Gość: ja IP: *.wirion.pl 18.08.09, 10:28 Jak w miarę szybko można wyjechać na wolontariat w ramach EVS? Proszę o radę. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowanka Re: EVS 18.08.09, 17:31 różnie- od miesiąca do kilku (3-4) zależy od org, ktora cie wysyła i jak duże mają cissnienie, by kogos wyslac- no i oczywiscie, gdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: EVS IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.09, 09:29 Myślę, że przede wszystkim na początek powinnas/powinieneś znaleźć dla siebie organizacje wysyłającą a oni juz udzielą Ci niezbednych informacji. Ja planuje wyjechac na swój evs na początku przyszlego roku. Mam juz sporo latek i musze sie spieszyc, zeby zdazyc przed 30- ką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: EVS IP: *.wirion.pl 20.08.09, 12:08 > Myślę, że przede wszystkim na początek powinnas/powinieneś znaleźć > dla siebie organizacje wysyłającą a oni juz udzielą Ci niezbednych > informacji. Ja planuje wyjechac na swój evs na początku przyszlego > roku. Mam juz sporo latek i musze sie spieszyc, zeby zdazyc przed 30- > ką:) Organizację wysyłającą już w sumie znalazłam. Praktycznie wygląda to tak, że albo oni wysyłają moją ofertę, albo robię to sama na podstawie bazy projektów na stronach youth. Zależy mi na wyjeździe do konkretnego kraju i miasta, gdyż mam określone plany na po EVSie. Wysyłam zatem zapytania do poszczególnych organizacji goszczących i efekt jest taki, że w najlepszym wypadku organizowane są castingi na wolontariat zaczynający się w marcu. Dlatego pomyślałam, że może jednak wyjadę w inne niż wymarzone miejsce, korzystając z jakiegoś w miarę ciekawego projektu. I tak się zastanawiam gdzie go szukać (estem zapisana na listy dyskusyjne yahoo, śledzę portale youth in action, ngo.pl, eurodesk.pl, youthinfo.net, przeglądam strony organizacji itp.)Może podpowiesz mi gdzie jeszcze mogę szukać? A może znasz możesz polecic mi jakąś super organizację wysyłającą. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikiriki Re: EVS IP: *.chello.pl 20.08.09, 12:38 bonafides z katowic, wiem, ze oni wysylaja. na ngo sie oglaszaja, poza tym wejdz na mlodziezwdzialaniu.pl/com- niestety nie wiem jakie jest rozszerzenie, ale google powinno wypluc. tez myslalam o EVS, ale jakos nie mam poczucia bezpieczenstwa, co do pracy. jakos trudno mi tak wszystko zostawic na pol roku wynagrodzenie bywa rozne. czasem zyjesz jak krol, a czasem trzeba dopłacić. i to sporo Odpowiedz Link Zgłoś
p.uell.a Re: EVS 31.08.09, 20:34 Gość portalu: ...... napisał(a): > Myślę, że przede wszystkim na początek powinnas/powinieneś znaleźć > dla siebie organizacje wysyłającą a oni juz udzielą Ci niezbednych > informacji. Ja planuje wyjechac na swój evs na początku przyszlego > roku. Mam juz sporo latek i musze sie spieszyc, zeby zdazyc przed 30-> ką:) A dokąd się wybierasz i jak idzie poszukiwanie projektu i załatwianie formalności? Moje poszukiwania, póki co, wymiernych efektów nie przynoszą. Zaczynam obawiać się tego, że też do 30 nie zdążę, jeśli to wszystko ma tak długo trwać. ;) Czy wszystkie projekty są tak oblegane, czy ja mam po prostu wyjątkowego pecha? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: EVS IP: *.wirion.pl 01.09.09, 10:59 Gość portalu: ? napisał(a): > a na ngo.pl wchodzilas? Tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.uell.a Re: EVS 21.08.09, 17:26 Okazuje się, że wyjazd na wolontariat i znalezienie interesującego projektu to nie tak prosta sprawa. Do udziału w projekcie, na który aplikowałam zgłosiło się około 190 chętnych. :( :( :( Nie napawa mnie to optymizmem. Zaczynam się powoli zniechęcać do EVSu. :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
p.uell.a Re: EVS 24.08.09, 01:34 Nie poddaję się jednaki szukam nadal,dzisiaj wysłałam kolejną "porcję" zapytań. Macie może dla mnie jakieś rady dotyczące skutecznego poszukiwania ciekawych projektów? :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.uell.a Re: EVS 07.09.09, 14:47 I znowu kolejna organizacja nie zechciała mnie przyjąć:( Zaczynam żywić przekonanie, że nie nadaję się na EVSowca. Może z moimi dokumentami aplikacyjnymi (CV+LM) jest coś nie tak. Sama już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś