Dodaj do ulubionych

Wektor Consulting

10.02.05, 16:37
Jak sadzicie, czy ta agencja posrednictwa pracy ma racje bytu w Mielcu?
Czy bedzie potrafila zsynchronizowac potrzeby pracodawcow z kwalifikacjami
mieleckich bezrobotnych? Ile prowizji beda odbierac z wyplaty potencjalnych
zatrudnionych?
Obserwuj wątek
    • lepionka Re: Wektor Consulting 10.02.05, 16:46
      Najpierw muszą znaleźć chętne firmy. A to może być b.trudne. W Mielcu zazwyczaj
      wystarczy szukanie pracownika pocztą pantoflową... No chyba, że wysoko -
      wykwalifikowanych, ale tacy zazwyczaj nie są bezrobotni...
      • jul.s Re: Wektor Consulting 10.02.05, 17:14

......przede wszystkim " kretyńska " nazwa !!!!!/
        ......panowie właściciele myślą że jak po angielsku to sukces murowany
        ......co za rozumowanie ...i pewnie mają wizytówki ..meneager zasobów ludzkich
        ......ludzie trzymajcie mnie ...im kto z większej wiochy to większy meneager

....gdzie Wasze mózgi .....pozdrawiam
        • yapkovitz Re: Wektor Consulting 10.02.05, 18:31
          Czy mozna byc kierownikiem zasobow ludzkich?:) czym jest zasob ludzki? czy to
          to samo co tona wegla? czy tez 10 kilogramow marchwi? czy mozna zmierzyc i
          zwazyc zasob ludzki?:) masz racje jul. s, mozna rzec "wieś tanczy i spiewa":))))
    • ispaniola pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 11.02.05, 10:12
      Ta firma jeszcze dobrze nie zaczęła działać, a niektórzy już ją ocenili i to PO
      NAZWIE. I wizytówkach, których może nawet nie widzieli. To jest dopiero wiocha!
      Napisu na wizytówkach tez nie widziałam, ale ludzie: dajcie im szansę! To
      przeciez świetny pomysł, nie wiem czy się powiedzie czy nie akurat w Mielcu,
      ale siąśc i płakac nad bezrobociem to moim zdaniem tez żadna wielka idea.
      Trzeba działać, a chłopaki chcą działac i to się liczy. Nie zniechęcajcie ludzi
      i firm do nich wypisująć teksty o wiochach, bo własnie takie zachowanie to
      wiocha i to zabita dechami. W innych miastach takie biura działaja i pomagają,
      zobaczymy co będzie dalej, dla miasta na pewno będzie lepiej jesli im się uda.
      Moim zdaniem, pomysł bardzo fajny.
      • jul.s Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 11.02.05, 11:15
        .....bardzo przepraszam ......tak to dobry pomysł .- specjalnie dlatego że te
        urzędy pracy to niestety urzędy - przede wszystkim do "popijania kawy"
        ....jeszcze raz przepraszam i życzę sukcesu ...

....ale nie zmieniam zdania co do pozy na europejskiego "bisnesmena" - tych
        dalej to mówie "kretyńskich nazw" ...
        ....ispaniola nie twierdzę że im się nie powiedzie życzę dobrze - ale
        nazwa !!
        • gslawik Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 11.02.05, 22:29
          taaaaa
          Julek jak zwykle skrytykował... Chociaż później się poprawił
          A tak poważnie i do rzeczy.
          Ciekawi mnie fakt czy ktoś z krytykantów był w matrixsie PUPu?
          Dosłownie w matrixsie. Ja mam nadzieję że skoro jacyś zapaleńcy wzięli się za
          taką robotę jak agencja pośrednictwa pracy - to muszą być ludzie...
          Z resztą czy to ma znaczenie? Może znaczenie ma to że wreszcie ktoś przestał
          Mielec traktować jak pipidówkę, jak zaścianek...
          Pozdrawiam
          • jul.s Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 12.02.05, 09:33

......ale o co chodzi ???......
            ..rozumiem że twierdzisz -
            • ispaniola Nazwa nieszczęśliwa, ale nie to jest ważne 12.02.05, 10:52
              Dobrze, przyznam się, że ta nazwa mnie też się nie podoba, ale to nieważne, bo
              choć, według nas, może powinni to czy tamto, nazywac się tak lub inaczej,
              wyglądac tak albo siak, ubierac w to a nie tamto, to cóż, to ich firma i mają
              prawo nazwac ją jak chcą i działac w niej jak uważają za słuszne. To wszystko
              jednak mało ważne, najwazniejsze, by działali, pomogli a bezrobotni byli z nich
              zadowoleni. To jest najwazniejsze i na razie może dajmy im spokój, jesli nie
              pomagamy, to nie szkódźmy również, niech mają "dobrą prasę" na forum, nich
              pracodawcy do nich walą drzwiami i oknami bez zbędnych uprzedzeń, o które
              łatwo. Jesli im wyjdzie - Mielec tylko zyska na tym. A jesli nie...No cóż,
              wtedy byłoby bardzo szkoda.
            • gslawik Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 12.02.05, 17:26
              No cóż... Wektor - to wektor
              Nie muszę chyba mówić ze wyraz stosowany w języku polskim, i nie mószę mówić co
              on oznacza. Dla mnie skojarzenie jest dość jasne. Skoro w fizyce wektor jest
              graficznym odwzorowanie, działającej siły to w zyciu codziennym "strzałka" coś
              wskazuje. Lepiej że firma nazywa sie wektor niż strzałka...
              A druga część? hmmm - nie jest polska i to wzbudza zrozumiałe zbulwersowanie
              purystów językowych. Ale biorąc pod uwagę skąd firma czerpie kasę na
              działalność dla bezrobotnych (piszą o tym i Nowiny i Korso) to chyba lepiej dla
              bubków siedzących w biurach PARPu, MF, MP, czy w Brukseli że cośtam z angielska
              zabrzmi. Rozumiem Twoje rozdrażnienie związane z makaronizmami, mnie też to
              wkurza.
              Mój syn ma na imię Jakub i nie jest to polskie imię, ale czy z tego powodu mam
              rwać włosy z głowy? Takie mi się podobało i takie nadałem w porozumieniu z żoną.
              Julek, chodziło mi o Twoją zjadliwość w pierwszej wypowiedzi na temat firmy.
              Ja cieszę sie że tak powstała, bo - tak jak mówiłem wcześniej - jest
              alternatywą dla PUPu, a wprowadza nowe standardy w obsłudze pracodawców i
              bezrobotnych. I to mnie cieszy. A nazwa... No cóż, jeszcze się taki nie
              narodził, który by wszystkim dogodził.
              Pozdrawiam bardzo gorąco
              • jul.s Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 13.02.05, 09:26
                .....jak widzicie jestem normalnym człowiekiem który często się za ostro
                nakręca ......a po chwili mu przechodzi ......ale wiadomo o co chodzi ,-i
                ostra wypowiedź porusza mocniej ..niech zyje nasze forum !!!!!!
                ......miłej niedzieli !!!!!!!julek ..
                • gslawik Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 13.02.05, 14:00
                  Julek!!!
                  Dzięki za temat nowy na forum, związany z nazwami!
                  Pozdrawiam

A co do Wektor Consulting...
                  Czy ktoś z forumowiczów był w tej firmie?
                  pozdrawiam
            • mmeva Re: pomysł super, na pewno lepszy niż narzekanie 14.02.05, 17:36
              Firmy nie znam, nazwa taka sobie - ale nie ma co się czepiać, jednym podoba się
              taka nazwa, drugim inna; podobnie imiona - każdy ma swój gust i zawsze znajdą
              się tacy, którym coś nie bedzie pasować - ważne jest to, co będą robić a nie
              jaką nazwę mają. A tak na magrinesie to czasem te z angielska brzmiące nazwy są
              wręcz śmieszne, z drugiej strony jakby zacząć wszędzie stosować polskie
              tłumaczenia w niektórych przypadkach brzmiałoby to jeszcze gorzej...
              Pozdrawiam :)
    • gslawik Re: Wektor Consulting 13.02.05, 18:39
      Do poprzedniego posta:

Jeśli ktoś już tam był to proszę o opinie, a może się ktoś pokusi o analizę
      porównawczą z PUPem...
      Pozdrawiam
    • mareczek_70 Wektor ... strona 13.02.05, 23:42
      www.wektor-sc.com/
      Jedno, jedyne ogłoszenie z ... pażdziernika 2004
      ----
      A ja osobiście swego czasu sugerowałem adminowi strony Korso o dodanie
      zakładki "ogłoszenia o pracy"... tak by to uprościło sprawę.
      • yapkovitz Re: Wektor ... strona 14.02.05, 07:29
        Przeczytalem tresci zawarte na ww. stronie i wciaz nic nie wiem o firmie
        Wektor, nie wiem kim sa panowie Cichon i Lipinski, jakie maja doswiadczenie
        zawodowe? jakie sukces? w linku O Nas mozna przeczytac pare banalow wyjetych
        zywcem z ksiazek i nic ponadto.
    • gslawik Re: Wektor Consulting 15.02.05, 23:41
      ech... Chyba sam muszę się tam wybrać...
      Czy na prawdę nikt nie potrafi mi napisać jak tam jest? jaka obsługa? Jacy
      ludzie pracują?
      Pozdrawiam
    • kret07 Re: Wektor Consulting 18.02.05, 18:44
      Moja noga tam jeszcze nie stanęła, oko nie widziało, ale ucho słyszało. Mają
      spore szanse zaistniec na rynku (praca, praca i praca) czego zresztą życzę i
      pozdrawiam :)
      • gslawik Re: Wektor Consulting 20.02.05, 11:16
        Przybyłem, Zobaczyłem, Zwyciężyłem...

Fajnie tam mają...
        Wprawdzie jeszcze widać że wszystko jest w fazie oraganizacyjnej - to jednak
        jest fajnie. Podobało mi się

Pozdrawiam
        • gslawik Re: Wektor Consulting 23.02.05, 22:36
          no tak... nikt nie był...
          • combo1978 Re: Wektor Consulting 24.02.05, 16:07
            No i dobrze, bo to oznacza, ze wszyscy tu obecni maja prace . ;)
            • gslawik Re: Wektor Consulting 24.02.05, 22:51
              masz rację... Ale nie bardzo mi się chce w to wierzyć

Pozdrawiam
    • stringimarty Re: Wektor Consulting 19.04.05, 17:42
      tak sobie to widzę bo Mielec jest za małym miastem i zazwyczaj przyjmuję się do
      pracy albo z ulicy albo po znajomości. Ale utrzymają się dopóki będą jechać na
      projektach unijnych- jak te się skończą albo im nie przejdą to polegną na polu
      chwały. Są moimi klientami więc mogę o nich mówić dobrze z mojej perspektywy-
      szefowie są ok. płacą idealnie w terminie- natomiast niższej rangi pracownicy
      podniecają się bardzo i nie traktują tego jako pracę ale jako misję niesienia
      radości na świecie
    • karma1 Re: Wektor Consulting 17.06.05, 15:56
      No ja byłem niedawno, złożyłem wszystkoe papiery i z godnie z tym co gadali w
      reklamach czekałem, że może na jakąś rozmowę ze specjalista mnie skierują,
      który sprawdzi mój profil osobowowościowy itd. zgodnie z tym co mozna było
      wysłyszec albo prezczytac w reklamach. A tutaj Pan na poczekaniu wynalazł mi
      pierwszą lepszą propozycje pracy, którą miał pod ręka, która ni cholery nie
      była zgodna z moim wykształecnie, doświadczeniem w pracy i która totalnie mi
      nie odpowiadała. No więc sięgną głebiej i znalazł druga - też nie za bardzo
      była ale OK, zgodziłęm sie pójsc na rozmowe dowiedzieć się wiecej. Ale Pan mi
      adresu nie dał, tylko mówi, że musi sam mnie umówić, i za 2-3 dni da mi znac,
      na jaki teramin mnie umówi. Od tego czasu mineło juz ponad miesiąc i nikt sie
      nie odezwał ani wtedy ani teraz, ani w zwiazku z tamtą ofertą ani żadnej innej
      nie przedstawili.Więć jak dla mnie to są ludzie, którzy zdobyli troche
      funduszy, postanowili się dobrze przez ten rok pobawić na czyjs koszt, w
      papiery wpisać sobie doświadczenie w tej dziedzinie a za rok zwiną interes, bo
      jak tak będą działać nikt im grosza nie zapłaci za tego typu wątpliwe usługi.
      • mareczek_70 Wektor Wsteczny 18.06.05, 00:58
        Miałem z małżonka to samo...
        W marcu złozylismy papiery i od tego czasu cisza...
        A pracujemy od maja i dziekujemy samym sobie ...
        A z tą "agencją" to strata czasu - odradzamy
        • ispaniola rzeczywiście nie za elegancko :-( 20.06.05, 14:03
          No to bardzo przykro mi to czytać, bo liczyłam po cichutku, że jednak z czasem
          pojawią się tu zupełnie odmienne wpisy. Cóż, pomysł był dobry, idea słuszna,
          kasą dysponowali, ale jeśli faktycznie jest jak piszecie to albo zatrudnili
          jakichś bumelantów i na nich trafiliście, albo cała firma to pic na wodę. A
          może to tylko epozidyczne wpadki? Ach...No co ja zrobię, że byłam dobrej mysli
          i żal mi się rozstawać z nadzieją, że ta inicjatywa mogła się powieść? A może
          jeszcze się zmienią, może to wynikało z tego, że "początkują" na rynku?
          Zobaczymy, ale tak czy siak na razie się faktycznie co do was nie popisali.
          • eleek Re: rzeczywiście nie za elegancko :-( 22.06.05, 20:30
            Czy w takim razie jest choć jedna osoba sposród forumowiczów, która znalazła
            pracę przez te firmę lub też zna kogoś, komu oni pomogli??? Śledząc ich stronę
            internetowa z ogłoszeniami widzę, że niestety niewiele się tam dzieję... Mam
            nadzieję,że się mylę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka