sowa3 01.02.02, 13:01 I co ma zrobic "sowa" w naszych czasach? Od kilku lat szukam pracy w godzinach popoludniowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hackerka Re: Co ma zrobic IP: *.*.*.* 02.02.02, 00:03 Taak, skąd ja to znam... Dla mnie jedynym wyjściem była rezygnacja z pracy w godzinach porannych i szukanie zajęcia zarobkowego o nienarzuconym odgórnie limicie czasowym czyli np. przedstawiciel handlowy. Terminy z klientami umawia się wtedy najwcześniej na godzinę 11, twierdząc delikwentowi upartemu na godz. 9, że wcześniej nie można bo ma się inne spotkania itp. a tym czasem smacznie śpi się w wyrku... Innym wyjściem jest założenie własnej firmy, co daje jeszcze większe luzy. Więcej pomysłów nie mam jak narazie, ale wiem, że przyzwyczaić się do porannego wstawania nie można. Najgorzej gdy trzeba dzieciaki odwozić do szkoły na ósmą... uff! tragedia! pozdr., Hackerka - również sowa Odpowiedz Link Zgłoś
sowa3 Re: Co ma zrobic 03.02.02, 10:43 Uff... Niezmiernie sie ciesze, ze jestes. Na codzien w ogole nie znajduje zrozumienia dla tego typu problemow... Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Co ma zrobic IP: 10.131.128.* 03.02.02, 13:25 Hi. Mam qmpelę z podobnymi właściwościami, jak Ty. Cierpi jak potępieniec, bo musi wstawać na autobus zakładowy o 8 (nie jest robotnicą, tylko fizykiem jądrowym :- ). Ale qrka tyle jest instytucji dla ludzi pracujących, ergo czynnych w godzinach, kiedy oni z tej pracy już wyszli - np. szkoły językowe, kursy komputerowe, studia zaoczne i wszelaka edukacja dla dorosłych... sporo instytucji całodobowych - hipermarket Tesco w Warszawie, sklepy Mini Europa (no, te są na tyle małe, że robota pewnie tylko dla sprzedawców i ochroniarzy), mBank, Inteligo, Citibank, rozmaite infolinie czynne do wieczora (np. astercity), wszystkie telefonie komórkowe mają konsultantów 24/24 (parszywa robota, ale można wytrzymać - kolega z pracy przepracował u nich na zlecenie coś ze dwa lata). Nie mówiąc o gastronomii i handlu. Prywatna służba zdrowia (poradnie czynne do 20). Różne służby dyżurne...administrowanie siecią...Aha, i ważne - ostatnio na serwisie internetowym Allegro szukali chętnego na tzw. opiekuna kategorii - nienormowany czas pracy, telepraca. Rusz głową, gdzie "ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś" i tam szukaj pracy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa3 Re: Co ma zrobic 04.02.02, 10:46 Gość portalu: agulha napisał(a): > Ale qrka tyle jest instytucji dla ludzi pracujących, ergo czynnych w godzinach, > > kiedy oni z tej pracy już wyszli - np. szkoły językowe, kursy komputerowe, > studia zaoczne i wszelaka edukacja dla dorosłych... sporo instytucji > całodobowych - hipermarket Tesco w Warszawie, sklepy Mini Europa (no, te są na > tyle małe, że robota pewnie tylko dla sprzedawców i ochroniarzy), mBank, > Inteligo, Citibank, rozmaite infolinie czynne do wieczora (np. astercity), > wszystkie telefonie komórkowe mają konsultantów 24/24 (parszywa robota, ale > można wytrzymać - kolega z pracy przepracował u nich na zlecenie coś ze dwa > lata). Nie mówiąc o gastronomii i handlu. Prywatna służba zdrowia (poradnie > czynne do 20). Różne służby dyżurne...administrowanie siecią...Aha, i ważne - > ostatnio na serwisie internetowym Allegro szukali chętnego na tzw. opiekuna > kategorii - nienormowany czas pracy, telepraca. > Rusz głową, gdzie "ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś" i tam szukaj pracy. > Powodzenia. I tu Cie zadziwie... bo ja nie wiem jak to jest, ale od dawna probuje wlasnie znalezc sie w takim miejscu, ktorego wiekszosc nie cierpi. Tak sie sklada, ze wielu ludzi narzeka na to, ze ma jakies nietypowe godziny pracy Odpowiedz Link Zgłoś