Gość: Lukas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:18 czy ktoś został już zaproszony na rozmowy z menedżerem? Pozdrawiam Lukas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 10.06.09, 10:21 hej, ja już byłam na rozmowie w dziale controllingu. decyzja końcowa ma zapaść do przyszłej środy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 15:01 aha spoko, a kiedy byłaś na pierwszej rozmowie z HR? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 10.06.09, 17:07 1 rozmowa z HR była w poniedziałek dwa tygodnie temu, z managerem w ten poniedziałek - więc odstęp 2 tygodnie. Odpowiedź ostateczną mam mieć do przyszłej środy. Do jakiego działu aplikowałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:46 sprzedaż, z tym, że ja miałem rozmowę z HR 29.05. i odpowiedź co dalej miałem dostać w ciągu 2-3 tyg. Nie wiem tylko (może wiesz?) czy w razie odpowiedzi negatywnej będzie jakiś kontakt z ich strony? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 11.06.09, 09:50 kontakt w przypadku każdej decyzji powinien być. moim zdaniem możesz zadzwonić do nich - na recepcję (nr znajdziesz na stronie www) i przełączą Cię do działu rekrutacji. Ja sama tak zrobiłam - troche mi się spieszyło bo miałam ofertę z innej firmy. Mają trochę zamieszania z aplikacjami - więc lepiej się przypomnieć. Rozmowy z menedżerami już trwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 11:51 ok dzięki za radę, zadzwonię jutro. a z ciekawości zapytam czy rekrutowalas jeszcze może do jakiejś innej firmy typu Unilever i jak ewentualnie poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 11.06.09, 12:18 tak, aplikowałam do unilevera - byłam na case study, odpowiedź ostateczna miała być do końca tego tygodnia. na razie czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 13:29 no wlasnie ja robilem przez Internet u nich test werbalno- analityczny, po teście była informacja, że prześlą wyniki w najbliższym czasie i do tej pory czekam... czyli rozumiem, że Ty też robilaś ten test, byłaś już na rozmowie HR i menedżerem oraz robiłaś Case Study jako ostatni etap? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 11.06.09, 16:28 ja też rozwiązywałam ten test - po jakiś dwóch tygodniach dostałam zaproszenie na case study które było jakieś dwa tygodnie temu. Z tego co wiem, to było to ostatnie takie spotkanie (przynajmniej do działu finansów), były case'y do rozwiązania, prezentacje indywidualne i rozmowy z menagerem. A rzeczywiście pisali, że bez względu na decyzję, będą informować :( Jak widać nie traktują studentów zbyt poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:01 oka dzięki za wszystkie informacje, no i cóż, życzę powodzenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy-sunbeam Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 13.06.09, 16:13 Ja, 4.6 miałam rozmowę z menadżerem, natomiast 9.6 zadzwonili że mnie zatrudnią:) Gość portalu: Lukas napisał(a): > czy ktoś został już zaproszony na rozmowy z menedżerem? > > Pozdrawiam > > Lukas Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 13.06.09, 17:02 a do jakiego działu apliowałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:35 też jestem ciekawy? a tak ogólnie - którego miałaś pierwszą rozmowę z HR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:42 aha, spoko lizzy - rzuciłem okiem na wcześniejszy wątek - 15.05. rozmowa z HR czyli bardzo szybko u Ciebie podbijam jeszcze raz - do jakiego działu aplikowałaś? możesz podzielić się wrażeniami jak wyglądała rozmowa z menedżerem? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 14.06.09, 12:21 u mnie rozmowa z menedżerką trwała króciutko - max 20 minut. W sumie trochę o CV, trochę o hobby. Opowiedziała mi jak mniej więcej wygląda praca w jej dziale i jakich praktykantów chciałaby mieć w swoim zespole. W sumie było dziwnie - bo w przeciwieństwie do rozmowy z HR to na tej rozmowie więcej mówiła ona niż ja :P W sumie byłam trochę zawiedziona bo nie miałam okazji się tak dobrze zaprezentować, jakbym chciała. Ech... Prawie wcale nie zadawała pytań, tylko sama opowiadała. Nie wiem jak w ten sposób chciała mnie poznać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 12:31 może już z góry była na Ciebie zdecydowana i rozmowa była tylko formalnością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 14.06.09, 16:16 chyba nie do końca - wiem że do jej działu było kilku kandydatów a ja byłam pierwsza z którą ona miała rozmowę. I tylko jednej osobie zaproponuje praktykę. Ostateczna decyzja ma zapaść do środy... Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy-sunbeam Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 14.06.09, 23:43 hej, aplikowalam do Zakupow i Sprzedazy, wyladowalam jakims cudem do Obslugi klienta i tam wlasnie zaczynam 1 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy-sunbeam Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 14.06.09, 23:48 odnosnie rozmowy z menedzerem odnioslam wrazenie ze mi poszla zle. Pytali o jakies programy komputerowe ktorych nie znam, o to czy moge zaczac 15.6 (a nie moge bo mam sesje a nie jestem z Wawy) i czy moge u nich pracowac po stazu (nie bardzo bo mam rok studiow przed soba). Pozatym pytania o CV, poprzednie prace i hobby. Ogolnie nie bylam zadowolona z przebiegu rozmowy, ale sie udalo :) A Ty Mario gdzie aplikowalesz? Masz juz wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 14:16 do Lizzy - aplikowałem do Sprzedaży i Trade Marketingu, z tym że rozmowę z HRem miałem dwa tygodnie temu i ciągle czekam na info co dalej. Do Agul - za Twoją radą zadzwoniłem dzisiaj do Nestle i powiedzieli mi, że jeszcze proces rekrutacji się nie zakończył i na rozmowy z menedżerami ludzie będą zapraszani od jutra (HR praktycznie ma jeszcze dzisiaj weekend). Informacje kto się dostał ostatecznie będą przekazywane max do końca przyszłego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 15.06.09, 15:17 w takim wypadku widocznie w różnych działach przeprowadzają rekrutację w różnych terminach. Chyba równolegle nie daliby po prostu rady :) Zatem życzę powodzenia - a jeśli dalej nie będą dzwonić to trzeba ich trochę pomęczyć - mają ogromny bałagan z tymi wszystkimi aplikacjami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.ds2.agh.edu.pl 15.06.09, 15:29 hej, troche nie w temacie, ale mam pytanie - potrzebne jest zaświadczenie z uczelni że się jest studentem do umowy zlecenie w nestle? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 16.06.09, 10:52 najlepiej do nich zadzownić i się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 16:20 i jak Agnieszka/Agata - masz info z Nestle/Unilevera? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 18.06.09, 13:16 Agata, miło mi :) z Nestle się rzeczywiście odezwali, jednak do tego działu do którego aplikowałam mnie nie wybrali :( wiedziałam, że tak będzie, bo rozmowa była jak wcześniej wspominałam bardzo DZIWNA. Podobno były 4 osoby na to stanowisko i wybrano kogoś innego. Ale wyrazili zainteresowanie ogólne moją osobą i może uda się w innym dziale - wciąż czekam na info (mieli zadzwonić wczoraj...) Do Unilevera dzwoniłam, bo wyniki miały być do końca zeszłego tygodnia (ale pewnie mieli obsuwkę ze zględu na długi weekend). Pani na recepcji nawet nie chciała mnie połączyć z działem HR i poinformowała, że dostali info z HR i wyniki ostateczne co do praktyk mają być do końca tego tygodnia. Mam już tego dosyć powoli. W zeszłym roku już na poczatku czerwca miałam dogadaną praktykę wakacyjną i mogłam spokojnie zająć się sesją. A w tym roku chyba wszyscy trochę przesadzają, że to tak długo trwa. W dodatku wszystkie oferty praktyk jakie już mi ewentualnie proponują są albo bezpłatne albo za ok. 1200 - 1500 zł brutto! Masakra. A jak tam u Ciebie? Już po rozmowie z managerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 17:02 Miałem rozmowę dzisiaj rano - poszła mi średnio. Była typowo techniczna i odnosiła się stricte do marketingu i sprzedaży. Pan poinformował mnie, że szuka dwóch praktykantów a kandydatów jest co najmniej kilku. Dodał też, iż po praktyce bezpośrednio oczekuje pozostania w firmie i pracy na pełen etat (w razie spełnienia oczekiwań oczywiście). Co więcej, kilka pytań ogólnych czy jest Pan zdeterminowany i czy też nie etc. :) Potem pytania o zarobki i pytał się też czy rozmawiałem z menegerami innych działów. Na koniec dodał też że myśli o zrobieniu case study na początku przyszłego tygodnia dla najlepszych kandydatów. Po mnie miało być jeszcze kilku aplikantów także podsumował, że musi sprawdzić jeszcze jaki reszta będzie prezentować poziom i wtedy podejmie decyzje. Podsumowując rozmowa z prawdziwym szefem - doświadczonym przez branżę, momentami widziałem grymas na jego twarzy, ale cóż byłem zdeterminowany i starałem się mówić konkretnie. Wyniki poniedziałek-wtorek. Szanse 50-50. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 23.06.09, 21:12 Hej, i jak, ruszyło coś do przodu? U mnie nic, ale chyba nawet się cieszę bo trafił mi się fajny kurs hiszpańskiego więc swoje (chyba) ostatnie tak długie wakacje w życiu spędzę trochę przyjemniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:03 nic się nie dzieje, ciągle czekam na jakąś wiadomość... w ogóle chciałem się Ciebie podpytać, jak sytuacja z praktykami wyglądała w Wawie np. rok temu, przed kryzysem? [ zakładam, że studiujesz tutaj dłużej niż ja:) ] mam wrażenie, że chyba jest na tą chwilę dosyć ciężko się dostać i ogólnie ilość ofert nie poraża... Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 24.06.09, 17:25 dokładnie tak jest. rok temu mogłam na prawdę przebierać w ofertach. poza tym wiele firm które w zeszłym roku miały praktyki dla studentów, w tym ich nie organizuje ( np. PwC). Wszystkie firmy szukają oszczędności - niestety. Podobno w samym Nestle w porównaniu z zeszłym rokiem jest o 25% mniej miejsc dla praktykantów niż w zeszłym... Odpowiedz Link Zgłoś
mala79-online Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 25.06.09, 16:02 agul86 napisała: > dokładnie tak jest. rok temu mogłam na prawdę przebierać w ofertach. poza tym w > iele firm które w zeszłym roku miały praktyki dla studentów, w tym ich nie orga > nizuje ( np. PwC). Wszystkie firmy szukają oszczędności - niestety. Podobno w s > amym Nestle w porównaniu z zeszłym rokiem jest o 25% mniej miejsc dla praktykan > tów niż w zeszłym... PWC nie organizuje praktyk dla studentów? To kto tam będzie pracował:)? A tak na poważnie...może to taki zimny prysznic, dla tych którzy myślą, że w BIG4 najbezpieczniej i najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 16:48 w firmach nie ma obrotów to i audyt nie potrzebny - co tu badać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 25.06.09, 22:08 PwC nie organizuje praktyk letnich w audycie w tym roku - przyjmą tylko laureatów swoich konkursów i Grasz o staż. Praktyki zimowe - na busy season - jak najbardziej będą. Chodziło mi o to, że w zeszłym roku przyjęli jakieś 50 osób na wakacje, a w tym roku zaledwie kilka. A co do BIG4 - moim zdaniem warto to "przeżyć" i zobaczyć, "z czym to się je". Wtedy się można wypowiadać, czy się podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:23 Agata sondując po Twojej wypowiedzi mniemam, że Ty takie doświadczenie pracy w BIG4 posiadasz i co więcej strzelam, że było to PwC:) zatem czy mogłabyś rozwinąć temat - jak było? czy krążące niepochlebne opinie o pracy w BIG4 są prawdą? ewentualnie skąd wynikają? będę wdzięczny za opinię :] Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 27.06.09, 21:14 tak, w zeszłym roku byłam na praktykach w PwC i oceniam je jak najbardziej pozytywnie. Na prawdę można się BARDZO dużo nauczyć - ale dużo zależy od osób, na jakie trafisz (moja seniorka była bardzo w porządku, wszystko mi tłumaczyła i nie trzymała za bardzo po godzinach). Ale były też osoby, które narzekały (niektórzy seniorzy menedżerowie traktowali praktykantów dosłownie jako "siłę roboczą"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.agh.edu.pl 09.04.13, 14:04 Jakie oferują wynagrodzenie na tych praktykach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.bg.us.edu.pl 25.04.13, 11:49 Jak tam po testach ;) Do jakich działów w ogóle aplikujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy-sunbeam Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud 05.07.09, 18:15 no i jak wam się podoba na praktykach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooooo Re: Program praktyk letnich Nestle-ktoś bierze ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 19:01 żeby oceniać, trzeba na nich być :) Lizzy napisz jak oceniasz te praktyki? i co dokładnie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś