Dodaj do ulubionych

hej.mielec

20.07.11, 11:44
Funkcjonuje nowy ? - mielecki portal hej.mielec .
Ciekaw jestem Waszych opini o nim .
Moja ocena jest krytyczna; zarządcy "heja" wpisują się dokładnie w obowiązujący prymitywny trend w mediach - jak najwięcej głupawej sensacji , przez co jak najwięcej kasy .
Dla mnie jedak najbardziej dotkliwe jest promawanie "bezguścia" .
Ale to może właściciele portalu "mają rację" że taki styl ma popyt , jeżeli celem zasadniczym jest kasa.
Julek.
Obserwuj wątek
    • mani1 Re: hej.mielec 21.07.11, 08:20
      Rzadko się z Tobą jul.s zgadzam ale tym razem powiem, ze masz rację.
      Dopisać do tego należy panującą na tym portalu cenzurę. Wszystko co niewygodne dla właścicieli portalu i ludzi z nim związanch jest usuwane pod byle pretekstem.
      Stare wraca.
      • mani1 Re: hej.mielec 23.07.11, 17:24
        www.hej.mielec.pl/forum/go:temat/art7,1908,1,prawdziwa-cnota-krytyki-sie-nie-boi.html
    • bzado Re: hej.mielec 21.07.11, 09:32
      Mnie razi przede wszystkim jedno. Tzw. teksty "promocyjne", czyli po prostu reklamy. I nie było by w tym nic dziwnego (przecież z czegoś trzeba żyć), ale teksty te są wplatane pomiędzy normalne wiadomości.
      I jeszcze brak możliwości komentowania tych "promocji". Bo w końcu jeżeli udają prawdziwe wiadomości to powinno się je komentować.

• kaliper Re: hej.mielec 24.07.11, 12:03
      jul.s ty masz rację i nie jest to tylko Twoja opinia, znam dużo ludzi mających takie samo zdanie na ten temat. Właścicielom hej.mielec wydaje się, że czytelnicy tego portalu są głubsi od nich i nie rozumieją o co w tym wszystkim chodzi. Hej.mielec to przecież tendencyjne media uprawiające propagandę sukcesu na potrzeby lokalnej władzy. Sama nazwa ich śmiesznego sloganu sugeruje fałszywe zamiary bo pozytywnie i lokalnie to znaczy, że lokalnie jest ale obiektywnie to napewno już nie, no bo musi być wyłącznie pozytywnie. Oprócz dochodów z reklam to dostają jeszcze subwencje z Urzędu Miasta to logiczne jest, że nie będą kąsać ręki, która ich żywi. Są poprostu tubą propagandową nieudolnego samorządu, który propagandą sukcesu swoje kretyńskie decyzje przy pomocy właśnie tego portalu kreuje na najrozsądniejsze rozwiązania przynoszące korzyść miastu i powiatowi. Prawda jest taka, że miejscowi decydenci, ci sami od 20 lat to dobrzy koledzy i wspólnie oraz w porozumieniu traktują Mielec jako prywatny folwark. Uwstecznili Mielec technologicznie i moralnie. Zamiast samolotów mamy kosiarki, zamiast 25-tysięcznego stadionu będzie 5 tysięczny, zamiast poszerzać drogi przy okazji remontów to je zwężają, zamiast sadzić drzewa to się je wycina. Zamiast zdrowego klimatu mamy dymiący 24h na dobę trującymi wyziewami wulkan i czy to jest pozytywne ?
    • pisces23 Re: hej.mielec 24.07.11, 15:00
      żadnej pozytywnej opini;) ale na to zapracowali mimo że chwalą się cyframi wejść,wejśc może i jest ale tandeta straszna, cenzura na każdym kroku,faktycznie ma być "pozytywnie", sam często wchodzę i czytam co ludzie piszą, poznać opinie innych dobra rzecz, ale czasem to aż włos jeży sie na głowie, ale to juz nie wina portalu a społeczeństwa. Teksty promocyjne, no cóż jest zaznaczone że to tekst promocyjny,można poczytac,pośmiać się i na forum poruszyc sprawę,ale to chyba nie ma większego sensu bo teksty "niepoprawne politycznie" znikną. Robienie sensacji w tytulach artykułów,taki niby dreszczyk emocji:) śmiechu warte:)) Najbardziej mnie razi niechlujstwo w wiadomosciach,to już totalna porażka, pomylone fakty,daty,nazwiska czasem mam wrażenie ze to robią specjalnie żeby ludzie mieli co komentować, a najgorsze w tym wszystkim jest to ze w nazwie jest nazwa miasta i już wiadomo gdzie to nie potrafią normalnie napisać artykułu. na bliźniaczym hejrzeszów też tak jest?
    • kaliper Re: hej.mielec 24.07.11, 20:53
      Hej.mielec nic nie informuje, że jutro, w Poniedziałek 25 Lipca 2011 na lotnisku w Jasionce koło Rzeszowa będzie lądował jeden z największych samolotów transportowych na świecie AN-124 Rusłan. Tłumy ludzi tam się wybierają żeby zobaczyć ten niecodzienny widok. Wszystkie media na podkarpaciu rozpisują się od piątku na ten temat ale hej.mielec nic o tym nie informuje. Nie wierzę, że nic o tym nie wiedzą. Rusłan przylatuje po trzy śmigłowce od Sikorskyego z Mielca i nie może wylądować w Mielcu bo lotnisko nie jest w stanie jego przyjąć. Poprostu lokalni decydenci zdążyli swoimi kretyńskimi decyzjami popsuć mieleckie lotnisko do tego stopnia, że wkrótce będą na nim mogły lądować pewnie tylko helikoptery jak zostanie zabudowane a pas startowy zamieniony zostanie w parking samochodowy. No i taka właśnie wiadomość na hej.mielec byłaby niepoprawna politycznie bo zamiast pozytywnej byłaby obiektywna. Kolejny dowód na to czym jest ten śmieszny portal.
      • jul.s Re: hej.mielec 24.07.11, 22:11
        Dobrze , dobrze - my krytykujemy a oni są skuteczni - skutecznie robią kasę .
        Coś mi się wydaje że żyjemy w takim świecie , gdzie "to" właśnie staje się najważniejsze - nie idee , etyka ale KASA.
        Julek -trochę zmartwiony.
        • pisces23 Re: hej.mielec 25.07.11, 00:16
          ja już tego jestem pewien...
      • kaliper Re: hej.mielec 25.07.11, 09:32
        No, umieścili w końcu w hej.mielec małą wzmiankę na ten temat w ostatniej chwili, pewnie dlatego ,że tego wydarzenia nie da się już ukryć. Ciekawe natomiast są komentarze czytelników do tego artykułu - jeżeli jeszcze tam są nie ocenzurowane. Widać, że wiele osób jeszcze rozsądnie myśli i ma własne zdanie na pewne sprawy. I wcale nie chodzi tu o narzekanie jak niektórzy twierdzą tylko o uzasadnioną krytykę piętnującą wszelkie nieprawidłowości.
    • www.slawomirmarszalek.ubf.pl Re: hej.mielec 24.09.11, 21:32
      A może Heja Mielec
    • www.slawomirmarszalek.ubf.pl Re: hej.mielec 24.09.11, 22:02
      A może Heja Mielec
      • doria-n1981 Re: hej.mielec 09.07.12, 17:30
        Ten portal cenzuruje wpisy i nie przestrzega prawa o rozpowszechnianiu wizerunku osób trzecich. Dzisiaj opisałem całą sytuację na forum i zniknęła, więc powtórzę ją tutaj, bo to karygodne i nierzetelne co ten portal wyprawia!

Zakładam nowy temat, żeby mielczanie wiedzieli jak się bronić i nie stać pośmiewiskiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka