Dodaj do ulubionych

Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!!

08.11.06, 11:09
Witam W wczorajszym Echo Dnia wyczytałem że Andrzej Osnowski to wzór do
naśladowania dla innych samorządowców oto jego frekfencja z posiedzeń rady:
1. 261 razy zabierał głosna sesjach Rady kolejni radni najwięcej - 133, 90,
76...
2. zgłosił 168 poprawek do projektów uchwał Rady ( większość PRZYJĘTA!!!)
kolejni Radni najwięcej 4, 3, 1
3. Przedstawił 28 interpelacji na piśmie i jeszcze trzech radnuch korzystało
tylko z tej formy pracy interwencyjnej 8, 2, 1
NIGDY NIE OPUŚCIŁ ani jednego Posiedzenia Rady
Dla mnie to wzór do naśladowania szkoda że nie jestem z jego okręgu
wyborczego Oddał bym na niego głos
Zachęcam do głosowania.
p.s nie jest to żadne agitowanie z mojej strony, Tylko czytając artykuł w
gazecie jestem zadowolony że są jeszcze ludzie naprawde przykładający się do
swojej pracy
Obserwuj wątek
    • jul.s Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 10.11.06, 09:28

Andrzej Osnowski - czlowiek absolutnie dobrze przygotowany jak nikt do pracy w
      Radzie - dobrze wykształcony , kiedys walczacy odważnie z komuną !!!!!

...ale dlaczego mota sie w jakieś głupie "projekty" - typu Forum antystrefowo-
      lotniskowe - rzecz nieprzemyslaną i przegraną ?????
      ...dlaczego mota sie w jakieś ogłaszanie agentów - "biednych" zresztą bardzo
      sympatycznych postaci /Lelo-Adamczyk/ ktore nic złego nie mogły czynić dla
      jego niewatpliwych efektów w walce z komuną !!!!

.... Andrzeju głosuje na Ciebie dlatego że wydaje mi sie że juz wiecej
      takich błędów nie popełnisz , odrzucisz ambicje i wycofasz się sprytnie z ww
      złych pomysłów .

....bardzo życzliwy julek....
      • nina_love Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 12.11.06, 00:43
        Czyżby Lelo był agentem ??? Nie wierzę.
    • ispaniola Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 09:42
      Faktycznie imponujące, ciekawe jeszcze ile z tych uwag było mertytorycznych,
      cennych, cos wnoszących a ile pustego gadania, tej informacji mi brakuje, ale
      tak czy owak, bardzo to cenne, że radny tak się angażuje, stara. Tak powinno
      być!Po to radni są wybierani i każdy powinien się angażować w walkę o zmiany na
      lepsze! Za to biora pieniądze. Zbyt wielu o tym zapomina. A więc tylko
      pochwalić.
      • kubaolivier Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 13:56
        Miałem okazje porozmawiać z p.Osnowskim, jest bardzo inteligentną ososbą i
        chyba jako jedyny kandydat do Rady Powiatu tak doskonale przygotowany do pracy
        w charakterze Radnego, powiem więcej, ten Pan powinien swoja wiedze i
        doświadczenie wykorzystać na stanowisku Starosty, życze mu tego i liczymu na
        mądry wybór mieszkańców miasta że swojego głosu oddadzą właśnie na niego. A
        odnośnie sprawy lotniska któryś kolega wcześniej coś napisał... p.Osnowski jest
        chyba jedyną osobą w miescie która wierzy w to że lotnisko przetrwa, walczy o
        nie, jest to typowe patriotyckie zachowanie człowieka który ma honor. Akurat ta
        sprawa pokazuje ze jest to autorytetem dla osób próbujących go za te próby
        wyśmiać. Niestety taka jast mętalnośc tych szarych ludzi którzy jak widzą że
        ktoś sie stara walczy o coś specjalnie podrzucają mu kłody pod nogi. Ja i moja
        cała rodziana wierzymy w jego możliwości, nasz głos oddamy na p. Osnowskiego
        • jul.s Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 14:34

do kuby
          • kamelot3 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 14:40
            nikt nie dorasta osnowskiemu do piety. znakomity czlowiek i znakomity kandydat,
            uczyl mnie histori w ogolniaku, znakomity tez petagog, let's go andrzej
            • dziunek7 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 17:12
              Panowie ale słodko sie zrobiło. Znam p.Osnowskiego. Co do aktywności, obecności
              chyle czoła. Ale byłem raz na Sesji to większość wystąpień wynikała z tego ,ze
              P Andzrzej lubi słuchać Siebie. Na końcu juz nie wiedziął o co mu chodziło w
              danej przemowie.Ale to wina gości ze starostwa że dawali sie popisywac bo
              materiały robili cienkawe. Pan Andrzej natomiast dla dobrego wyniku w wyborach
              złapał sie bzdur o lotnisku i zaczął firmować sprytny plan panów z Aeroklubu
              aby go przejąć na własność.Ma odzywki "posła z PiSu", trochę mnie przeraża.
              Zonka fajna.
              • men283 do dziunka 10.11.06, 17:20
                ... a ty czego się złapałeś? Krawężnika? Mowią ci co mają cos do powiedzenia a
                słuchaja tacy jak ty...
                • 8wjd Re: do dziunka 10.11.06, 23:08
                  To że Andrzej broni lotniska to jest wspaniałe. To jest przyszłość tego miasta.
                  Inne miasta takiej wielkości jak masze zabiegają o budowę lotnisk. Żal mi tych
                  zacietrzewionych krótkowzrocznych, idiotycznie myślących osobników typu np.
                  dziunek, którzy pokładają nadzieję w tym, że dobrobyt przyjdzie wraz z kolejnym
                  kominem wybudowanym 2 km od centrum osiedla przez obcy kapitał. Zarobione
                  pieniądze przez tych zachodnich inwestorów na pewno nie pozostaną w Mielcu.
                  Pozostanie natomiast smród i skażenie, które na pewno wdychać będziemy wraz z
                  dziunkiem. Smród się garnie do Mielca zbyt łatwo! Nie pozwólmy na to!
          • opeth2 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 23:17
            zona ma sie dobrze, znam haline bo chodzilismy do tej samej klasy a andrzej
            byl naszym znakomitym historykiem, glosujcie na osnowskiego to dobry kandydat
          • opeth2 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 10.11.06, 23:22
            mam pytanie do julka,to tylko dla ciekawosci, mialem kiedys dobrego kolege
            julka ktory dawno temu pracowal w ambulatorium chyba w rendgenie o ile dobrze
            pamietam, ale to chyba nie ty, bye
            • jul.s Re: Andrzej Osnowski kandydat frekwencja!!! 11.11.06, 09:04
              ...opeth...

Jeżeli miałbym w tym kraju pracować na "roentgenie" to bym tu nie był ani
              minuty może bym "roentgenował " w irlandii czy anglii ..a pewnie zmieniłbym
              zawód .

...ludzie w służbie zdrowia to niestety biedacy , z wyjątkiem dobrych
              lekarzy i dylerów leków .

.....julek..
    • ispaniola Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 13.11.06, 13:37
      no własnie, a jak mu w końcu poszło?
    • hermenegilda88 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 13.11.06, 18:54
      A ja zagłosowałam na Pana Andrzeja, i wiem, żę dobrze zrobiłam:)
      • jul.s Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 14.11.06, 13:53
        ...ja też na niego glosowałem mimo ze ...niestety sromotna przegrana!!!!!!

Niestety ..ale czy to nie jest tak ,że jak Ktoś podpiera się "buractwem" to tak
        właśnie jak Andrzej na tym wychodzi !!!!!!!

....nawet gdyby został Starostą to i tak będzie boleśnie pamiętał te porażkę

....Panie Andrzeju niech Pan pamięta że demokracja to taki system który promuje
        średniactwo , "buractwo" i "popkulturę"

.....julek..
        • nina_love Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 15.11.06, 01:11
          No chyba prezydent Wrocławia jest przeciwnością tego. A takiej osoby bysmy
          pożądali jako Prezydenta.
          • burasek333 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 20.11.06, 15:51
            wszyscy tak chwalą Pana Osnowskiego jako historyka...
            Dlaczego nikt nie napisze prawdy?
            Owszem Pan Osnowski byl skuteczny.. nie dało się nie uczyc historii, owszem
            nauczył samodzielności... to pisanie kilkustronnicowych notatek w domu,
            szperanie po książkach....
            Ale dlaczego nie napiszecie... że to wszytsko osiągał stwarzając niesamowita
            atmosfere starchu, terroru?
            Dlaczego nie napiszecie, ze specjalnie nie wysilał się na lekcjach, bo nowy
            temat zawsze opowiadali uczniowe?
            Dlaczego nie napiszecie, że narzucał swoim uczniom swoje poglady polityczne?
            Ze najzwyczajniej w świecie indoktrynował?
            Plakat Wałęsy wiszący w klasie pamietam do dziś...
            Nikt inny oprócz mnie tego nie pamięta?
            nie wiem jakim jest politykiem, wiem jakim był historykiem...
            • nina_love Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 21.11.06, 02:10
              i dlatego ciesy sie, ze mnie nie uczyl. Wole historie od indoktrynacji. A bylo
              miejsce na polemiki.
        • opeth2 Re: Andrzej Osnowski kandydat frekfencja!!! 21.11.06, 01:50
          hey jul nie wprowadzaj ludzi w bla, to co ty wypisujesz o demokracji nie ma nic
          wspolnego z demokracja, a jeszcze przy tym obrazasz ludzi ktorzy glosowali na
          kogos innego niz osnowski. wiecej taktu i wiecej lektury, come down and chill
          out pozdrawiam. acha jeszcze jedno co to znaczy " buractwo" ciekawe slowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka