Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co ma zrobic "sowa"?

01.02.02, 13:01
    I co ma zrobic "sowa" w naszych czasach?
    Od kilku lat szukam pracy w godzinach popoludniowych
    Obserwuj wątek
      • Gość: Hackerka Re: Co ma zrobic IP: *.*.*.* 02.02.02, 00:03
        Taak, skąd ja to znam...

Dla mnie jedynym wyjściem była rezygnacja z pracy w
        godzinach porannych i szukanie zajęcia zarobkowego o
        nienarzuconym odgórnie limicie czasowym czyli np.
        przedstawiciel handlowy. Terminy z klientami umawia
        się wtedy najwcześniej na godzinę 11, twierdząc
        delikwentowi upartemu na godz. 9, że wcześniej nie
        można bo ma się inne spotkania itp. a tym czasem
        smacznie śpi się w wyrku...

Innym wyjściem jest założenie własnej firmy, co daje
        jeszcze większe luzy.

Więcej pomysłów nie mam jak narazie, ale wiem, że
        przyzwyczaić się do porannego wstawania nie można.
        Najgorzej gdy trzeba dzieciaki odwozić do szkoły na
        ósmą... uff! tragedia!

pozdr., Hackerka - również sowa
        • sowa3 Re: Co ma zrobic 03.02.02, 10:43
          Uff... Niezmiernie sie ciesze, ze jestes. Na codzien w ogole nie znajduje
          zrozumienia dla tego typu problemow... Dzieki.
      • Gość: agulha Re: Co ma zrobic IP: 10.131.128.* 03.02.02, 13:25
        Hi.
        Mam qmpelę z podobnymi właściwościami, jak Ty. Cierpi jak potępieniec, bo musi
        wstawać na autobus zakładowy o 8 (nie jest robotnicą, tylko fizykiem jądrowym :-
        ).
        Ale qrka tyle jest instytucji dla ludzi pracujących, ergo czynnych w godzinach,
        kiedy oni z tej pracy już wyszli - np. szkoły językowe, kursy komputerowe,
        studia zaoczne i wszelaka edukacja dla dorosłych... sporo instytucji
        całodobowych - hipermarket Tesco w Warszawie, sklepy Mini Europa (no, te są na
        tyle małe, że robota pewnie tylko dla sprzedawców i ochroniarzy), mBank,
        Inteligo, Citibank, rozmaite infolinie czynne do wieczora (np. astercity),
        wszystkie telefonie komórkowe mają konsultantów 24/24 (parszywa robota, ale
        można wytrzymać - kolega z pracy przepracował u nich na zlecenie coś ze dwa
        lata). Nie mówiąc o gastronomii i handlu. Prywatna służba zdrowia (poradnie
        czynne do 20). Różne służby dyżurne...administrowanie siecią...Aha, i ważne -
        ostatnio na serwisie internetowym Allegro szukali chętnego na tzw. opiekuna
        kategorii - nienormowany czas pracy, telepraca.
        Rusz głową, gdzie "ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś" i tam szukaj pracy.
        Powodzenia.
        • gero1 Re: Co ma zrobic 03.02.02, 14:04
          Kupic budzik, inwestycja 10 zł.
        • sowa3 Re: Co ma zrobic 04.02.02, 10:46
          Gość portalu: agulha napisał(a):

> Ale qrka tyle jest instytucji dla ludzi pracujących, ergo czynnych w godzinach,
          >
          > kiedy oni z tej pracy już wyszli - np. szkoły językowe, kursy komputerowe,
          > studia zaoczne i wszelaka edukacja dla dorosłych... sporo instytucji
          > całodobowych - hipermarket Tesco w Warszawie, sklepy Mini Europa (no, te są na
          > tyle małe, że robota pewnie tylko dla sprzedawców i ochroniarzy), mBank,
          > Inteligo, Citibank, rozmaite infolinie czynne do wieczora (np. astercity),
          > wszystkie telefonie komórkowe mają konsultantów 24/24 (parszywa robota, ale
          > można wytrzymać - kolega z pracy przepracował u nich na zlecenie coś ze dwa
          > lata). Nie mówiąc o gastronomii i handlu. Prywatna służba zdrowia (poradnie
          > czynne do 20). Różne służby dyżurne...administrowanie siecią...Aha, i ważne -
          > ostatnio na serwisie internetowym Allegro szukali chętnego na tzw. opiekuna
          > kategorii - nienormowany czas pracy, telepraca.
          > Rusz głową, gdzie "ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś" i tam szukaj pracy.
          > Powodzenia.

I tu Cie zadziwie... bo ja nie wiem jak to jest, ale od dawna probuje wlasnie
          znalezc sie w takim miejscu, ktorego wiekszosc nie cierpi. Tak sie sklada, ze
          wielu ludzi narzeka na to, ze ma jakies nietypowe godziny pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka