18.04.16, 23:07
Przed chwilą skończył się dobry program w TVP 1:
Oto historia - Tajemnice początków Polski - Krzyż i korona.
Ktoś tu, chyba na tym forum, wspominał że TVP to dno. Czy się mylę?
Nareszcie nie ma ujadania na PiS, oskarżania Polaków o rozpętanie II wojny światowej, holokaust najbardziej wyrafinowanej nacji świata, o utworzenie polskich obozów zagłady itp. Programy zaczynają mieć jakąś wartość a w wiadomościach od czasu do czasu pojawiają się informacje o zachowaniach "uchodźców" w UK, Francji i podobnie zniewieściałych krajach.
Obserwuj wątek
    • e-zyleta Re: TVP 1 18.04.16, 23:11
      Daj mi choć jeden przykład że poprzednio było to mówione w TVP, Łżesz jak bury Pies.
      • wislocki15 Re: TVP 1 20.04.16, 07:10
        Jak pytasz co było też poprzednio mówione w TVP1 to posłuchaj Ty i wszyscy spod znaku sierpa i młota: vod.gazetapolska.pl/12992-krotki-komentarz-do-tekstu-gazety-michnika-o-pierwszej-damie

• jk471 Re: TVP 1 20.04.16, 07:24
          Trochę na siłę wkleiłeś ten link, podoba mi się mimo to, że w tej scence występują Janusz Gajos znany też z zajadłej krytyki Pisu i popierającego byłego pożal się Boże Prezydenta RP oraz pan Stelmaszyk, który w programie podstarzałego Wojewódzkiego Jakuba wtykał polską flagę w psią kupę. Żeby nie było, że jestem stronniczy to uważam obu tych aktorów za wybitnych.
    • polak1706 Re: TVP 1 18.04.16, 23:25
      Nie słyszałeś tego co między wierszami...
      Dzisiaj temu się zaprzecza i jest natychmiastowa reakcja rządu/IPNu a wówczas przyjmowano to za niemalże prawdę. Gdybym wiedział ze jesteś zainteresowany to nagrałbym by ci to POkazać. Nagrałbym zwłaszcza "experta" Michnika, Lisa i POdobnych
      • e-zyleta Re: TVP 1 18.04.16, 23:37
        Mogła być mowa w kontekście wypowiedzi niektórych zachodnich dziennikarzy. Ty jesteś prostacką polską świnią, ponieważ oskarżasz bezczelnie swoich rodaków. Nienawiść co do niektórych ludzi wcale ni upoważnia cię do pisania bezczelnych kłamstw.
        • polak1706 Re: TVP 1 18.04.16, 23:55
          Antypolskość była w TVP/TVN/POLSAT
          • e-zyleta Re: TVP 1 19.04.16, 00:02
            Wycofujesz się prostaku. Wiesz czego ci brakuje rozumu i kręconego ogona.
            • polak1706 Re: TVP 1 19.04.16, 00:10
              Nie wycofuje się tylko potwierdzam. Jak zwykle wyzwiska. Zawsze pierwsi prowokujecie. Gdzie exbenek? Następny artysta?
              Antypolskość była w TVP/TVN/POLSAT z inicjatywy POwców i POdobnych (256 milionów zł na ogłoszenia w GW w latach 2010-2014 wydane przez PO. W zamian za szczekanie na Polaków i Polskę a telewizje kontynuowały działania, nie zaprzeczały.
          • wislocki12 "Ciemny lud to kupi"? 19.04.16, 00:08
            No tak, owa wyimaginowana antypolskość wyparta została przez "nudy narodowe", którymi zawiaduje teraz J. Kurski "Ciemny lud to kupi"... Kupi? Wątpię! O co zakład? ;-))
            • pamietamy3322 Re: "Ciemny lud to kupi"? 19.04.16, 00:14
              Ciemny lud juz kupil poklosie i ide
              • pamietamy3322 Re: "Ciemny lud to kupi"? 19.04.16, 00:15
                I codziennie kupuje michnikowe wybroczyny
                • wislocki12 Takiego towaru brak... 19.04.16, 01:15
                  A "Smoleńska" A. Krauze kupić nie może. Takiego towaru, niestety, na rynku brak! ;-((
                  • e-zyleta Re: Takiego towaru brak... 19.04.16, 08:40
                    Bardzo mało masz wiedzę o TVP-1 nie mówiąc o okupacji niemieckiej w Polsce.
                    Polak napisał:
                    Nareszcie nie ma ujadania na PiS, oskarżania Polaków o rozpętanie II wojny światowej, holokaust najbardziej wyrafinowanej nacji świata, o utworzenie polskich obozów zagłady itp. Programy zaczynają mieć jakąś wartość a w wiadomościach od czasu do czasu pojawiają się informacje o zachowaniach "uchodźców" w UK, Francji i podobnie zniewieściałych krajach.
                    • pamietamy3322 Re: Takiego towaru brak... 20.04.16, 14:12
                      Za po w tv leciał wstrząsający serial ,,Nasze matki, nasi ojcowie". O bohaterskim Niemcu, który zdezerterował z wermahtu i po lasach bronił zydow przed polskimi mordercami z ak, nsz.
                      • pamietamy3322 Re: Takiego towaru brak... 20.04.16, 14:17
                        Albo drugi ,,Pokłosie". Tez wstrzasający film gdzie walczącego o prawde rolnika na końcu mordują i wieszają na drzwiach stodoły. W ogole takie zdarzenie nie mialo miejsca. Byl co prawda rolnik , ktory sobie tam kolekcjonowal te zydowskie nagrobki od lat 80 jeszcze za PRL-u. Uwazany przez mieszkancow za uposledzonego. Ktory sobie chodzil po polach gral na nosie i zbieral te nagrobki gdzies tam z ziemi wydlubywal.

• pamietamy3322 Re: Takiego towaru brak... 20.04.16, 14:22
                          A jeszcze co do Jedwabnego to wielkie pretensje do Prezydenta Kaczyńskiego. O wstrzymaniu ekshumacji w Jedwabnem. Tlumaczone wielkimi naciskami z zagranicy. Te naciski byly bo sie bali ze tam będą niemieckie łuski. I caly plan robienia z Polakow zydowskich mordercow na Świecie pojdzie w łeb.
    • wislocki12 ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 18.04.16, 23:37
      ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia - to już oficjalna data.
      Film fabularny "Smoleńsk" w reż. Antoniego Krauzego z Lechem Łotockim, Ewą Dałkowską i Beatą Fido w obsadzie trafi do kin 15 kwietnia - poinformował PAP w czwartek dystrybutor filmu, firma Kino Świat. To oficjalna data wprowadzenia tej produkcji na ekrany - podano."
      Właśnie kończy się 18. dzień kwietnia... :-((
      Masz rację:
      "Nareszcie nie ma ujadania na PiS, oskarżania Polaków o rozpętanie II wojny światowej, holokaust najbardziej wyrafinowanej nacji świata, o utworzenie polskich obozów zagłady itp. Programy zaczynają mieć jakąś wartość a w wiadomościach od czasu do czasu pojawiają się informacje o zachowaniach "uchodźców" w UK, Francji i podobnie zniewieściałych krajach."
      A "Smoleńska żal"... :-((

film.wp.pl/id,157795,title,Smolensk-trafi-do-kin-15-kwietnia-to-juz-oficjalna-data,wiadomosc.html?ticaid=116db7
      • pamietamy3322 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:11
        A Ida i Pokłosie to co to było? Jestesmy chyba jedynym krajem, ktory za wlasne pieniądze kręci filmy oczerniające własny kraj. W dodatku klamliwie.
        Amerykanie tyle syfu zrobili jak np popieranie Czerwonych Khmerow w Kambodzy. I innych rzeczy ktorych by nie starczylo wymieniac. A w filmach sa przedstawiani zawsze jako bohaterscy ,,kowboje" ktorzy ratują swiat. I takie tluki jak ty i inne mysla ze Polacy sa najbardziej odrazajaca nacją. Jakimis mordercami, sadystami, zwyrolami nie z tej ziemi. A prawda jest taka ze Polska w sredniowieczu przygarniala zydow ktorych chcieli pozabijac w innych krajach. Innowiercow, ktorych tez chcieli pozabijac. Potem wyszla z okresu II Wojny Swiatowej jako nacja przez wszystkich dookola mordowana. Idealistyczna.
        A teraz taki śmiec tak pluje.
        • pamietamy3322 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:13
          Dla takich jak ty to by sie przydal faszyzm.
        • e-zyleta Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:17
          Po co matole zmieniasz nick? Wskaż mi w którym miejscu pluję na swój naród i nie przypominaj mi historii bo ja ją doskonale znam.
          • pamietamy3322 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:18
            Wislocki zapomniales sie przelogowac.
            • pamietamy3322 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:19
              Pogubiles sie chlopie. Dlatego tak nawijasz o teatrzyku lechowskiego bo ty taki zrobiles wislockiego
            • wislocki12 Mam dobra pamięć 19.04.16, 01:05
              Wypraszam sobie durne uwagi o mojej pamięci! Nigdy nie zapominam o przelogowaniu się! ;-))
          • e-zyleta Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:19
            <Dla takich jak ty to by sie przydal faszyzm.> Prawdziwe oblicze narodowca.
          • polak1706 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:26
            Każdy kto popiera przyjmowanie (najazd) "uchodźców" pluje na swój kraj/naród. A ty jesteś zwolennikiem multi...
            • e-zyleta Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:32
              A czy Polacy jak przebywali w Iranie po wyjściu z ZSRR byli niechciani? A jak żołnierze armii Andersa nie mogli wrócić do ojczyzny byli intruzami w Anglii?
              • pamietamy3322 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:35
                Dobra ide z tego forum bo zostane faszystą albo nazistą.
                • e-zyleta Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:39
                  Jak nie jesteś to wkrótce nimi zostaniesz.
                  PS. I po co zmieniać nick, jak widać to jak na dłoni że jedna osoba pisze.
                  • polak1706 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:40
                    I znów się mylisz
                • wislocki12 Grenlandia 19.04.16, 00:40
                  Nie poddawaj się! Bądź twardy jak Polak na Grenlandii! ;-))
              • polak1706 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 19.04.16, 00:39
                Nie "mieszali" na obcej ziemi jak Araby
                • wislocki12 Milczenie bywa złotem 19.04.16, 01:00
                  Czasami myślę sobie, że więcej entuzjastów idei narodowej demokracji zdobyłbyś milcząc! Zgadnij, dlaczego? ;-))
            • wislocki12 Jestem zwolennikiem wielokulturowości 19.04.16, 00:44
              Masz rację! Jestem zwolennikiem wielokulturowościi, jak jej zwolennikami są Brytyjczycy, Niemcy, Francuzi czy Holendrzy przyjmujący Polaków w swoich krajach! :-))
            • edekzgredek99 Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 20.04.16, 12:28
              A co powiesz jak inne kraje wypieprza wszystkich Polakow ktorzy tam pojechali do roboty?
              • e-zyleta Re: ''Smoleńsk'' trafi do kin 15 kwietnia... 20.04.16, 15:37
                Edziu on nigdzie nie pojedzie, ponieważ musi dawać ssać swoim pchełkom, inaczej padną.
                Polak - pamietamy napisał:
        • wislocki12 W dodatku klamliwie! 19.04.16, 00:38
          Może i masz rację, ale dla mnie droższa jest prawda niż ów "naród", którego rzecznikiem sam siebie mianujesz!
          PS. No tak, "filmy oczerniające własny kraj. W dodatku klamliwie." A mogą oczerniać niekłamliwie? ;-))
          • polak1706 Re: W dodatku klamliwie! 19.04.16, 00:44
            Pani Holland pl.wikipedia.org/wiki/Agnieszka_Holland żydówka, popierała produkcję filmów oczerniających Polaków.
            • wislocki12 Jakoś nie chce wyjść... 19.04.16, 00:57
              Bzdura! Tyle prawdy o Polakach i Żydach, ile pokazała A. Holland, niewielu twórców potrafiło pokazać... Najprościej jest przyjąć założenie, że Polacy są szlachetni, piękni, odważni i wspaniali... Wierz mi, nie ma takiego narodu... Nie ma takiego narodu!
              PS. Sam przecież widzisz - nawet taki samograj jak "Smoleńsk" jakoś nie chce wyjść...
              • polak1706 Re: Jakoś nie chce wyjść... 19.04.16, 01:03
                Szkoda że nie zachowałem linku z tekstami pani Holland. Zdziwiłbyś się.
                • wislocki12 Czego oczy nie widzą... 19.04.16, 01:11
                  Szkoda...
                  PS. "Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal." ;-)
    • wislocki12 Wpadka... na żywo! 19.04.16, 14:08
      "Tak wyglądają telefony "na żywo" od widzów w TVP. Pokazała to ostatnia wpadka w programie.
      - Powiedział Napoleon - od wzniosłości do śmieszności jeden krok - tymi słowami Marcin Wolski zaczynał w piątek kolejny odcinek programu "W tyle wizji", nowego satyrycznego formatu emitowanego przez stację TVP Info. Jak na ironię losu, w tym wydaniu ekipa techniczna zaliczyła zabawną wpadkę."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,19899646,tak-wygladaja-telefony-na-zywo-od-widzow-w-tvp-pokazala-to.html
    • polak1706 Re: TVP 1 19.04.16, 20:16
      Jutro 21.20 w TVP 1
      • wislocki12 Pomocna dłoń? 19.04.16, 21:10
        "Obraz ukazuje tragedię bliskowschodnich chrześcijan, Jazydów i Kurdów, którzy muszą żyć bądź umierać w imię prawa sharia niesionego przez Państwo Islamskie."

Nie rozumiem tylko, dlaczego tacy jak Ty zdeklarowani chrześcijanie, a nawet katolicy nie chcą podać im pomocnej dłoni? :-((

Artykuł opublikowany na stronie:
        www.naszdziennik.pl/swiat/155795,swiat-nieprzedstawiony-insha-allah.html
        • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 21:51
          Może dlatego o czym dobrze wiesz unia chciała nam zrelokować nie chrześcijan tylko islamistów, Unia ma gdzieś chcrześcijan.
          • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 21:59
            Jest taka polityka żeby nie rozróżniać. Ale niestety araby rozróżniają podrzynając gardła chcrześcijanom, jazydom nie tylko w Syrii czy też wyrzucając ich z kutrów na morzu.
            Przygłupi lewak pomyśli o pewnie jaki.s straszny katol ma takie stwierdzenia bo przecież dla ateisty to wszystko jedno. Ale glupi lewaku pomijając już samą wiarę to chrześcijanie są tam mordowani czyli jednak islamiści rozróżniają. Ja wiem, że ty w to nie wierzysz. Wydaje Ci sie to niemożliwe i nawet jak ci islamista przyjdzie podrzynać gardło dalej nie będziesz w to wierzył jak i to unijne lewactwo. Jednak ludzie jak soros są od Ciebie mądrzejsi i oni doskonale o tym wiedzą. I robią to specjalnie. A Ty jesteś tylko naiwnym śmietkiem w ich planie.
            • wislocki12 Ortografia 19.04.16, 22:16
              Cieszę się, że wreszcie czasownik "podrzynać" piszesz poprawnie! :-))
        • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:05
          O czym ty znów bredzisz?
          www.teleman.pl/tv/Ucieczka-z-Piekla-1473302
          Folksdojcze chcą nas pouczać jak mamy postępować. No ale... ONI przecież odbieranie dzieci polskim rodzinom mają we krwi a puszczanie przez komin dorosłych.
          • palacz67 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:08
            Dzięki za informację, miałam o to zapytać:-) Czytasz w moich myślach:-)
            • palacz67 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:10
              Tylko wszystkiego nie wyczytaj:-)
              • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:24
                Ja nie czytam w waszych myślach, ja mam wizję.....: Znajoma, Genia, Zołza i..... oczywiście JA. Nareszcie MY...Sam na sam......i w grupie.
                E-zybi pedałuje na rowerku napędzając nam ciepłe powietrze z dmuchawy, by w nagości było nam ciepło.
                E-żyleta poprowadzi kolorowych którzy, kiedy już się rozgrzejemy, będą nas schładzać dużymi piórowymi wachlarzami...
                Tak sobie marzę, ja, Jarząbek
                • wislocki12 Wachlarze i... dmuchawa 19.04.16, 22:33
                  Uważam, że Genia, Zybi i Zyleta to element podejrzany ideowo... ;-))
                  PS. Fajne wachlarze ma posłanka Pawłowicz! :-))
                  • polak1706 Re: Wachlarze i... dmuchawa 19.04.16, 22:40
                    :-/
                    • wislocki12 :-( 19.04.16, 22:46
                      Nie możesz wyraźniej? :-(
                  • pamietamy3322 Re: Wachlarze i... dmuchawa 20.04.16, 14:07
                    Jakby nie duch narodowy w polskim spoleczeństwie. To inaczej by spiewali. Jakby zostali wyrznięci przez bolszewików w 1920.
                    • pamietamy3322 Re: Wachlarze i... dmuchawa 20.04.16, 14:08
                      I moze dzięki temu tylko w tv beda ogladac to co sie bedzie dzialo na zachodzie Europy.
          • wislocki12 Nie ma lekko! 19.04.16, 22:10
            Sam widzisz, migranci, nawet ci biali, z Polski, nie mają lekko... ;-))
          • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:21
            A ja myślałem że to Niemcy faszystowskie i ich ideologia narodowa, spowodowała, puszczanie przez komin inności.
            Polak napisał:
            • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:26
              Pod pojęciem "folksdojcze" masz rozumieć SZWABÓW, niezależnie czy to naziści czy szczypiorniści.
              • wislocki12 Szczypiorniak 19.04.16, 22:50
                Chyba żartujesz sobie! Przecież szczypiorniści to polscy jeńcy wojenni, którzy wynaleźli piłkę ręczną! :-((
                PS. Ciekawe, czy wiesz, co oznacza skrót PZPR? ;-(
              • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 23:01
                A ja myślałem że to nie Niemcy tylko innej narodowości, którzy współpracowali.
                • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 23:12
                  >Polak - pamietamy napisał:<
                  i znów się mylisz!
                  Jesteś jakiś niekumaty, niegramotny!
                  Czy to tak trudno zauważyć, że pamiętamy lubi dużo pisać a ja raczej nie?
                  Wolę rzucić temat, jakiś link, kopiuj-wklej.
                  Zresztą na co ci dociekanie o wyższości jednych świąt nad drugimi?
                  • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 23:15
                    Wczoraj
                    • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 23:45
                      no i cóż można na twoją głupotę napisać?
                      • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 23:53
                        Sluchaj jak karmisz żebyś pamiętał,iż EdekZgredek może podpatrzeć jak to robisz i stracisz fach.Polak - pamietamy napisał:
                        • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 00:01
                          Teraz już mogę napisać:
                          JESTEŚ DURNIEM!
                        • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 00:05
                          wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Szewach-Weiss-klamstwem-jest-oskarzanie-Polski-o-zaglade-Zydow,wid,18279175,wiadomosc.html
                          >Podkreślił, że kłamstwem jest oskarżanie Polski o zagładę Żydów, jednak są tacy, co z win swoich ojców i matek "chcą zrobić fałszywy przelew na konto innego (polskiego) narodu". <
                          • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 00:12
                            Nie denerwuj się, pokarm tego nie lubi i stracisz stado, a Unia takich nie chce, tam są sami lewacy i pedały. Pilnuj masz dobry zawód.
                            • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 00:29
                              Jesteś nienormalny!
                              • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 00:33
                                Wreszcie nakarmiłeś , bądź cicho żeby się nie obudziły, Unia to zdrada takich nie chce, chyba że wznowisz export do Rosji.
                                • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 00:58
                                  Weiss zmienił zdanie? GW już nie jest na piedestale!
                                  UNIA to ZDRADA!
                                  korwin-mikke.pl/wideo/pokaz/lepper_przestrzegal__unia_to_zdrada_i_niewola_/1153
                                  • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:23
                                    Korwin przestrzegał, ale do koryta polazł.
                                    • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:24
                                      Polak-pamietamy nie pyta, on twierdzi.
                                      • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:32
                                        Moze jakis przytulny szpital??
                                • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:24
                                  Ilu Polakow stracilo zycie i dobytek na kresach. Czego sie Polacy domagaja odszkodowan?, przejmowania polityki i beznesu w Rosji? Domagaja sie tylko przyznania do zbrodni i pamieci. A zydzi czego innego.
                                  • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:26
                                    Polska byla antysemicka. A Ty wiesz w ogole ze nazisci w Niemczech przed wojną szukali krajow ktore przyjma zydow z Niemiec. Wiesz co powiedzial wtedy premier Kanady albo Australii ze imigranci tak ale nawet jeden zydowski imigrant to za duzo. Wiecej zydow z Niemiec znalazlo schronienie w Polsce niz w reszcie swiata.
                                  • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:31
                                    Musisz barani łbie wiedzieć iż przyznanie się do przestępstwa (zbrodni) z powoduje tysiące procesów cywilnych o odszkodowanie, takie są procedury w świecie cywilizowanym. Gdyby chodziło tylko o moralne stanowisko to Rosjanie dawno by to zrobili. Rusz trochę swoim rozumem jak chcesz podejmować takie i inne tematy.
                                    • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:34
                                      Barani łbie ale Ci zydzi ktorzy zostawili potomkow dostaja po nich w Polsce to co stracili. Zydzi w ogole domagaja sie czego nieprawdopodobnego nieznanego w prawie miedzynarodowym.
                                    • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:35
                                      A sumie dzieki za ten paragraf. Bo nie orientowalem sie w nim. To dlatego panuje na Swiecie zydowska polityka oczerniania Polski. Bo wtedy zgodnie z prawem beda mogli nas sępic.
                                      • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:39
                                        Ale im sie nie uda. Wiadomo ze we Francji, Wegrzech , Niemczech panstwo , wladze panstwa mordowaly zydow albo wspoldzialaly w mordowaniu zydow. U nas nie bylo zadnego rzadu kolaboracyjnego. Byla to czysta okupacja niemiecka. Za ktora moralnie i prawnie w 100% odpowiadaja Niemcy. Zydzi nie maja nas jak ugryzc.
                                    • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 19:04
                                      Dlatego Żydzi podstępem "podchodzili" Polskę i Polaków opanowując media, wciągając Jankesów w swoje gierki, organizując kneset w POlsce.
                                      www.google.pl/search?q=kneset+w+polsce&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=srUXV8whwa6zAdLEtdgM
                                      W zamiarze oskarżanie Polaków o Holokaust, mord na Żydach, wmawianie poczucia winy i roszczeniowe odszkodowania - 65 miliardów dolarów. Czyli pomalutku zaczynasz jarzyć co napisałem w poście.
                                      www.youtube.com/watch?v=EJUz5bYE1PE
                                      • wislocki12 "Sejm" pod wodzą "Marszałka" Kuchcińskiego 20.04.16, 22:55
                                        "(...) Żydzi podstępem "podchodzili" Polskę i Polaków opanowując media, wciągając Jankesów w swoje gierki, organizując kneset w POlsce."
                                        Wolę już Kneset niż "Sejm" pod wodzą "Marszałka" Kuchcińskiego! :-((
                                      • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 22:59
                                        Ty nie jarzysz od początku i piszesz i głosisz herezje, ponieważ Żydzi żądają odszkodowania za zagrabiony (pozostawiony w Polsce) majątek od kraju którego byli obywatelami, a nie za holokaust.
                                        • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 23:13
                                          Holokaust jest przyczynkiem do roszczeń.
                                          >za zagrabiony (pozostawiony w Polsce) majątek<
                                          Ich majątek został zrównany z ziemią przez Wielkie Niemcy. Do ok 2000roku Niemcy spłacały Żydom odszkodowania. Zakręcili w końcu kurek. Żydzi wyciągają ręce do Polski. Spryciule. Wszystko w internecie.
                                          • wislocki12 Kurek w Japonii! 20.04.16, 23:38
                                            Jacy Żydzi? Przecież Kurka podkupili Japończycy. Będzie zarabiał dwa razy więcej niż w Resovii! ;-))
                                            • e-zyleta Re: Kurek w Japonii! 20.04.16, 23:56
                                              Tak to prawda , 600 tysięcy euro rocznie. A co na to polako-pamietający
            • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 15:21
              zydzi wykorzystuja holokaust dla walsnych celow. Do lat 60 w Izraelu sami zydzi na innych zydow ktorzy przezyli holokaust pogardliwie wolali ,,mydło" To mozna znalezc w ksiazkach historycznych. To fakt.
              • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 19:07
                Żyleta niczego nie kuma
                www.pch24.pl/finkelstein--o-polskim-antysemityzmie-mowi-sie-dla-pieniedzy,18813,i.html
                • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 20.04.16, 23:30
                  Kuma, ale ty jesteś za młody żebyś zrozumiał co to jest antysemityzm. Prawda jest taka że przed wojną Polacy nienawidzili Żydów,ponieważ byli bogatsi i mądrzejsi, a mając pieniądze kształcili swoje dzieci, a Polacy biedniejsi jak mogli coś zarobić, to najczęściej topili pieniądze w alkoholu.
                  Było tak, jest i będzie ze biedniejszy nie lubi bogatych i dzisiejszy konflikt migracyjny istnieje też z takich powodów, ponieważ każda wojna i rewolucja ( w nowej historii) była powodowana dysproporcją w posiadaniu zasobów materialnych.Jedni mają bardzo dużo, drudzy mniej, a niektórzy prawie nic. Jeżeli chodzi ci o zagrabienie majątku po Żydowskiego, to Hitlerowcy zabrali to co było można przewieźć do Niemiec (złoto i wartościowe przedmioty) a reszta została w Polsce ( budynki i to co było w wewnątrz) oraz nieruchomości gruntowe. I ja mam pytanie do ciebie gdybyś ty pozostawił swój majątek obojętnie gdzie, podarowałbyś?
                  • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 01:18
                    Majątek tych ludzi został zrównany z ziemia. Spadkobierców już dawno nie ma. Niemcy wymordowali całe rodziny więc jest to widzimisię tej cwańszej grupki Żydów którzy chcą się wzbogacić w krótkim czasie. Polacy pozostawili ziemię tu i tam i nie wszczynają awantur roszczeniowych. Widzę często wpisy takich osób w komentarzach.
                    Polacy nie byli takimi spryciarzami i wyrafinowanymi cwaniakami jak Żydzi. Dlatego mniej zarabiali. Za mało by dobrze żyć, za dużo by nie pić.

Tak mówił Napoleon Buonaparte: "Niedawno dopiero minął ten czas, w którym rząd widział się zmuszonym położyć tamę działalności czynnej tej nieużytecznej dla francuskiej społeczności kasty żydowskiej która byłaby doszła do zupełnego zawładnięcia majątkami i nieruchomościami całych departamentów przez wzrastającą co godzina potęgę swą pieniężną środkami lichwy i z niej wypływających zastawów hypotecznych. Celem więc naszym będzie zniszczyć skłonności żydowskiej ludności, a przynajmniej wykorzenić o ile się tylko da tę niepohamowaną chęć do zatrudnień, szkodliwych nie tylko dla Francyi, ale dla całego świata, dla wszystkich krajów, dla cywilizacyi i dla porządków społecznego życia"
                    • e-zyleta Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 10:10
                      Chłoptasie twój cel jest nieosiągalny, ponieważ światem rządzi pieniądz.
                      • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 11:17
                        zyleta jestes totalnym idiotą
                        • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 16:02
                          >zyleta jestes totalnym idiotą<
                          To prawda. Daje mu do zrozumienia w postach a on jakby się płyta zacięła
                  • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 11:19
                    Ale spadkobiercy zydow odzyskuja majatki lub rekompensaty. Zgodnie z prawem.
                  • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 11:22
                    Niech sobie beda bogatsi w Izraelu. Niech sobie rzadza w Izraelu tam niech beda w knsecie a nie w polskim Sejmie. Polacy sie do knesetu nie pchają wiec czemu zydzi pchaja sie do Sejmu? Niech w Izraelu maja sobie telewizje i prase a nie w Polsce. Polacy w Izraelu prasy i tv nie mają. Wiec czemu zydzi mają miec w Polsce? Acha bo to narod wybrany i ma rzadzic calym Światem?
                    • pamietamy3322 Re: Pomocna dłoń? 21.04.16, 11:24
                      Wyobrazasz sobie zeby Polak powiedzial ,,nienawidze zydow tak ze nie da sie tego wyrazic slowami" A potem przez lata zasiadal w knesecie i jeszcze uchodzil w Izraelu za wyrocznie moralną?
                      • wislocki12 Kneset 22.04.16, 00:29
                        Przepraszam, a kogo masz na myśli? ;-))
                        • e-zyleta Re: Kneset 22.04.16, 12:32
                          Jak może udowodnić, nie mając zielonego pojęcia o czym pisze nasz "profesor".
        • polak1706 Re: Pomocna dłoń? 19.04.16, 22:09
          >nie chcą podać im pomocnej dłoni? :-((<
          To może Kuwejt, Emiraty.... coooo?
          • wislocki12 To kolega 19.04.16, 22:13
            Myślisz, że Kuwejt i Emiraty zwolnią Cię z grzechu? No tak, najłatwiej powiedzieć - to kolega! :-((
            • pamietamy3322 Re: To kolega 19.04.16, 22:15
              Mam takie zdanie jak Ruch Narodowy jesli przyjmować to tylko chrześcijan. Ani jednego islamisty. Robert Winnicki, Marian Kowalski tak sie wypowiadali. Imam identyczne zdanie. Ani jednego islamisty. Chrześcijan tak.
              • wislocki12 Jak katoliccy narodowcy 19.04.16, 22:24
                Ciekawe, czy islamiści przyjęliby Winnickiego, że o Kowalskim nawet już nie wspomnę! ;-))
                PS. Czasami odnoszę wrażenie, że arabscy islamiści to tacy katoliccy narodowcy... :-((
                • pamietamy3322 Re: Jak katoliccy narodowcy 20.04.16, 13:57
                  to jest islamonazim
                  • wislocki12 Islamonazizm 20.04.16, 22:41
                    Z ust mi to wyjąłeś! ;-))
                • pamietamy3322 Re: Jak katoliccy narodowcy 20.04.16, 14:01
                  Nie masz pojęcia o Narodowcach. Jedyne co o nich wiesz to co napisze michnik i pokaze tvn.
                  • pamietamy3322 Re: Jak katoliccy narodowcy 20.04.16, 14:45
                    Tak jak napisali w wybirczej i pokazali w tvn ze ONR sprofanowal kosciol chorągwiami na ktorych jest reka z mieczem. A to jest polski szczerbiec. Znak uzywany od poczatkow polskiej panstwowosci. W kosciolach od poczatku polskiej panstwowosci rycerze, krolowie stali w kosciolach z takimi chorągwiami. ja wiem ze zyda michnika brzydzi polski szczerbiec a takze inne polskie znaki narodowe.
                    • pamietamy3322 Re: Jak katoliccy narodowcy 20.04.16, 14:46
                      Przeciez ojciec michnika dzialal zeby Polske wcielic do bolszewickiej Rosji za co siedzial przeciez w pierdlu.
                      • pamietamy3322 Re: Jak katoliccy narodowcy 20.04.16, 14:49
                        Zresztą dzisiaj ogladalem wypowiedz Kowalskiego. I tam mowil ze jak Dmowski pojechal do Papieza na audiencje to Papiez mu powiedzial zeby sobie wybil jakakolwiek niepodleglosc Polski. A co teraz robi Franciszek?
                        • pamietamy3322 Re: Jak katoliccy narodowcy 20.04.16, 14:59
                          Koscioly profanuja w skandynawi wieszajac tęczowe flagi, flagi z polksiezycem itd.
                        • wislocki12 "A co teraz robi Franciszek?" 20.04.16, 22:46
                          "A co teraz robi Franciszek?" Podejrzewam, że Franciszek tak samo przejmuje się Kowalskim, jak jego poprzednik Dmowskim! ;-))
                          • pamietamy3322 Re: "A co teraz robi Franciszek?" 21.04.16, 11:55
                            Chciałem Ci przypomnieć ,,znawco" , że Papież jest nieomylny tylko w sprawach wiary a nie zagadnieniach politycznych.
                            • wislocki12 Nieomylny 21.04.16, 22:53
                              No tak, w kwestiach polityki nieomylny jest... Marian Kowalski! ;-))
                  • wislocki12 Wolę nie drążyć... 21.04.16, 22:58
                    I to mi wystarcza! Wolę nie drążyć tego tematu... :-((
              • polak1706 Re: To kolega 19.04.16, 22:28
                Problem w tym, ze Islamiści już wiedzą że dajemy się nabrać na KRZYŻ i już takie metody stosują. Dlatego pomoc TAM a nie TU.
                • wislocki12 Nosił wilk... 19.04.16, 22:37
                  Znaczy się, znowu nas kiwają? :-((
                  Ciekawe, na co dają się nabrać muzułmanie? ;-))
                  • polak1706 Re: Nosił wilk... 19.04.16, 22:39
                    Są sprytniejsi niż się przeciętniakom wydaje
                    • wislocki12 RTG 19.04.16, 22:43
                      Na szczęście, prześwietliłeś ich... Jesteś wielki! ;-))
                    • wislocki12 Spryciarze? 21.04.16, 23:03
                      I w tym jest bieda, niestety! ;-))
                  • pamietamy3322 Re: Nosił wilk... 20.04.16, 15:02
                    Wszystko masz w koranie baranie. Poki jest ich malo i są słabi sa potulni jak baranki. Dokladnie jak ich mahomet uczyl. Wszystko jest w koranie. A pozniej zrobil rzez chrzescijanom w mekce czy tam medynie.
                    • pamietamy3322 Re: Nosił wilk... 20.04.16, 15:04
                      Jak w Polsce jest ich malo to sa jak aniolki. Ale na zachodzie gdzie jest ich juz sporo pokazuja coraz wieksze pazurki. I wszystko zgodnie naukami mahometa zawartymi w koranie. On tam daje szczegolowe instrukcje. W poczatkowych wersach jak jest ich malo maja udawac przyjaciol niewiernych. W koncowych idz i zabijaj niewiernych.
                      • pamietamy3322 Re: Nosił wilk... 20.04.16, 15:08
                        I wszyscy muzulmanie dokladnie wypelniaja przykazania mahometa. I ci potulni w Polsce, i ci mniej potulni na zachodzie. I takze ci z panstwa islamskiego.
                        • e-zybi Re: Nosił wilk... 20.04.16, 15:39
                          Wszystko mogłeś zawrzeć w jednym wpisie, piszesz sam do siebie, zaczynam martwić się o twoje zdrowie. Może Lecytyna będzie pomocna, warto spróbować ;-)
                        • wislocki12 Baran w Koranie... 20.04.16, 21:56
                          No właśnie, szkoda tylko, że Polacy, tacy, jak na przykład Ty, olewają przykazania Jezusa. Na przykład te dotyczące miłości bliźniego i miłosierdzia boskiego... :-((
                          • pamietamy3322 Re: Baran w Koranie... 21.04.16, 11:41
                            wislocki ty to wszystko zle interpretujesz. Wypuśćmy morderców z więzień bo trzeba nadstawiać drugi policzek i kochać bliźniego? Masz łajno we łbie.
                            • wislocki12 "Łajno we łbie" 21.04.16, 22:51
                              Może i masz rację, ale to nie ja, lecz Chrystus posłużył się twoim policzkiem... ;-))
                              PS. Ciekawe, kto z nas trzech ma łajno we łbie? :-((
                        • wislocki12 Lepiej nie mówić... 21.04.16, 23:14
                          Masz rację, "wszyscy muzulmanie dokladnie wypelniaja przykazania mahometa". A katolicy? Lepiej nie mówić! Nawet na tacę nie chcą dawać... :-((
                      • wislocki12 "Kupą..." 21.04.16, 23:11
                        I to Cię dziwi? Przecież już dawno wiadomo, że trzeba "Kupą..." :-((
                    • wislocki12 Nieodmiennie 21.04.16, 23:09
                      "Wszystko masz w koranie baranie." Nieodmiennie zachwycasz mnie błyskotliwością swoich sądów! ;-))
                • wislocki12 Bez przesady! 21.04.16, 23:00
                  Bardzo przepraszam, ale nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli, pisząc, że "dajemy się nabrać na KRZYŻ"? Nie przesadzasz, aby? :-((
    • genia50 Re: TVP 1 19.04.16, 22:00
      W Polsce są katolicy,a nie wszyscy chrzescijanie są katolikami.Może takie koscioły bardziej sie nie lubią miedzy soba niż z obcymi?Musieliby wybierać samych katolików a to by było bardziej skomplikowane.
    • genia50 Re: TVP 1 19.04.16, 22:25
      Najlepiej byłoby przyjmować uchodzców ateistów.
      • wislocki12 Nie wierzą 19.04.16, 22:40
        Ale ateiści nie wierzą w cuda... ;-))
    • polak1706 Re: TVP 1 20.04.16, 19:58
      Dzisiaj TVP1 20.20 !!!
      XXI wiek i przymusowe odbieranie dzieci polskich przez folksdojczów!
      • genia50 Re: TVP 1 20.04.16, 20:05
        Chyba pomyliłeś pojęcia.Nie tłumaczę,bo nie słuchasz nigdy.
        • polak1706 Re: TVP 1 20.04.16, 20:42
          Od dzisiaj słyszę! Byłem u Laryngologa!
          • wislocki12 Znowu reforma ortografii? 20.04.16, 21:51
            Naprawdę uważasz, ze słowo laryngolog należy pisać z wielkiej litery? ;-))
            PS. Szkoda, że nie widzisz... :-(
            • polak1706 Re: Znowu reforma ortografii? 20.04.16, 22:29
              Jutro będę u okulisty.
              • wislocki12 Miodek wystarczy! 20.04.16, 22:39
                Polecałbym raczej prof. Miodka, że o prof. Bralczyku i lokalnym fachowcu, prof. Ożogu nie wspomnę nawet... ;-))
                • polak1706 Re: Miodek wystarczy! 20.04.16, 23:15
                  Dla ciebie wisłocki skosztuję extra, w drodze wyjątku, nawet miodku.
                  • wislocki12 A Bralczyk? 20.04.16, 23:35
                    Ciekawe, co na to Bralczyk, że o Ożogu nawet już nie wspomnę? ;-))
      • e-zybi Re: TVP 1 20.04.16, 20:07
        A co o 21.20 ?
      • polak1706 Re: TVP 1 20.04.16, 20:41
        Pardon!!! 21.20!
        • genia50 Re: TVP 1 20.04.16, 20:45
          Musisz jeszcze do okulisty,bo nie dopatrzyłeś.
        • palacz67 Re: TVP 1 20.04.16, 22:05
          Witam, dzięki, oglądam, to bardzo przygnębiający program, serce mnie rozbolało, dobranoc:-)
          • polak1706 Re: TVP 1 20.04.16, 22:34
            Jugendamt - Zalegalizowana MAFIA NIEMIECKA.
            • wislocki12 Mafia polska 20.04.16, 22:51
              Jakby siedzieli w kraju, brali 500+ zł i budowali dobrą zmianę to nikt by im dzieci nie zabierał! Najwyżej proboszcz - na chrzest, pierwsza komunię i bierzmowanie... :-((
            • pamietamy3322 Re: TVP 1 21.04.16, 11:32
              Zabierają polskie dzieci i dają niemieckim pedofilom.
              • e-zyleta Re: TVP 1 21.04.16, 11:41
                Są trzy prawdy o których piszesz bezmózgowcu:Pierwsza prawda, druga prawda. i gó... prawda.
                • polak1706 Re: TVP 1 21.04.16, 16:05
                  Pisałem że jesteś idiota!
                  • e-zyleta Re: TVP 1 21.04.16, 17:54
                    Prawda to jest taka że posiadasz zbyt małą wiedzę, popełniasz gafy nie do wyjaśnienia, a więc jesteś ignorantem, jedynie jesteś "specjalistą" od migracji i trzymasz się tego tematu jak rzep psiego ogona.
                    • polak1706 Re: TVP 1 22.04.16, 17:28
                      >posiadasz zbyt małą wiedzę<
                      Nie mam żadnej wiedzy.
                      >popełniasz gafy nie do wyjaśnienia,<
                      A co chcesz wyjaśniać kiedy w kwestii islamu wszystko jest jasne
                      1-www.youtube.com/watch?v=DnI0hlU8UdI
                      2-www.youtube.com/watch?v=6jNcnKmEsB8
                      Już niedługo wy, zwolennicy przyjmowania "imigrantów będą mogli się wykazać. Przybędzie do Polski 150tysięcy i zostanie podrzuconych miastom i gminom. UNIA (ZDRADZIECKA) da pieniądze na ich socjal, czyli "kieszonkowe" na życie jak w Niemczech, Francji (z naszych składek do Eurokołchozu) ale warunki do życia (mieszkania, nauka, opieka medyczna itp) będą z naszego budżetu. Dojdzie do sytuacji, że wśród nas będą pracujący za 1500zł na rodzinę i "socjalsi" dostający 500-1000 euro na osobę. "Nasi" będą spokojni, co najwyżej obszczy budkę z piwem a "socjalsi" przy byle niezadowoleniu zaczną burdy na ulicach. Żyd Balcerowicz mówił zwykle w takich przypadkach, że koszty napraw poniesie podatnik czyli TY i twoja rodzina.
                      Piszesz o www.google.pl/search?q=rzep&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=-UEaV47AA6aF6ASWjI3QBA?
                      Kiedyś dzieci bawiły się rzepem i były mądrzejsze, bardziej przewidywalne (wyczuwały jakieś niebezpieczeństwa) Dzisiaj jak ty. Nie wyczuwasz niebezpieczeństwa bo nie bawiłeś się rzepem, a komputerem, smartfonem, tabletem gdzie masz kilka "żyć"
                      A.... byłbym zapomniał! Mam 7 klas szkoły podstawowej. Wystarczy!
                      • e-zyleta Re: TVP 1 22.04.16, 18:06
                        Właśnie tak czepiłeś się tego tematu, jak rzep psiego ogona , idź lepiej dać ssać, przynajmniej jest z tego pożytek i dobry uczynek.
                        • polak1706 Re: TVP 1 22.04.16, 18:30
                          Tak mi jakoś ten temat "leży na wątrobie" i nie wyobrażam sobie w naszym krajobrazie kolorowej mieszanki wybuchowej chodzącej w czarnych prześcieradłach i imama drącego mordę z meczetu (maczetu)
                          www.youtube.com/watch?v=XFXNJfwcCDs
                          • wislocki12 Tradycyjna polska tolerancja... 22.04.16, 21:27
                            I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno jakże pochlebnie wyrażałeś się o tradycjach polskiej tolerancji! Innowiercy, Żydzi... A dzisiaj? :-((
                      • wislocki12 Cicho, wiem! 22.04.16, 21:28
                        "Nie mam żadnej wiedzy."
                        Cicho, wiem! ;-))
                      • wislocki12 Wiedziałem! 22.04.16, 21:30
                        "A.... byłbym zapomniał! Mam 7 klas szkoły podstawowej. Wystarczy!"
                        Wiedziałem! Współczuję! :-((
                      • wislocki12 No to PiS może się pakować! 22.04.16, 21:34
                        "Przybędzie do Polski 150tysięcy i zostanie podrzuconych miastom i gminom."
                        No to PiS może się pakować! ;-))
                        • polak1706 Re: No to PiS może się pakować! 23.04.16, 15:28
                          No jeszcze nie! PiS nie wyraża na to zgody... na szczęście.
                          • wislocki12 Niesamowite 28.04.16, 21:35
                            Dacie radę? Niesamowite! :-((
                  • wislocki12 Nie wystarczy napisać... 21.04.16, 22:36
                    Nie wystarczy napisać. Trzeba jeszcze udowodnić! ;-))
      • wislocki12 Patrioci z PiSu (i nie tylko) 20.04.16, 21:48
        Szkoda tylko, że patrioci z PiSu (i nie tylko) nic nie robią w sprawie praw mniejszości polskiej w Niemczech. :-((
        • pamietamy3322 Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 21.04.16, 11:49
          Przeczytaj choć jedną książkę historyczną a nie tylko wikipedie i władce pierścieni a się dowiesz, że ta nazwa występuje dość często
          • pamietamy3322 Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 21.04.16, 11:59
            ten wpis nie tu
            • e-zyleta Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 21.04.16, 13:09
              Ty jesteś zapewne jedynym autorytetem od polityki.A ja ci powiem że ty znasz się na wszystkim i niczym, tak się znasz na polityce jak wilk na gwiazdach.
              • polak1706 Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 15:42
                Nie znam się na niczym! Nie potrafię nawet ...16min 10sek do 13 sek.
                www.youtube.com/watch?v=iQtrOqdIUWg

a to EXTRA dla ciebie i POdobnych, w związku z moim tekstem w pierwszym linku
                wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Marcin-Makowski-Przestanmy-przepraszac-za-przeszlosc,wid,18284718,wiadomosc.html?ticaid=116e27
                • e-zyleta Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 16:09
                  Co chciałeś wyrazić wklejając ten film?
                  • e-zyleta Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 16:19
                    Dobrze byłoby gdybyś znalazł ten artykuł Marcina Makowskiego i przeczytał:<Polacy masowo donosili do gestapo. Ze zdrajcami walczyła Armia Krajowa>
                    • e-zyleta Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 16:20
                      A może byś odpowiedział czy "Batory" był okrętem?
                      • polak1706 Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 16:54
                        Za późno na leczenie!
                        • e-zyleta Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 17:12
                          Zrozumiałem że jesteś ateistą, a to nie jest w zgodzie z narodowcami.
                        • wislocki12 Za późno? 28.04.16, 21:57
                          Wiara czyni cuda! ;-))
                    • polak1706 Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 17:12
                      >Polacy masowo donosili do gestapo. Ze zdrajcami walczyła Armia Krajowa><
                      To by się zgadzało. Donosili podobni do ciebie.
                      • wislocki12 Podobieństwo 23.04.16, 21:27
                        Podobieństwo to rzecz względna... ;-))
                        • wislocki12 Bez przesady! 28.04.16, 21:56
                          Oświadczam, zatem, że wszelkie plotki o naszym podobieństwie są zdecydowanie przesadzone! ;-))
                      • e-zyleta Re: Patrioci z PiSu (i nie tylko) 23.04.16, 21:47
                        No cóż w każdym narodzie znajdzie się czarna owca, a ty twierdzisz że Polacy to wybrany naród.
            • wislocki12 Jakis obłęd? 21.04.16, 22:34
              Jak nie tu, to gdzie? I jaki wpis? Przecież to jakiś obłęd... :-((
          • wislocki12 PiS i... mniejszość niemiecka 21.04.16, 22:32
            Nie bardzo rozumiem... W "Wikipedii" nic o tym nie piszą. Sprawdzę jeszcze we "Władcach pierścieni! Ale wiele nie spodziewam się... :-((
    • wislocki12 Totalna kompromitacja 22.04.16, 22:27
      "Niegdyś dziennikarka, dziś posłanka oraz partyjna specjalistka PiS od mediów. I zdawałoby się, że choćby z tego względu Joanna Lichocka powinna doskonale znać nową ustawę o mediach narodowych. Tym bardziej, że sama ją pisała! Dyskusja w Radiowej Trójce skończyła się jednak kłótnią i… totalną kompromitacją posłanki."

www.fakt.pl/politycy/kompromitacja-pis-owskiej-dziennikarki-blamaz-joanny-lichockiej,artykuly,628322.html
    • wislocki12 Głusi i niewidomi też będą płacić... 23.04.16, 11:48
      Płacz i płać!
      "To jakiś absurd! Jak podaje Wirtualna Polska, wielu głuchych i niewidomych będzie musiało zrzucić się na media narodowe. Dotąd mieli oni specjalne wyłączenie, ale w nowej ustawie o składce audiowizualnej, rząd postanowił z niego zrezygnować. Płacić będą musieli nawet ubodzy emeryci!
      Osoby niesłyszące, które miały stwierdzoną głuchotę lub obustronne upośledzenie słuchu, były dotąd zwolnione z płacenia abonamentu RTV. Wystarczało tylko odpowiednie orzeczenie, legitymacja związku głuchych lub zaświadczenie od lekarza. Podobnie było z niewidomymi i niedowidzącymi. Teraz te ulgi znikają - alarmuje WP."

www.fakt.pl/politycy/rzad-nawet-glusi-i-niewidomi-beda-placic-na-radio-i-telewizje,artykuly,628542.html
      • edekzgredek99 Re: Głusi i niewidomi też będą płacić... 23.04.16, 12:59
        I to jest panie ta dobra zmiana
    • pamietamy3322 Re: TVP 1 24.04.16, 11:44
      Jakas oplata audiowizualna musi byc. Teleizja Narodowa nie moze konkurowac ze sciekiem medialnym, ktory jest nastawiony na papke. Ale za garaz czy dzialke glupota placic podwojnie czy potrojnie. No co innego jak ktos ma 30 mieszkan to jednak powinien placic razy 30.
      • wislocki12 Taka zmiana 28.04.16, 21:39
        "Ale za garaz czy dzialke glupota placic podwojnie czy potrojnie."
        Sam widzisz - taka zmiana! ;-))
    • wislocki12 Noc odwołana... 28.04.16, 13:10
      "Najwięksi jajcarze w kraju? To władze TVP". Telewizja odwołała transmisję kabaretowej nocy. Dlaczego?
      Kolejne polskie kabarety w ostrych słowach komentują decyzję TVP, która na kilka dni przed 10. Płocką Nocą Kabaretową odwołała bezpośrednią transmisję z amfiteatru nad Wisłą. "Nie będzie kabaretu, będzie chór" - śmieją się - używając cytatu z serialu "Alternatywy 4" - Paranienormalni."

Cały tekst:
      plock.wyborcza.pl/plock/1,35710,19987837,tvp-nie-pokaze-plockiej-nocy-kabaretowej-paranienormalni-dobra.html#ixzz477OzgOZQ
      • e-zyleta Re: Noc odwołana... 28.04.16, 14:48
        Nawet nie transmitują takiego wydarzenia jak półfinał Ligi Mistrzów w piłce nożnej, Bayern - Atletico, tylko dlatego ze jest drużyna Niemiecka.
        • wislocki12 A co z latem? 28.04.16, 21:37
          Wiosny właściwie już nie ma... Może lata nie odwołają? :-((
        • polak1706 Re: Noc odwołana... 28.04.16, 23:18
          I dobrze że nie transmitują
          >...oraz odmówiły zgody na przekroczenie granicy polsko-niemieckiej przez wojska amerykańskie<
          www.defence24.pl/359779,niemcy-ws-anakondy-wskazalismy-amerykanom-dwie-trasy

www.se.pl/wiadomosci/polska/niemcy-nie-chca-bronic-polski-na-wypadek-agresji-rosji_824683.html
          Ponoć jesteśmy w NATO?
          Jak świat światem Niemiec Polaka nigdy nie był bratem.
          • wislocki12 Pierwsza taka... 29.04.16, 00:39
            Podejrzewam, że będzie to pierwsza odwołana noc kabaretowa od czasów PRL... Tak trzymać! ;-))
            • wislocki15 Re: Pierwsza taka... 29.04.16, 08:52
              A podejrzewaj sobie prowokatorze spod znaku sierpa, młota i kielni.
              • genia50 Re: Pierwsza taka... 29.04.16, 11:14
                Prawdziwa cnota kabaretów się nie boi.
              • e-zyleta Re: Pierwsza taka... 29.04.16, 12:34
                Za czasów sierpa i młota kabarety były emitowane, ze Smoleniem nawet.
                • ot-rozum Re: Pierwsza taka... 29.04.16, 12:44
                  A jest jakaś różnica pomiędzy minioną epoką a teraz?<http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-nie-zgodzil-sie-na-odrzucenie-w-pierwszym-czytaniu-projektu-tzw-duzej-ustawy/hdfdk8>
                • wislocki12 Różnica między Smoleniem i... Smoleńskiem? 29.04.16, 20:35
                  No właśnie, i to jest właśnie ta różnica - różnica między Smoleniem i... Smoleńskiem! ;-))
              • wislocki12 Trzy w jednym... 29.04.16, 13:32
                Młot, sierp i... kielnia? I to wszystko w jednym worku? Chyba żartujesz... ;-))
                • e-zyleta Re: Trzy w jednym... 29.04.16, 18:21
                  Jak trzeba psa uderzyć, to kij zawsze się znajdzie:wiadomosci.onet.pl/kraj/polskie-radio-rozstaje-sie-z-januszem-weissem/5es2qv
                  • wislocki12 Kij samobij... 29.04.16, 20:31
                    Ten kij to mi raczej na samobija wygląda... ;-))
                • pamietamy3322 Re: Trzy w jednym... 29.04.16, 20:04
                  Wcale tak nie musiało się skończyć. Niemcy jeszcze w kwietniu 1939 proponowali Polsce sojusz. Po odrzuceniu go zaczęli paktować ze Stalinem. I skończyło się dla Polski i Polaków jak się skończyło. Postąpiliśmy idealistycznie a teraz nas wszędzie oczerniają gdzie się da. Anglia razem z Francją dała wtedy te gwarancje żeby nas odciągnąć od paktu z Niemcami. A dobrze wiedzieli, że żadnej pomocy nie udzielą. Ponieważ strategia obronna Francji zakladała tylko obronę. A angielski korpus ekspedycjny był po prostu słaby i niemożliwe było jego przerzucenie do Polski. Wtedy także samoloty angielskie nie dolatywały nad Polskę. Zostaliśmy oszukani. A wiadomo jakie było najlepsze wyjście.
                  • pamietamy3322 Re: Trzy w jednym... 29.04.16, 20:09
                    Lata wam ciemnote wciskali.
                    • wislocki12 Nadal wciskają 29.04.16, 20:29
                      I nadal wciskają... ;-(
                  • wislocki12 Jak w 1939... 29.04.16, 20:26
                    Wolałbym nie być spadkobiercą sojuszników Hitlera... Zychowicz też mnie nie przekonał. :-(
                    PS. Czasem mam wrażenie, że jesteśmy niewyuczalni... Znowu otwarcie przygotowujemy się nie do obrony Polski, a do wojny z Rosją. Jak w 1939... :-((
                    • pamietamy3322 Re: Jak w 1939... 29.04.16, 20:31
                      Tym razem cytat:
                      ,,Z Hitlerem sprzymierzyły się przecież między innymi Włochy, Węgry, Rumunia, Słowacja, Bułgaria, Finlandia, Chorwacja i Francja. Hiszpania, Irlandia i Szwecja zachowywały zaś przez kilka lat życzliwą wobec Rzeszy neutralność. I państwa te nie są wcale ?zhańbione po wsze czasy?, nie są dziś pariasami społeczności międzynarodowej. Przeciwnie ? funkcjonują w niej zupełnie normalnie. "

A Polska już jest na równi z Niemcami obwiniana o holokaust.
                      • wislocki12 "Życzliwa neutralność" 29.04.16, 20:43
                        Może i masz rację, ale czy zastanawiałeś się, co dla Polski mogłaby oznaczać owa "życzliwa neutralność"? Zapewne "chwałę" na wschodnim froncie... A co potem? :-((
                        PS. Antysemityzm nie zawsze kończy się holokaustem... :-)
                        • pamietamy3322 Re: "Życzliwa neutralność" 29.04.16, 20:45
                          Rządzilibyśmy z Niemcami Europą. Nie pisze zebym tak chcial czy cos w tym stylu. Po prostu rozmawiamy hipotetycznie o roznych wariantach historii.
                          • pamietamy3322 Re: "Życzliwa neutralność" 29.04.16, 20:46
                            ,,Hitler w latach 1933 ? 1939 darzył Polaków olbrzymim szacunkiem. ?Dajcie mi polską piechotę, a zdobędę cały świat! ? ? powtarzał. Uważał nas za naród antykomunistów i dzielnych żołnierzy. Jego idolem był Józef Piłsudski. Stosunek Hitlera do Polski zmienił się w kwietniu 1939 roku, gdy Beck ostatecznie odrzucił jego awanse i zawarł pakt z Anglią. Wtedy Hitler wpadł w szał"
                            • pamietamy3322 Re: "Życzliwa neutralność" 29.04.16, 20:48
                              Zostalismy wystawieni przez tych swinskich sepleniaczy i niedorobionych zabojadow. A mozna było zrobic inaczej.
                              • wislocki12 Anders w Norymberdze? 29.04.16, 23:02
                                Może nawet i można było inaczej... Ale czy wyobrażasz sobie Rydza Śmigłego, że o Andersie nawet nie wspomnę, na ławie oskarżonych w Norymberdze? :-((
                                • pamietamy3322 Re: Anders w Norymberdze? 29.04.16, 23:05
                                  Juz pisalem u nas nie byloby zbrodni.
                                  Odbiegajac od tematu anglicy wprowadzili zasade ,,zwycizecow sie nie sądzi" I np. zbrodniarze radzieccy pozostali nieukarani. Nie prowadzono nawet zadnych dochodzen. A przypomne ze mieli na koncie podobne zbrodnie lub nawet gorsze jak choćby prokurator Wyszynski w Norymberdze oskarzyciel strony zwycieskiej.
                                  • wislocki12 Od zawsze... 29.04.16, 23:35
                                    A skąd wiadomo, że Anders byłby w szeregach zwycięzców? ;-))
                                    PS. Zasada, że zwycięzców się nie sądzi nie jest wynalazkiem Anglików! Ta zasada obowiązuje od zawsze! :-((
                            • wislocki12 Zychowicz przy tym był... 29.04.16, 22:55
                              I, oczywiście, Zychowicz przy tym był (szał!), a Karnowski gotów jest to potwierdzić! ;-))
                          • wislocki12 Mordowalibyśmy Żydów, Cyganów i Rosjan? 29.04.16, 22:50
                            "Rządzilibyśmy z Niemcami Europą" i mordowalibyśmy Żydów, Cyganów i Rosjan w Auschwitz? Dziękuję! :-((
                            • pamietamy3322 Re: Mordowalibyśmy Żydów, Cyganów i Rosjan? 29.04.16, 22:52
                              Auschwitz by nie było.

,,zawarcie sojuszu z Niemcami uratowałoby polskich Żydów przed Holokaustem. Polacy nie mieliby również z Zagładą nic wspólnego. Sojusz z Niemcami nie musiał automatycznie oznaczać udziału w niemieckich zbrodniach. Słynny izraelski historyk Martin van Creveld powiedział mi kiedyś znamienne zdanie: ?Paradoks historii polega na tym, że Żydzi mieli o wiele większe szanse na przeżycie w krajach sprzymierzonych z Niemcami niż w krajach, które z Niemcami walczyły i dostały się pod ich okupację?. Profesor Timothy Snyder pisał zaś: ?dla Żyda, który w czasie wojny mieszkał na obszarze, na którym struktury państwa zostały zniszczone, szanse przeżycia wynosiły 1 do 20. Tam natomiast, gdzie państwo przetrwało, szanse te wynosiły 1 do 2. Dotyczyło to również Rumunii, Włoch, Węgier i Bułgarii, które były sojusznikami Niemiec, a nawet samej III Rzeszy?. W Polsce zginęło tylu Żydów dlatego, że znaleźliśmy się pod całkowitą okupacją i Niemcy mogli u nas robić co tylko chcieli."
                              • wislocki12 Szanse i... ludzie 29.04.16, 23:11
                                "Martin van Creveld powiedział mi kiedyś znamienne zdanie: Paradoks historii polega na tym, że Żydzi mieli o wiele większe szanse na przeżycie w krajach sprzymierzonych z Niemcami niż w krajach, które z Niemcami walczyły i dostały się pod ich okupację?."
                                No cóż, jeżeli konsekwentnie pozostawać w tym toku rozumowania, to należałoby uznać, że w samych Niemczech te szanse powinny być jeszcze większe! ;-))
                                PS. Nie rozumiem tylko, dlaczego mamy rozważać szanse człowieka w zależności od tego, co drugi człowiek sobie wymyśli... Ciekawe, czy coś z tego jesteś w stanie pojąć... :-((
                                • pamietamy3322 Re: Szanse i... ludzie 29.04.16, 23:16
                                  Zeby sie wypowiadac trzeba byc biegłym w historii. A nie uprawiac schemat co ciagle robisz. Wlasnie, ze w Niemczech zydzi mieli duzo wieksze szanse przezycia poniewaz np. tysiace zydow w malzenstwie z Niemcami tak przetrwalo. W Polsce to bylo niemozliwe.
                                  • pamietamy3322 Re: Szanse i... ludzie 29.04.16, 23:18
                                    Dobra kończe koniec twojego zarobku. Chyba, ze za dzis nie wyplaca albo cie zwolnią.
                                    • wislocki12 I tak mi dopomóż... 29.04.16, 23:31
                                      A wiesz, cały czas mam nadzieję, że uda się mi Cię przekonać i... tak mi dopomóż Bóg! ;-))
                                      PS. Taca czeka... na zarobek! ;-))
                                      • pamietamy3322 Re: I tak mi dopomóż... 30.04.16, 10:49
                                        Prędzej świnie zaczną latać. Fruń.
                                        • wislocki12 Wszystko zależy od kasy 30.04.16, 22:02
                                          Wszystko zależy od kasy! ;-))
                                  • wislocki12 Szanse 29.04.16, 23:27
                                    "Wlasnie, ze w Niemczech zydzi mieli duzo wieksze szanse przezycia poniewaz np. tysiace zydow w malzenstwie z Niemcami tak przetrwalo."
                                    Może i mieli, ale jak się domyślam, nie potrafili tych szans wykorzystać... :-(
                                    A tak na poważnie, czy w ogóle mamy prawo rozważać szanse na przeżycie drugiego człowieka? :-((
                            • pamietamy3322 Re: Mordowalibyśmy Żydów, Cyganów i Rosjan? 29.04.16, 23:01
                              Ty jestes piewcą tych wszystkich ,,prawdoklamstw" powtarzanych od lat. Nie masz swojego myslenia lub jego brak wynika z kaski, którą dostajesz starajac sie wprowadzac lewackie poglady na podkarpacie od kilku juz lat.
                              Jaki to program ,,laicyzacja podkarpacia" czy jakies ,,wprowadzanie lewicowych segmentow myslowych na podkarpacie"?
                              • wislocki12 "Laicyzacja Podkarpacia" 29.04.16, 23:21
                                Może i masz rację, ale marnym argumentem (i pomysłem) jest insynuowanie mi niecnych zamiarów, i to za jakąś mityczną kaskę, jak piszesz. :-((
                                PS. Ciekaw jestem, które z prawd głoszonych przez Ciebie na tym forum sam wymyśliłeś? ;-))
    • wislocki12 Dobra zmiana! 29.04.16, 22:47
      "Janusz Weiss zwolniony z Polskiego Radia.
      Kolejny znany dziennikarz stracił pracę w mediach związanych z władzą. Program I Polskiego Radia zakończył współpracę z Januszem Weissem - podał serwis press.pl. Dziennikarz w „Jedynce" będzie pracował do połowy maja."
      No tak, "Nareszcie nie ma ujadania na PiS, oskarżania Polaków o rozpętanie II wojny światowej, holokaust najbardziej wyrafinowanej nacji świata, o utworzenie polskich obozów zagłady itp. Programy zaczynają mieć jakąś wartość a w wiadomościach od czasu do czasu pojawiają się informacje o zachowaniach "uchodźców" w UK, Francji i podobnie zniewieściałych krajach". :-))

www.fakt.pl/plotki/janusz-weiss-zwolniony-z-polskiego-radia-jaok-z-antyradia,artykuly,630675.html
      • pamietamy3322 Re: Dobra zmiana! 29.04.16, 22:53
        Zróbcie ściepe na dziadka. Przez 40 lat pracy zarabiajac 3 średnie krajowe albo lepiej pewnie nic nie odłożył.
        • wislocki12 Merytoryczne argumenty! 29.04.16, 22:58
          Nie ma jak merytoryczne argumenty! ;-))
          • polak1706 Re: Merytoryczne argumenty! 29.04.16, 23:29
            Merytoryczne argumenty? Kiedyś go słuchałem. Lał wodę, wydzwaniał do słuchaczy i pieprzył trzy po trzy. Od tamtego czasu zmienił się na lepsze?
            • wislocki12 Ile idiotyzmów? 29.04.16, 23:38
              Ciekawe, ile idiotyzmów znalazłby w twoich wpisach? Na pewno więcej niż ja! ;-))
              • polak1706 Re: Ile idiotyzmów? 30.04.16, 01:04
                ile idiotyzmów znalazłby w twoich wpisach?
              • e-zyleta Re: Ile idiotyzmów? 30.04.16, 01:04
                Idiotyzm tworzą idioci i ignoranci .
                • wislocka12 Re: Ile idiotyzmów? 30.04.16, 05:58
                  Ty e-zyleta należysz do idiotów czy ignorantów a może obu kategorii?
                  • wislocki12 Niektórzy tak już mają... 30.04.16, 11:32
                    To jest klasyczny przypadek odwracania kot ogonem z tendencją do obrażania rozmówcy. Niektórzy tak już mają, szczególnie ci o... prawicowo-konserwatywnych sympatiach... :-((
                  • e-zyleta Re: Ile idiotyzmów? 30.04.16, 12:01
                    Napewno nie wiecej jak ty jacku rzeszowski. Co ty tu szukasz, nikt nie chce z tobą polemizować na rzeszowskim forum, podobnie jak z imć lechowskim w Mielcu.
                    • genia50 Re: Ile idiotyzmów? 30.04.16, 12:33
                      To raczej Agatka,bo wisłocka12,zmieniła literkę z i na a,żeby ludzie sie mylii i brali ją za wisłockiego12.Taka kaczka-udawaczka,czy też kozucha-kłamczucha,żeby tylko przeszkadzać.
                      • wislocka12 Re: Ile idiotyzmów? 30.04.16, 16:37
                        Aleś Ty genia spostrzegawcza, po kim to masz?
                        • wislocki12 Made in China 30.04.16, 21:09
                          Idę o zakład, że po Klechowskim! O wislockiej 12 nawet już nie wspomnę! ;-))
                          PS. Prawdziwy wislocki jest tylko jeden - wislocki12! Reszta to made in China! :-((
    • wislocki12 Bałtroczyk też... 08.05.16, 21:32
      "Piotr Bałtroczyk w rozmowie z Twoim Imperium zadeklarował, że nie zamierza pojawiać się Telewizji Polskiej, dopóki prezesem stacji jest Jacek Kurski. - Na pewno nie wystąpię w publicznej telewizji, dopóki będzie nią rządził Jacek Kurski - powiedział satyryk."
      Nie on pierwszy i... nieostatni! ;-))

www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/zaskakujaca-deklaracja-piotra-baltroczyka-w-sprawie-tvp-co-na-jacek-kurski_832429.html
    • genia50 Re: TVP 1 08.05.16, 21:39
      W końcu J.Kurski będzie zmuszony występować w tvp ,aby zapełnić godziny emisji.Ostatnio chwalił się,że powrócił do gry na gitarze,które to zajęcie zarzucił był jakiś czas temu.
      • e-zyleta Re: TVP 1 08.05.16, 22:58
        Nic nie głosi o tym na TVP iż nie chce płacić alimentów dal poprzedniej rodziny.
        • genia50 Re: TVP 1 08.05.16, 23:10
          Nie wiedziałam o tym,a tym bardziej to zaskakujące,ze mógłby teraz płacić,bo ma z czego.W końcu pensję ma pokażną.
        • e-zyleta Re: TVP 1 08.05.16, 23:19
          Miało być nikt i dla
    • wislocki12 Zawiesili Zimocha... 16.05.16, 22:29
      "Zawiesili najlepszego polskiego komentatora radiowego
      Tomasz Zimoch po kontrowersyjnych wypowiedziach na temat zmian zachodzących w Polskim Radiu, został zawieszony w pełnieniu obowiązków pracowniczych – informuje Miesięcznik Press na twitterze. Legendarny komentator podpadł przyrównując sytuację w PR do stanu wojennego!"
      Czy to kiedyś się skończy? :-((

www.fakt.pl/sport-inne/tomasz-zimoch-zawieszony-przez-polskie-radio-to-jego-koniec-,artykuly,635120.html
    • polak1706 Re: TVP 1 17.05.16, 21:33
      TVP1 - WARTO ROZMAWIAĆ
      • genia50 Re: TVP 1 17.05.16, 21:43
        Nigdy nie lubiłam tego programu.Może teraz jest lepiej,ale jak jeszcze oglądałam to rozmowa była tylko w tytule.Do głosu dopuszczane były tylko wiadome osoby,a reszta niby zaproszona tylko siedziała i czekała na swoją kolej,gdy ta kolej nadchodziła kończył się program.
      • wislocki12 Nie wiedział? 17.05.16, 21:51
        S. Michalkiewicz pisze:
        "Charakterystyczne było przy tym to, że chociaż z sejmowej mównicy padały ciężkie oskarżenia, to zarówno pani premier, jak i ministrowie unikali konkretów. Na przykład minister Macierewicz, którego jakiś niewinny młodzieniec z Nowoczesnej ironicznie zagadnął o tablice Mendelejewa – czy to było serio, czy dla jaj – odparł w replice, że resort obrony rzeczywiście zakupił 30 tysięcy tablic Mendelejewa i radził niewinnemu, by zainteresował się, od kogo te tablice zostały kupione – ale sam żadnych nazwisk nie ujawnił."
        Nawet tego nie wiedział! :-((

www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3647
      • wislocki12 Czuj się odwołany... 17.05.16, 22:07
        "TVP w ostatniej chwili odwołała wyjazd Grażyny Szapołowskiej i Mirosława Baki do Cannes. Jakie są powody takiej decyzji?
        Grażyna Szapołowska i Mirosław Baka nie pojadą na festiwal filmowy w Cannes. TVP w ostatniej chwili odwołała wyjazd aktorów - podaje Radio Zet. Szapołowska i Baka mieli wziąć udział w pokazach zrekonstruowanych cyfrowo filmów Kieślowskiego: "Krótkiego filmu o zabijaniu" oraz "Krótkiego filmu o miłości".
        Jakie są powody takiej decyzji? No właśnie! :-((

www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/cannes-2016-tvp-odwolala-wyjazd-grazyny-szapolowskiej-i-miroslawa-baki_834597.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka