Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nadchodzi era 1,5 tys. zł

• herr7 o take Polske walczyłem... 12.02.09, 10:50
        I pomyśleć, że stary filmowy oportunista Wajda chce nakręcić film o Wałęsie!
        • Gość: bezrobotna WINA TUSKA? IP: *.171.16.18.static.crowley.pl 12.02.09, 12:59
          Ludzie czy Wy naprawdę myślicie, że to wina Tuska, przecież to
          kryzys ogólnoświatowy, i nie u nas się zaczął tylko u walniętych
          AMerykańców, którzy myśleli , że kredyty można brać bez
          końca.Opanujcie się z tymi komentarzami, które świadczą o Waszej
          niewiedzy.
          • Gość: obala Re: WINA TUSKA? IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.09, 09:28
            Kryzys czy nie to ty niepierd.....ol W Polsce hu....jowo się
            zarabiało już wcześniej dlatego większośc emigrowała, teraz
            pracodawcy mają tylko wytłumaczenie
      • Gość: Nadia-architekt Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:52
        Fajnie, dostanę podwyżkę :>
      • Gość: soccy Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 10:53
        A,JA PANIE TUSK CZEKAM NA OBIECANĄ IRLANDIE,A NIE NA ETIOPIE GDZIE
        TA IRLANDIA ZA RZĄDU PANA KACZYŃSKIEGO ŻYŁO MI SIĘ BARDZO DOBRZE ,A
        ZA TUSKA JEST BIEDA TOTALNA NIC TYLKO Z TEJ POLSKI UCIEKAĆ
        • Gość: Tomek Re: Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 13:52
          "A,JA PANIE TUSK CZEKAM NA OBIECANĄ IRLANDIE,A NIE NA ETIOPIE GDZIE
          TA IRLANDIA ZA RZĄDU PANA KACZYŃSKIEGO ŻYŁO MI SIĘ BARDZO DOBRZE ,A
          ZA TUSKA JEST BIEDA TOTALNA NIC TYLKO Z TEJ POLSKI UCIEKAĆ"

Skoro uwazasz ze ugrupowanie polityczne czy rodzaj premiera czy tym bardziej prezydenta ma wplyw bezposredni na ekonomie... to uciekaj daleko:))
          za czasow Pana kaczynskiego gospodarka kwitla i wzrastala ale on ani jego partyjka nie mieli NIC Z TYM WSPOLNEGO!!! Pojmijcie to ludzie wreszcie.
      • Gość: znawca Wracac? Mieszkam w dwie pary, duzy dom, 4 pokoje, IP: 79.97.203.* 12.02.09, 10:56
        3 lazienki, ogromna kuchnia, ogrodek. Pracuje w zawodzie informatyka, co miesiac
        bez zadnej gimnastyki i rezygnowania z (owocow lub warzyw - na przykladzie
        "polskiego" warzywniaka) jestem w stanie odlozyc 1000e i wydac je na co chce,
        mam 5 letni samochod - co prawda Francuz, ale jest, wiec jak - jest sens wracac,
        myslicie, ze mam szanse w pracowac w zawodzie i wyhaczyc jakies 2k netto?
        • Gość: głos rozsądku Re: Wracac? Mieszkam w dwie pary, duzy dom, 4 pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:53
          No popatrz, a ja w Polsce jem bez problemu owoce i warzywa z
          polskiego warzywniaka, a nie te gówna z zachodu, mam samochód
          kupiony w zeszłym roku w salonie mieszkam sobie w domku z ogrodem
          takim że ogródek warzywny mam wielkości twojej działki i jestem pare
          lat po studiach. Trzeba było się wziąść do roboty w Polsce, a nie
          płakać i wyciągać łapy po kase. I na twoje nieszczęście mam
          styczność z wieloma polskimi informatykami i o ich wiedzy i
          umiejętnościach nie mogę niestety powiedzieć wielu dobrych słów.
          • Gość: koordynat Re: Wracac? Mieszkam w dwie pary, duzy dom, 4 pok IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.09, 09:31
            A ja myślę że ty jesteś albo kur....wa albo złodziej?
      • Gość: Elo Nareszcie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 10:58
        Chce w tym roku zbudowac dom a banda patalachow ktorzy stawiaja cegly w zeszlym
        roku wyskakiwala do mnie ze stawkami jak neurochirurg za operacje na mozgu...

Najsmieszniejsze jest to ze sam jakbym stanal to pod kierunkiem ojca
        inzyniera-budowlanca polozylbym te bloczki pewnie niewiele gorzej niz 'fachowcy'
        o 15 letnim stazu.

Takie wiadomosci to miod na moje serce...
        • valana Re: Nareszcie!!!! 12.02.09, 14:09
          Gość portalu: Elo napisał(a):

> Chce w tym roku zbudowac dom a banda patalachow ktorzy stawiaja cegly w
          zeszlym roku wyskakiwala do mnie ze stawkami jak neurochirurg za operacje na
          mozgu... Najsmieszniejsze jest to ze sam jakbym stanal to pod kierunkiem ojca
          inzyniera-budowlanca polozylbym te bloczki pewnie niewiele gorzej niz 'fachowcy
          o 15 letnim stazu. Takie wiadomosci to miod na moje serce...

Na moje też. Ja, niestety, wszelkie większe prace budowlane już sfinansowałem,
          ale ogólnie nie sposób się nie cieszyć, że coś się poprawia.
          Żeby tak jeszcze KRUS skasowali...
          • Gość: am Re: Nareszcie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 11:01
            A ja was nie rozumiem... dlaczego tylko "gdybacie", zakasać rękawy i do roboty!
            Czy ten murarz zmuszał cię w jakiś sposób do skorzystania z usług? Prawo rynku,
            które sam tworzysz - stać cię na drogiego murarza, bierzesz, nie stać cię -
            zapieprzasz i tyle. Czy ja marudzę, że twoja usługa, towar jest drogi? Nie, po
            prostu idę do konkurencji i tyle.
            Tak naprawdę to jesteście cieniasami, którym wydaje się że osiągneli szczyty.
      • Gość: doświadczony Polskie piekiełko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:04
        około 8 lat temu, kiedy na jedno miejsce przypadało kilku chętnych a
        bezrobocie oscylowało około 20%, siedziałem ze swoim szefem i moim
        kolegą z Holandii w jednej z knajp na placu trzech krzyży. Kolega
        organizował tu oddział firmy holenderskiej w Polsce, więc rozmowa
        przebiegała na różne tematy, m.in. o taniej sile roboczej w Polsce.
        W pewnym momencie mój kolega stwierdzil do mojego szefa, że on to
        może u niego pracowac za 50 PLN miesięcznie. Na to mój szef jak nie
        podskoczył, dobra dobra od jutra cię przyjmuję itp. Na to kolega
        dodaje, że 50 pln ale pod warunkiem że szef opłaci mu: jedzenie trzy
        posilki dziennie, telefon, komputer, samochód, benzynę, mieszkanie
        plus opłaty, wyjścia do kina i teatru, wczasy dwa razy w roku itp.
        Oczywiście szef już się nie kwapił do zatrudnienia dobrego fachowca.
      • Gość: Jacek Re: Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:14
        Chcialbym zawiesic platnosci du ZUS bo nie wyrabiam. Czy mozna juz zawiesic
        firme i potem ZUS nie bedzie scigal jak kiedys i sie upominal. Czy lepiej dla
        bezpieczenstwa calkowicie zamknac dzialalnosc gospodarcza? Prosze o info
        • Gość: rex Re: Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:02
          Lepiej zamknąć, bo w tym szambie nie można ufać nikomu. Też o tym
          myślę, bo haracz na ZUS poszedł ostro w górę. Świnie z KRUSu płacą
          nadal czy 80 PLN miesięcznie, i nie mam zamiaru na nie zarabiać.
      • Gość: JB Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagranicy! IP: *.zone6.bethere.co.uk 12.02.09, 11:17
        Obecnie przebywam w UK, pracuje staram sie jakos funkcjonowac. Nie jest lekko. Wszyscy odczuwamy to co sie dzieje. Czasami, moge powiedziec nawet NIE JEDNOKROTNIE sie zastanawialem czy moja osoba, czy przypadkiem w obecnym czasie nie jestem w zlym miejscu, w zlym czasie, myslami czasami bedac w Polsce. Teraz nie mam zadnych watpliwosci ze dobry byl wybor. Dla mnie to porazka, gdy ludzie musza zyc i funkcjonowac ponizej minimum -bo nie ukrywajmy ze to jest minimum by przetrwac, a przy obecnych cenach np. takich jak we Wroclawiu, czy innych duzych miastach Polski (CZASAMI WYZSZYCH NIZ W UK!!!) Wola to wszystko o pomste do Nieba.

Pracuje w gastronomii. Obok mnie jest jedna z najbardziej luksusowych restauracji w UK (i w miescie -Manchester). W zasadzie codziennie tam bywam wielokrotnie przechodzac, patrze, obserwuje. I nie mam watpliwosci. Nic sie nie zmienilo mimo kryzysu!. Funkcjonuje w najlepsze.zie jest ten kryzys???? Wiec gdy Bogatsi sa coraz bogatsi, biedniejsi coraz biedni.

Modle sie zeby nie skonczylo sie to wszystko w Polsce jak w Irlandii, oby nie takim CUDEM (chyba ze nad Wisla).

www.zeitgeistmovie.com/
        • Gość: analizatorka Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: 212.33.76.* 12.02.09, 11:35
          pracuję w gastronomii, znaczy na zmywaku?

I to nie jest poniżej możliwości?
          • Gość: JB Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: *.zone6.bethere.co.uk 12.02.09, 11:43
            Nie. Asystent Managera. I to nie jest ponizej. Wyjedz, pozyj, poczuj.
            • Gość: buaha Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:55
              To że Ci Manager każe myć gary nie znaczy że jesteś jego asystentem
              ćmoku.
          • valana Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran 12.02.09, 14:11
            Gość portalu: analizatorka napisał(a):

> pracuję w gastronomii, znaczy na zmywaku?
            >
            > I to nie jest poniżej możliwości?

Jezu, a jaka to różnica, kto gdzie pracuje w UK? To już nie można myśleć, nawet
            będąc na zmywaku? Zresztą podejrzewam, że średnie wykształcenie polskich
            pracowników na zmywakach jest co najmniej takie, jak w kierownictwach wielu
            wielkich przedsiębiorstw.
            • Gość: rozsadek Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.09, 09:40
              co racja to racja
          • Gość: Gość Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: *.proxy.aol.com 12.02.09, 15:50
            Czy zawód lizatorka to od lizania kiełbasy.
        • Gość: pytam się Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:54
          A nie łatwiej było napisać że myjesz gary, a nie ten cały wywód o
          pracy w gastronomii nieudaczniku.
          • Gość: Ja Gastronomia IP: *.106.113.82.net.de.o2.com 12.02.09, 12:04
            Akurat nie pracuje w gastronomii ale mam znajomego, ktorz ma calkiem dobra
            restauracje i zaklada jeszcze jedna. I powiem ci, ze gastronomia to nie tylko
            zmywak (przynajmniej w dobrej restauracji na poziomie). Oprocz kucharzy,
            pomocnikow kucharzy, kelnerow i ich pomocnikow zatrudnia sie menedzera lub
            menedzerow, ktorzy koordynuja zaopatrzenie restauracji w jedzenie, kupuja nowe
            meble, koordynuja naprawe zniszczen dokonanych przez klientow, prowadza akcje
            reklamowa restauracji, organizuja tam imprezy jak np. sluby, chrzciny itp. W
            Polsce sie na tym moze oszczedza ale nie na Zachodzie, bo podstawa jest dobra
            reklama, zeby w ogole klient przyszedl.
            • Gość: andromeda Re: Gastronomia IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 14:32
              a ja w ogóle nie mam stałej pensji i śmieje się z tych panien co chwalą się że
              mają wyższe etc i proponują im tylko 1,5 tys jakie to one mają wydatki paliwo
              ciuchy itp itd ja jestem bezrobotny na utrzymaniu mamusi i śmieje się z was
              wszystkich bo potrafie być bardziej zaradny niż wy i jechać na wakacje w góry i
              nad morze, chodzić na disco co tydzień bawić sie i bawić co niemiara nie ma to
              jak być samym ale nie samotnym nie mieć na utrzymaniu trzody(rodziny) i używać życia

pozdrawiam wszystkich chciwych i napalonych na kase jak koza na kapuste hahahhaahha
              • Gość: razor Re: Gastronomia IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.09, 09:43
                A na starośc będziesz grzebał w śmietniku capie a wtedy inni będą
                się z ciebie śmiac
          • Gość: JB Zmywak?! Nie zmywak! -Brak mi slow! IP: *.zone6.bethere.co.uk 12.02.09, 12:41
            Brak mi slow. Nie bede tego komentowal. Zapytam sie z kad w ludziach, tyle nienawisci?!
            • Gość: Dodo Nie nienawiści: pogardy dla samochwały, nieudaczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:22
              ka któy nie potrafił sobie znaleźć dochodowego zajęcia w ojczystym
              kraju i emigruje do jakieś Ukrainy czy Anglii za chclebem w XXI
              wieku.
        • Gość: Tede Co to za skrót "UK" od Ukrainy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:19
          jesli tam robisz a nie masz stanowiska kierowniczego to zapierd..asz
          za 500-800 zeta. I nie drzyj ryja kutafonie. Kryzys jest tez na
          Zachodzie: ludzie tracą pracę w Holandii, Włoszech, Wielkiej
          Brytanii, Czechach. A na Ukrainie to bida z nędzą. Byłem kilka razy,
          widziałem, współczuję że tam mieszkasz.
        • Gość: gosc Re: Squ...syny -istny zeitgeist! wnioski z zagran IP: *.oxfd.cable.ntl.com 15.02.09, 12:37
          Co to za restauracja? Harvey-Nichols?
      • Gość: państwowy dla niektórych to nic nowego IP: *.lubzel.com.pl 12.02.09, 11:20
        pan specjalista od reklamy płacze że nie ma 4 tys netto, a ja
        pracuje w największej firmie energetycznej w Polsce w średniej
        kadrze kierowniczo inżynierskiej i mam i miałem 3,5 BRUTTO. Jak
        wszyscy w prywatnych zaczeli zarabiac wiecej to skończyły się gadki
        jak to na państwowym sie tuczą.. a teraz znowu się zacznie krzyk. A
        wiecie pocałuj... mnie wiecie gdzie..
        • Gość: Tede ze sklepu spożywczego wyciągam 6000 zł netto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:36
          Komu chce sie rpacować i ma głowę do intersów ten godziwei zarobi -
          byle tylko państwo nie rkadło przez podatki!!!! 3/4 urzędników,
          nauczycieli i innych nierobów natychmiast zwolnić.!1 Wszystkioe
          państwowe firmy sprywatyzować!
      • Gość: kasia Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:25
        część z tych specjalistów z powodzeniem mogłaby otworzyć własną
        dzialalnośc gospdoarczą i postarać się o dotację z urzędu pracy.
        Sama tak niedawno zrobilam i nie zaluję. Kryzysu nie odczuwam,
        pracuje dla mnie kilka osób, co miesiąc zwiększaja się zamowienia.
        aby bylo to mozliwe, trzeba mieć pomysł i cierpliwość, bo uzyskanie
        dotacji może potrwać ok. 3 - 4 miesiecy.
      • Gość: timea Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.wro.vectranet.pl 12.02.09, 11:30
        no bossko panowie rządzacy po co jezdziecie do dublina i namawiacie do
        powrotu...oj narodzie czas na buuunt!!!!!!!!!
      • Gość: ignorant 'wybiórcza' IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.09, 11:33
        Gazeta "wybiórcza" wzięłaby się do prawdziwego dziennikarstwa, a nie pie*** 3
        po 3! Najpierw byla glowna spirala w nakrecaniu cen mieszkan, a teraz nakreca
        spadki wynagrodzen! Ciekawe kto im za to płaci! i zamiast cenzury lepiej
        żebyście przynajmniej od czasu do czasu zastosowali AUTOCENZURE, bo szkoda
        czytać tych bzdur, które wypisujecie! Ciekawe kto wam za to płaci?!
        • Gość: mwg Re: 'wybiórcza' IP: *.toya.net.pl 12.02.09, 17:05
          ależ tam już coraz mniej dziennikarzy; teraz to są wielcy kreujący rzeczywistość - byc moze na zamówienie. Ich juz dawno ludzie z krwi i kosci nie obchodzą. Redaktorzy żyją chyba w jakiejś odmiennej rzeczywistości i próbują czytelnikom wmówić, że wszyscy w niej żyjemy. A może wyjaśnienie jest prostsze - być może gryzipiórkom się public relations, marketing i tym podobne z dziennikarstwem mylą.
      • Gość: aaa płaca proporcjonalna do wykształcenia IP: *.icpnet.pl 12.02.09, 11:36
        powinna w kocu taka sytuacja nastąpić, byle robol zarabia więcej od naukowca z
        dr.
        • zbikuel Re: płaca proporcjonalna do wykształcenia 12.02.09, 15:41
          A co taki Dr naukowiec potrafi. Mówię to zawężając grupę do moich np.
          wspaniałych wykładowców. Tylko pogadać na wykładach o własnych osiągnięciach.
          Puści parę ankiet, zrobi zestawienie i analizę zebranych danych i ma już dr z
          przodu. A dzięki robolowi masz i fajny dom , i ładnie wykończony< nie piszę o
          partaczach>. Więc czemu za swój artyzm, taki robol<nie lubię tego określenia>
          miałby nie zarabiać. Prawdziwi naukowcy więcej zarabiają niż dykusyjne 4-6 tys.zł
          • Gość: waga Re: płaca proporcjonalna do wykształcenia IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.09, 09:48
            jednemu i drugiemu się należy jak coś potrafią
      • Gość: shaqu przestańcie pie...ć o "kryzysie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:39
        W Polsce NIE MA kryzysu!
        • Gość: głos ludu Re: głos z uk IP: *.cable.ubr07.wals.blueyonder.co.uk 12.02.09, 12:10
          Mieszkam w UK. Mam własną firmę i powiem szczerze - pomimo braku
          różnicy jesli chodzi o konkurencje, pomimo ze człowiek stara sie
          rozwijac to obrót miesieczny mam nizszy o połowę, niż w zeszłym
          roku. A roznica pomiedzy grudniem i styczniem to przepaść jesli
          chodzi o miesiecznie zestawienie. Gdyby obroty spadały nie myslałem
          o kryzysie szukajać innych przyczyn. Wniosek jeden - kryzys jest i
          to ostry. Przecietny mieszkaniec wysp az tak tego nie odczuje, ale
          firmy już tak. I tu pojawia się problem oszczędności. Nie można
          uogólniac obnizek ale sporo pracodawców tnie koszta na wszelki
          wypadek. Bo przyjmujac kogos do pracy dzis woli myslec pół roku
          naprzód niz za kilka miesiecy ciąć płace lub zwalniać. Tak jak
          pisałem tutaj normalnie pracujący człowiek nie odczuje tego, bo
          wysokosc zarobków to bezpieczenstwo. W Polsce odczuje i to ostro.
          Przynajmniej kazdy który zarabia te 1500zł. Sporo ludzi którzy
          zdecydowali sie wracac do PL wracaja do UK nie mogąc się
          przystosować do ojczyzny - biurokracji, szarzyzny itp.
          W Polsce panuje opinia ze ludzie wyjechali bo kasa. Kasa też, ale
          wyjscie na mecz Premiership czy koncert Tiny Turner, nie mówiąc o
          wakacjach w Hiszpanii to nie jest nie wiadomo jaki wydatek. Po
          prostu standart. Człowiek się tu ostro w pewnym momencie poświęcił
          ale życie jest tylko jedno. I nie mam zamiaru go poswiecic na
          kombinacje co robic by do pierwszego starczyło.
          Ps. pamietajcie ze Polskę kryzys dopadnie i to ostrzejszy dla
          szarego obywatela niz na Wyspach. I na 100% bedzie kolejna fala
          emigracji.

• Gość: DOM Re: głos z uk IP: 194.29.71.* 12.02.09, 12:47
            Pisze z manchesteru, nie mam firmy, ale pracuje jako specjalista w
            ameryaksnkim koncernie w europejskiej siedzibie w UK.
            Nie ukrywam zarabiam dobrze i zgadzam sie z Toba w 100%.
            Kryzys jeszcze nie dotarl w pelni do Polski i to sie zbliza.
            Pozdrawiam
            • Gość: Tede Cyce, żałosne palanty robiące w UK /na Ukrainie/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:26
              i jeszcze chwalą się jak cycorm tam dobrze. Fuj!!!
          • Gość: tez Re: głos z uk IP: *.kalisz.mm.pl 13.02.09, 09:50

mądrze gada ktosik
      • Gość: Adam Nie narzekajcie IP: 79.97.134.* 12.02.09, 11:45
        Nie narzekajcie tylko wezcie sprawy w swoje rece i zrobcie cos.Sa
        firmy ktore nie zmieniaja stawek nawet w kryzysie a to ile zarabiasz
        zalezy tylko i wylacznie od ciebie.Polecam strone
        wojciechowski.mojawaga.pl/index.php?ID=4333Pozdrawiam
      • Gość: gość portalu Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.chello.pl 12.02.09, 11:50
        sku...synstwo zaczyna sie szerzyc
      • Gość: Wujo Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.09, 11:51
        A to nowość...widocznie sama dotyczy to samej warszawki. Za prowincji za 1.5
        tys już dawno całowali w rączkę. O robotę w marnym urzędzie skarbowym czy
        celnym stara się po kilkadziesiąt do nawet 100 osób.
      • Gość: gość Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.09, 11:52
        Ten kraj zawsze będzie nędzą stał.
      • mieczyslawww Nikt was w polsce nie trzyma !! 12.02.09, 11:55
        Znów pokazane jet jak polski pracodawca dba o obywatela .Ale nie
        szkodzi granice są otwarte .Dlamnie to kraj bez przyszłośći .A Rząd
        dba tylko o biznes a obywatela ma w dupie .Pracownik zarabiał przez
        10 lat to samo to żenujące .To polski biznes nie pozwala nam wejść
        do strefy euro a dokładnie ich pazernosć.Jak mam pracować w Polsce
        to zbiera mnie na wymioty .Ten kraj nieznał nigdy dobrobytu tylko
        pazerność w każdym calu.To wina rządu który ma zanic obywatela jak
        tam siedzą same przekretasy.Minister sprawiedliwosci kocha
        kantować .Dlamnie ten kraj jest powalony i taki zostanie .A 80 %
        obywateli kocha kantowanie moze mamy inny kod genetyczny bo nikture
        cechy są dziedziczne warto sie nadtym zastanowić .A ty pracowniku
        tak nie dostaniesz podwyżki bo napewno kantujesz jakie to słodkie .
        • Gość: 71 Re: Nikt was w polsce nie trzyma !! IP: *.chello.pl 12.02.09, 12:17
          To kantowanie jest odpowiedzią na haniebne traktowanie przez.. właściwie przez wszystkich począwszy od pracodawcy na rządzie skończywszy. Z niewolnika nie ma pracownika, ja mam swój patent na tą sytuację: jak szef jest idiotą i robi głupoty to ja się temu przyglądam z boku z założonymi rękoma, a niech się potknie i przewróci, mnie nie płacą za pilnowanie żeby szef nie zakładał sobie pętli na szyję, zarabia więcej więc niech się douczy albo zapłaci komuś kto się zna.
      • Gość: ryży Re: Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:56
        cud ;D
      • Gość: Ł Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.gdynia.mm.pl 12.02.09, 12:04
        Mnie akurat stawki dla pracownikow firm budowlanych nie bola. Sama jestem
        nauczycielem akademickim z 10-letnim stazem pracy i zarabiam 2200 brutto i nie
        stac mnie bylo na wynajecie Pana, ktory za przykrecenie kilku rzeczy czy
        dolozenie kilku kafelek chcial w zeszlym roku kilkaset zlotych.
        • Gość: maria Re: Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: 212.33.76.* 12.02.09, 12:13
          Właśnie pisałam o tym we wcześniejszym wątku, ale wspominany "Pan"
          poddał w wątpliwość wartość osoby naukowca, która nie potrafi cegły
          z cegłą zlepić....
          Dziękuję, skończyłam się już śmiać.

• valana Re: Nadchodzi era 1,5 tys. zł 12.02.09, 14:13
          Gość portalu: Ł napisał(a):

> Mnie akurat stawki dla pracownikow firm budowlanych nie bola. Sama jestem
          > nauczycielem akademickim z 10-letnim stazem pracy i zarabiam 2200 brutto i nie
          > stac mnie bylo na wynajecie Pana, ktory za przykrecenie kilku rzeczy czy
          > dolozenie kilku kafelek chcial w zeszlym roku kilkaset zlotych.

To jesteś świętą kobietą. Mnie bolą takie dysproporcje. Może dlatego, że staż
          mam trochę dłuższy.
      • Gość: robotnik zmianowy Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.microchip.3s.pl 12.02.09, 12:05
        Uwaga nadchodzi powrót komuny! Kto żyw do spowiedzi!Koniec z pisem!
      • Gość: matylda Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.rzeszow.mm.pl 12.02.09, 12:07
        Ludzie, przecież dwie trzecie Polaków zarabia 1500 zł, albo i mniej
        od wielu lat i jakoś żyje. Ja w administracji rządowej od prawie 7
        lat pracuję i dopiero od pół roku dostaję na rękę 1500 zł.
        Przestańcie siać panikę. Chyba, że chodzi Wam o zadufaną w sobie
        Warszawkę. Tak, Warszawka ma się czego bać.
      • Gość: ktos Nadchodzi era 1,5 tys. zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 12:16
        A mi się wydaję, że bezrobocie jest wtedy kiedy nie idzie znaleźć pracy a nie
        kiedy nie chce się jej wziąć. Jak by ktoś na prawdę potrzebował pracy to
        weźmie każdą
      • arek.gazeta Nadchodzi era 1,5 tys. zł 12.02.09, 12:18
        Polacy! Przepraszajmy wszystkich, że żyjemy, oddychamy, że chcemy jeść. Do
        potencjalnego pracowadawcy przychodźmy na kolanach, może da na kromkę chleba.
        Żal, co za żałosna propaganda...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka