Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 11:06 a do ilu dochodzi rozmów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: benek Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 12:35 ja już nawet nie wysyłam musze zaczac krasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:12 od stycznia wysłałem 98 CV, byłem na 5 rozmowach, 2 przeszedłem pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:18 ja to samo, wyslalem bardzo duzo, nie chce mi sie liczyc bo po co ? na rozmowach bylem moze 5. ogólnie straszna lipa, nie wiem dlaczego nawet nikt nie dzwoni zeby porozmawiac, wiem ze duzo chetnych osob jest do pracy .... kolega dobrze mowi,"trzeba kraść" takie czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clark Kent Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.rz.izeto.pl 03.06.09, 14:41 Wysłałem przez maj ok 15 CV, z czego byłem na 1 rozmowie. Tez myśle o ideii benka. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 13.07.09, 19:52 a ja bylam moze na 15 rozmowach i odzew mialam szybki, tylko cholera cos ze mna nie tak, bo stresuje sie na maxa i kiszka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iliz Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.ds2.agh.edu.pl 03.06.09, 22:09 przerażająca statystyka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczorowa Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.orneta.arkusnet.pl 03.06.09, 15:16 od początku maja wysłałam 10 CV, 3 razy tel się odezwał: 1-klient testowy-zlecenia 2 razy w miesiącu, 2-partner handlowy sieci tel komórkowej 3-partner handlowy sieci sklepów w galerii handlowej, zastanawiam się co wybrać, a wiem, że jeszcze będą dzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 03.06.09, 15:41 wysyłam około 20 aplikacji tygodniowo, od stycznia, rozmowy były dwie, jedna pomyślna, ale nie przyjęłam warunków, druga rozmowa trwała 56 godzin i nie przeszłam do II etapu.to wszystko od stycznia....chyba tez przyłącze się do benka w końcu, bo długi rosną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malcolm Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.promax.media.pl 03.06.09, 16:06 100 wysłałem od początku roku. miałem z 10-15 telefonów. z wszystkimi się poumawiałem i wszystkich zlałem. bo mam pracę, ale mszczę się za was. a swoją drogą to dorabiam kradnąc. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna1984 Odpowiadacie na ogłoszenia czy wysyłacie bez ogł.? 03.06.09, 21:18 Przyłączę się do tego wątku z pytaniem, czy wysyłacie aplikacje tylko w odpowiedzi na konkretne oferty, czy też wysyłacie CV do firm "które aktualnie nie prowadzą rekrutacji"? Jaka jest szansa na znalezienie zatrudnienia opierając się na tym drugim sposobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odpowiadacie na ogłoszenia czy wysyłacie bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:04 Ciężko stwierdzić.. Mnie się zdarzyło wysyłać gdy firma nie prowadziła rekrutacji i nic z tego nie było. Zresztą gdy wysyłam na konkretne stanowiska też nie ma odzewu:( Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Odpowiadacie na ogłoszenia czy wysyłacie bez 04.06.09, 09:49 Ja mam tak samo. Wysyłając w odpowiedzi na konkretną ofertę zero odzewu, wysyłając bez konkretnej oferty to samo. Jednak wysyłanie do firm nieprowadzących aktualnie rekrutacji jest o tyle lepsze, że konkurencja trochę mniejsza. Trochę, bo zapewne 3/4 szukających pracy wpadło na ten sam pomysł i też wysyłali do firm, które aktualnie nie rekrutowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odpowiadacie na ogłoszenia czy wysyłacie bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 15:42 To zaczyna być przerażające..Ja już prawie pół roku szukam pracy. Rozsyłam wszędzie gdzie się da. Odpowiedzi zero. Nie mam już za co żyć, nie mówiąc o rachunkach etc.. Poszłam do Urzędu z nadzieją że tam coś znajdę. I jeszcze gorsza porażka. Nie ma żadnych ofert oprócz akwizycji i telemarketingu. Nic tylko skakać z mostu... Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 04.06.09, 00:20 ja w życiu wysłałem 6, 4 bezpośrednio do firm, gdzie zawsze dostawałem ofertę pracy (przyjąłem w sumie 3), 2 na portale "pracowe", cały czas dzwonią (mimo że zrobiłem to dawno) ale nie otrzymałem jeszcze stamtąd żadnej na prawdę porządnej i konkretnej oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyssawka Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 23:43 Od kwietnia wysłałam ok. 50 aplikacji. Odzew w postaci zaproszenia na rozmowę miałam od 10 firm. Zaproszenie do kolejnych etapów rekrutacji - od 4 z tych 10. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna1984 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 05.06.09, 00:05 Wysyłałaś w odpowiedzi na ogłoszenia o pracy czy z własnej inicjatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 09.06.09, 11:41 W odpowiedzi na ogłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
absolwencina Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 05.06.09, 07:49 prowadzenie takich statystyk naprawdę nie ma sensu, powodzenia; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.cebit.com.pl 05.06.09, 09:44 Chyba liczy się jakość a nie ilość wysyłanych cv. Chodzi o to, by wysyłać do jakichś sprawdzonych firm na konkretne stanowiska, a nie tam, gdzie popadnie. Na razie w wysyłaniu przyjęłam taką taktykę, że szukam w Internecie, w portalach takich jak: infopraca.pl, gazetapraca.pl, jobexpress.pl ogłoszeń o pracę i tam aplikuję. Wysyłanie cv i listów motywacyjnych zabiera mniej czasu, bo zwykle na tych portalach są dostępne wzory listów motywacyjnych a do wysłania cv potrzeba tylko paru kliknięć. Dopiero od dwóch tygodni szukam pracy więc trudno mi teraz pisać o odzewie lub o braku odzewu pracodawców na wysłane do nich moje cv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 212.122.223.* 05.06.09, 18:32 Mam takie samo zdanie. Nie liczy się ilość tylko jakość i dziwi mnie takie wyliczanie ile wysłało się cv, a na ile uzyskało się odpowiedź. Takie nastawienie może sprawić, że człowiek się załamie, jak podliczy ile wysłał cv, a pracy nadal nie ma. Też w większości aplikuję przez serwisy internetowe, te oklepane i te nowe. Przed chwilą zajrzałam na jobexpress wymieniony przez katrine_zete, nie znałam go wcześniej. Bardzo fajny i przejrzysty. Zaraz się zaloguję i będę dalej wysyłać cv, na razie bez stresu i liczenia, bo dopiero zaczynam szukać pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 20:33 Alez to nie ma być żadna statystyka ani wyliczenia. Pytam tylko z czystej ciekawości. Poza tym jeśli ktoś szuka pracy i rozsyła aplikacje to wie ile mniej więcej wysłał. I nie chodzi bynajmniej tu o to, żeby ktoś się załamywał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.cebit.com.pl 05.06.09, 21:51 No, ale prowadzenie takiej statystyki jest zupełnie bez sensu, zwłaszcza gdy się wysyła cv na prawo i na lewo do firm, bez dokonywania jakiejkolwiek większej selekcji. Ja np. oprócz wysyłania cv, lubię mieć poczucie "pewnego opanowywania" sytuacji. Dlatego bardzo mi odpowiada opcja śledzenia swojego cv, co się z nim dalej dzieje od momentu aplikowania na daną ofertę, tak jak jest na jobie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:55 >Przed chwilą zajrzałam na jobexpress wymieniony przez katrine_zete, nie z > nałam go wcześniej. Bardzo fajny i przejrzysty. Fajny?? Ten portal jest beznadziejny. Tragiczne oferty pracy: akwizytor, sprzataczka, hostessa. Kieska wyszukiwarka" wpisujac pomorskie wyskoczyly tez oferty z innych wojewodztw. No i ostatnia rzecz, zakladka gdzie szukac pracy, w jakich miastach, na skroty. I tak mamy: Miejscowości * praca Katowice * praca Łódź * praca Kraków * praca Wrocław * praca Poznań * praca Warszawa A przepraszam, co z Trojmiastem? Dziekuje, wiecej tam nie wejde. Polecam praca.wp.pl i praca.gazeta.pl Reszta to nieudana kopia portali z ofertami pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.zax.pl 01.09.09, 12:12 jasne, jak sama mowisz, dopiero zaczynasz szukac. jak posiedzisz 2 lata bez pracy, tez juz bedziesz wysylac, gdzie popadnie, byle by bylo. czego oczywiscie ci nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madolyn Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.matrix.pl 05.06.09, 09:57 JA wysyłam od stycznia, tak średnio - po 20 tygodniowo. Byłam może na 10 rozmowach. CV mam przygotowane całkiem nieźle (we współpracy z facowcami) i nic. Te pojedyńcze przypadki oddzwonienia, to były z firm, które aktualnie kogoś szukają. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby oddzowniła firma HRowa, czy pośrednicząca w pracy. Nawet gdy spełania się 100% wymagań. Zastanawiam po co są te firmy ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praswda Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 05.06.09, 22:49 HAHAHAHHA JELENIE JEDNAK ISTNIEJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska najlepsza Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 05.06.09, 22:51 musicie wysłać tysiąc cv rzucić za siebie sześć kamuyków i policzyć do stu wtedy was przyjmą ...wreszcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz2983 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 06.06.09, 09:21 Wlasnie, ze nie. Trzeba jeszcze splunac przez lewe ramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 12:24 Tak właśnie robie. Niestety nie działa:( Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz2983 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 06.06.09, 09:25 W maju odpowiedzialem na kilkanascie ofert (okolo 15-20) + wlasne ogloszenia w portalach regionalnych + ogloszenie w gazecie lokalnej. Wysylam CV tylko na wybrane stanowiska. Do dzis mialem jedna propozycje spotkania w sprawie pracy od akwizytora finansowego, ktory proponowal mi spotkanie w kawarnii :D i w przyszlym tygodniu mam jedna rozmowe kwalifikacyjna po 3 tyg. czekania. Zadnych rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
paktom Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 01.07.09, 00:47 Gość portalu: Madolyn napisał(a): > Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi > się, żeby oddzowniła firma HRowa, czy pośrednicząca w pracy. Nawet > gdy spełania się 100% wymagań. Zastanawiam po co są te firmy ;-/ Te firmy szukają 25-latków z 20-letnim doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayaa Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 10.06.09, 00:20 przez 4 miesiace ok 200 CV, absolwentka po studiach, telefonow ( pomine to o darmowej harowie:P) ok 4(!) wszystkie call center:(( odrzucilam bo warunki uragaly nawet mi ,bezrobotnej bez grosza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayaa Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 10.06.09, 00:27 oczywiscie nie mozna porownywac skutecznosci specjalisty z doswiadczeniem do skutecznosci kogos takiego jak ja, ja naprawde nie wierze ze ktokolwiek sie odezwie:(((( aplikuje na stanowiska "w zawodzie" i na takie ktore sa dla mnie dostepne bez doswiadczenia, jednoczesnie jestem swiadoma ze zawsze zajdzie sie ktos kto bedzie lepszy!! tak! np. na infopraca jest informacja o ilosc i aplikujących, na jakiekolwiek stanowisko od 20-50 do 400 osob! co ma taki absolwent zrobic? nawet taki , ktory zna jezyki i cos tam oprocz studiowanaia robil?? zaczynam myslec ze za jakis czas to chyba tylko skonczyc ze soba ...bo jak tak zyc...? nie kazdy jest lekarzem czy inzynierem , nie kazdy jest specjalista w wąskiej branzy, a cala reszta? nie mamy prawa do jakiejkolwiek pracy? nadal wysylam cv ile sie da ale co z tego...nawet na darmowe staze nie chca mnie brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 14:45 O..! nie jestem sama:D A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forto Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 16.06.09, 12:04 Nie liczcie, że w tydzień znajdziecie pracę, chyba że po znajomości! W szukaniu trzeba być wytrwałym i się zaangażować, a nie tylko marudzić że nikt się nie odzywa. Cały ten wątek o ilości wysyłanych cv jest bezsensu, bo jak już zostało to napisane wcześniej nie liczy się ilość, tylko do jakich firm aplikujemy, jakie mamy doświadczenie i wymagania. Sam szukam już od prawie 3 miesięcy i nie poddaję się! Podstawa to dobra strategia, wiele kont na portalach typu pracuj.pl, jobexpress.pl i poświęcenie czasu na wysyłanie cv i przeglądanie ofert. Zresztą np. na jobexpressie nie trzeba mieć założonego konta, żeby odp na oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 19:02 No co Ty nie powiesz. dzień zaczynam od przeglądania ofert i tak go kończe. poza tym wizyty w up, pytanie po znajomych..i tak od pół roku!!! Rozsyłam już chyba wszędzie gdzie mogę i poświęcam temu mnóstwo czasu. I wcale nie szukam pracy marzeń, czy niewiadomo czego. Szukam tak na prawdę już : byle czego" bo nie mam za co żyć, nie mam za co płacić rachunków, nie mówiąc o reszcie.. Jak tu się nie poddawać i nie załamywać skoro nie ma żadnego efektu, nikt nie dzwoni. A jak już jakimś cudem zostanę zaproszona na rozmowę, to mówią, że odzwonią i co?! I wielkie G...! Odpowiedz Link Zgłoś
paktom Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 01.07.09, 00:49 Gość portalu: mayaa napisał(a): > zyc...? nie kazdy jest lekarzem czy inzynierem , nie kazdy jest specjalista w Ja jestem inżynierem i też nie ma nigdzie dla mnie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilka a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! IP: *.chello.pl 16.06.09, 20:00 tak na serio to szukałam pracy około 2 miesięcy. cv wysłałam z 30, w tym około połowy na stanowiska nie związane z moim zawodem (w myśl zasady lepszy rydz niż nic;). 4 miejsca zaprosiły mnie na spotkanie. w jednej z tych firm przeszłam rekrutację 3spotkaniową, po której dostałam pracę i już pracuję:) dostałam 1900zł netto na początek, ale jestem dobrej myśli! ludzie, nie załamujcie się szukając pracy, na pewno w końcu coś znajdziecie! Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna1984 Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! 16.06.09, 21:41 Aplikowałaś wyłącznie w odpowiedzi na ogłoszenia czy wysyłałaś sama z siebie? W dużym czy w małym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadka8 Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 23:02 Mieszkam w Sanoku,jestem tegoroczna maturzystką i szukam pracy do konca września.(wybieram sie na studia)...wysyłam po 5 CV codziennie i meile do przeróżnych firm jak dwei odp to jest święto, inni nawet nie odpisują NIE DZIĘKUJEMY! a jak znajde jakaś super jak dla mnie oferte to potrzebne jest doświadczenie tylko kiedy i gdzie ja miałam je nabyć mam dopiero 19 lat!!! jak mam zachęcic do siebie pracodawce????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxmosley Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! IP: *.torun.mm.pl 23.06.09, 00:29 moze jesli jestes kobieta aplikuj na stanowisko sekretarki i dolacz jakies seksowne fotosy. :) ogolem, widze, ze masz zle podejscie na temat szukania pracy - pamietaj, ze do nich zglasza sie 32023423 osob takich jak ty lub podobnych i trzeba sie jakos wyroznic lub miec po prostu farta. odwiedzaj portale kariery , slij mase cv, 5dziennie? to malo, ja w swoim czasie wysylalem ich nawet 30.. jobexpress.pl, pracuj.pl, infopraca.pl zapraszam i zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukefair Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! 23.06.09, 01:04 Gość portalu: maxmosley napisał(a): > moze jesli jestes kobieta aplikuj na stanowisko sekretarki i dolacz jakies > seksowne fotosy. :) ogolem, widze, ze masz zle podejscie na temat szukania prac > y > - pamietaj, ze do nich zglasza sie 32023423 osob takich jak ty lub podobnych i > trzeba sie jakos wyroznic lub miec po prostu farta. odwiedzaj portale kariery , > slij mase cv, 5dziennie? to malo, ja w swoim czasie wysylalem ich nawet 30.. > jobexpress.pl, pracuj.pl, infopraca.pl zapraszam i zycze powodzenia :) hoho, zartownis. moze troche szacunku do kobiet, hę? przez internet czujesz sie anonimowy? :) maxmosley faktycznie może pasować do Twojej osoby. wracając jednak do tematu, to myślę, że nie robiąc w dzień nic innego to korzystając z portali takich jak jobexpress czy gazetapraca można wysyłać spokojnie 30 różnych CV dopasowanych do profilu pracy dziennie, jeśli znajdziemy tyle interesujących nas ofert oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin2poznan Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! 26.06.09, 01:52 wszystko fajnie ale co zrobic jesli interesujacych ogloszen na ktore mozna wyslac wiedzac ze mamy szanse zostac zaproszeni jest 1 na 2 tygodnie? np. analityk i trojmiasto Odpowiedz Link Zgłoś
lukefair Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! 27.06.09, 22:05 marcin2poznan napisał: > wszystko fajnie ale co zrobic jesli interesujacych ogloszen na ktore mozna > wyslac wiedzac ze mamy szanse zostac zaproszeni jest 1 na 2 tygodnie? np. > analityk i trojmiasto niestety, sa takie czasy, ze trzeba umiec sie przekwalfikowac i odnalezc w roznych sytuacjach. osoba kreatywna np grafik, czesto ma rowniez uzdolnienia w innych dziedzinach jak np copywriting co tez jest dziedzina reklamy. :) jesli jestes tak ograniczona osoba to pozostaje czekac i odwiedzac jobexpressy i inne portaliki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:07 może zacznij szukać w swojej branży (jak się domyślam medyczna) ale o innym sposobie pracy np.jako przedstawiciel lub w branżach pokrewnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: a ja wysyłałam i w końcu znalazłam pracę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:35 Tylko gdzie wysyłać 30 cv dziennie? przecież nie ma tyle normalnych ofert. Cały czas powtarzają się te same w dodatku 90% to sprzedaż bezpośrenia czy nie ale o jedno chodzi! Abitny człowiek nie będzie akwizytorem bo to jest poniżające. I nie mówcie tylko, że żadna praca nie hańbi, w tym kraju prawie każda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru 2 tygodniowo IP: *.acn.waw.pl 23.06.09, 12:50 Gdy szukalem pracy na jesieni 2007, w 3 tyg wyslalem ok 40 CV na konkretne ogloszenia. Oddzwoniono 2 razy, odbyłem 2 rozmowy, przyjąłem 1 etat. Gdy szukałem lepszej pracy w maju 2009, wysłałem 2 CV w ciągu tygodnia , oddzwoniono 1, przyjąłem 1 etat. Cała procedura zmiany miejsca pracy trwała tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krig28 Re: 2 tygodniowo IP: 80.51.186.* 23.06.09, 22:31 to miałeś dużego farta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re: 2 tygodniowo IP: *.cebit.com.pl 23.06.09, 22:36 To pewnie byłeś idealnym kandydatem na te stanowiska, na które aplikowałeś? A jak szukałeś pracy, przez wyszukiwarki internetowe? Takie jak Jobexpress.pl czy pracuj.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru Re: 2 tygodniowo IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 10:38 Za pierwszym razem było to pracuj.pl, za drugim interaktywnie.com. Nie wiem czy jestem idealnym kandydatem - 2 lata temu skończyłem studia. Gdy poszukiwałem pierwszej pracy, byłem świeżo po upieczonym absolwentem bez doświadczenia (jedynie praca w Anglii + praktyki), w dodatku kierunku, który nie miał wiele wspólnego z pracą, jaką zacząłem wykonywać (powiedzmy, że jedynie "się przydawał"). Wszystkiego tak naprawdę nauczyłem się w tej pierwszej pracy. Nie pracowałem tam za grosze wbrew pozorom (no,może okres próbny był na poziomie 1500-1900 netto, ale później już lepiej i postępowo). Moim zdaniem kluczem jest dobrze napisane CV i list motywacyjny (jeśli jest wymagany). Nie chcę mówić o farcie czy szczęściu (wyłączając ustawione rekrutacje), trzeba mieć określoną (dla każdego pracodawcy pewnie inną) siłę przebicia. Grunt to dostać się na rozmowę i umieć przekonać do siebie rozmówcę (nawet jeśli uważamy, że nie spełniamy wymagań w 100%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 2 tygodniowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:14 A masz może gdzieś przykład dobrze napisanego cv i lm? bo też po części myślę, ze tu jest pies pogrzebany. nie licząc oczywiście znajomości, poleceń i umiejętności " sprzedania się":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re: 2 tygodniowo IP: *.cebit.com.pl 26.06.09, 09:24 Masz rację z tym cv i listem motywacyjnym, trochę szczęścia też się bardzo przydaję:) Niestety nie należę do osób, które mają tzw. "lekkie pióro", tzn. trudno mi idzie przekonanie pracodawcę w liście motywacyjnym, że to właśnie ja jestem najlepszą potencjalną kandydatką na oferowane stanowisko:) Dlatego właśnie, lubię korzystać z takiej opcji na portalach z ofertami pracy, że można korzystać z kilku wzorów listów motywacyjnych, tak jak jest np. m.in. na Jobexpress.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: 2 tygodniowo IP: *.net.inotel.pl 30.06.09, 13:24 jak ktoś ma lekkie pióra to oczywiście najlepiej pisać samemu, ale jeśli na jakiś portalach są oferowane takie opcje, jak napisałaś, to faktycznie ułatwia to życie. ja piszę sama lm i cv i zapisuję je sobie na swoim koncie na jobexpress, a potem szybko tylko rozsyłam. wiadomo, że korzystam też z innych serwisów. a ile wysyłam lm i cv dziennie? hmmm... nie mam pojęcia:) czasem idzie w dziesiątkach, a czasem w ogóle. zależy ile mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %%% ten cały jobexpress to jedna wielka lipa IP: 77.236.0.* 23.06.09, 23:10 a tu widzę lans leci z różnych IP, zwróćcie uwagę jak piszą o tym mizernym portaliku. Kryptoreklama i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re IP: *.cebit.com.pl 23.06.09, 23:34 Masz coś przeciwko szukaniu pracy na portalach? Wydaję mi się, że na tym forum każdy ma prawo wyrazić to, co mu się podoba, co go denerwuję, co by chciał zmienić a z czego jest zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna1984 Re: ten cały jobexpress to jedna wielka lipa 30.06.09, 12:21 Ciekawa rzecz z tym Jobexpressem. Może sprawdza się w dużych miastach, ale tu, gdzie obecnie szukam pracy, zupełnie mi nie pomaga. Wpisałam nazwę mojego miasta, a tam tylko 3 oferty, ze stycznia, marca i 01.czerwca... Najwięcej ofert jest na jobrapido.pl Odpowiedz Link Zgłoś
absolwencina Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 24.06.09, 07:14 tu nie chodzi o ilość, tylko o jakość; jak chcesz możesz wysyłać aplikacje na adres internetowy typu : cośtam@domena.pl, to napewno poprawi twoje statystyki; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agabb81 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:00 ja znalazłam pracę na portalu pracuj.pl, praca w banku, pracy szukałam 3 miesiące w dobie kryzysu uważam ,że to dobry wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:15 Praca jako przedstawiciel?:P Albo doradca mobilny?:P Na takie stanowiska to przyjmują prawie wszystkich:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 80.50.127.* 24.06.09, 13:34 Ja w zeszłym roku wysłałam 3 aplikacje ( wszystkie na oferty znalezione na pracuj.pl), byłam na 2 rozmowach, wybrałam lepsza ofertę, bo do obu mnie przyjęli. Dodam, że nie jestem niewiadomo- jaką-specjalistką-w-branży i nie mam jakiś kosmicznych kwalifikacji ( znam jeden język biegle, miałam 5 lat doświadczenia w 2 firmach i studia mgr - więc bez fajerwerkó). Firmy zupełnie mi obce, nie polecał mnie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum.gazeta.pl Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:04 No pewnie, że się da. Ja znalazłem robotę przez net i też mi nikt nie pomagał. Oczywiście jest trudniej, ale da się. Trzeba szukać po www i mieć też trochę szczęścia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobr Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 27.06.09, 17:24 Może i się da znaleźć, ale trzeba też trochę szczęścia. Szukam już od prawie miesiąca i jeszcze nic super atrakcyjnego nie znalazłem..ale umawiam się przynajmniej na rozmowy kwalifikacyjne. Pracuj.pl jest całkiem dobry, chociaż mam konta na większej ilości stron to korzystam głównie z pracuj, infopracy i jobexpressu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.ists.pl 31.08.09, 23:10 i tak w ogromnej części ogłoszenia powtarzają się na portalach, wystarczy zwiedzić dziennie 2-3 portale i ma się obraz tego co jest na całej reszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 81.21.200.* 26.06.09, 00:08 W marcu straciłam pracę w banku, wydawało mi sią na początku że wyślę 5 cv i w ciągu miesiąca znajdę pracę jak nie w banku to jako księgowa. Kilka lat tem pracowałam w księgowości. I co - nic! wyobraźcie sobie że wysłałam od kwietnia do maja ponad 100 aplikacji i zostałam zaproszona na raptem na dwie rozmowy - szok! Postanowiłam zamówić CV u specjalisty - koleżanka mnie namówiła, stwierdziła że jej to pomogło. Zamówiła na takim serwisie www.cvkonsultanci.pl. Dziewczyna bez specjalnego doświadczenia, ale tak jej potrafili to cv podrasować, że wyglądało rewelacyjnie. Trochę się wachałam, bo ta usługa kosztowała ponad 100 zł. ale zamówiłam. Rezultat? w przyszłym tygodniu mam 4 rozmowy. Oczywiście nie wiem jaki będzie rezultat - ale jedno jest pewne jakość CV ma znaczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 26.06.09, 10:08 Nie wątpię, że specjalista bez problemu napisze świetne CV jeśli ma o czym pisać, ale zatrudnijcie lepszych speców od marketingu. Najlepsza kryptoreklama to taka z której człowiek sobie nie zdaje sprawy. Świetnie Pani się udało zamieścić porównanie sytuacji "przed" i "po", szczególnie z przedstawieniem ram czasowych. Oczywiście trzeba podać kogo się reklamuje, ale lepiej zrezygnować z całego linka, tylko samą nazwę zostawić. No i podstawowy błąd, jak się kogoś reklamuje to nie należy od razu ceny podawać, nawet jeśli to ma być tylko kryptoreklama. Btw niezbyt dobra ortografia to zabieg przemyślany, żeby wzbudzić złudzenie jakoby nie pisał tego ktoś reklamujący firmę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudownie Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 22:03 też byłem w podobnej sytuacji. miesiącami wysyłałem setki cv i nie było żadnego odzewu. pewnego dnia znajoma poradziła mi żebym zastosował magiczny krem z potu jaguara. wyśmiałem ją ale tonący brzytwy się chwyta. no i nie uwierzycie ... jutro idę na 14 rozmów o pracę, z czego 4 na stanowisko dyrektora i 2 na stołek premiera. i to wszystko za jedyne 499,99 (plus koszty wysyłki) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 94.72.127.* 26.06.09, 22:09 Gość portalu: cudownie napisał(a): > też byłem w podobnej sytuacji. miesiącami wysyłałem setki cv i nie było żadnego > odzewu. pewnego dnia znajoma poradziła mi żebym zastosował magiczny krem z potu > jaguara. wyśmiałem ją ale tonący brzytwy się chwyta. no i nie uwierzycie ... > jutro idę na 14 rozmów o pracę, z czego 4 na stanowisko dyrektora i 2 na stołek > premiera. i to wszystko za jedyne 499,99 (plus koszty wysyłki) !!! Niektórzy to powinni bajki pisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:52 Gość portalu: gosc napisał(a): > Niektórzy to powinni bajki pisać :) Albo listy motywacyjne :) Odpowiedz Link Zgłoś
turturro Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 26.06.09, 00:27 Cos wam powiem.Nie ma bezrobocia w Polsce. Dałem oogłoszenie na Gumtree ze szukam kierowców. Zgłosiło sie 28 z czego 6 nie chciało sie wysłac CV a z reszty przyszła 1/3 na rozmowe.O co chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 26.06.09, 10:12 Kwestia kultury szukania pracy i pracownika. U nas się już tak przyjęło, że człowiek szukający pracy olewa potencjalnych pracodawców, a pracodawca olewa potencjalnych pracowników. W efekcie szukając pracy wysyła się masy CV, idzie się na wszystkie proponowane rozmowy po kolei, a jak się trafi na interesującą ofertę, to resztę się olewa. Co do tych, co nie wysyłali CV to może po prostu nie mieli co w nim napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henrik Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.torun.mm.pl 27.06.09, 21:44 no tak jest, sam wysylam masowo czasem nawet do 20-30cv dziennie, ilosci odpowiedzi to jakies 50%, ale mysle, ze to i tak niezly efekt. po prostu przez internet idzie to bardzo szybko i nie mam duzych problemow zeby rozeslac kilkanascie cv jednego dnia w stosunkowo krotkim czasie, co jest mega wygodne :) siedze sobie na takim jobexpressie i tylko click za clickiem click Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarter Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 29.06.09, 13:15 Bardzo dobry efekt, ja szukam i takiego odzewu nie ma! Może masz jakieś genialne cv i mega doświadczenie, bo normalnie ci zazdroszczę. Ja wysyłam głównie przez stare dobre maile, bo ze stron boje się, że nie dojdzie, albo pracodawca pomyśli sobie, że jestem leniem. Z tego co piszesz to widać, że nie jest to zły pomysł. Zawsze można spróbować, założę konto na tym jobexpress, bo jeszcze nie mam. A jak robisz z listem motywacyjnym? Bo tak mam kilka w wordzie, a jak ze str wysyłasz to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 30.06.09, 00:43 z ciekawosci pytam, jakim cudem slesz po 30 mail dziennie? to po prostu nierealne jezeli sensownie szukasz pracy w kilku nawet, sektorach:( chyba ze aplikujesz na stanowiska od blacharza po prezesa banku i to po calej Polsce? Ale to z kolei jest glupie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonin Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 30.06.09, 23:43 może chciał napisać 3 dziennie, bo 30 to na pewno niemożliwe jest :) Ja wysyłam kilka tygodniowo jak dobrze pójdzie. Jeszcze jak masz specjalistyczną dziedzinę to jeszcze trudniej jest coś znaleźć w dużych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamzek Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 04.07.09, 12:16 Dać się wszystko da, a dlaczego ma nie wysyłać 30 dziennie? Ciekawe tylko czy znajdzie tyle ofert, które go interesują :). Chodzi mi o to,że na stronach typu jobexpress można ze strony automatycznie kilkoma kliknięciami wysyłać odp, więc w ten sposób się da. Tylko jak masz pisać oddzielne maile to już gorzej, a tak niestety na niektórych portalach trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.cebit.com.pl 04.07.09, 12:34 Wysyłanie tylko kilkoma kliknięciami ze strony jobexpress.pl swojego cv to jest duże ułatwienie, zwłaszcza gdy się pracuje i nie ma się zbyt wiele czasu na szukanie innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukefair Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 05.07.09, 01:20 Gość portalu: bonin napisał(a): > może chciał napisać 3 dziennie, bo 30 to na pewno niemożliwe jest :) Ja wysyłam > kilka tygodniowo jak dobrze pójdzie. Jeszcze jak masz specjalistyczną dziedzinę > to jeszcze trudniej jest coś znaleźć w dużych ilościach. przysiadz kiedys na pare godzin przed komputer, zrob sobie dwie mocne kawy, skup sie na szukaniu pracy i rob to z sercem, a 30 cv wyslesz migiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 08:47 Nie ma szans na 30 wysłanych aplikacji. No chyba, że wysyłasz na jakie stanowiska padnie lub oferty typu agent ubezpieczeniowy/ doradca finansowy. Bo tylko tego jest w cholerę... Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 05.07.09, 09:15 30 CV dziennie to można wysłać na byle jakie stanowiska, bez byle jakiego przygotowania i wysyłając z automatu. Takie szukanie na ślepo nie ma sensu. Ja zamieściłem swoje CV na jednym z popularnych portali, po jakiś dwóch, trzech tygodniach było przeczytane 250 razy i telefon odezwał się tylko dwa razy. Pierwszy w związku z wyborem OFE (fajnie jak poważnie traktują ochronę danych osobowych, bo wyraziłem zgodę na przetwarzanie tylko w celach rekrutacji), drugi raz w związku z pracą, ale na zupełnie innym stanowisku i w innej branży (trochę jechało akwizycją, ale nie wnikałem, bo i tak odmówiłem). Imho to najlepiej pokazuje, że nie liczy się ilość, ale jakość. Wysyłanie na ślepo do kogo popadnie mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morator Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 08.07.09, 14:25 Liczy się wszystko, zarówno ilość jak i jakość. Jak wyślesz nawet 100 kiepskich cv na pierwsze lepsze stanowiska to wiadomo, że to nic nie da, ale jak aplikujesz w dobre miejsca z odp cv to większa ilość może owocować większą ilością rozmów :D. Chyba, że masz cudowne cv zrobione przez specjalistów jak ktoś już pisał wyżej to wtedy nawet nie musisz aplikować bo praca sama do ciebie przyjdzie :P. Tak jak już pisaliście może i da się wysyłać 30 cv dziennie, tylko po co? Rozsądnie jest aplikować tylko na te oferty, na które się chce i ma się szansę dostać, a to raz będzie 5 cv na tydzień, a innym razem 15. Ja szukając pracy wyznaję zasadę co za dużo to nie zdrowo, we wszystkim trzeba mieć zdrowy rozsądek. Nawet jeśli można wysłać w chwilę z takiego jobexpresa dużo aplikacji to ok, bo się oszczędzi trochę czasu. A jak nie to jedziesz tradycyjnie mailami. Zwróciliście uwagę ile osób kandyduje na niektóre stanowiska, powiedzmy na handlowców? Chyba warto wybierać tam, gdzie jeszcze nie wysłano za dużo ofert, zawsze zwiększa to trochę szansę na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina_zeta Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.cebit.com.pl 08.07.09, 14:13 Potwierdzam, wysłanie 30 cv dziennie jest możliwe, gdy wysyła się z automatu, z różnych wyszukiwarek pracy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.cebit.com.pl 08.07.09, 14:35 Ja wysylamem kilkaq CV dziennie, czesc sam roznosilem. Wszystkie przemyslane pod konkretnego pracodawce. Odzewy takie: Znajdz pan czlowieka na ubezpieczenie lub zmiane funduszu emerytalnego a podziele sie z panem moja prowizja. Slynne hipermarkety mnie nie chca na kase bo mam za wysokie kwalifikacje i kierownik czuje sie zagrozony. Teraz juz nie wysylam. Licze na emigracje ale tam Q za tez kryzys. Tylko prace sezonowe. Bylem z 5 miesiucy, 2 tyg po skonczeniu pracy szukalem jakiejs innej i porazka. Ale juz zaluje ze nie przylacylem sie do ich bezdomnych. czysci , ubrani i dobrze odrzywieni. Takiemu bezdomnemu jest w Anglii jest lepijej niz chetnej do pracy osobie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.multimo.pl 08.07.09, 16:51 Nie wiem czy to wam pomoże, ale z doświadczenia wiem, że znalezienie pierwszej pracy po studiach jest naprawdę nie lada wyzwaniem. Ja zacisnąłem zęby i udało się po pół roku wysłałem ze 100 CV odzew tak może z 10 rozmów na szczęście dostałem ta prace, którą chciałem w dużej firmie IT i na stanowisku jakie mnie interesowało. W trakcie pracy trochę się poduczyłem awansowałem i ostatnio pomyślałem o zmianie pracy. Wysłałem 5 CV na to samo stanowisku na, którym obecnie pracuje i szok 4 telefony, a za nimi 4 rozmowy. Teraz zrozumiałem, że dla pracodawcy praktycznie liczy się tylko jedno doświadczenie, a dopiero jeżeli nikt nie będzie zainteresowany warunkami jakie proponują (no cóż mam ten komfort, że pracuję wiec wiem jakie warunki mnie interesują żeby prace zmienić) to wtedy szukają "świeżaków", ale nie załamujcie się w końcu przyjdzie i wasz czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 212.122.223.* 11.07.09, 11:42 Ja właśnie szukam pierwszej poważnej pracy, bo właśnie się obroniłam. Trochę się boję, że szybko niczego nie znajdę. Szczególnie, że właśnie doświadczenie jest dla pracodawców najważniejsze, ale z drugiej strony jakoś to doświadczenie trzeba zdobyć, więc powinni dawać szansę młodym. Na razie jestem zalogowana na kilku portalach internetowych z pracą, typu infopraca, jobexpress czy pracuj.pl, przeglądam też oferty tu, na gazecie.pl. Wysyłam średnio koło 20 cv tygodniowo, zaczęłam szukać jakoś na początku lipca i jak do tej pory byłam na 2 rozmowach. Zobaczymy, co dalej... Grunt, to się nie poddawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamel Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 14.07.09, 16:54 Przemo ma niestety rację. Jestem w identycznej sytuacji, dopiero skończyłem studia, żadnego doświadczenia i weź tak znajdź pracę. Staram się szukać już od początku czerwca, ale bez większego skutku. Pracodawcę interesują głównie ludzie, którzy pracowali już w zawodzie, a nie młodziaki. Konta mam na wielu stronach, w tym na wymienionych przez ine. Jak wysyła się dużo cv, np. z jobexpressu to jakiś odzew zawsze jest, gorzej po rozmowie, żeby ich zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 17:59 Jest to trochę irytujące, że wszędzie wymagają doświadczenia. Przecież ludzie po studiach jakoś to doświadczenie zdobyć muszą! No ale nic, pozostaje szukać dalej. Co ciekawe, kamel, to ja moje dwie rozmowy miałam dzięki temu samemu portalowi co Ty. Wydaje mi się, że jeszcze nie wszyscy joba znają, dzięki czemu jest tam mniejsza konkurencja, zresztą to widać, jak się sprawdza ile osób wcześniej aplikowało na to samo stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
paktom CV to możnaby i z 50-100 wysłać dziennie 30.08.09, 18:53 o ile znajdzie się tyle ofert. Najgorzej jest jednak z Listem Motywacyjnym, szczególnie gdy wysyła się do branży gdzie akurat brak doświadczenia zawodowego i trzeba lać na całą stronę przysłowiową wodę jakim to się jest zdolnym, ambitnym, perspektywicznym, itp. A już totalny hardcore gdy chcą "Cover Letter in fluent english", ja wtedy wysiadam i wysyłam jedynie gdy oferta jest rzeczywiście zgodna z profilem mojego wykształcenia i mogę wysłać ogólny szablon, który kiedyś poświęcając naprawdę sporo czasu napisałem, trochę tylko go najwyżej zmieniając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aglejt Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.zax.pl 01.09.09, 12:30 z tego co ja widze na gumtree, to tam jest marna kultura zamieszczania ogloszen przez pracodawcow. moze pan takie samo ogloszenie dal? typu: firma poszukuje kierowcow, cv wysylac poprzez formularz gumtree. stad marny odzew. kto w ciemno wysle takie dane? firma widmo, zadnej nazwy, danych,adresu, kontaktu, telefonu,zero wymagan ani co firma oferuje, no i oczywiscie glowna bolaczka polskich pracodawcow - pensja objeta tajemnica panstwowa. ale wysylajcie cv, najlepiej ze zdjeciem i to ze zdjeciem calej sylwetki, a najlepiej to w bikini...i to sie powinno zmienic : zawsze w ogloszeniu o prace powinna byc podana pensja, z szacunku dla swojego czasu i dla czasu kandydatow. ale pracodawcy olewaja kandydatow,i sie potem dziwia, ze jest marny odzew, albo ze ktos ich olal.chcecie, zeby was szanowano, szanujcie i nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:46 ja przez 3 miesiące wysłałam jakieś 80 cv, odzew to jakieś 30% dokładnie nie pamiętam. Ale to dlatego,że później już wysyłałam gdzie popadnie bo byłam w kiepskiej sytuacji. Mimo tego pracę dostałam w dużej korporacji, pracuję od niedawna. Co z tego jak nie odpowiada mi charakter tej pracy i zarobki. Nie jest tak fajnie jak wydawało mi się na początku. Znów zaczynam szukać, na razie przeglądam oferty. Muszę odejść z tej pracy bo nie chce mi się żyć jak o niej myślę, wolę być na bezrobotnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hex Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.torun.mm.pl 12.07.09, 15:52 no lepiej szybciej uciekaj z tej roboty, bo moze komus bedzie odpowiadalo i nie bedzie narzekac. :) szukaj, szukaj, przegladaj oferty i aplikuj moze sie uda - mi sie udalo na jobexpressie i gazetapraca. a swoja droga odzew na poziomie 30% nie jest zly na poziomie 26 odpowiedzi, choc przez 3 miesiace wydaje sie to jednak dosc malo. mysle, ze powinnas wiecej wysylac cvikow dziennie, bo ja mialem dni w ktorych potrafilem jednego dnia wyslac 30 ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdansk Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.mlyniec.gda.pl 13.07.09, 18:08 ciekawy watek - jednych podtrzymuje na duchu a innych moze tylko zdolowac.... ;-p lokalizacja - trojmiasto doswiadczenie zawodowe - 6 lat szukam pracy od - konca marca branza - finanse, analiza i pokrewne stanowisko - specjalista ilosc wyslanych cv - okolo 2-3 tygodniowo wysylam tylko na ogloszenia ktore mi pasuje pod wzgledem doswiadczenia - tak aby spelniac m.in. 60% wymagan lacznie cv wyslanych okolo 90 (20 agencje, 45 ogloszenia, 25 duze firmy) skutecznosc - 2 rozmowy (rekrytacje) i bez efektu i 1 tel od agnecji (akwizycja) wlasnie siedze na moim cv i zastanawiam sie co jest nie tak - dlaczego przez ostatnie 6 lat nie mialem problemow ze zmiana pracy a teraz nikt mnie na rozmowy nie zaprasza.... i osobna kwestia ile powiedziec ze chce zarabiac? na rozmowach podalem kwoty jako satysfakcjonujace o 25%-35% nizsze niz w poprzedniej pracy, czy zejsc do poziomu zarobkow jaki mialem po studiach czy w akcie desperacji moze powiedziec ze bede pracowal za darmo tylko prosze sluzbowe mieszkanie z pelna lodowka, kom, laptop z dostepem do netu i auto....ewent. karnet na sieciowke.... zyc nie umierac ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotna1984 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 13.07.09, 20:20 Co do odpowiedzi na pyt. "ile chcesz zarabiać?" to kliknij forum.gazeta.pl/forum/w,279,96526455,96526455,Ile_chcesz_zarabiac_pytanie_na_rozmowie.html Niektórzy mają tu ciekawe propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdansk Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.mlyniec.gda.pl 13.07.09, 22:28 ja juz boje sie zadawac takie pytania na forum po tym jak mi ktos powiedzial ze na stanowisku specjalista ds. operacyjnych chcialby zarabiac 1500 zl albo 2000 zl gdyby mial doswiadczenie (netto) a do obowiazkow nalezy wsparcie merytoryczne i nie tylko kilkudziesieciu osob, czeste delegacje po calym kraju (50% czasu pracy) i masa innych rzeczy, ktorych wymienianie tutaj jest bezcelowe, czas pracy oczywiscie nie normowany, bez liczenia nadgodzin... zal! Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 13.07.09, 22:44 O ile dobrze kojarzę to ja coś takiego kiedyś napisałem. :D W sumie to miałem na na celu pokazać, że zawsze znajdzie się jakiś pajac, który zgodzi się pracować za nierealnie niskie wynagrodzenie psując rynek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdansk Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.mlyniec.gda.pl 13.07.09, 23:42 a tak bardzo mozliwe ;-))) to ze sie ktos zgodzi pracowac sie za min. wynagrodzenie to jest oczywiste bo rozne przypadki po ludziach chodza i lepiej miec 1k i szukac pracy niz nie pracowac mi zalezalo zeby dowiedziec sie o rzad wielkosci pensji na takim stanowisku lub zblizonym zakresem obowiazkow ale jak widac nie jest to takie proste .... a skoro juz o $$$ rozmawiamy to na stronie www.hays.pl/salary-overviews.aspx sa podane widelki wynagrodzenia na stanowiska na ktore ta agencja rekrutowala w 2007-2008 roku z godzialem na branze oraz w-we i reszte swiata w zwiazku z czym mozna sobie wyrobic jakies zdanie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdansk Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.mlyniec.gda.pl 15.07.09, 13:39 i jeszcze moze maly przyklad jak to wyglada w cywilizowanym kraju gdzie rynek pracy jest normalny www.reed.co.uk/CareerTools/SalaryCalculator.aspx?s=27&l=london&jt=0&lp=10 przeglad przez wszystkie branze i lokalizacje w kraju o czyms takim mozemy tylko pomarzyc i podejrzewam (obym sie mylil) ze nigdy nie bedzie takiej informacji jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 08:32 To jest jakaś paranoja ale ja pracy szukam 6 miesiąc- bezskutecznie!! Wysłanych Cv mnóstwo, zaproszenie na 1 rozmowę ( a tak włąściwie to sama dzwoniłam w odp na ogłoszenie gdzie był podany nr... ), oraz 1 przypadek przejścia do II etapu gdzie należało rozw zad i przesłać mailem;/ Telefon milczy. Nie wiem już co mam robić. Mam wykształcenie wyższe, półroczny staż pracy i mieszkam w duzym mieście. Wszyscy na okolo mówią, ze pracy jest dużo wszędzie. To ja pytam gdzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
grey-eye Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 14.07.09, 08:40 A jakie konkretnie masz wykształcenie? I podaj miasto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KijwOkoAgencjom Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.09, 13:49 Omijam agencje rekrutujące szerokim łukiem, a to dlatego,że nie zdarzyło mi się otrzymać odpowiedzi od tych darmozjadów. CV bezpośrednio do pracodawcy - to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek28 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 23:16 A ja obecną pracę znalazłem na jednym z portali, jobexpress chyba, bo też na wielu zamieszczałem ogłoszenia i nie wyobrażam sobie innej formy szukania pracy! Trafiasz do największej liczby firm w bardzo krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 17.07.09, 07:42 Zamieszczanie ogłoszeń na tego typu portalach to dobre wyjście, ale jako dodatkowa możliwość znalezienia pracy. Lepiej poza tym wykorzystać inne możliwości. Zresztą ilość to nie wszystko, bardzo często nie idzie w parze z jakością. Przynajmniej jeśli chodzi o możliwość, że pracodawca Cię znajdzie. Jeśli zamieszczasz po to, żeby odpowiadać na konkretne ogłoszenia to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 19:59 Dystansownik, a jakie są inne możliwości szukania pracy poza portalami internetowymi? No i poza znajomościami, o których piszą wszyscy na tym forum. Do tego, żeby jeszcze były to poszukiwania skuteczne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 67.159.44.* 22.07.09, 12:30 Dobre pytanie, jeśli wg ciebie portale w necie są dodatkiem to jak sam szukasz pracy? Może masz jakiś tajny sposób to podziel się z nami :). Ilość i jakość to 2 różne rzeczy i przy szukaniu pracy powinno się wszystko robić skrupulatnie, zwracając uwagę na szczegóły. Przeglądam oferty na portalach, ale nie czekam na zgłoszenie od pracodawcy, tylko sam odpowiadam na oferty. Zauważyliście, że w niedzielę była jakaś aktualizacja na jobexpress, strona nie działała..O ile mnie oczy nie mylą to przybył dział z plikami do pobrania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 19.07.09, 13:54 Oczywiście, że bezpośrednio do pracodawcy! Tylko dobrze, żeby akurat szukał kogoś takiego :). Nie ma różnicy, czy przez maila znalezionego na stronie, czy z portalu, czy jeszcze lepiej osobiście. Jak tylko się da to najwygodniej bezpośrednio ze str-przykładowo można tak na jobexpress.pl. Pracy jest w większych miastach dużo, tylko nie zawsze jest ona satysfakcjonująca. W końcu trudno, żeby osoba z doświadczeniem poszła stać na bramce w multikinie, albo na kasie w mcdonaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukefair Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz 21.07.09, 02:17 no chyba, ze doswiadczenie tej osoby ogranicza sie do kasy w makdonaldzie, to ewentualnie ma szanse na prace na kasie w kfc, a byc moze zaplaca tam wiecej o pare groszy. he he, szukajcie ludzie pracy, bo niby jest kiepsko, a niektorzy przebieraja w ofertach. znajomy ostatnio pracowal w jakiejs agencji reklamowej, poprzegladal jednego dnia jobexpres, wyslal z 10cv i zmienil prace, wszystko w ciagu jakiegos tygodnia, bo akurat konczyla mu sie umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.aster.pl 25.07.09, 12:18 Widać, jeśli się chce to się da zmienić pracę na lepszą. Na jobexpressie ostatnio widziałem w dobrych ofertach „ubojowiec” we Francji za 1200euro, trzeba przyznać, że kasa niekiepska :D. Jeśli się przekwalifikuję to może wyślę cv :P. Korzystał ktoś z kalkulatora płac, który pojawił się na stronie? Dziwnie jakoś liczy kasę, jaka zostaje dla pracodawcy przy umowie zlecenia i umowie o dzieło..nie wiem czy coś jest nie tak, czy tak powinno być.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clark Kent Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.rz.izeto.pl 25.07.09, 13:24 Przestancie juz tak reklamowac ten jobexpress bo tego nie da sie nawet porównac do moich lokalnych serwisów z pracą. Ofert mało i dodatkowo pomieszane z innymi regionami. Chyba co poniektórzy mają problemy ze zrozumieniem, że Krakow to małopolskie a Warszawa mazowieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia20 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 30.08.09, 18:09 Witam, ja jestem bezrobotny już od 9 m-cy. Wysyłam mnóstwo aplikacji, co chwila zmieniam, uaktualniam, modyfikuję..Wysłałem ponad 500 ofert, byłem na DWÓCH rozmowach, z czego obydwie poza miejscem zamieszkania, więc nie mogłem skorzystać..Jestem sfrustrowany, czuje się wyrzucony poza nawias, niepotrzebny nikomu, z różnymi myslami w głowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: 81.21.200.* 25.07.09, 17:53 Ja zamówiłem cv na www.cvkonsultanci.pl, wysłałem, dostałem pracę i już nie muszę wysyłać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agememnon Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.torun.mm.pl 29.07.09, 00:34 po co placic za cos, co mozesz miec za darmo? zreszta cv tej firmy sa marnej jakosci, juz lepiej wyeksportowac sobie cv z jobexpresa, ktore wyglada naprawde efektownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.09, 17:24 Też nie zapłaciłabym za napisanie mi cv, bo po co, skoro mogę je mieć za darmo, może i nawet lepsze. Ja zawsze piszę sama, a jeśli ktoś ma problemy z napisaniem cv to zawsze może skorzystać ze wzorów w internecie, nie mówiąc już o samym wyglądzie cv, które można sobie zamienić w pdf tak jak pisał agememnon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.ists.pl 01.09.09, 10:11 Podejrzewam, że po waszych reklamach na stronę cvkonsultanci i jobexpress nikt już nie ma ochoty wchodzić (ze mną na czele, nie mam zamiaru!!!), także możecie być dumni, że siedzicie na forum.gazeta, reklamujecie, spamujecie, harujecie a wasza praca idzie na marne bo obrzydzacie te portale!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:00 Dla wszystkich szukających pracy - NIE ZAŁAMUJCIE SIĘ też jej szukam choć aktualnie jeszcze pracuję. Wiem trochę jak to wygląda z "drugiej strony" na rozmowie kwalifiacyjnej, trzeba umieć się "sprzedać" czyli zainteresować potencjalnego pracodawcę czymś szczególnym, dobrze wygląda zaangażowanie i poświęcenie oraz znajomość danego zawodu, dotyczy to również dokumentów aplikacyjnych (List Motywacyjny) A tak przy okazji, to całkiem niezła praca szukanie pracy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia20 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.chello.pl 31.08.09, 22:45 Witaj, masz niewątpliwie racje, ale żeby się "sprzedać", to trzeba najpierw zostać zaproszonym na interview. A z tym jest gorzej, przynajmniej w moim przypadku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesange Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.zax.pl 01.09.09, 12:02 ja wysylam tygodniowo 4-5, a od stycznie bylam tylko na 1 rozmowie (telemarketing), to bylo na poczatku maja + jedna rozmowa o prace we francji w tym samym dniu. dzis jest pierwszy wrzesien i tel milczy od maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dejvid2009 Re: Ile wysyłacie Cv - dziennie/ tygodniowo/ m-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:24 Wysylam po 10 CV tygodniowo, obecnie zajmuje dyrektorskie stanowisko w jednej z sieci marketow. Szukam pracy bo chce sie przeprowadzic i zalozyc rodzine ze swoja narzeczona (jak na razie dzieli nas troche KM) APlikuje na stanowiska gdzie SPELNIAM WYMAGANIA rownolegle, lub wyzsze. Cv wysylam od marca tego roku. Efekt taki iz: 1) Bylo pare telefonow ale nie na te stanowiska co bym chcial (jak sie potem okazalo) Inaczej mowiac, roznie pracodawcy to okreslaja np Store Manager= Kierownik Dzialu:) 2) Strona infopraca.pl rok temu (przed kryzysem:/) jeszcze jakos dzialala, obecnie mam np w 5 przypadkach interesujacych mnie aplikacji status 'rozpatrywane' i tak od od 3 miesiecy :/ sick! 3) Najbardziej bawia mnie oferty od np pracuj.pl albo innych agencji, ktore co jakis czas sie powtarzaja i choc spelniam wymagania nikt nigdy od nich nie zadzwonil. Pytanie: Czy to nie jest tak iz osoby pracujace w tych agencjach owszem publikuja te ogloszenia ale tak naprawde te wakaty zgarniaja ich znajomi? Przeczytalem ten watek na forum i wiekszosc osob potwierdza moja hipoteze. W zwiazku z tym czy jest sens tam wysylac? 4)Aha, i bylem rozdac pare CV osobiscie i pewna Pani z kadr bardzo niemila z reszta podsumowala zabierajac moje papiery "to juz 450 podanie":/ Odpowiedz Link Zgłoś