Dodaj do ulubionych

....mielecki MKS..

23.09.06, 10:55
W sasiednim wątku od miesięcy niejaki 2sewan legitymizuje marną firmę MKS
czyni wielkie wysiłki by poprawić jej "image" , a ja mu mówię :

...2sewan ...przestań juz popierdywać , i wychwalać mielecki MKS
i zastanów się nad moją opinią !!!!

..Mielecki MKS to zapyziała monopolistycna firma ,słabozdolna do reform ,
niezdolna poddać się walce rynkowej , a co dla mnie jeżdzącego często rowerem
lub autem za autobusami MKS - " ZATRUWAJACA SPALINAMI MIASTO ZE
ZDEZELOWANCH STARYCH TRUPÓW" .

...julek dla otrzeźwienia niektórych...
Obserwuj wątek
    • 2sevan Re: ....mielecki MKS.. 29.09.06, 10:01
      Jesteś jak ten pies zza płotu, który ciągle szczeka, ale nie wie po co i na co.
      Zastanów się też nad tym czy nie szkoda marnować słonecznego, sobotniego
      przedpołudnia na ślęczenie i szczekanie przed monitorem.

W styczniu kulturalnie wyszczekałeś iż „tylko rynek jest w stanie zweryfikować
      jakość pracy - czy MKS jest dobry może zweryfikować konkurencyjna firma
      działajaca na tych samych warunkach finansowych /dotacje / co
      konkurent !!!!! ...dlatego dajmy szansę konkurencji ,zachęcmy "ją" , oddajmy na
      początek pojedyncze linie czy rejony prywatnym”

Odpisałem Ci, że można utworzyć coś na podobieństwo istniejących w innych
      miastach zarządów transportu publicznego i ogłaszać przetargi na obsługę
      poszczególnych linii i w ten sposób doprowadzić do wejścia na rynek innych
      przewoźników a w konsekwencji polepszyć i być może potanić tego rodzaju usługi.
      Nie doczytałeś czy czytasz sobie wyrywkowo???? Dziś znowu wyskakujesz ze swoimi
      pomysłami. A może wyśilisz się jeszcze trochę i wyartykułujesz jakieś przykłady
      prywatyzcji czy uwolnienia rynku na przykładzie miasta wielkości Mielca z
      sąsiednich Czech, Węgier czy Niemiec.

Teraz, gdy założyłeś już swój nowy temat, a „legitymizująca” dyskusja o
      niedopracowanych rozkładach czy o nowych gazowych autobuach nie zainteresowała
      Twojej osoby to wsiadaj na swój rowerek i zjeżdzaj dyskutować do siebie.
      Marek
      • yapkovitz Re: ....mielecki MKS.. 29.09.06, 11:24
        znowu ten juls, znowu popierduje, czepil sie tego forum jak nie powiem co
        czego. 2sevan ignoruj faceta.
    • biankalow Re: ....mielecki MKS.. 29.09.06, 12:50
      Yap: jak jestes taki oryginalny i elokwentny i wyksztalcony to po co uzywasz
      jezyka julka :) wymysl cos nowego :)
      • yapkovitz Re: ....mielecki MKS.. 29.09.06, 12:54
        bia, pisze od paru lat na tym forum, ale ow juls nie rozumial chyba jezyka w
        ktorym do niego pisze, dlatego tez postanowilem uzywac jego jezyka, zgodnie z
        przyslowiem jak wszedles miedzy wrony, kracz jak i one:)
        pozdrawiam zycze milego, slonecznego i fajowskiego weekendu:)
        • jul.s Re: ....mielecki MKS.. 29.09.06, 15:17
          Niedrogi przyjacielu - 2sewan- piszesz

-<Odpisałem Ci, że można utworzyć coś na podobieństwo istniejących w innych
          miastach zarządów transportu publicznego i ogłaszać przetargi na obsługę
          poszczególnych linii i w ten sposób doprowadzić do wejścia na rynek innych
          przewoźników a w konsekwencji polepszyć i być może potanić tego rodzaju usługi.
          Nie doczytałeś czy czytasz sobie wyrywkowo????>

1.- czy widzisz różnicę między tym co "można" a tym co "się robi" - ja oceniam
          fakt że MKS jest monopolistą a właściciele firmy czy aby nie w większości
          miasto nic nie robi by zdemonopolizować te usługi i przez to poprawić ich
          jakość - z tym dyskutuj - !! postaraj się zmobilizować i zrozumieć co piszę

2. - tłumaczyłem juz że slowo "popierdywanie" może brzmieć upierdliwe gadanie ,
          nudzenie - to nie jest az tak bardzo pejoratywne - nie denerwuj się , spokojnie
          zastanów sie i odpowiedz co z tą demonopolizacją ???

3. - staraj się w życiu nie "wyzywać" od "szczekających psów" - puki się nie
          zastanowisz nad sensem wypowiedzi partnera i i nie sprawdzisz jego przwdziwych
          zamiarów - uwierz ludziom , ludzie Cię kochają - może wiesz że wyzwiska nie są
          argumentami w dyskusji . - jeżeli pisze że ktoś nie jest zdolny do reform , czy
          jego autobus zanieczxyszcza środowisko - to chyba nie jest wyzwisko !!!

..trochę dobrej woli i mozemy rozmawiać

a propos - czy MKS nie ma swojej strony by tam dawać swoje ogłoszenia ??!!!

..pozdrawiam MKS
          • jul.s Re: ....mielecki MKS.. 30.09.06, 10:25
            ..2sewan..wyjasnię Ci maja wrodzoną niechęć do MKS mielec i w ogólności do
            firm o prowieniencji państwowo - socjalistycznej

..kiedyś gdy zajmowałem sie głupią działalnością słuchałem wystapień dyrektora
            MKS pana Kusnierza i przezywałem straszne boleści - teraz pewnie go nie ma ale
            firma uksztaltowana przez niego jest
            • emes133 Re: ....mielecki MKS&debilizm jul.s-a 30.09.06, 15:02
              jul.s - jesteś debilem! W twoim mniemaniu nalezy zwolnić połowę ludzi zMKS-u -
              bo to jest ekonomicznie uzasadnione. Tzn. co? Zwolnić kierowców? Przecież są
              potrzebni. Mechaników i obsługę taboru?Co ci kurwa nie pasuje w dzialalności
              tego mieleckiego przedsiębiorstwa? Czy kierowca ma chodzić przed tobą na
              kolanach , dziekowac ci ,że jedziesz - bo ty wielki pan płacisz 2 złote za
              bilet? Może ci mają podstawić autobus z jacuzzi w srodku? Bo ty wielki pan
              płacisz 2 złote za bilet? Zrozum wreszcie że MKS nigdy nie będzie traktował
              pasażerow tak jak ty wielki panie byś sobie tego życzył. Głupie
              powiedzonko "Klient - nasz pan" było modne przez chwilę w latach 90-tych. Weź
              sobie te swoje teksty o ekonomii itp. i wypierd...j tam gdzie cię chcą.
              Takich "uzdrowicieli" jak ty była już masa i jakoś nic dobrego z tego do
              dzisiaj nie wyszło. Najlepszym przykładem jest PKS Mielec - obecnie Connex
              Mielec. A o tej swojej "ukochanej" prywatyzacji MKS-u to możesz sobie pomarzyć!
              Pozdrawiam wszystkich zadowolonych pasażerów MKS-u Mielec oraz tych co nie
              myślą tak jak jul.s.

emes
              • swan10 Re: ....mielecki MKS&debilizm jul.s-a 30.09.06, 19:45
                Dzien dobry !
                A ja sie zastanawiam jak to sie dzieje ,ze w niektorych krajach jak pan
                kierowca sprzedaje bilety to sie usmiecha i mowi dziekuje ? Jak to sie dzieje
                ze jak z jakiegos powodu musi mocniej zachamowac to bierze "mikrofon" i
                mowi :bardzo panstwa przepraszam , samochod wymusil pierwszenstwo i musialem
                zachamowac "? Owszem komunikacja miejska w cywilizowanych krajach jest bardzo
                droga , ale czy nie jest lepszym rozwiazaniem zaplacic i czuc sie lepiej niz
                ziemniaki ? Zgoda nic nie da sie zrobic od zaraz , nie ma prostych rozwiazan ,
                nic sie nie zmieni w przeciagu roku a nawet 5 lat, ale czy nie uwazacie panowie
                ze nalezy probowac dokonywac zmian na lepsze ?? Kazda podjeta proba to krok do
                przodu , a glosy o wymowie : i co z tego , i nic sie niezmienilo i jest jeszcze
                gorzej - szkoda nawet komentowac ! Trzeba dzialac , trzeba zmieniac ,trzeba
                szukac nowych rozwiazan , a prywatyzacja firmy MKS to pierwszy krok , czy ktos
                widzi inny ? Niech upadaja te firmy , nich inni je przejmuja , niech sie cos
                dzieje. O co Ci chodzi emes 13333 , co ty?, dlaczego jestes taki wulgarny,
                boisz sie przeklinac na glos jak jestes naprawde zdenerwowany i przeklinasz na
                forum , stary co to za styl - pozalowania godne, a jak jestes zadowolony z
                serwisu MKS to jeszcze malo na swiecie widziales !! A co do popierdywania
                (beznadziejne slowo) to mi sie wydaje ze wszyscy ci co mowia ze "i tak nic sie
                nie zmieni" to maja z popierdywaniem najwiecej wspolnego - robia to cale swoje
                zycie przed telewizorami ogladajac zycie innych.
                pozdrawiam
                swan
          • 2sevan Re: ....mielecki MKS.. 02.10.06, 00:20
            jul.s napisał:

> Niedrogi przyjacielu - 2sewan- piszesz
            >
            > -<Odpisałem Ci, że można utworzyć coś na podobieństwo istniejących w innych
            >
            > miastach zarządów transportu publicznego i ogłaszać przetargi na obsługę
            > poszczególnych linii i w ten sposób doprowadzić do wejścia na rynek innych
            > przewoźników a w konsekwencji polepszyć i być może potanić tego rodzaju
            usługi.
            >
            > Nie doczytałeś czy czytasz sobie wyrywkowo????>
            >
            > 1.- czy widzisz różnicę między tym co "można" a tym co "się robi" - ja
            oceniam
            > fakt że MKS jest monopolistą a właściciele firmy czy aby nie w większości
            > miasto nic nie robi by zdemonopolizować te usługi i przez to poprawić ich
            > jakość - z tym dyskutuj - !! postaraj się zmobilizować i zrozumieć co piszę

Prezydent Chodorowski, człowiek z najbardziej liberalnym podejsciem do
            gospodarki spośród wszystkich kandydatów startujacych w zblizajacych się
            wyborach stwierdził w Korso, iż dla miasta tej wielkości co Mielec najlepszym
            rozwiazaniem jest zakład znajdujący się pod kontrolą miasta. Zapewnienie
            mieszkańcom komunikacji publicznej to jedno z zadań samorządu wynikające z
            ustawy o samorzadzie gminnym, tak jak budowa dróg czy utrzymanie szkół. Takich
            poważnych przekształceń nie można podejmować w pośpiechu bo mogą się okazać
            fatalne dla pasażera albo miejskiej kasy. Czy podzielisz MKS na spółeczki czy
            sprywatyzujesz jako całość (na mielecki MKS chrapke miał Connex) to miasto
            nadal będzie musiało nad komunikacją publiczną na swoim terenie sprawować
            pieczę, czyli DOKŁADAĆ do tego interesu. Może wyliczyli, że w przypadku
            ogłaszania przetargów na poszczególne linie koszty dla miasta będą jeszcze
            wyższe?

> zastanów sie i odpowiedz co z tą demonopolizacją ???

Po pierwsze. Nieciekawa kondycja komunikacji publicznej w naszym kraju (np.
            mamy tylko jedna linię metra) na tle sąsiednich Niemiec czy Czech to przede
            wszystkim rezulatat żałosnie niskich nakładów. Własnie te niskie nakłady są
            główna przyczyną coraz gorszej kondycji zbiorkomu. Demonopolizacja faktycznie
            może coś zmienić, ale bez większych pieniędzy marginalizacja zbiorkomu będzie
            postepować nadal mimo przekształceń które proponujesz.

Chcesz podzielić MKS na kilka mniejszych spółek? Wtedy nadal będą to firmy z
            wiekszościowym udziałem miasta i nie mające żadnego interesu w tym aby
            konkurować między sobą. Jeszcze inaczej, tak jak proponujesz, można podzielić i
            poszukać nabywcy. Chętny może się i znajdzie, ale POSTAWI miastu swoje warunki.
            Albo odwrotnie, miasto postawi warunki firmie.

Jeśli mielczanie chcą jeździć pięknymi, nowymi i niedymiącymi autobusami to
            ktoś musi je najpierw kupić. Kupi je albo miasto dla swojej spółki albo
            sprywatyzowane lub zupełnie zewnętrzne spółki pośrednio za pięniadze od miasta.
            Bo chyba nie sądzisz, że wożąc ludzi za 1 czy 2 zł prywatna spółka zarobi na
            nowe autobusy. Koszt jednego solarisa to wydatek 800 000 zł. Tak, tak nie 80
            000 zł. Firma swiadcząca usługe przewozową podyktuje takie stawki za
            wozokilometr, które zapewnią jej zadowalajacy przychód i pieniązki na nowe
            autobusy.
            Co to wozokilometr to chyba nie muszę tłumaczyć.

> 2. - tłumaczyłem juz że slowo "popierdywanie" może brzmieć upierdliwe
            gadanie ,
            >
            > 3. - staraj się w życiu nie "wyzywać" od "szczekających psów" - puki się nie
            > ..trochę dobrej woli i mozemy rozmawiać

Z mojej strony nie padłoby nic obraźliwego, gdyby nie Twoje upierdliwe gadanie.
            Wybacz, ale nie czytałem na forum Twoich dywagacji o popierdywaniu.

> a propos - czy MKS nie ma swojej strony by tam dawać swoje ogłoszenia ??!!!

Nie ma. Martwisz się o pojemność serwera GW ;)

> ..pozdrawiam MKS
            • jul.s Re: ....mielecki MKS.. 02.10.06, 14:33
              po pierwsze - sewan , sewan ,i jeszcze ktoś - to jakby jedna osoba ????

po drugie - sądzę ze się zrozumieliśmy

po trzecie - jeżeli Pan Chodorowski to gospodarczy liberał to ja jestem ksiądz
              kanonik !!!!! - zgoda nie piszesz tak doslownie ale.!! - żeby zmieniać ten kraj
              trzeba być człowiekiem odważnym a nie zachowawczym nie robiącym nic co mogłoby
              byc przeciwko "ludowi" i stanowisku - vox populi vox dei - ha ,ha ,ha !!!!!! -
              -.. to jest populizm i "dupochroniarstwo" - może za ostro - Chodorowski
              fakt , równy gość ale zachowawczy - niestety brakuje w mielcu mlodych
              gniewnych "menedzerów"

-,/ człowiek z najbardziej liberalnym podejsciem do
              gospodarki spośród wszystkich kandydatów /

pozdrawia julek stary gniewny liberał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka