etiopia1 14.09.06, 12:26 www.echodnia.eu/podkarpackie/?cat=10®=8&id=35414 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etiopia1 Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych.... 14.09.06, 12:31 Więcej kontroli i mandatów Policjanci wypowiadają wojnę drogowym piratom. Ich orężem będą radary MIELEC. Uwaga kierowcy! Jadąc w czwartek trasą Tarnobrzeg - Mielec – Dębica, możecie napotkać więcej niż zazwyczaj policyjnych patroli radarowych. Jak mówi podinspektor Michał Polek, naczelnik mieleckiej „drogówki”, przyczyną ośmiu na dziesięć wypadków jest brawura kierowców i zbyt szybka jazda: - Właśnie dlatego policja w całym kraju, także w powiecie mieleckim, prowadzi pilotażową akcję, która ma sprawić, że na drogach będzie bezpieczniej. Tak jak w całym kraju, także w powiecie mieleckim zostały wytypowane drogi, na których radarowe kontrole będą się pojawiać bardzo często. Są to trasy z Mielca w stronę Tarnowa, Dębicy, Rzeszowa i Tarnobrzega. Najczęściej radarów można spodziewać się w Jaślanach, Maliniu, Tuszymie i w Mielcu na ulicy Wojsławskiej. - W ciągu kilku najbliższych dni patrole będą skierowane na trasę Tarnobrzeg - Mielec - Dębica, by zwrócić szczególną uwagę nie tylko na prędkość kierowców, ale także na wyprzedzanie na pasach i w innych miejscach niedozwolonych - mówi Michał Polek. Miesięcznie mielecka „drogówka” wystawia od 200 do 300 mandatów za przekroczenie prędkości. Na blankietach mogą pojawić się kwoty od 100 do 500 złotych. 154 kilometry Rekordem ostatnich tygodni jest przekroczenie dozwolonej prędkości w obszarze zabudowanym przez kierowcę samochodu osobowego o 104 kilometry na godzinę. Mężczyzna jechał 154 kilometry na godzinę. Krzysztof URBAŃSKI urbanski@echodnia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych.... 14.09.06, 19:33 Polskie drogi,fatalne oznakowania,absolutny brak wyobrazni u kierowcow,absolutny brak szacunku dla przepisow drogowych to polska komunikacja.Dla pocieszenia polacy to jedni z najgorszych kierowcow na amerykanskich drogach.Polak zawsze wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych.... 16.09.06, 12:33 Wolniej nie oznacza bezpieczniej,a Policja moglaby zabrac sie za pomaganie kierowcom w pokonywaniu drogi i rozladowywanie korkow, zamiast ograniczac sie do kar. Przyklady: 1. W powolnym ruchu (5km/h) na zakorkowanym odcinku trasy Czestochowa - Piotrków - tir wjezdza w tylek osobowego Opla. Przyczyna korka ? - remont prawej strony - dzialania Policji ? Ustawili sie na koncu przewezki 800 m za zakretem zeby karac tych ktorzy zniecierpliwieni 2 godzinna jazda zabimi skokami "nadrabiaja zaleglosci" 2. Ta sama trasa, przewezka - dwa tiry jada bardzo powoli obok siebie blokujac ruch auto osobowych i tak co 100 m, a gdzie Policja - na koncu korka 800 m dalej zeby wylapywac tych niegrzecznych polskich piratow drogowych. 3. Trasa Radom-Ostrowiec - gorki w lasku, pierwszy snieg, tiry lod na drodze. Tiry wpadajac w dolinki nie moga sie wygrzebac tworzy sie korek na 20 km. Co robi Policja ? dzielni chlopcy w bialych czapkach zamiast stanac na koncu i zawracac nieszczesnikow wpadajacych w ten kociokwik i doradzac jak objechac jada oczywiscie na poczatek korka - w gesty las - blokuja lewy pas - teraz juz nikt nie moze wyjechac - a Policjanic z frasobliwymi minami staja przy pierwszysch tirach stojacych wszerz drogi. Moim zdaniem przyczyna wypadkow na Polskich drogach jest beznadziejna Policja. Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....mc 16.09.06, 13:34 Witaj w klubie..Bylo tu juz paru zabawnych ktorzy serwowali bardzo,bardzo dziwne teorie ale ty przechodzisz samego siebie,twierdzac ze za wypadki na drogach odpowiedzialna jest policja.Forum humorum ? Odpowiedz Link Zgłoś
basiuczek Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 17.09.06, 08:36 Drogi Liperusie z jakiego zrodla sa te dane na temat tego , ze Polacy to najgorsi kierowcy na amerykanskich drogach?Sam jestem takim i od okolo 25 lat nie mialem mandatu nawet za parkowanie.Ale nie w tym rzecz,oczywiscie w zdecydowanej wiekszosci prowadzacy powoduja wypadki ale zarowno dzialanie policji na drogach,zabezpieczenia i oznakowania czy to niebezpiecznych miejsc czy robot drogowych powinny byc,nazwal bym to,dla idiotow.By kazdy bez wiekszego wysilku umyslowego i wyobrazni mogl odpowiednio szybko i prawidlowo zareagowac na sytuacje. Niestety bywajac i jezdzac w Polsce nigdy nie zdarzylo mi sie zobaczyc policjantow pomagajacych w rozladowywaniu trudnych sytuacji a jezeli juz sa wygladaja na bezradnych lub robia wrazenie obrazonych panienek.A o oznakowaniu robot drogowych i wszelkich niespodzianek na drogach to w ogole nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 17.09.06, 11:33 No nie bylbym taki pewny, ze Polacy to najgorsi kierowcy na amerykanskich szosach (chodzi mi o kulture jazdy). Ustepuja w tym na pewno Meksykom. Natomiast wioda prym w jezdzie na podwojnym gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 17.09.06, 13:50 Liperus - pewnie przejezdzasz 10 km miesiecznie - w takiej sytuacji faktycznie mozesz miec ubaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
lzp1 Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 17.09.06, 22:18 mcgoo napisał: > Liperus - pewnie przejezdzasz 10 km miesiecznie - w takiej sytuacji faktycznie > mozesz miec ubaw :) >LIPERUS PEWNIE PRZEJEŻDŻA 10 km (RÓWNIEŻ ROWEREM PO PASACH DLA PIESZYCH).> I JEST DUMNY Z TEGO, ŻE POLICJA TO TOLERUJE- BO POLICJA NIE MA Z TEGO, ANI ZYSKU, ANI KASY, I TYCH KIEROWCÓW SIĘ NIE CZEPIA. Bo oni są biedni, nie zapłacą, i nie boją sie o <prawo jazdy> bo go nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 18.09.06, 04:07 Mam wrazenie ze dzisiejsza mlodziez to nieuki i i pospolite osiolki.Pomijam juz fakt ze nie maja o czym pisac a jesli juz pisza, robia to nieskladnie, wrzeszcza jak robi to jakis lzp1,bzdurza czego przykladem jest pisanie mcgoo.Natomiast z wdziekiem "fakuja" i "okejuja" obwieszczajac wszem i wobec o swej przynaleznosci do bedacej w powijakach kultury tej czesci Europy ktora rownie dobrze moze byc Azja. PS.Tekst niezrozumialy dla "oslow". Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 18.09.06, 19:27 Szanowny panie niemldody Liperusie - ja natomiast, mam wrazenie, ze wypowiadasz sie na tematy o ktorych masz nikle pojecie(np. jezdzisz sporo na wrotkach, to powiesz cos o sytuacji na autostradzie:> ), a gdy brakuje Ci argumentow walisz oskarzeniami personalnie - coz pozostaje mi sie domyslac, ze nawykles za swojego dlugiego zycia do atakow osobowych - pozostaje mi sie tylko domyslac skad taka wprawa :). Zanim cos powiesz, komus przykleisz latke, rzucisz kupka blotka, to wskaz mi gdzie (jak to mowisz) zafakowalem ?Zanim zaladujesz kogos do swojego wielkiego worka mlodosci-niegodziwosci, wiedz, ze wcale juz taki mlody nie jestem:), a i fakowania (jestem pod wrazeniem znajomosci plugastw, ja znam jeszcze: bitch,whore,thunderfucking i kilka innych - mozemy sie powymieniac kolekcja) nie znajdziesz w moich postach. Spedzam za kierownica bardzo duzo czasu, mecza mnie konkretne sytuacje, ktore Policja ignoruje, a ktore Ci (w sposob prowokacyjny zgadza sie, a jakze ) opisalem. Zamiast ulatwiac, nasza Policja meczy i utrudnia. Zadnym argumentem, szanowny Liperusie, nie odpowiedziales na moich kilka przykladow (a dopuscilbym nawet :"moze mieli zly dzien","moze trafilo na wyjatki","moze koledzy ich mobinguja"), przypuszczam,ze zwyczajnie nie masz doswiadczen. Jednak z tego powodu, ze brak Ci praktyki na drodze nie oskarzaj kogos o to, ze mowi bzdury :). Tak nawiazujac do poprzedniego watku : Co z tymi wstawkami w innych jezykach ? Moge po lacinie - czy tylko po angielsku? a moze nie mozna wcale? Cogito ergo sum ? or I'm out of my mind ? :). Jakos nie raczyles mi odpowiedziec.. (powyzej Twojej godnosci czy jak ?) Co jest lepsze wstawki angielskie,lacinskie, rosyjskie czy moze czeskie ? wiem, wiem czas kiedy bylo wszystko ustalone przez Wielkiego Brata "paszly won", ale jak wiesz "to se ne wrati", takie "ce'est la vie". pozdrawiam sloneczko zycze odnalezienia sie w nowej sytuacji i nie irytuj sie bo Ci nie wychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lzp1 Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....m 19.09.06, 20:50 mcgoo napisał: > Szanowny panie niemldody Liperusie - ja natomiast, mam wrazenie, ze wypowiadasz > >> > Ten liperus to jest super zdolny gość. On (ona) wszystko wie najlepiej Wybierzmy go na prezydenta!!!,(chyba się nie zgodzi) za małe uposażenie. Może jednak- pokazałby wszystkim jak należy prowadzić ten "głupi mielecki-polski naród" do dobrobytu. Historia takich zna! Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....lz 19.09.06, 22:32 Chcialbys wiedziec co bym zrobil(a) ? Szubienica na placu przy fontannie w kazda sobote na stadionie igrzyska i darmo bochen chleba a przez szesc dni w tygodniu wznoszenie piramid na czesc liperusa.Mam nadzieje ze z tego przekazu wnioskujesz za mam wystarczajaco duzo srodkow platniczych by realizowac takie cele bez zaciagania kredytow;czlowiek znaczy tyle na ile mozna go wykorzystac,zycie jest krotkie a radosc daje dreczenie bliznich.Milego popoludnia. Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....l 20.09.06, 07:04 Może Liperus masz kompleksy???? I anonimowo dowartościowujesz się?? Człowiek zadowolony z życia nie koniecznie śpiący na kasie jest usposobiony życzliwie do bliźnich.... Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....l 20.09.06, 08:30 czasami i ci co spia na kasie sa beziteresownie mili dla otoczenia - ale faktycznie jakos niewiele jest uprzejmosci w codziennosci (ale rym - iscie raperski) Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....l 20.09.06, 15:33 Wbrew wszystkiemu sprobuj byc dla mnie uprzejmy.Kto wie ,moze odplace Ci sie tym samym a moze i z nawiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....l 20.09.06, 19:23 Liperus :)- jestes tylko nickiem na forum - to nie ja zaczalem wytykac jaki to ktos jest glupi, a jaki ktos madry, nie wytykalem nikomu niczego - opowiedzialem kilka swoich spostrzezen - przypomnij sobie czegos sie czepial - nie uwazam zebym byl dla Ciebie nieuprzejmy, chetnie podyskutuje z kims, kto da mi jakies kontrargumenty inne niz "opowiadasz bzdury","zdecyduj sie jakim w jakim jezyku piszesz","jaka ta dzisiejsza mlodziez","poczytaj wiecej ksiazek","jestes glupi","twoja mama nie goli paszek","brat wujka ma malego ..". Wbrew pozorom nie zalezy mi na Twoim dobrym ani zlym samopoczuciu - zalezy mi natomiast na swoim dobrym samopoczuciu - zawsze i wszedzie mowie w swoim imieniu, staram sie konfrontowac wlasne zdanie ze zdaniem kogos innego,czesto bywa, ze ktos mnie przekonuje, nigdy nie zarzucam komus, ze stoi nizej intelektualnie ode mnie - od takich tez mozna czasami sie czegos dowiedziec. Wkurzaja mnie jedynie sluszne poglady, dyskredytacja kogos kto mowi inaczej niz ja - mam jeden warunek : NIECH COS POWIE, zarzuty co do ortografii, gramatyki, jezyka malo mnie interesuja (zeby tylko bylo zrozumiale)- moge sie najwyzej posmiac w duchu z kogos. Zwykle ironizuje, mam tego swiadomosc - czasami staram sie prowokowac - ale nie obrazam nikogo w sposob prostacki .. jezeli ktos sie zechce posmiac w duchu ze mnie - na zdrowie, nie uwazam sie za wyswieconego za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....l 20.09.06, 15:32 Nie jestes pierwsza(y) ktory(a) probuje mnie leczyc ,tak czy inaczej dzieki za troske.Mam tylko jeden kompleks,albo raczej uczulenie:na glupote.A co to znaczy zyczliwie usposobiony? Czy to taki ktory glupim powiada ze madrzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych....l 21.09.06, 10:02 liperus napisała: > Nie jestes pierwsza(y) ktory(a) probuje mnie leczyc ,tak czy inaczej dzieki za > troske.Mam tylko jeden kompleks,albo raczej uczulenie:na glupote.A co to znaczy > zyczliwie usposobiony? Czy to taki ktory glupim powiada ze madrzy ? A nie można kogoś pouczyć w mniej drastyczny sposób bez obrażania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
liperus Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych...eti 21.09.06, 13:42 Poprawie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: Mielecka policja łapie piratów drogowych...et 21.09.06, 14:11 Bardzo miło to słyszeć (czytać) :))) Odpowiedz Link Zgłoś