crux_lc 05.08.05, 13:17 I taka jest prawda! gdyby to chociaz była nienudna dziura..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liperus Re: Mielec...a nienudna dziura 05.08.05, 13:51 Ten temat juz byl i udowodniono ze Mielec nie jest "dziura" ,interesujace jednak jest twoje sformulowanie "nienudna dziura".To doskonaly temat ,filozoficzny,pelen glebi i wymagajacy solidnej wiedzy. Temat warty rozwiniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
crux_lc Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 14:01 Mielec jest dziurą! Przeciez to małe i nudne miasteczko! Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 14:18 Male,to zalezy z jakim innym je porownujesz .Ja zyje w wielomilionowym miescie i nawet z tej perspektywy Mielec jest dla mnie niewielkim,uroczym miasteczkiem ,nad piekna choc nie pierwszej czystosci Wisloka.Moze nie masz przyjaciol,rodziny,moze nie znasz miasta i jego ciekawostek i to powod dla ktorego wydaje Ci sie nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
agaci0rek Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 22:04 Podobno ludzie inteligentni się nie nudzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
crux_lc Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 14:23 Mam przyjaciół i znam całe miasteczko, ale nawet ludziska z wiosek pod Mielcem mówią ze to dziura! Więc.... Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz do cruxa 05.08.05, 14:32 jezeli kiedys dorosniesz i dojrzejesz, to zrozumiesz czym sa "male ojczyzny". Odpowiedz Link Zgłoś
kakka2 Re: Mielec to nudna dziura!!!! 11.08.05, 22:56 Jeśli ludziska z sąsiednich wiosek tak mówią to won z Mielca...Po co by tylko nie przyjechali do tej "dziury" - wy.......ć! Odpowiedz Link Zgłoś
crux_lc Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 14:48 Wiem czym są małe ojczyzny, ale ja sie stąd wyprowadzam i to szybciuuutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katzperr Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 15:34 Moim zdaniem Mielec stacza sie ku ruinie i totalnej zasciankowosci... To co kiedys "dal" Mielcu komunizm dzis szybko weryfikuje wolny rynek i tzw. nowy podzial adminmistracyjny kraju Odpowiedz Link Zgłoś
floton Re: Mielec to nudna dziura!!!! 05.08.05, 18:14 "Mielcu" - komunizm, dał pracę na kredyt i to wsio. Spróbujcie popatrzeć na małe miasteczka z innej perspektywy. Wielki świat nie składa się z samych metropolii. Małych miasteczek, zwanych tu dziurami jest miliony. Rzecz w tym właśnie, że życie w nich płynie swoim rytmem, niezaleznie od kongloeracji i o to chodzi. Żeby było inaczej, spokojniej, ciszej i nudniej.W tym cały urok. Jeśli ktoś lepiej czuje się w tętniącym życiem wielkim molochu - to przecież nic nie stoi na przeszkodzie! Epoka przywiązania chłopa do ziemi skończyła sie jakieś dwa wieki temu. Ruszaj w świat. Problem w tym, że nie miejscowość jest nudną dziura tylko tryb życia jest włąśnie taki. Każdy jest kowalem swego losu. Każdy organizuje sobie rozrywkę i atrakcje. Jeśli nie ma oferty na miarę wymagań trzeba coś zrobić samemu! Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielec floton 05.08.05, 18:49 Duzo racji ale tez i duzo uproszczen.Mielec jako miasto w dzisiejszym ksztalcie istnieje dzieki czasom Gomulki , jego nastepcow a przedewszystkim ciezkiej pracy dwoch chlopskich pokolen ktorzy to miasto budowali i utrzymywali przy zyciu.Nie jest dobrym twierdzenie ze komu sie nie podoba niech rusza w swiat bo tak rozumowanie wyludni miasta i miasteczka tak jak wyludnilo podmieleckie wsie ,jak zmusilo cale zastepy mlodych do wedrowek w swiat w poszukiwaniu juz nie chleba ale czegos bardziej atrakcyjnego.To miasto i jego organizacje powinny dbac o jego rozwoj ,atrakcyjnosc i to by przyciagalo a nie odpychalo swoich mieszkancow.Tak naprawde to cala mielecka spolecznosc ma w tym swoj udzial poprzez wybory i akceptacje tego co i jak robia ich przedstawiciele.Inna sprawa ze moga niewiele ale zawsze pozostaje jeszcze droga jaka proponuje floton;dbaj o siebie sam bo nikt nie zrobi tego lepiej i ....nie zapominaj o mieleckich czworonogach. Odpowiedz Link Zgłoś
floton Re: Mielec floton 05.08.05, 21:29 Uprościłeś to ty moją wypowiedź: wędrówka w świat to jedna z alternatyw. Inna to właśnie działać na miejscu. Najgorzej jest z tym, co na weselu siądzie w kącie, przyjmując poze "no bawcie mnie!". Niedawno byłam w Krynicy. I tez stwierdziłam - to dziura - co tam robić? Więc - dla każdego coś miłego. Zależy co kto lubi. Najczęściej ci co to ruszja w świat, by nie gnić w dziurze, bedąc w "pępku świata" nie maja czasu cieszyć się jego atrakcjami bo "zamiatają dolary na ulicy", a potem wracaja do dziury, by zaimponowac sąsiadom. Mam rację Papo- Smarfie? Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielec kakk2 12.08.05, 17:10 I to jest jedyna w tym watku wlasciwa postawa ,jak zniechecic do interesowania sie,lubienia ,sympatii itd.w stosunku do Mielca a w tym i do jego mieszkancow.Gratulacje dla mamusi i tatusia tego prawdziwka Odpowiedz Link Zgłoś
lrrp19 Re: Mielec kakk2 22.10.05, 22:56 na poczatku ktos pół zartem powiedzial ze zestaw mlodego mielczanina to kablówka+net.po paru miesiacach zaczynam łapać, co tu u diabła można robić w sobotę wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mielec kakk2 25.10.05, 20:12 Ja się ma trochę wyobraźni to coś robić w sobotni wieczór na pewno się da. Spędzanie wolnego czasu to nie tylko teatry, koncerty, knajpy... Odpowiedz Link Zgłoś
lrrp19 Re: Mielec kakk2 26.10.05, 10:12 na pewno sie da. ale chyba zaczyna mi brakowac wyobrazni..:)sporo znajomych jezdzi na weekendy rzeszow/tarnow i sie raczej nie dziwie,bo mielec wieczorem troche przypomina wyludnioną miejscowość.rozumiem ze gros ludzi wyjechalo na studia /za granice itd ale to jest troche dziwne bo miasto nie takie male.kolega z pracy(przeprowadzil sie z rzeszowa)jest przerazony:)wiec jezeli nie knajpy, koncerty,to.. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Mielec kakk2 27.10.05, 20:15 Urodziłam się w Mielcu, mieszkam w Tarnowie. Piszesz, że na weekendy ludzie z Mielca jeżdżą do Tarnowa. Ciekawe co też robią w te sobotnie wieczory w Tarnowie? Idą do teatru? czy do kina? ( mamy tylko dwa). Tarnów to nie jest kulturalne Eldorado, chociaż na pewno dzieje się więcej niż w Mielcu. W Tarnowie jest teatr, którego nie ma w Mielcu, to przemawia na korzyść Tarnowa. W Tarnowie są dwa kina, ale często lecą w nich tak badziewiaste filmy, ze wielekiego wyboru nie ma.W Mielcu jest jedno kino. W Tarnowie jest żużel ( na który chodzę), ale w Mielcu jest siatkówka. W Tarnowie są dwa baseny, w Mielcu jest co prawda jeden, ale i ludności mniej. W Tarnowie nie ma lodowiska ( chociaż ma być), w Mielcu jest. Ilość knajp? Pewnie mniej więcej zbliżona. Koncerty? czasem coś ciekawego ale nie aż tak często. Na pewno Tarnów to lepsze miejsce na spacery, to tak.Jest po prostu ładniejszy. Ale ja widzisz Mielec nie wypadł najgorzej w tym porównaniu. Ja nie narzekam. Ja się cieszę, że mam weekend i mogę odpocząć od pracy. Nie potrzeba mi nadzwyczajnych rozrywek. Wsiadam sobie na rower, idę na basen,idę zagrać w siatkówkę, poczytam książkę, czasem pójdę do kina, albo obejrzę film na dvd. Mnie wystarcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m58121 Re: Mielec kakk2 14.05.06, 23:58 lemuriza napisała: > Ja się ma trochę wyobraźni to coś robić w sobotni wieczór na pewno się da. > Spędzanie wolnego czasu to nie tylko teatry, koncerty, knajpy... Masz racje teatry , koncerty czy dobre resteuracje to nie dla nas, to szczyt zgorszenia > Przeciez mozna pojsc do kosciola na nabozenstwo majowe , czy zalozyc podworkowe kolko rozancowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_listek Re: Mielec kakk2 24.05.06, 14:12 "Ja się ma trochę wyobraźni to coś robić w sobotni wieczór na pewno się da. Spędzanie wolnego czasu to nie tylko teatry, koncerty, knajpy..." "Masz racje teatry , koncerty czy dobre resteuracje to nie dla nas, to szczyt zgorszenia Przeciez mozna pojsc do kosciola na nabozenstwo majowe , czy zalozyc podworkowe kolko rozancowe ..." Ale upraszczasz!! Gdzie Cię tego nauczyli?? Lemuriza słowem nie wspomniała, że teatr czy koncert to coś złego - po prostu to nie jest JEDYNY sposób na spędzanie wolnego czasu. Jak się ma trochę wyobraźni i/lub własne pasje to na nadmiar wolnego czasu i nudę nie da sie narzekać! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Mielec floton 22.10.05, 23:21 Czy przypadkiem rozwoj i ksztalt obecnego Mielca nie zaczal sie dzieki prezydentowi Moscickiemu i idei Centralnego Okregu Przemyslowego drodzy dyskutanci? Nalezy tez pamietac o III Rzeszy ktora nie spacyfikowala tego miasta dzieki istnieniu PZL. Powojenna historia to tylko kontynuacja tamtego rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
nina_love Re: Mielec to nudna dziura!!!! 15.05.06, 11:32 A ja myślę, że to mielczanie są nudni a nie miasto - może jak się wszystkich wysiedli to zjawią się jacyś nowi, lepsi. W Mielcu wiele się dzieje tylko ludzi to nie interesuje bo są tak znudzeni obnoszeniem się ze swoim znudzeniem miastem, że muszą wyjechać co widać po pustkach na ulicach. A może coś zaradczego, jakiś nowy pomysł, któy znów nie wypali bo ludzi to za przeproszeniem "mało interesuje". Odpowiedz Link Zgłoś
kret07 Re: Mielec to nudna dziura!!!! 17.05.06, 19:56 Czasami jest tak, że ktoś nie potrafi pomóc (tym którym sie chce)a przeszkadza zamiast siedzieć cicho. Mielec jako taki nie jest nudny ale za to mielczanie to strasznie nudni ludzie. Nie potrafia uczestniczyć w zyciu miasta, ich kultura bycia na -2. Zamiast narzekać może lepiej zainteresować sie tym co wkrótce sie wydarzy. W Faktach czy Wiadomosciach o tym nie powiedzą ale na słupach sa plakaty, a lokalne media to chyba jeszcze podaja takie wiadomości. Poczta pantoflowa zawsze niezawodna jedynie godzina może sie zmienic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gslawik Re: Mielec to nudna dziura!!!! 20.05.06, 21:10 a byłeś w Maliniu, albo w Chorzelowie, a może znasz Gryfice, Trzebiatów, albo Płoty? a co powiesz o Radomyślu Wielkim albo Kolbuszowej? Idź chłopie się posłuchaj na uboczu czy czasem sam się nie przerazisz swoich głupot... A rozrywki... Właśnie wróciłem z działki. Gril, piwo, przyjaciele, rozmowy, śmiech... Teraz idę z żoną dalej - jakaś knajpka, może spacer... Każdy potrafi znaleźć coś dla siebie. A co do :kulturalnych rozrywek - dlaczego teatr w Tarnowie albo w Rzeszowie niezbyt często ma pełną widownię? Dlaczego kina też muszą walczyć o widzów? Z rzesztą, tak głupio walnąłeś ze swoją tezą, że odchodzi mi ochota na dyskusję Pozdrawiam Mielczan Odpowiedz Link Zgłoś
apogeum77 Niestety też mam taką opinię o Mielcu... 05.06.06, 13:03 Wręcz mam wrażenie,że Mielczanie zyją dawnym mitem Mielca - miasta ważnego dla przemysłu. Mogę sobie wyobrazić,że było się czym pochwalić. Mieszkam tu chwilowo, i już wiem,że niechcę tu być na stałe. Uprzedzę niemiłe komentarze: to, co napisałam, nie jest złośliwe, ja po prostu również uważam,że Mielec jest nudnym miasteczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Pare pytan 05.06.06, 13:53 Jezeli Mielec jest nudnym miastem, to pozwole sobie zadac pare pytan?: 1. Dlaczego wg. Was Mielec jest nudnym miastem? 2. Ktore miasto nie uwazacie za nudne? 3. Czy macie inne zainteresowania niz np: chodzenie do dyskotek, pubow lub okazjonalne wyjscie do teatru, opery, filharmonii? 4. Kto sie nudzi w tym Mielcu? 5. Czy Mielec jest wygodnym miastem do mieszkania, zycia, funkcjonalnym, przyjaznym mieszkancom? 6. Czy duzo trudu i poswiecen wymaga wyjazd do rzeszowskiego teatru czy tez filharmonii? Odpowiedz Link Zgłoś