Dodaj do ulubionych

Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mojego

23.11.06, 21:38
ukochanego miasta, którego takiego drugiego na świecie nie ma i na pewno nie będzie, ja jako prezydent i kandydat na nastepną elekcję prezydencką tego wspaniałego miasta, zaglądałabym na fora Mielca i starałabym się poswięcać jak najwięcej czasu moim ziomkom Mielczaninom! Widocznie Pan Chodorowski nie ma dostepu do internetu, czy też nie umie sie posługiwć internetem a może olewa mieleckich internautów. Czyli zagłosuję ponownie na Pana Popiołka gdyż obiecujeon założenie bezpłatnego internetu: zapewne obejmie ten plan także Pana Chodorowskiego:))
Obserwuj wątek
    • gluby Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 23.11.06, 21:48
      inesito Pan Chodorowski juz mówil o bezpłatnym internecie jeszcze przed
      wyborami, nie wiem czy juz jest gotowy projekt, ale maja starac sie o
      dofinansowanie z UE..
      • inesita3 Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 23.11.06, 22:53
        Chylę Wam czoła, macie dużo racji. Widziałam Pana Chodorowskiego w ostatnią niedzielę po zakończeniu wodewilu Moniuszki, wychodził godnie, skromny i zamyslony. Miałam miejsce na balkonie w drugim rzędzie. Nie widziałam orkiestry i 1/3 sceny. Wystep widziałam jako tako, przechylając sie to w prawo, to w lewo omijając zasłaniającą mi głowę widza przede mną. Co słyszałam: raz nic a za chwile dla odmiany trąby jerychońskie! Sztuka była dobra, artyści dali z siebie naprawde wszystko, lecz ergonomia, udźwiękowienie,( o wystroju nie chcę dyskutować, gdyż są różne gusta, ja wolę stylowe żyrandole i kotary z bordowego pluszu)suma sumarum są nadal niedobre; jednak mam nadzieję, że Pan Chodorowski, zauważył niedociągnięcia w wykonaniu firmy remontujacej salę widowiskową i tak zatroskany wychodził,bo pieniądze podatników poszły w przysłowiowe błoto.
        • gluby Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 09:19
          inesito a co ma to wspólnego z bezpłatnym internecie? ja mówie o internecie a ty
          juz zmieniasz temat. Widze , że szukasz niedociągniecią Pana Chodorowskiego:)
    • dermika1 Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 23.11.06, 21:52
      inesita3 napisała: "zagłosuję ponownie na Pana Popiołka gdyż obiecujeon
      założenie
      bezpłatnego internetu: zapewne obejmie ten plan także Pana Chodorowskiego:))"
      Nie chcę Cię namawiac do zmiany faworyta, ale Urząd Miasta czyli Chodorowski w
      2006 jak donosiły media złożył wniosek na Sieć szerokopasmową dla Mielca
      IFNO ..cos tam.. na 6 mln. Wniosek jednak nie uzyskał dofinansowania. Dzisiaj
      to dziecko w przedszkolu wie że tani internet w powiecie to oczywistość. Ortyl
      pisał w gazecie że ministerstwo robi taki program dla podkarpacia.Popiołek to
      przepisał ale czy rozumie o czym mowa to niewiem..

• chamir Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 10:24
        dermiko, nie przepisał tylko mówi to samo co cztery lata temu, w poprzednich
        wyborach prezydenckich w Mielcu. JUŻ WTEDY mówił o stworzeniu w mieście sieci
        internetowej.
    • slodyczka Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 23.11.06, 21:54
      A Popiołka widać na tym forum? może on też nie potrafi korzystać z bardziej
      zaawansowanych technologii. Za to w obietnicach jest doskonały. Co jeszcze
      obiecuje oprócz bezpłatnego internetu? Krainę wiecznej szczęśliwości, miodem i
      mlekiem płynącą? Nie zagłosuję na niego bo jest smutas bez poczucia humoru i
      zbyt wiele obiecuje jak na swoje możliwości. W takie rzeczy i św. Mikołaja to
      ja już nie wierzę:)
      • dziunek7 Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 23.11.06, 23:33
        slodyczka :)a ja wierzę w Mikołaja:)
      • enarete Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 07:15
        W mikołaja nie wierzysz bo go nie widziałaś tak??

A w Boga mam rozumieć też>

Tylko nie mów że to co innego :-)
        • dziunek7 Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 08:13
          Enarete twój głos zabrzmiał jak wyrok Św Piotra na słodyczkę skazujący ja na
          wieczne potępienie.
          Ciarki mnie przeszły po plecach. Jesteś pewna, że twoja wiara w Boga jest
          wielka i możesz oceniać innych? Niewinne stwierdzenie słodyczki o Mikołaju,
          pobudziło cię. Pamiętasz o czym było kazanie w ostatnią niedzielę? Odmawiałaś
          wczoraj z dzieckiem pacierz? Pomyśl czy ty wierzysz w MIkołaja.
          • slodyczka Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 08:22
            Dziunek - Enarete to nie Św. Piotr, więc nie jest groźna. Każdy sam pracuje na
            wieczne potępienie lub raj.
            Co chciałbyś dostać od Św. Mikołaja w tym roku:)) oczywiście jeśli byłeś
            grzeczny i zasługujesz na prezent!!!
        • slodyczka Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 08:15
          Co do mojej wiary w Boga do jest wyłącznie kwestia między NIM a mną. A tak
          generalnie naucz się łapać przenośnie i wyczuwać sarkazm wypowiedzi. Kandydat
          na prezydenta Pan Popiołek to właśnie taki św.Mikołaj z parkingu pod
          supermarketem - kusi promocjami i górą prezentów (puste pudełka w ładnym
          opakowaniu), tylko jak minie jego dzień zrzuca ładne czerwone ubranko i okazuje
          się, że jest to zupełnie mało atrakcyjny gość z pokaźnym brzuchem.
      • chamir Re: Ja, jakbym była prezydentem miasta Mielca, mo 24.11.06, 10:27
        Słodyczko, gdybyś znała Popiołka, to byś nie wypowiadała opinii, że Popiołek
        jest smutasem. Trochę znam Krzysztofa Popiołka i zapewniam Cię, że jest o niebo
        weselszy od J.Chodorowskiego.
        • yapkovitz internet 24.11.06, 10:36
          Juz wczesniej pisalem iz mieleccy politycy szczekaja na internet i dalej
          podtrzymuje to zdanie:) Zaszyja sie w zaciszach swych gabinetow i nie sluchaja
          swych wyborcow, nie poczynia zadnego wysilku intelektualnego i fizycznego aby
          nawet zerknac na forum, gdzie wypowiadaja sie mieszkancy Mielca oraz sympatycy
          tego miasta. Sa madrzy wlasna madroscia i chyba to im wystarczy:)
          • chodorek Re: internet 24.11.06, 12:57
            Co pierniczysz Yapkovitz. Jestem tutaj średnio 3 razy w tygodniu. Jak ciebie
            czytam to z reguły zaraz wyłączam komputer i idę na spacer sie wyciszyć.Z
            Mielca bym cie wysiedlił a w tych Dąbkach to sie chyba zmieścisz. Czas na
            zmiany:)
            • nina_love Re: internet 25.11.06, 00:29
              na początek zmień nicka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka