Dodaj do ulubionych

TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!!!

29.06.06, 21:23
Dzisiaj dowiedziała się od znajomego motocyklisty, że na drozde na Rzemień
zginęła dziewczyna.Młoda dziewczyna a może jeszcze dziewczynka:( Jechała na
skuterku kiedy z naprzeciwka TIR zaczął manewr wyprzedzania samochodu
osobowego nie mają na to miejsca ani możliwości bo z na przeciwka jechała
ONA! Ale zrobił to zwyrodniały skurwiel.Dziewczyna się przestraszyła straciła
panowanie nad skuterem i ...zginęła na miejscu.TIRowiec uciekł z miejsca
wypadku.I błagam wszystkich świadków tego zdarzenia niech sprawiedliwości
stanie się zadośc.Zgłaszajcie się na policję. To mogło być wsze dziecko a
może WY? Sama jeżdżę skuterem. motocyklem i smaochodami i nie raz, powiem
inaczej nagminnie zdarza mi się, że w momencie gdy wyprzedzam TIRa a on ma
przed sobą samochód i nie chce mu się przychamowywać , zaczyna również manewr
wyptzrdzania.Sytuacja jest w tedy taka, że ja jest w połowie jego długości
albo bliżej przody, on zaczyna wjeżdżać na mój pas a ja mam do wyboru cała
naprzód jeśli mam oczywiście czym, albo całkowite wychamowanie i raz mis ię
zdarzyło że była dróżka z mojej lewej w którą zwiałamm . A ileż razy pchały
sie TIRy na czołówkę tak jak tej biednej dziewczynce??? Naprawdę TIRowcy,
nabierzcie torchę kludzkich odruchów .Wy siedzicie w pancerniku a ludzie na
rowerach, skuterach motocyklach to są normalni "Nieuzbrojeni ludzie", dla
których bezpośrednie spotkanie z Wami oznacza tylko ŚMIERĆ!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • marrylu1 Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 21:27
      Przepraszam za przekleństwa.
      • szymon7805 Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 02.07.06, 14:02
        ja jestem zdania ,że wszystkie TIRY bez wyjątków powinny być przewożone na
        lawetach kolejowych o ile by to rozlużnilo drogi.Po ulicy powinny się poruszać
        tylko jeżeli nie ma możliwości dojazdu koleją.
    • oscarmielec Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 29.06.06, 22:15
      Tirowy to plaga naszych drog im to wszystko wisi bo co to jakis maly
      samochodzik na nich im i tak nic sie nie stanie
      • etiopia1 Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 07:12
        Bądźmy obiektywni chamscy kierowcy są i będą i to nie koniecznie TIRowcy.Nawet
        oni mają rodziny....
        -------
        Słaba płeć , a z jaką łatwością rzuca silnych na kolana.
    • ispaniola Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 10:03
      Ogromne (!!!!!!!)wyrazy współczucia rodzinie dziewczynki, naprawdę aż serce
      zamiera w piersi, kiedy się o czymś takim słyszy. Tak niesamowicie mi przykro :
      ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    • marrylu1 Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 13:10
      ;(okazało się , że to córeczka moich znajomych...dlaczego?!To pytanie można
      zadawać sobie co chwilę... dlaczeo?!
      • etiopia1 Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 14:36
        No to rzeczywiście,najbardziej szkoda jak dziecko umiera.....
    • zslot Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 18:50
      Straszna rzecz. Jest to cena za bardzo nasilony transport drogowy zwiazany z
      SSe Euro Park na nieprzystosowanych do tego celu drogach. Uwazam że powinny być
      podjete drastyczne ograniczenia predkości ruchu dla TIR ów na takich drogach.
      Przeciez niejednokrotnie one jeżdza z predkością większą od 100km/h wiec jak ma
      zachamować? kolejna sprawa to transport drewna powinien być przejety przez
      kolej. wynkałyby z tego jeszcze inne korzyści- mniej zniszczone drogi.
      Wyrazy współczucia dla bliskich dziewczyny.
      • strzelec1 Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 21:48
        To prawda, ze przy takim stanie drog jaki mamy to kolej powinna przejomowac
        ładunki. Niestety państwo zupełni nie dotuje inwetycji na kolei. Kolejna sprawa
        to głupota wielu kierowców TIRow. Wystarczy popatrzec na przejzd kolejowy na
        ulicy Padykuły przez chwile. Ile TIRowcow sie tam zatrzymuje?? Znikoma ilość.
        Ile razy jadac 100km/h byłem wyprzedzany przez TIRa!! O ograniczeniu predkości w
        terenie zabudowanym do 50 km/h to juz lepiej nie wspominac. Przecież oni maja CB
        i zwalniaja tylko tam gdzie "stoja". Im baczniej ich obsrewuje to coraz czesciej
        wydaje mi sie ze masa samochodu jest odrotnie prporcjonalna do rozumu.
        Przeprszam tych co dobrze jezdza ale tak to niestety wyglada. Kontrole ITD
        powinne byc znacznie czestsze a kary dotkliwsze. Ktos powie ze nie ma tylu
        inspektorów. Ztrudnic nowych. Na pewno zarobia na siebie!!!
        Brawura TIRowców oraz stan drog daje jeden wynik - ŚMIERĆ niewinnych osób!!!
        Ile ludzi musi jeszcze zginac zeby ktos wzial sie za problem??
        Proponuje pisac do ITD tak długo az wreszcie ktos sie za to wezmie.
        Wyrazy współczucia dla rodziny dziewczyny.
        • 8wjd Re: TIRowiec zabił dziewczynę dzisiaj!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 22:17
          Ogromnym problemem jest również w naszyn regionie brak dróg dla rowerów, brak
          chodników dla pieszych, wąskie drogi dojazdowe do Mielca itd. To są przyczyny
          wypadków i tragedii wielu mieszkańców naszego galicyjskiego, biednego powiatu.
          Czekamy na rozwój. Nie może to być rozwój kosztem utraty życia i zdrowia
          (skażenia środowiska). Czekamy na obiecane pieniądze unijne na "ścianę
          wschodnią".
          Mamy przecież wiceministra wywodzącego się z Mielca który jest za to
          odpowiedzialny! zobaczymy co on zrobi dla naszych mieszkańców.
          Współczuje tragedii rodzinie.
        • malkontent_jeden Wyjmij słomkę ze swojego oczka misiu 01.07.06, 15:43
          strzelec1 napisał:

> Kolejna sprawa
          > to głupota wielu kierowców TIRow. Wystarczy popatrzec na przejzd kolejowy na
          > ulicy Padykuły przez chwile. Ile TIRowcow sie tam zatrzymuje?? Znikoma ilość.
          > Ile razy jadac 100km/h byłem wyprzedzany przez TIRa!!

Zara zara, to ile tam jest dozwolone???

> O ograniczeniu predkości
          > w
          > terenie zabudowanym do 50 km/h to juz lepiej nie wspominac

:-)))
          • strzelec1 Re: Nie nadinterpretuj cudzych wypowiedzi 01.07.06, 21:08

> > to głupota wielu kierowców TIRow. Wystarczy popatrzec na przejzd kolejowy
            > na
            > > ulicy Padykuły przez chwile. Ile TIRowcow sie tam zatrzymuje?? Znikoma il
            > ość.
            > > Ile razy jadac 100km/h byłem wyprzedzany przez TIRa!!
            >
            > Zara zara, to ile tam jest dozwolone?

Ale ja nie napisalem ze bylo to w zadnym z wyzej wymienionych miejsc bo w nich
            takiej preskosci nie rozwijam nigdy.
            Tak sie tylko zastanawiam czy policja nie wie jak na prawde wyglada stan rzeczy
            na polskich drogach czy po prostu woli nie wiedziec i tylko czepiac sie
            rowerzystow po jednym piwku. Wydaje mi sie ze raczej to drugie.
            • malkontent_jeden Re: Nie nadinterpretuj cudzych wypowiedzi 01.07.06, 21:26
              strzelec1 napisał:

>
              > Ale ja nie napisalem ze bylo to w zadnym z wyzej wymienionych miejsc bo w nich
              > takiej preskosci nie rozwijam nigdy.

Ok, przepraszam, nie zrozumiałem .

> Tak sie tylko zastanawiam czy policja nie wie jak na prawde wyglada stan rzeczy
              > na polskich drogach czy po prostu woli nie wiedziec i tylko czepiac sie
              > rowerzystow po jednym piwku. Wydaje mi sie ze raczej to drugie.

Pijani rowerzyści są PLAGĄ naszych dróg. Jeżeli dużo jeździsz, powinieneś zdawać
              sobie sprawę. Plagą są rowerzyści w czarnych kufajkach, gumofilcach, na czarnych
              nieoświetlonych "Ukrainach" bez jednego znaczka odblaskowego. Plagą są dzieciaki
              jeżdżące bez żadnego ładu i porządku skaczące ni z tego ni z owego z chodnika na
              jezdnię. Plagą są rowerzyści przejeżdżający po przejściach dla pieszych- dla
              skręcającego na "zielonej strzałce " to jest koszmar, bo w porównaniu ze
              spodziewanym ewentualnie pieszym taki kretyn wyrasta przed maską i nie ma na nic
              czasu.
              Nie bronię kierowców TIR-ów, bo do nich możnaby mieć wiele zastrzeżeń.
              Nie potępiam rowerzystów w czambuł- te fatalne zachowania na szczęście się
              zmieniają.
              Pozostaje jednak póki co faktem, że ofiar roweru jest statystycznie więcej, i
              najczęściej niestety są one ofiarami swojej bezmyślności.

Zaś co do tragedii w Rzochowie- należy zaczekać do oceny biegłych, kto zawinił.
              • liperus Re: polskie drogi 01.07.06, 23:41
                Mysle ze glownym niebezpieczenstwem na polskich drogach sa kierowcy i to nie
                wielkich ciezarowek ale wszystkich bez mala samochodow osobowych.Nie ma
                kierowcow ktorzy przestrzegaja kodeksu drogowego,znakow,przepisow w tym glownie
                szybkosci,wyprzedzania na trzeciego,naciskania jadacego wolniej,spychania innych
                na pobocza.Panowie polacy, jezdzicie fatalnie,powiem wiecej koszmarnie,jezdzicie
                bez wyobrazni i szacunku nie tylko dla prawa ale i dla innych.Przedmowca
                wyliczyl wszystkich uzytkownikow drog ktorzy zagrazaja jego
                bezpieczenstwu,zapomnial o sobie a mysle ze on ze swoja mentalnoscia i
                przekonaniem o wyzszosci nad pieszym czy rowerzysta jest najwiekszym zagrozeniem
                bezpieczenstwa na waskich,fatalnie oznakowanych i jeszcze gorzej zorganizowanych
                polskich drogach.
                • malkontent_jeden Re: polskie drogi 01.07.06, 23:48
                  Liperusie, zapewniam cię, że jestem świadomym użytkownikiem dróg.
                  Szczegółowe wyliczenie grzechów rowerowych wynika z bacznej obserwacji dróg - to
                  po pierwsze, po drugie nawiązywało do uwagi o pilności policjantów w wyłapywaniu
                  pijanych rowerzystów- czytaj łaskawie cały wątek.
                  Mam osobistego przebiegu około 400 000 kilometrów i wierzaj mi- zdążyłem się
                  nauczyć, że żaden znak ograniczenia/zakazu/linia ciągła/STOP nie znalazły się na
                  swoim miejscu przypadkiem albo z czyjegoś widzimisię. To tyle w kwestii moich
                  dwóch garbów i długiej sierści tudzież niepicia przez dwa tygodnie.
                  • malkontent_jeden Acha... 01.07.06, 23:50
                    Te 400 000 bez wypadku, raz zajechano mi w dupsko- bez ofiar w ludziach.
              • strzelec1 Re: Nie nadinterpretuj cudzych wypowiedzi 02.07.06, 10:55

> Pijani rowerzyści są PLAGĄ naszych dróg.

Nie bronie ich ani nie chwale ale trzeba przyznac, że nie są oni grozniejsi od
                pijanego piszego, ktory idzie poboczem a przeciez nie zabronimy chodzic ludziom
                po pijaku.

Jeżeli dużo jeździsz, powinieneś zdawa
                > ć
                > sobie sprawę. Plagą są rowerzyści w czarnych kufajkach, gumofilcach, na czarnyc
                > h
                > nieoświetlonych "Ukrainach" bez jednego znaczka odblaskowego.

To jest najwiekszy problem na polskich drogach po zmierzchu. Z reszta wiekszosc
                ujawnionych pijanych rowerzystow wpada dzieki brakowi swiatla.

Plagą są dzieciak
                > i
                > jeżdżące bez żadnego ładu i porządku skaczące ni z tego ni z owego z chodnika n
                > a
                > jezdnię. Plagą są rowerzyści przejeżdżający po przejściach dla pieszych- dla
                > skręcającego na "zielonej strzałce " to jest koszmar, bo w porównaniu ze
                > spodziewanym ewentualnie pieszym taki kretyn wyrasta przed maską i nie ma na ni
                > c
                > czasu.
                Do tego dodałbym jeszcze zachowanie w stylu "nie wystawi reki ani nogi i juz
                jest na srodku drogi"

> Nie bronię kierowców TIR-ów, bo do nich możnaby mieć wiele zastrzeżeń.
                > Nie potępiam rowerzystów w czambuł- te fatalne zachowania na szczęście się
                > zmieniają.
                > Pozostaje jednak póki co faktem, że ofiar roweru jest statystycznie więcej, i
                > najczęściej niestety są one ofiarami swojej bezmyślnośc
                Zgadza sie. Wiele ofiar to jednak niewinne osoby, które sa ofiarami tego ze
                kierowca ma pasy i karoserie ktora go ochrania a rowerzysta nie ma nic!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka