co wizyte cenowek to 15sek, sprzedaz 1,5 min, a jazda miedzy psd w
                                                  tych cudownych trasówkach odbywa się automatycznie:) stanowczo odradzam
                                                  kandydowanie na st. Przedstawiciela do tego obozu pracy... pzdr (bo przeciez
                                                  zawsze mozemy wysiasc z tego pociagu)
      • Gość: Soul2 Tak przypominam zeby ktos nie myslal ze jest zle.. IP: *.home.aster.pl 12.04.10, 18:24
        Jak tam panowie i panie?? 17 wizyt dziennie pełen relaks?! faktury
        rozwiezliscie?? cenówki zmienione? podobno na wytlumaczenie klientowi promocji
        Camel access mamy 30s z czasu wizyty... a moze nikt tego nie wzial pod uwage??
        bazgranie co wizyte cenowek to 15sek, sprzedaz 1,5 min, a jazda miedzy psd w
        tych cudownych trasówkach odbywa się automatycznie:) stanowczo odradzam
        kandydowanie na st. Przedstawiciela do tego obozu pracy... pzdr (bo przeciez
        zawsze mozemy wysiasc z tego pociagu)
      • 0.bez Re: JTI-WYZYSK 13.04.10, 17:10
        ... A jak Wam się układa współpraca z panem Rumunem?
      • Gość: EX PRACOWNIK obódz pracy??zgadzam się!! IP: 109.243.93.* 14.04.10, 12:18
        Witam serdecznie. Miałem "przyjemność" pracować w firmie JTI do
        marca. To wszystko co ludzie piszą na forum to prawda. Jeden wielki
        kibel, jedna wielka masakra. Moge tu opisac sytuacje jaka zaistaniała
        w regionie Wielkopolska. Chodzi tu przede wszystkim i kierownika -
        Paweł G***l. najgorszy kierownik jakiego kiedykolwiek spotkałem -
        osoba która kompletnie nie zna sie na rzeczy, a ludzi traktuje jak
        gówna, czy nawet jak woły robocze. Ciągłe pretensje, ciągły stres to
        było na porządku dziennym. Sam fakt zwolnienia mnie był strasznie
        poniżający. Zostałem wezwany pod pretekstem oddania umów klientów
        podpisanych programów, a dostałem wypowiedzenie, zabawki odstawiłem
        odrazu. jakas masakra.W tej firmie są kierownicy i kierownicy. Jeżeli
        ktoś mysli o pracy w tej firmie to niech się grubo zastanowi, bo JTI
        dostaje na głowę. I myslę że wielu przedstawicieli może się ze mną
        zgodzić, wypowiadając się na temat tej "firmy" a raczej obozu pracy.
        Warunki może i fajne, pieniądze dobre, fajne autko - ale to wszystko
        to gra nie warta świeczki. jeżeli ktos ceni sobie swój spokój
        psychiczny i nie chce dostac na głowę to niech szuka czego innego.
        Pozdrawiam wszystkich.
        Całkowicie zgadzam sie z opiniami kolegów - soul. Po czacie cieszę
        się bardzo ze nie pracuje w tym obozie - rzeźnia. Wymyślaja jakies
        bzury, wymagaja- nie daja nic od siebie. Ja tez na początku myslałem
        że będzie fajnie - bo było. Mialem innego kierownika ktory był
        człowiekiem. ale niestety to się zmieniło.na dzien dzisiejszy jestem
        spokojny i odetchnąłem psychicznie. Jak widzę jak moi koledzy i
        koleżanki z zespołu dalej się męczą to poprostu jest mi ich żal ze
        musza tam siedzieć.LUDZIE UWAŻAJCIE NA TA FIRMĘ!!WYKORZYSTAJĄ I KOPNA
        W DUPE!!
        • 0.bez Re: obódz pracy??zgadzam się!! 14.04.10, 16:36
          Tak ... wykorzystają i kopa w dupę ...

Spalasz się, pracujesz, angażujesz, poświęcasz, siedzisz po
          godzinach, a i tak wieczne NIEZADOWOLENIE ...

Czujesz się NIEDOCENIANY, tracisz energię, jesteś wypalony, tracisz
          motywację ...

A młody naiwny narybek sądzi, że poprostu byłeś nieudacznikiem, źle
          zorganizowanym :)

A może oni potrzebują takiego "młodego narybka", takiego "świeżego
          mięska armatniego", takiego "młodego woła roboczego"? a potem
          jak "wół roboczy" się przemęczy ciągłym niezadowoleniem i wypali, to
          droga wolna? Czas na świeżych, naiwnych z zapałem i entuzjazmem.

A gdzie w tym wszystkim stabilizacja?
          Gdzie dbałość o starych sprawdzonych pracowników?
          • Gość: pracownik Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.icpnet.pl 15.04.10, 20:27
            .....niestety stałości w tej firmie nie ma "nie znasz dnia ani godziny"....
            prawda wykorzystują na maksa tak dalej nie da się uciągnąć zwłaszcza dla tych co mają rodziny....młody bez obowiązków oczywiście popracuje ale nie długo bo nie wytrzyma psychicznie tego obozu pracy i dla niego nie będzie problemem odejść z tej firmy! starych pracowników nie doceniją wyciskają ostatnie "soki" ZGADZAM SIĘ W 100% Z POPRZEDNIMI WYPOWIEDZIAMI!!!! Oczy się firmie otworzą jak zaczniemy się zwalniać!
            • Gość: XXX Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.chello.pl 22.04.10, 20:31
              Ja również jestem byłym pracownikiem tego niby najlepszego pracodawcy.
              Pracowałem baaaardzo długo w tej firmie i widziałem wszystkie zmiany, które
              niestety zmierzają w złym kierunku. Uważam, że JTI powtórzy historie z przed lat.

Po kilku latach dorobiłem się tylko nagłego zwolnienia bez podania przyczyny i 2
              tygodni wypowiedzenia. No powód do zwolnienia zawsze znajdą, ale wygląda to tak:
              nie podpasujesz FOMowi (dystryktowi), ale nie w sensie zawodowym i swoją pracą,
              ale po prostu jako człowiek, to taki pseudo Dystrykt podejmuje decyzję o
              zwolnieniu i informuje o tym ciemniaków z warszawy podając fikcyjny powód nie
              wykonywania w należyty sposób swoich obowiązków. O tym fakcie jako pracownik
              dowiadujesz się dopiero w dzień otrzymania wypowiedzenia. Nikt ci jednak nie
              przedstawi dowodów złej pracy.

Aktualny Dystrykt dla wtajemniczonych (z dystryktu A) jest całkowicie ciemny,
              nie ma pojęcia nawet co to jest system kioskowy, a co dopiero "Stand na ladę" itp.

Jak tacy ludzie mają pracować w tej firmie jak wyżej opisany dystrykt Jacek M.
              (nie daje mu zbyt dużo czasu), to może JTI zrobiło mi przysługę wyręczając
              wypowiedzenie.

• Gość: GroSwiezy Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.10, 13:04
                A ja byłem ostatnio na rozmowie(mazowieckie),dostałem sie do
                IIetapu,teraz czekam na odpowiedz, mam nadzieje ze bedzie ona
                pozytywna, bo bardzo podoba mi sie ta praca, kierownik bardzo
                wporzadku,widac ze nie jest jakims bufonem,normalnie z nim mozna
                było porozmawiac, bylo wszystko dobrze, troche byłem zestresowany
                ale to pewnie dlatego ze mi barzdo zalezy na tej pracy.
                Wydaje mi sie ze niektorzy z was nie doceniaja tego co maja,
                zarabiacie niezłe pieniadze a wy tylko narzekacie,widac ze nie
                pracowaliscie nigdy ciezko fizycznie wtedy moze byscie uszanowali
                prace ktora wykonujecie.
                Pozdrawiam
                • Gość: pracownik Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.icpnet.pl 23.04.10, 19:03
                  Do GroSwiezy:

Popracujesz to zobaczysz jak niby "fajnie" jest w tej firmie, może spotkamy się
                  za pół roku i jestem ciekaw co powiesz wtedy (oczywiście jeżeli dostaniesz
                  pracę) Łatwo się mówi jak się tego nie przeżyje!!!!
                • Gość: EX PRACOWNIK Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: 94.254.208.* 23.04.10, 19:54
                  GROSWIEZY co ty pierdolisz za głupoty?co z tego że byłes na drugim
                  etapie?zaproszą cie na trzeci do wawy pijedziesz na własny koszt a
                  oni ci podziekują.Co to za głupoty że nie doceniamy tego co mamy?
                  Koles za 2300 na reke plus premie na których firma oszukuje taka
                  robota nie jest warta.wydaje ci sie ze pojezdzisz po sklepach
                  posprzedajesz fajki i to wszystko?zobaczymy jak zaczniesz.jak tez
                  byłem taki podekscytowany jak zaczynałem - było zajebiście.a teraz to
                  ci powiem że to najgorsza firma jaka istnieje!!cieszysz sie na fajne
                  autko i na te wszystkie dodatki?poczekamy jak zaczniesz zappierdalać
                  i robic po 18 wizyt dziennie, jak bedziesz zapierdalał po drabinach,
                  bedziesz nenkamy telefonami od RKSa że masz kiepskie wyniki.i Ty
                  potrafisz napisac że nie pracowaliśmy ciężko fizycznie?podźwigasz
                  sobie szafe od fajek to zobaczymy co wtedy powiesz.i z wielka chęcia
                  przeczytam Twoja opinie za pół roku jaki wtedy bedziesz
                  zadowolony.zastanów sie co piszesz skoro na 153 opinie na tym forum
                  90%ludzi pisza że to obóz pracy.zastanów sie bo chyba cos w tym jest.
                  • 0.bez Re: obódz pracy??zgadzam się!! 24.04.10, 11:15
                    A ja powiem tak - praca fizyczna jest o wiele zdrowsza dla organizmu
                    (z wyjątkiem kopalni, hut i innych toksycznych miejsc), niż ciągły
                    stres przez wiele lat w korporacji.

Ciekawe kto ma prędzej zawał? Facet z korporacji, czy facet np. na
                    budowie (co sobie zapali papieroska, poopala się, pogada).

• Gość: xxx Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.stn.pl 26.04.10, 10:58
                      A może ktoś powiedzieć jak wygląda jazda terenowa w tej firmie... Bez
                      negatywnego podejścia proszę...
                      • Gość: EX PRACOWNIK Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: 109.243.234.* 26.04.10, 20:20
                        zapewne chodzi o próbę terenową czyli II etap. jedziesz z
                        przedstawicielem i kierownikiem, jedną wizytę demonstruje
                        przedstawiciel, a kolejne dwie robisz Ty.co będziesz miał zrobić na
                        tych wizytach powie Ci rks, ale pewnie będziesz musiał wprowadzić fajki
                        do sklepu, a oni będą stali koło Ciebie i słuchali co mówisz.a na jaki
                        region aplikujesz?
                        • Gość: xxx Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.stn.pl 26.04.10, 22:10
                          ex pracownik na warszawa mokotów...
                      • Gość: Soul Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.home.aster.pl 26.04.10, 20:32
                        idzesz do sklepu i sprzedajesz fajki a twoj potencjalny przyszly kierownik
                        patrzy jak to robisz...

P.S.
                        Jak wam się podobają nowe plany na produkty JTI, w przypadku ich osiagniecia
                        bedziemy mieli lepsza dystrubycje od PMI :)
                        Winston w dystrybucji Lepszej od L&M (biore pod uwagę razem wszystkie 4
                        warianty) przy 0,3% udzialu w rynku winstona i 14% udziału L&M :) to bedzie COŚ!

Ale oczywiscie podejmiemy to drobne wyzwanie i wspolnie bedziemy cieszyc sie z
                        sukcesow firmy!
                        • Gość: pracownik Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.icpnet.pl 26.04.10, 21:57
                          przezież te plany są po to abysmy ich nie mogli zrobić....nie wiesz o co chodzi
                          masz zapierdalać ale bez premii!!!
                          • Gość: xxx Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.stn.pl 27.04.10, 23:40
                            Mam pytanko?
                            Jeżeli pozytywnie przeszedłem próbe terenową to co czeka w kolejnym
                            etapie na mnie? Nie powiem, ale podoba mi sie ta praca i fajnie
                            byłoby sie dostać. Wiem, że połowa Was narzeka, ale to jest Was
                            problem który powinniście rozwiązać.

Proszę o pozytywy bez tego narzekania... Dzięki i pozdro...

• Gość: Soul Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.home.aster.pl 28.04.10, 19:15
                              Masz 3 etap, rozmowę z dyrektorem jakims... A co do narzekania, to część z tych
                              wypowiedzi jest tylko stwierdzeniem faktów, skoro ktoś odbiera to jako
                              narzekanie to znaczy, że w momencie, w którym te fakty do niego dotrą zacznie
                              narzekać :)

A gdzie miałeś tą rekrutację??
                              • Gość: xxx Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.stn.pl 28.04.10, 23:39
                                Dzięki Soul za odpowiedź. A po tej rozmowie z dyrektorem cały proces
                                rekrutacji zosatje zakończony czy przechodzimy do kolejnego etapu?
                                Rekrutacje mam/miałem w Warszawie. Bylem na jeżdzie terenowej i
                                wiem, że mógłbym to zrobić lepiej, ale czxasu sie nie cofnie, Jak
                                się nie zakwalifikuje do kolejnego etapu to przynajmniej wiem, jak
                                następnym razem zachować się podczas etapu w terenie. Zreszta
                                zobaczymy.
                                • Gość: EX PRACOWNIK Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: 94.254.211.* 29.04.10, 10:47
                                  po trzecim etapie w warszawie nadal nic nie wiesz.owszem jest to
                                  ostatni etap, ale potem możesz dostać telefon - zapraszamy do
                                  współpracy, albo dziękujemy. wisisz w zawieszeniu. Co do wypowiedzi
                                  wyżej to są kolego fakty.niestety.ja też chciałem pracowac w tej
                                  firmie, i jak sie dostałem było super - przez chwilę, potem było to co
                                  tutaj sie pisze.popracujesz troche w tej firmie, to mam nadzieje że za
                                  jakis czas poczytam twoje wypowiedzi na forum.
                                  • Gość: xxx Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.stn.pl 30.04.10, 15:43
                                    Jednak nie będe miał możliwości ewentualnego narzekania, gdyż
                                    dzisiaj sie dowiedziałem że drugi etap był ostatnim etapem... szkoda.
                                    Dzieki za wyjaśnienia i pozdro
                                    • Gość: Tom proszę mnie to wyjaśnić IP: *.stk.vectranet.pl 30.04.10, 23:22
                                      Ktoś tu narzeka na zapieprz i 18 wizyt dziennie.
                                      A blisko mnie mieszka koleś, który właśnie pracuje w gallaherze,
                                      widzę jego skodzinkę EPD.... codziennie.
                                      Zaczyna nie wcześniej niż o 8.00 a często przed 15-tą jest już w
                                      domu.
                                      Więc o co chodzi z tym zapieprzem?:)
                    • Gość: gosc Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 20:50
                      Pracuje 2lata niema jakieś sielany jak kiedyś ale targety da radę robić
                      i za darmo nikt nie leci z pracy.
                      ExPracownik-wcale się nie dziwie że poleciałeś bo od kiedy pamiętam Poznań
                      zawsze we wszystkich zestawieniach jest na ostatnim miejscu w polsce w hooja
                      tniecie to co się dziwisz?To jest niewiarygodne jak miasto z takim potencjalem
                      jest zapuszczone.Z tymi nadgodzinami też niezle farmazony walicie.
                      Adio
                      • Gość: bzik Re: obódz pracy??zgadzam się!! IP: *.icpnet.pl 19.05.10, 20:55
                        do Adio....
                        z tego co słyszałem od dość dawna w Poznaniu są duże rotacje....coś niefart mają
                        w tym regionie i niestety 2 czy 3 osoby nie sa wstanie podnieść wyniku tak aby
                        być na pierwszych pozycjach w tabelkach wię nie czepiaj się a przede wszystkim
                        się ciesz że u Ciebie się udało z trafieniem w region!!!
                      • Gość: EX PRACOWNIK do ADIO IP: 94.254.129.* 19.05.10, 22:33
                        Do ADIO czy hooj wie jak Cie zwą.
                        po pierwsze nie wpie...sie w sprawy o których nie masz zielonego
                        pojęcia. Poznań może i ma duzy potencjał ale nie ma odpowiedniego
                        kierownictwa, które dobrze tym wszystkim posteruje. Ty może masz
                        dobrze, może liżesz dupe komuś i masz spokój. Widac że chyba mało
                        wiesz a co za tym idzie mało robisz. Ale poczekamy troche i zobaczymy
                        kiedy zaczniesz narzekać. Moje szczęście że ta firma to moja
                        przeszłość przez wielkie SZ!!!a tak na marginesie to skoro 98% ludzi
                        na tym forum pisza że ta firma to jedno wielkie bagno to myśle że
                        naprawde musisz włazic w tyłek bez wazeliny, i kompletnie nie masz
                        swojego zdania, jesteś pionkiem który tańczy jak mu sie zagra.
                        poczekamy zobaczymy. I nie pisz na przyszłośc że ktos został słusznie
                        zwolniony, bo nie masz bladego pojęcia o sytuacji w poznaniu a raczej
                        o boskim kierowniku
                        • gosc.27 Re: do ADIO 22.05.10, 03:43
                          Jestem pracownikiem JTI już drugi rok. Od jakiegoś czasu z
                          ciekawości ślędzę to forum. Pewnie bym nie napisał dzisiejszej
                          wiadomości, gdyby nie fakt, że czekam na walkę Pudziana i muszę
                          jakoś zabić czas :).
                          Mam wrażenie, że w większości głos zabierają na tym forum frustraci,
                          albo Ci którzy z jakichś powodów (może lenistwo, brak organizacji
                          pracy, brak umiejętności, czy predyspozycji) nie są w stanie
                          realizować tego co firma oczekuje. Nie rozumiem osób, które wypisują
                          te wszystkie rzeczy, a szczególnie tych, którzy już tu nie pracują.
                          Skoro mają nową pracę, to dlaczego "wracają" na tym formum do starej
                          firmy - czyżby jakaś nostalgia ;)? Poza tym, [b]poziom kultury
                          niektórych wypowiedzi jest taki, że nie dziwię się, że te osoby już
                          nie reprezentują firmy!!!
                          Wiem, że wymagania w stosunku do nas są wysokie, ale jeśli ktoś ma
                          doświadczenia w innych firmach, to pewnie zdaje sobie sprawę, że
                          teraz nie ma już pracy lekkiej, łatwej i przyjemnej - wszędzie są
                          targety i oczekiwania, które są ambitne i trudne do realizacji, a
                          czasami może niewykonalne.
                          W odróżnieniu od większości z tych, którzy pisali na tym forum,
                          dumny jestem z tego, że pracuję w JTI. Dodam jeszcze, że wielu moich
                          znajomych z firm konkurencyjnych i nie tylko, pyta o możliwość pracy
                          u nas, więc chyba nie czytają tego forum, albo poprostu nie wierzą w
                          to co tu niektórzy wypisują :).
                          Do ADIO: fajnie, że są ludzie, którzy widzą, "że szklanka jest w
                          połowie pełna, a nie w połowie pusta" :). Tym drugim, pewnie w
                          żadnej firmie nie będzie dobrze - życzę im więcej optymizmu i
                          zastanowienia się, czy aby przyczyny ich niepowodzeń leżą po stronie
                          firmy, czy też w nich samych.
                          Czas kończyć, bo właśnie zaczyna się walka "Jurasa" Jurkowskiego :).
                          Pozdrawiam wszystkich i nie oczekuję odpowiedzi od tych, którzy
                          pewnie stwierdzą, że się w coś wpier... , nie znam tematu i nie wiem
                          o co chodzi.

• Gość: pimpek żenada IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.10, 15:20
                            W tej firmie większości ludzi jak się pluje w twarz to mówią że
                            deszcz pada i nie chodzi tu tylko o PH,najbardziej sprzedajni są
                            KIEROWNICY-większoś z nich zachowuje się jak panie lekkich obyczajów.
                            • Gość: Soul Re: żenada IP: *.home.aster.pl 26.05.10, 20:47
                              Cieszy mnie bardzo, ze sa ludzie zadowoleni z tej pracy :) stawiam 100zl ze są
                              oni z biura, z gostkowa, lub jezeli sa ph to z poza wiekszych miast... niestety
                              standard pracy w takiej np warszawie wyglada tak ze poza swoimi normalnymi
                              obowiazkami co chwila trzeba jezdzic i robic psd na blysk bo oto Marian jedzie w
                              teren albo delegacja przyjezdza na wizytacje, marketing sobie rusza poogladac
                              punkty itp itd. robimy teraz zdjecia z kazdej wizyty zeby byla podkladka ze
                              zrobilismy wizualizacje lub mercha w psd.
                              Targety do tej pory byly od srednich do wysokich, w tej chwili pracujac na bazie
                              wszystkich psd (lacznie z najgorszymi co maja 5 wariantow fajek) musze miec
                              dystrybucje na poziomie 95% wiekszosci z naszych papierosow... czy to ciezkie
                              targety odpowiedzcie sobie sami, atmosfera jest nieprzyjemna, a jedyne co mozna
                              uslyszec to slowa krytyki. Pracuje w regionie ktory prowadzi we wszystkich
                              statystykach i konkursach a moj zespół jest bardzo wysoko w polsce wiec prosze
                              oszczedzic sobie komentarzy typu nieroby, lenie itp.
                              bylem ostatnio na market wizyt w woj swietokrzyskim, nie bede podawal szczegolow
                              ale gdyby marian sie przejechal to gwarantuje ze do zwolnienia idzie i kierownik
                              i ph. latwo jest sie madzrzyc pracujac z dala od biura pod kierownikiem ktory ci
                              mowi ze za tydzien w srode bedzie cie sprawdzał a poza nim nikt inny tego nie
                              zrobi... zreszta co ja bede gadal...
                              • Gość: EX PRACOWNIK Re: żenada IP: 109.243.51.* 27.05.10, 15:38
                                W zupełności zgadzam się SOUL. te pozytywne komentarze to napewno
                                ludzie którzy mają zagrzane stołki ale pierdzą w fotelik za biurkiem.
                                Strasznie się ciesze że już nie pracuje w tej firmie. I życzę
                                wszystkim innym żeby za jakiś czas mogli powtórzyć moje słowa - nie
                                pracując w tym obozie.kierownik w tej firmie gówno robi a ph to woły
                                robocze które zapierdalają na premie kierowników i innych wchodzących
                                w dupę marianowi. To wszystko jest niewarte tych pieniędzy, zresztą
                                nie tak dobrych bo firma robi wszystko żeby przedstawiciele nie
                                wyrabiali premii.niestety rączka rączkę myje. wszystkiego dobrego
                                wszystkim którzy są "dumni" że pracują w tej firmie - bo napewno ich
                                sklepy są wymalowane jak kozłowe jajca:D
                                • Gość: zdrowy rozsadek Re: żenada IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 22:49
                                  Tomku, wyluzuj, Twoja sytuacja w Poznaniu była do dupy, byłeś
                                  chamsko trakowany i całość klimatu tam baaaaaardzo odbiega od normy.
                                  Ale to nie znaczy, że wszyscy kierownicy nic nie robią, wszyscy ph,
                                  którzy ciężko pracują i są zadowoleni to lizusy i zdebilali
                                  niewolnicy. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, zgadzam się z wieloma
                                  uwagami krytycznymi, ale ochłoń trochę, wyjrzyj poza koniec swojego
                                  nosa i zobacz, że ludzie są różni i jak ktoś ma inne zdanie niż Ty,
                                  nie znaczy automatycznie, że jest bezmózgim palantem, tylko że
                                  faktycznie może mieć inne doświadczenia.

• Gość: EX PRACOWNIK Re: żenada IP: 109.243.186.* 28.05.10, 12:48
                                    ja już odpuściłem - ale widzę że nie jestem jedynym pracownikiem JTI
                                    który podobnie się czuje. Zamknąłem ten etap i tyle - a swoja drogą kim
                                    jesteś?
                                    • Gość: zdrowy rozsądek Re: żenada IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 18:09
                                      kims kto pamieta Cię jako uśmiechniętego inteligentnego faceta, nie
                                      mającego zbyt wiele wspolnego z kolesiem obrzucajacym ludzi blotem
                                      na forum internetowym. nie daj sie zniszczyc przez takie sytuacje,
                                      pliz. powodzenia!
                                      • Gość: zadowolony dla zadowolonych IP: *.centertel.pl 29.05.10, 11:10
                                        Tekst linka

dla tych zadowolonych, bo jest z czego!
                                        • Gość: ktoś ta firma to jeden wielki burdel IP: 213.192.70.* 01.06.10, 23:54
                                          A może ktoś zna Piotra Chodkowskiego ten to jest kawał gnidy i nie tylko
                                          • Gość: gość Re: ta firma to jeden wielki burdel IP: 213.192.70.* 02.06.10, 00:04
                                            podobno sami kierownicy a i może on też kradnie fajki
                                          • Gość: EX PRACOWNIK Re: ta firma to jeden wielki burdel IP: 188.33.156.* 02.06.10, 20:19
                                            jakiego regionu jest ten koleś??każdy kierownik tej formy to cham i
                                            złodziej!!
                                            • Gość: EX PRACOWNIK Re: ta firma to jeden wielki burdel IP: 188.33.156.* 02.06.10, 20:22
                                              no może nie każdy, ale 95%, szczególnie poznaniak:/
                                              • Gość: gośc Re: ta firma to jeden wielki burdel IP: 213.192.70.* 02.06.10, 22:13
                                                Piotrek jest ze słupska to kawał h...a i bardzo zły szaf
                                                • Gość: EX PRACOWNIK Re: ta firma to jeden wielki burdel IP: 188.33.156.* 02.06.10, 23:04
                                                  ta cała firma to jeden wielki burdel - kierownicy - brak słów=burdel
                                                  • Gość: gość Re: ta firma to jeden wielki burdel IP: 213.192.70.* 03.06.10, 11:06
                                                    takich ludzi jak on to trzeba wsyłać na syberie
                                                    • Gość: PH Moja wizja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.10, 09:23
                                                      W tej firmie mamy do czynienia z przykładami kierownika-pasożyta.
                                                      Bez żenady przywłaszcza sobie cudze pomysły,efekty pracy,zawsze jest
                                                      pierwszy do nagrody za cudzą prace,z talentem umie sobie ułożyc
                                                      stosunki ze swoimi przełożonymi,którzy z kolei są ślepi i głusi na
                                                      jego niegodziwe zachowanie.W tej firmie jest wielu takich którzy
                                                      mają wybitny talent do układania sobie bezpiecznych warunków,do tego
                                                      aby pasożytowac na innych.Żaden PH pracujący z takim kierownikiem na
                                                      awans liczyc nie może ponieważ wczepiony w niego pasożyt zrobi
                                                      wszystko aby go nie puścic.
                                                      A NA RATUNEK Z WYŻSZEGO POZIOMU WŁADZY TEŻ NIE MA CO LICZYC.
                                                      Ja osobiście znam wilu w tej firmie których facjata jak ulał pasuje
                                                      do tego opisu.Większośc z nich pracjąc w tejfirmie jako kiereownicy
                                                      albo nawet wyżej złapali Pana Boga za nogi(tumany bez szkół,języka
                                                      ale za to wielkipan kierownik...........)
                                                    • Gość: EX PRACOWNIK Re: Moja wizja IP: 94.254.184.* 05.06.10, 11:17
                                                      lepiej nie można było tego opisać;)pozdrowienia dla guzalka:D
                                                    • Gość: Taki tam Re: Moja wizja IP: 80.50.55.* 06.06.10, 15:05
                                                      Witam wszystkich.
                                                      Czytam od pewnego czasu to forum i za kazdym razem poprawiam sobie
                                                      humor.Pewne osoby piszą takie bzdury że masakra.Ludzie pomyślcie
                                                      troszke kto Wam da tyle zarobić,samochód bez GPS,nie wspomne o
                                                      ubraniach,benefit,Medicover,deputat,paczki i bony na świeta nie
                                                      wspominam o gratisach dla klientów bo to inna sprawa ,popytajcie
                                                      troszke kolegów PH pracujacych w innych firmach i wtedy napiszecie
                                                      coś mądrego .Zgadzam się że wiele zależy od osób pracujących w danym
                                                      regionie ale jeśli region jest zgrany to można bardzo wiele i
                                                      targety tez są do zrobienia.To tyle jak ktoś ma problem to niech
                                                      szuka innej pracy i nie stenka na forum . Pozdrawiam
                                                    • Gość: DO TAKI TAM Re: Moja wizja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.10, 18:23
                                                      Drogi TAKI TAM pieniądze,bony i gifty dla klientów to nie wszystko-
                                                      zmienisz zdanie jak odwiedzi cię Marian ze swoją świtą
                                                    • Gość: gość Re: Moja wizja IP: 213.192.70.* 06.06.10, 20:37
                                                      a Marianek dowie się jak to nie które osoby robią wyniki w regionie koszalińskim i wtedy będą płakać hi hi
                                                    • Gość: PH Re: Moja wizja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 20:47
                                                      A na pomorzu od dawien dawna krąży wirtualny papieros JTI a
                                                      dystrybucje robi się na 2 paczkach ....................
                                                    • Gość: PH Re: Moja wizja IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 18:11
                                                      o co tyle krzyku? praca jak każda inna, a dystrybucja lepsza na 2 paczkach niż
                                                      żadna
                                                    • Gość: Kac Re: Moja wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 09:43
                                                      Cze,czy trzeci etap rekrutacji(z kierownikiem i gosciem z HR)to koniec dla ph?I
                                                      wiecie moze jakie samochody teraz daja w JTI?
                                                      Myslalem,ze to porzadna firma a Wy piszecie,ze combolotami jezdza:))
                                                    • Gość: PH do KAC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.10, 10:23
                                                      o jaki rejon pracy się ubiegasz?
                                                    • Gość: GOŚĆ Re: Moja wizja IP: 89.108.208.* 26.09.10, 10:57
                                                      No własnie tak sie sklada, że był u mnie i jedyne co slyszałem to pochwałe za dobrze zrobiony teren mówiszi wyższe sfery doceniaja ciężką prace. Wynika z tego, że poprostu nadajesz się jedynie do wypasania owiec, a nie do pracy jako PH. niestety prawda jest brutalna nie kazdy nadaje sie na PH, ale każdy się pcha, bo kasa, auto, telefon, apóźniej sobie nie radzi z targetami i wini wszystkich do okoła, a w szczególności kierownika i całą firmę. Moj kierowniek jest równiez wymagający nawet bardzo (jak trzeba to pomoże), ale dzieki niemu wracam do domu ze spokojną glową i w du...e mam jak przychodzi info że jest wizytacja bo mam świadomość, że teren wygląda dobrze i nie musze malowac jak ta cała warszawka i reszta nieudaczników piszących takie głupoty na forum!!!!
                                                      Pozdrawiam wszystkich z SOUTH.
                                                    • Gość: R Re: Moja wizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 21:57
                                                      Jak wygląda 3 etap rekrutacji? dzisiaj był 2 etap (jazda w terenie) i chcę wiedzieć (jeżeli zostanę zaproszony) co czeka mnie w 3 etapie... co do waszych postów zgadzam się z przedmówcą...
      • Gość: Stefan Podsumowanie IP: *.sochaczew.mm.pl 07.05.10, 21:37

Tegoroczni Top Employers Polska 2010 to:

o Bank PKO
        o Capgemini Polska
        o CHI Polska S.A.
        o Deloitte Polska
        o Deutsche Bank PBC S.A.
        o Grupa ITI
        o Henkel Polska Sp. z o.o.
        o ING Bank Śląski S.A.
        o JTI Polska Sp. z o.o.
        o Netia S.A.
        o Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o.
        o RWE w Polsce
        o SAMSUNG ELECTRONICS POLSKA Sp. z o.o.
        o Volvo Polska Sp. z o.o.

m.in. szanowne JTI :) hura/. więc CZEGO narzekacie :) nie na darmo tytuł./ ba, albo trochę kosztowało. trudno.

Dla nowych zaciekawionych pracą, przejrzycie wszystkich powyższych pracodawców w internecie. sprawdźcie co inni ludzie piszą o Volvo, Netii, i reszcie. Przejrzycie forum i jednak statystyki intensywności negatywnych komentarzy mówią same za siebie.
        chyba że chcesz zarabiać, ale pamiętaj. NIE BĘDZIE KIEDY WYDAĆ TEJ KASY bo po 22 sklepy zamknięte :) a rano czas pracę zacząć. /

• Gość: chrum Re: Podsumowanie IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 22:16
          witam wszystkich

znam te wszystkie opinie negatywne i z forum i od kolegow. sam
          pracuje od ponad roku i jestem zadowolony. praca ciezka jak uj,
          bajzlu jeszcze wiecej ale pracuje z fajnymi ludzmi. spoko kierownik
          zajebisty zespol (pozdro!) fajni trenerzy i szkolenia, imprezki
          firmowe. mozna sie duzo nauczyc w tej firmie choc jest ciezko. ale
          chyba faktycznie zalezy na kogo sie trafi i jak sie samemu jest
          odpornym. szukajacym pracy polecam dowiadywac sie o konkretnych
          kierownikow.
          • Gość: Pimpek Re: Podsumowanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.10, 20:51
            W Warszawie w ekipie handlowej konfident pogania konfidenta ,jeden
            drugiego w łyżce wody by utopił,kierownictwo nie lepsze TRAGEDIA
      • Gość: Kac Re: do KAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:51
        Hehe,o jaki rejon?jak sie dostane to sie dowiecie na pewno niedlugo;)
        A jezeli chodzi o te roomstery to uwierzylbym jakbym na dniu terenowym nie
        jezdzil stara skoda fabia:(
        • Gość: sialala jj IP: *.tktelekom.pl 15.07.10, 17:18
          hmm otrzymałem konjretna propozycje pracy w jti ale po przeczytaniu
          parudziesieciu opinii sie zastanawiam, czy te wsyztskie negatywne
          opinie potwierdzaja sie w calej Polsce , czy są to
          pojedyńczy "wybryki"
          • Gość: Hej Re: jj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.10, 21:17
            Gdzie będziesz pracować?? na jakim terenie?? Pozdrawiam Myślę że są to
            pojedyńcze wybryki!
            • Gość: wacek a ja pale faje, faja za faja IP: *.sochaczew.mm.pl 20.07.10, 22:26
              prawda jest taka.wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma.
              spróbujesz, obaczysz. najwyżej Twoje posty poczytamy jako "zachęty" dla
              kolejnego narybku.
              a gwoli ścisłości - ciekawo kto modeluje to forum od strony PR.
              • Gość: qq Re: a ja pale faje, faja za faja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 00:56
                na warszawę Ph mają szanse dziewczyny ? dostałam zaproszenie na rozmowę i tak się zastanawiam : )
                • Gość: były pracownik Re: a ja pale faje, faja za faja IP: 178.73.49.* 15.09.10, 21:35
                  Daj sobie spokój dziewczyno. Pewnie że masz szansę ale NIE WARTO. Pracowałem w tym kołchozie 2 lata. Szkoda życia. Pozdrawiam
      • Gość: qaqa Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 00:58
        na warszawę Ph mają szanse dziewczyny ? dostałam zaproszenie na rozmowę i tak się zastanawiam : ) Jakie stawki wynagrodzenia podawać ?
        • Gość: były pracownik Re: Gallaher Polska/JTI IP: 178.73.49.* 15.09.10, 23:08
          Wszyscy mają tyle samo. 2480 netto
          • Gość: qaqa Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 00:02
            Dzięki za odpowiedź./
      • Gość: back-office Re: Gallaher Polska/JTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 15:45
        Widzę, że pustki ostatnio na forum. Dlatego postanowiłem ożywić. Dużo czytałem o terenie, ale nie widziałem za wiele postów z biura. Czyżby w biurze na Al. Jerozolimskich wszystkim się tak świetnie pracowało? Dostałem propozycję pracy w tzw. back-office. Co o tym sądzicie? Pozdro...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka