Dodaj do ulubionych

Weselne granie...

22.08.05, 18:17
Jeżeli ustaliliśmy już miejsce, gdzie odbywawać będzie się weselne przyjęcie -
to następnym krokiem bedzie wybranie orkiestry, kapeli lub DJ`a. To wazna
sprawa. Może nawet ważniejsza niż sam lokal. Od grających zależy przecież,
jak bawią się zaproszeni goście.
Obserwuj wątek
    • ak.mloda_15 Re: Weselne granie... 22.08.05, 20:40
      W pełni się z Panią zgadzam! Dobra kapela jest bardzo ważna. Tym bardziej, że
      goście nie zawsze potrafią bawić się sami... Byłam już na paru weselach i do
      kapeli miałam jakoś szczęście - zawsze super grali i potrafili "ruszyć" nawet
      najsztywniejszych gości;-)

Pzdr

Luelle
      • malowana Re: Weselne granie... 22.08.05, 21:19
        Jasne... Czy miałaś okazję posłuchać np. Gratisów? Wbrew pozorom nie grają
        chyba za free?
        • floton Re: Weselne granie... 23.08.05, 09:50
          Gratis nie gra na żywo - tylko z dysków i CD. Brzmi rewelacyjnie, ale jesli w trakcie kawałka ktos zarzyczy sobie zmiane pieśni, tempa lub chce solo - wypad!Wybór zespołu zalezy od sali, ilości gości i zasobów finansowych. Im wiekszy zespól tym drozej i więcej Ci skonsumują, co w przypadku Hotelu czy Odyseji albo innych resteuracji ma znaczenie - w końcu od osoby to jakies 100 - 150 zł.
          • malowana Re: Weselne granie... 25.08.05, 11:51
            Poproszę o opinie na temet innych mieleckich kapel, DJów. Jak mają się relacje
            cena/umiejętności?
            • kropelka79 Re: Weselne granie... 25.08.05, 13:50
              Ja też poproszę...
          • anahitaa Re: Weselne granie... 29.08.05, 22:20
            Masz rację, że zespół z dużym składem to solidny wydatek. Warto jednak ustalić
            priorytety - nic nie ma za darmo. Ja zdecydowanie preferuję większy zespół
            grający na żywo (taki zresztą zamówiłam na swoje wesele) aniżeli trzy.. bądź
            dwuosobową kapelę, która podobnie jak wspomniany "Gratis" gra z dyskietek i CD.
            • floton Re: Weselne granie... 01.09.05, 15:07
              Zespól dwu - trzy osobowy moze również grać na żywo, a nie z CD. To kwestia
              instrumentów. Teraz sa takie bajery, ze uderzając w klawisze mozna grać na
              każdym instrumencie, a perkusja zawsze brzmi równo i nigdy nie
              wychodzi "walczyk w rytmie poleczki". Niestety czasem właśnie tak bywa, w
              przypadku słabych zespołów. Wtedy 5-6 osobowy skład bardziej przeszkadza niż
              umozliwia zabawę. Najlepiej po prostu wybrać zespół, który się słyszało i
              widziało. W końcu nie o ilość chodzi lecz o jakość.Nie zawsze opinia znajomych
              jest wiarygodna.Wszak sa różne gusta.Czasem zamiast DJ lepiej po niewiele
              wiekszej cenie, zamówić mały zespól, który łatwo nawiąże kontakt z gośćmi.
              Ponad to - każda sala ma inna akustykę, każdy komplet gości ma inne
              preferencje. Z zespołem - tak jak z poruszanym kamerzystą_ wiele można załatwić
              na życzenie - jeśli wie się czego chce. Niemal kazdy zespól ma ponad 200
              utworów w repertuarze. Znając gosci, których zapraszamy możemy zażyczyć sobie
              odpowiednia muzykę dla tego grona, itp. itd
    • bajrys3 Re: Weselne granie... 01.10.05, 08:22
      Witam Państwa
      W temacie obsługi muzycznej wesela na wysokim poziomie proszę o kontakt tel:
      510-360-498
      Pozdrawiam
      • robi141 Re: Weselne granie... 06.11.05, 19:06
        Bardzo polecam zespół KORMORAN tel. 502024156
    • oscarmielec Re: Weselne granie... 07.11.05, 01:10
      my mielismy swietna kapele z rzeszowa 4 gosci
      graja wszystko na zywo
      krociutkie przerwy
      naprawde superr graja
      goscie byli wrecz zszokowani jak spiewali rozne kawałki
      bo mysleli ze to CD
      jakby co to zaprasam p[odam kontakt
      • floton Re: Weselne granie... 12.11.05, 00:26
        Zainteresowanych dobrym graniem na miarę zapraszam na mojego e-maila.
    • agajac Re: Weselne granie... 14.11.05, 09:36
      Polecam zespół HIT z okolic Jasła, Krosna , ale wiem,że dojeżdżają w różne
      miejsca. Oni grają NAPRAWDĘ :) Tak samo zespół Grand Band z Dobczyc k. Krakowa.
      Ale też przyjadą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka