Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak się nie dać zwolnić

• hoogo Zwolenie i nieprwidłowo wyliczony urlop 05.02.09, 08:39
        Jak wygląda sprawa zwolnienia gdy na wypowiedzeniu jest wpisany nieprawidłowo
        wyliczony wymiar urlopu? Oczywiście na niekorzyść pracownika, czyli moją :(

Czy jest ważne? Czy mimo tego, że podpisane przez mnie może zostać zmienione
        na moją korzyść? Czy już tylko sąd pracy?
        Heeeeeeeeeeeeeeeeeelp!
      • Gość: mariola Jak się nie dać zwolnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:43
        No oniemiałam po przeczytaniu tego artukułu- treści zawarte w super
        poradach to namawianie do oszustwa i kombinowania- do czego takie
        porady mogą doprowadzić ?do dalszej degradacji i upadku
        społeczeństwa- dla mnie to żenada- zero wskazówek jak utrzymać
        jeszcze istniejącą firmę i swoje miejsce pracy tylko jak ją
        wyrolować. PORAŻKA! Mam nadzieje że Konfederacja Pracodawców
        Prywatnych zajmie się tym brukowym artykułem- dla mnie to nic innego
        jak ukierunkowanie wystraszonego społeczeństwa na działanie
        niezgodne z prawem. I zastanwiam się czy autorka artukułu już siedzi
        na zwolnieniu lekarskim po takich komentarzach...
      • Gość: bjsz Jak się nie dać zwolnić IP: *.netia.com.pl 05.02.09, 08:44
        Chyba autor artykułu zapomniał o całym artykule 53 Kodeksu Pracy.
      • Gość: Asik durne pomysły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:45
        Przez takie "porady" to dopiero jest źle w firmach. w mojej patu
        takich "mędrców" - chamów i obiboków - założyło sobie związek
        zawodowy. Nawet, gdyby pominąć fakt, że niewiele robią, a zwolnić
        sie ich nie da, to teraz dyrektor MUSI uzgadniac z nimi np. wysokość
        premii dla tych, którzy pracują porządnie. To dopiero paranoja.
        • Gość: aaaa Re: durne pomysły IP: *.chello.pl 05.02.09, 11:52
          ZZ w europie to standard ,jak ci sie nie podoba to przenieś się do
          chin.
      • Gość: judyta Re: Jak się nie dać zwolnić IP: *.chello.pl 05.02.09, 08:49
        ten artykuł jest beznadziejny....1,5 roku stosowano mobbing wobec mnie, nie ma
        co liczyć, ze ktoś pomoże to po pierwsze....gdybym sama sobie nie poradziła to
        bym juz leżała u czubków z depresją dawno...w Polsce ludzie cierpią na wyuczoną
        bezradność wobec takich sytuacji, co innego dbać o swoje interesy, osoba która
        mnie mobbingowała zaszła w ciążę właśnie jak zaczęło się jej koło tyłka
        palić...jest nie do ruszenia przez 3 lata teraz, a ze mnie zrobiono potwora,
        który oskarża kobietę w zagrożonej ciąży....nikt nie potwierdził moich słów,
        tylko dokumenty, które zbierałam mi pomogły, i tak tam już nie pracuję, jej
        koleżanki zadbały, zebym dalej była traktowana jak śmieć, w inspekcji pracy
        jasno mi powiedziano, że bez świadków nie mam po co robić szumu w sądzie, 3
        osoby przede mną też zostały tak potraktowane....pracownicy współczuli mi po
        cichu, ale nikt nie chciał być "nie do ruszenia", raczej preferowane jest
        krętactwo lewych zwolnień, tego nikogo artykułami w Polsce nie trzeba uczyć, ten
        artykuł to kompromitacja....
      • Gość: Personalny Jak się nie dać zwolnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:53
        Blamaż promujący bezradność i brak aktywności!!!
      • glos_rozsadku_w_twoim_domu Jak się nie dać zwolnić 05.02.09, 08:54
        Och jej jacy wszyscy nagle oburzeni! A wy tacy święci jesteście? Ile razy
        byliście na lewym zwolnieniu lekarskim? Moralność Kalego: ja kombinować -
        dobrze, inny kombinować - źle!
        • Gość: Damiann Re: Jak się nie dać zwolnić IP: *.isw.intel.com 05.02.09, 11:10
          Ja nigdy nie byłem nawet na "prawym" zwolnieniu lekarskim, nie
          mówiąc już o lewym. A pracuję ponad 14 lat. Nie mierz innych swoją
          miarą
        • Gość: Przesmiewca Re: Jak się nie dać zwolnić IP: *.r.kbt.pl 05.02.09, 12:11
          Nigdy nie byłem na lewym zwolnieniu. Dla mnie artykuł jest oburzający.
      • Gość: bo-bas Jak się nie dać zwolnić IP: *.wroclaw.mm.pl 05.02.09, 08:56
        "Dobrych" rad to każdy potrafi udzielać. Jeżeli pracodawca nie
        potrzebuje pracownika, to i tak go zwolni- jest to kwestia czasu.
        Jeżeli szykuje się bezrobocie na poziomie 20%, to nie wyobrażam
        sobie takiej rzeszy ludzi "migających" się od wypowiedzenia.
        Rada jest zupełnie bezsensowna.
        Ktoś wspomniał o stronie moralnej tej rady. Ma rację, ale nie życzę
        mu aby musiał kombinować jak by tu "mignąć" się od wypowiedzenia.
        Powiem temu moraliście tak: każdy kij ma dwa końce.
      • Gość: xax Jak się nie dać zwolnić IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.02.09, 08:56
        od lipca zeszłago roku walczę z dyskrymincją w firmie,podalem ich do
        sądu,jak na razie odbyły się dwie rozprawy,za 3 miechy będzie
        trzecia,i tak wiem że będą chcieli mnie zwolnić ale wiem że nie mogą
        Dyskryminacja płacowa w KPEC bydgoszcz
      • Gość: kafka Jak się nie dać zwolnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:57
        Cieszy reakcja forumowiczów. Znaczy, że są w tym kraju normalni
        ludzie. Co ta laska sobie wyobraza pisząc takie bzdety? Mało mam
        cwaniaków w firmie, którzy zawsze "chorują" na wypowiedzeniu? A
        ciąża? przecież to już w 90% choroba społeczna!! I jeszcze gw
        namawia do oszustw!! Wstyd!!!!!
      • Gość: szewww Jak się nie dać zwolnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:04
        Pracodawcy chętnie wymieniają się opiniami o swoich pracownikach. Jeśli uda Ci
        się tymi metodami przedłużyć zatrudnienie o tydzień, to jednocześnie
        przedłużysz szukanie nowej pracy o rok.
      • Gość: nrv Jak się nie dać zwolnić IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 09:12
        Cóż za wspaniale socjalistyczne podejście. Zamiast napisać "Pracuj solidnie to cie nie zwolnią" mamy taka głupotę. Jeśli jesteś niewydajnym pracownikiem i twoja praca się nie opłaca to cie zwolnią. Polecam siedzenia na gazeta.pl i czytanie artykułów wtedy na pewno pracy nie stracicie!
        • Gość: MOBBING W TPSA mobbing w tpsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:47
          "Pracuj solidnie to cie nie zwolnią" chore myślenie i to chyba
          pracodawców.
          Pracodawcy oszukują pracowników jak się tylko da, wyzysk za nędzne
          grosze brak podwyżek, a pracownik ma zasuwać i nie gadać - takie
          jest podejście pracodawców,którzy stracili moralność i ludzką twarz.
          W TPSA podwyżki 3-4% rocznie pod warunkiem iż oceny SKOR w zadaniach
          premiowych plus ocena przełożonego w stosunku rocznym wyniesie
          minimum 95% poniżej brak podwyżek. W dodatku czychanie na choć małe
          potknięcie pracownika by nie otrzymał podwyżki.
          Pracuję kilkanaście lat w TPSA i przez sześć lat otzrzymałem tylko
          50zł podwyżki ( SŁOWNIE PIĘĆDZIESIĄT ZŁ).Jestem dobrym doświadczonym
          i sumiennym pracownikiem z wyższym wykształceniem podobnie jak inni
          pracownicy w TP.TPSA TO WYZYSKIWACZ I OSZUST A PIENIĄDZE DAJE TYLKO
          PO PODPISANIU DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ PO WCZEŚNIEJSZYM SILNYM MOBBINGU
          I ZASTRASZENIU PRACOWNIKÓW KTÓRZY MAJĄ DOSYĆ TAK JAK JA.
          TAK JEST NA INFOLINII ITN W OLSZTYNIE UL JAROSZYKA 22
          • Gość: tepsa Re: mobbing w tpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 22:24
            TP SA to firma której nie zależy na pracownikach, kiepska praca,
            jeszcze gorsza płaca, jak by mogli to by jeszcze z batem stali,
            żadnego poszanowania tylko mobbing, mobbing, mobbing
          • Gość: tepeska Re: mobbing w tpsa IP: *.cdma.centertel.pl 16.02.10, 22:39
            Kolego! Pewnie nie pocieszę, ale jestem w podobnej sytuacji, wraz ze
            mną 10-cio osobowy zespół. Notoryczny szantaż i wyzysk przez
            kierownika, brak szacunku wobec pracowników, hamskie odzywki, nie
            udzielanie pracownikom urlopów, kierownik sam w czasie pracy zwija
            dupę i spada na kilka godzin dziennie na obiad, telefoniczne nękanie
            podczas urlopów i po godzinach pracy to u nas codzienność + jeszcze
            inne żenujące wykroczenia, o których wstyd po prostu mówić!!!! Żal i
            rozpacz!!!!!!!!!!!! Niedługo nic po nas nie zostanie, tylko
            wypełnione sale na oddziałąch psychiatrowa! Jak to możliwe, że jedna
            osoba stoi ponad prawem pracy i sama je stanowi dla siebie? TAK JEST
            W KRAKOWIE NA BIERNACKIEGO W JEDNYM ZESPOLE!!!!!!!!!! DODAM, ŻE NIE
            TYLKO MY CIERPIMY NA KONTAKTACH Z TĄ OSOBĄ! KAŻDY KTO SIĘ Z TYM
            KIEROWNIKIEM ZETKNIE UNIKA Z NIM KONTAKTU!! NAJGORSZE, ŻE OSOBA TA
            JEST TOTALNIE BEZKARNA!!!!!!!!!!!
            • Gość: były pracownik Re: mobbing w tpsa IP: *.net132.okay.pl 09.03.10, 10:41
              Wasz problem polega na tym, że wydaje się wam, że w tym kraju macie
              najgorzej. Jak widze te wasze obrażone miny na ulicy to mnie trzepie.
              Myślicie on/ona ma dobrze bo wzieli kase i odeszli z firmy.
              Czy nie zdajecie sobie sprawy z tego, że wielu podpisało dobrowolkę
              bo nie miało wyboru. Na zewnątrz świat nie wygląda tak wspaniale,
              jak się wam wydaje. Znaleźć pracę za takie same pieniądze jak w
              tpsa, na podobnych warunkach zatrudnienia udaje się nielicznym.
              Większość ciągnie na umowach na czas określony zdana na łaskę
              gównianych pracodawców za najniższą krajową.
              Proponuję pobyć trochę na bezrobociu to obraz krzywdy, jaką waszym
              zdaniem doświadczacie ulegnie diametralnej zmianie.
              Takie spojrzenie na rzeczywistość mają w tym kraju pracownicy
              wszystkich firm korporacyjnych, nie tylko z tpsa.
              Na pocieszenie powiem, że w każdej innej firmie w tym kraju mobing
              niestety jest zjawiskiem powszechnym.

Pozdr.
              • Gość: była pracownica Re: mobbing w tpsa IP: *.grudziadz.mm.pl 29.07.14, 12:34
                a co z tym próbowałes czy próbujesz cos zrobić, czy siedzisz w cieniu i boisz się wyjść?
                to co doznałam w tpsa - orange jest nie do opisania, nawet nikt nie chciał mnie słuchać to ja byłam obwiniana a błedy innych i kierownnika, ale powiedziałam dość wyszłam z ukrycia, wierzę w sprawiedliwość!
          • Gość: 01 Re: mobbing w tpsa IP: *.man.bydgoszcz.pl 22.05.11, 13:24
            Tak dzieje się w wielu firmach znam takie techniki zastraszania z Banku Pekao S.A.
            Szkoda słów.
          • Gość: doradca :) mobbing w tpsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 13:00
            tpsa! skąd biorą ludzi których zatrudniają na stanowiskach kierowniczych, nawet nie pofatygują się sprawdzić, wykonać telefon do poprzedniego pracodawcy, czy kogoś kogo "wyrzucono" z poprzedniej pracy można zatrudnić jako kierownika w tpsa? tak - w tej firmie można, nikogo to nie interesuje, ważne wyniki. a to że kierownik od samego początku swojej pracy stosuje mobbing nikogo nie interesuje, fakt ze ludzie się boją o swoja pracę, myślą że to minie, ale wierzcie mi to nie mija, kierownik bezkarny podam przykłady: notoryczne złośliwe komentowanie za plecami, nadmierna kontrola, jeśli wchodzi do Salonu to wszyscy myślą na kogo dziś wypadnie,zastrasza, manipuluje, obwinia, poniża, nie szanuje pracowników,żadnej motywacji, żadnych dobrych słów- chyba że przyjadą jej przełożeni , podrabianie list obecności- przepisywanie na koniec miesiąca i kazanie podpisania w wyznaczonych miejscach, co widać na monitoringu wynoszenie tzw zbędnego sprzętu z Salonu, oczywiście z polecenia kierownika, do tego oskarżenia pracowników o rzeczy które wykonał sam kierownik, oszukiwanie zarówno swoich pracowników jak i swoich zwierzchników, notoryczne kłamstwa przy których opadają ręce- powiem krótko kierownik salonu w woj. kujawsko-pomorskim jest nieobliczalny, pracowników zmienia jak przysłowiowe rękawiczki, nie można słowem sprzeciwić się żadnej decyzji- bo już nie będziesz pracować- DYREKCJO TP S.A. KTO WAS REPREZENTUJE? PRZYJRZYJCIE SIĘ, MOŻE ZACZNIECIE ROZMAWIAĆ Z TYM NA DOLE- SPRZEDAWCAMI, KONSULTANTAMI , DORADCAMI, JAK ICH NAZYWACIE, CZEMU LUDZIE W TYM SALONIE TAK CZĘSTO SIĘ ZMIENIAJĄ? ZADBAJCIE O SWOJA REPUTACJĘ, NIE ZATRUDNIAJCIE NA KIEROWNIKÓW LUDZI KTÓRZY MIELI SĄD KOLEŻEŃSKI, I KTÓRZY W PRACY ŻYJĄ TYLKO TYM - ZBIERANIEM PAPIERÓW NA PRACOWNIKÓW I NADMIERNA KONTROLĄ, NAJGORSZE W TYM JEST KŁAMSTWO-TAK GŁĘBOKIE I SKUTECZNE ABY MÓC NISZCZYĆ INNYCH. JEST ZNIENAWIDZONA PRZEZ OSOBY KTÓRE MAJA Z NIĄ KONTAKT, NIE MA PRZYJACIÓŁ, ZNAJOMYCH! OTWÓRZCIE OCZY!
      • Gość: gosc Jak się nie dać zwolnić IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 05.02.09, 09:18
        Dobre rady w cenie. Podpowiadam kolejne podobne tematy: "Brakuje Ci kasy?
        Przeczytaj jak przeprowadzić udany napad na bank...", "Paliwo wciąż drożeje?
        Jak odjechać ze stacji i nie zapłacić" itp.
      • Gość: dziadek Jak się nie dać zwolnić IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.09, 09:21
        W bandyckim kapitaliżmie takiwe rady to se możesz wsadzić paniusiu wiesz
        gdzie..?....no to zgadnij.
        • valana Re: Jak się nie dać zwolnić 05.02.09, 09:53
          Gość portalu: dziadek napisał(a):

> W bandyckim kapitaliżmie takiwe rady to se możesz wsadzić paniusiu wiesz
          > gdzie..?....no to zgadnij.

W Polsce nie mamy bandyckiego kapitalizmu. Nawet nie mamy kapitalizmu, tylko
          taką mutację socjalizmu.
      • tw.zenek A gdzie tu widzicie "oszustwa" 05.02.09, 09:28
        Wszystko, o czym tu napisano, mieści się w ramach przepisów.

Jak właściciel firmy wykorzystuje (lub nagina) przepisy, żeby jak najmniej
        pieniędzy wydawać - to jest ok. Jak pracownik chce je wykorzystać, żeby utrzymać
        się w pracy to jest "be".

Weźcie się puknijcie w czółka.
        • phoven Re: A gdzie tu widzicie "oszustwa" 05.02.09, 09:49
          Dlatego pało, że jak pracodawca nagina przepisy to odrazu idzie do sądu pod najbzdurniejszym nawet powodem.
          Co i tak się skonczy źle dla pracowników korzystajacych z tych rad - myślacy pracodawca zwyczajnie takiej osoby nie zatrudni. A przy okazji nie będzie zatrudniał wszystkich podobnych - młodych kobiet, niepełnosprawnych, starszych osób, jakiegoś ex-działacza ZZ - mam taką małą nadzieje, ze to wlasnie ci zdrowo myślący zrobią porządek i przywrócą normalność w tym kraju.
          • tw.zenek Pracodawca? Do sądu? Żartujesz..... 05.02.09, 09:56
            phoven napisał:

> Dlatego pało, że jak pracodawca nagina przepisy to odrazu idzie do sądu
            > pod najbzdurniejszym nawet powodem.

Wiesz ilu znam takich "pracodawców", którzy mają po kilka procesów w toku, a
            mimo to czują się świetnie? Wliczają sobie grzywnę w koszta i jazda dalej.
        • Gość: Jay Re: A gdzie tu widzicie "oszustwa" IP: *.toya.net.pl 06.02.09, 00:50
          Stary, chyba coś nie do końca czytałeś dokładnie ten szmatławiec... Dlaczego jak
          nawet czarne jest białe a białe jest czarne, to zawsze się znajdzie ktoś, kto
          twierdzi inaczej - czy to z niewiedzy, czy z ignorancji czy głupoty? I rzecz
          jasna twoim zdaniem znikanie z pracy na chorobowe mieści się w ramach przepisów?
          Bo ja na przykład to tak mam, że na zawołanie potrafię sobie sprawić grypę, a ty
          może nie? A o lewych zwolnieniach pewnie też nie słyszałeś? Tak, jest w tym
          kraju wolność słowa i poglądów, ale na nieszczęście te swobody najbardziej
          prostytuują tacy, co to lepiej powinni buźkę w kubełek wsadzić...
      • Gość: korkociąg a to ciąża to najlepiej z własnym szefem :-P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.09, 09:29
        wtedy na pewno cię nie zwolni.

tylko pogratulować pomysłów!
      • Gość: kajet dno rynsztoka IP: 195.205.254.* 05.02.09, 09:30
        "GW" namawia do popełniania przestępstw. Ciekawe ilu pracodawców
        zwolni ludzi tylko po to, żeby uprzedzić te kretyńskie zagrywki?
        Dziękujemy szmatławcu!
        • tw.zenek Pytam jeszcze raz - gdzie tu jest przestęptwo? 05.02.09, 09:33
          To jest tylko wykorzystywanie przepisów.
          • Gość: kajet Twoim zdaniem przestępstwem nie jest IP: 164.143.244.* 05.02.09, 09:44
            nakłanianie lekarza do sfałszowania zwolnienia i najczęściej jeszcze
            dawanie mu przy tym w łapę???
            • tw.zenek A pokaż to "nakłanianie do fałszowania" w tekście. 05.02.09, 09:50
              Gość portalu: kajet napisał(a):

> nakłanianie lekarza do sfałszowania zwolnienia i najczęściej jeszcze
              > dawanie mu przy tym w łapę???

Chyba nie ten artykuł czytałeś.
      • Gość: insider Jak się nie dać zwolnić IP: *.kbw.gov.pl 05.02.09, 09:30
        A swoim zwalnianym grupowo pracownikom GW tez takie rady daje? Moze
        ktos ma pomysl jak uniknac dwulicowosci gdy redakcja GW pisze jedno,
        a koncern Agory robi drugie? Jak w przypadku prezentowania
        tzw "ludzkiej" twarzy przez Agore przy zwolnieniach, ktore w
        rzeczywistosci okazuje sie zalosnym spektaklem.
      • Gość: ! Gazeta namawia do zła IP: 217.153.206.* 05.02.09, 09:36
      • z_uk Polskie kombinatorstwo 05.02.09, 09:36
        W tym kraju krolem jest kto kombinuje. Uczciwi sa szarzy i nic nie znacza.

P.S.Zwolnienie lekarskie - to najlepiej u psychiatry - daja najdluzsze
        • Gość: pracownik to pracodawcy robią z uczciwych - kombinatorów IP: *.ghnet.pl 05.02.09, 10:37
          jak ktoś co dzień widzi zgranianie kasy pod siebie, fury wzięte w leasing,
          podwyżki dla zarządu a potem mu się mówi, że kryzys, to co - ma na to spokojnie
          patrzeć?
          • jacgg Re: to pracodawcy robią z uczciwych - kombinatoró 05.02.09, 13:54
            Tylko w tym masz rację, że przykład idzie z góry a ryba psuje się od głowy.
      • Gość: myszka Jak się nie dać zwolnić IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.09, 09:42
        wniosek jest taki, ze zamiast przyjac wypowiedzenie i rozgladac sie
        za nowa praca, nalezy lawirowac w przepisach. wypowiedzenie i tak
        nas dopadnie, nawet gdyby sytuacja firmy sie poprawila, bo ktory
        pracodawca bedzie zatrudnial kretacza!
      • Gość: Agucha ubawiły mnie wasze komentarze :-) IP: 212.160.172.* 05.02.09, 09:43
        artykuł przedstawia ZGODNE Z PRAWEM sposoby uniknięcia zwolnienia
        z pracy.
        Podejrzewam, że 90% z was skorzystałoby chętnie z któregoś sposobu,
        gdybyście tylko dowiedzieli się o planowanym zwolnieniu ;-)
        Świętoszki
        • Gość: J lewe zwolnienia też są zgodne sprawem? IP: *.toya.net.pl 06.02.09, 00:57
          a może my jesteśmy te 10% uczciwych? A chodzenie na lewe zwolnienie NIE JEST
          ZGODNE Z PRAWEM, ale to nawet nie o to chodzi, bo chyba nie do końca wyłapałaś
          mechanizmy manipulacji w tym tekście, bo te same paragrafy można by umieścić w
          kontekście "jak już wszystkie sposoby ratowania firmy i podkręcenia swoich
          wyników zawiodą, a szef to skończony sku...s...n", to wtedy można spróbować
          kombinować, ale tutaj to z góry narzuca się w pierwszej kolejności oszustwo i
          krętactwo. Weź no przeczytaj sobie ten tekst jeszcze raz...
      • phoven Żenujące 05.02.09, 09:44
        Miałem jednak trochę większe zdanie nt. Wyborczej. Jak widać sie myliłem - artykuł jedenaście stóp pod poziomem szamba.
      • Gość: Jerr Namawianie do zachowań patologicznych IP: 165.72.200.* 05.02.09, 09:50
        Czy jest ktoś w tym kraju kto pozwie gazetę za tą patologię?
        Namawianie do oszustaw jest w Polsce karane. Mam nadzieję że
        znajdzie się jeden sprawiedliwy.
        Od dzisiaj nie kupuję tego szmatławca.
        • tw.zenek "patologiczne" - to jest 3/4 pracodawców w Polsce 05.02.09, 09:58
          Tą 1/4 uczciwych - niniejszym - przepraszam.
          • super_stokrotka Re: "patologiczne" - to jest 3/4 pracodawców w Po 05.02.09, 11:06
            popieram tw.zenka
            • sselrats Re: "patologiczne" - to jest 3/4 pracodawców w Po 05.02.09, 16:32
              I tu jest rownowaga pomiedzy wydajnoscia pracy i zarobkami.
        • Gość: Zyzak Re: Namawianie do zachowań patologicznych IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.09, 20:25
          Dokladnie. Ja sie podpisuje pod tym tez.
        • faguinek Re: Namawianie do zachowań patologicznych 06.06.09, 20:50
          Jerr... wie, że już nie napiszesz bo jesteś "bohaterem" typu: gość.
          A co powiesz na patologiczne zachowanie pracodawców?
          Wykorzystają każdy przepis, lukę prawną, sutyację na rynku pracy,
          slabszą pozycję pracownika i dopuszczają oszustwo.
          Poszedłbyś do sądu? Mądralo?
        • jeremmy Re: Namawianie do zachowań patologicznych 18.06.10, 19:46
          zastanów się co mówisz człowieku.... nikt tu nie namawia do oszustw tylko
          zgodnie z literą prawa nic co nie jest zabronione jest dozwolone. Jak Ci będą
          chcieli chałupę wyburzyć to też grzecznie zwiniesz manatki???
          Jak wiesz, że Twój bezpośredni przełożony chce Cię zwolnić aby przygotować
          miejsce dla "swojego człowieka" i próbuje ukazać Twoją niekompetencję a
          następnie zwolnić Cie dyscyplinarnie to Twoim zdaniem należy grzecznie zwinąć
          się w kłębek i podpisać wypowiedzenie?? Dobre .. powodzenia ;)
      • Gość: kochajbliźniego Jak się nie dać zwolnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 10:00
        Gorzej jeśli te porady wykorzysta ktoś kto naprawdę zasługuje na zwolnienie,
        ale w większości to pracodawca usuwa pracowników, którzy są niewygodni
        szczególnie jeśli ktoś zakłada związek zawodowy. Nie dajmy się zjeść
        pracodawcom. Każdy ma prawo do godnej pracy
        • Gość: Jay związki zawodowe to zbiór najgorszych mend IP: *.toya.net.pl 08.02.09, 01:40
          tak jasne, że zdarzają się pracodawcy sku...s....y, jest ich na prawdę cała
          masa, ale z drugiej strony ten tekst jest po prostu całkowicie nieobiektywny, i
          w sposób aferzystyczno rozkrzyczany nakłania do ściemniania i krętactwa. A tak
          na prawdę to ci uczciwi pracownicy nigdy nie będą mieli tupetu na tyle, żeby się
          postawić. A co do związków, to zawsze i wszędzie we wszystkiego rodzaju
          związkach zawsze gromadzą się najgorsze mendy, którym się nie chce pracować, i
          nie łudźmy się, nie walczą oni o zwykłego pracownika, a czasem wręcz przeciwnie,
          a chronią tylko swoje dupy... Weźmy chociażby strajki górników, tam biedni durni
          robole strajkowali i nie dostawali pensji, a związkowcy podburzali ich, ale
          związkową kasę brali, ok. 10.000 miesięcznie, sory, ale jak słucham o związkach
          zawodowych, to mnie mdli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka