Dodaj do ulubionych

DNI MIELCA 2007 - znany już program !!

13.08.07, 15:18
DNI MIELCA’ 2007

SOBOTA - 25 sierpnia

1500– Koncert dziecięcych zespołów tanecznych SCK: ABRAKADABRA, FENIKS,
IMPULS, TĘCZOWA GROMADA, BEZNAZWY, MYSZY, KTÓRE NIE LUBIĄ CISZY, FLAMINGI,
TEATR TAŃCA ALE TO NIC
1630 – Pokaz: Grupa Break Dance WBT
1700 – Koncert: zespół BUM BUM BROS
1800 – Pokaz STRONG MAN oraz zabawa z publicznością - Jarosław DYMEK,
Sławomir TOCZEK i Sebastian WENTA (do godz. 19.00)
1800 – Koncert : zespół RÓŻE EUROPY

2030 – Koncert : zespół HEY

NIEDZIELA – 26 sierpnia

1500 – RUPHERT i RICO CIRCUS SHOW – zabawy dla dzieci (do godz. 1900). W
programie: konkursy z nagrodami, malowanie twarzy i włosów, zabawy taneczne,
pokaz baniek mydlanych i in.
1545 – Pokaz Hipnozy Estradowej: JURIJ MOKRISZCZEW
1700 – Koncert : TERCET EGZOTYCZNY
1830– KABARET KOŃ POLSKI: program kabaretowy MARIAN i HELA
2100 – Koncert: zespół MAANAM

POZOSTAŁE ATRAKCJE
KONKURSY DLA DZIECI I DOROSŁYCH, WESOŁE MIASTECZKO, GASTRONOMIA

Organizatorzy: Urząd Miasta, Samorządowe Centrum Kultury, Miejski Ośrodek Sportu
i Rekreacji w Mielcu zastrzegają sobie możliwość zmian w programie
Obserwuj wątek
    • bartosowa Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 13.08.07, 22:03
      Fajnie, Maanam!
      Ale w Stalowej był Kult:)
    • mani1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 14.08.07, 09:33
      A gdzie pokaz sztucznych ogni, który był ukoronowaniem dni Mielca?? bez nich
      jakoś dziwnie...
      • karma1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 14.08.07, 11:50
        Osobiście nie znajduję w tym programie nic ciekawego dla siebie, więc zapewne
        się tam nie pojawię. Program dla dzieci i oldbojów, a dla "środka" niespecjalnie
        (nie każdy jest fanem Manaamu i Heya)
        • etiopia1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 14.08.07, 13:51
          Zjeżdżalnie i karuzele dla dzieci to jedno wielkie
          zdzierstwo....chociaż takie coś powinno miasto bardziej
          dofinansować....2 dzieci i tu 5zł tam 5zł i rodzice idą z
          torbami ,nie pisząc o napojach i jedzeniu...a baloniki?
        • kika261 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 14.08.07, 18:10
          Zgadzam sie z toba absolutnie.Mogli sie przynajmniej postarać o
          porządny fajny zespół.Super było jak były piersi i ira:))nawet na
          bajmie nie było tak żle ale manaam to porażka!!!
          • mani1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 14.08.07, 18:59
            Marudzicie, w porównaniu do pożal się panie pikniku lotniczego i zapowiadanego
            western pikniku, gdzie atrakcje są identyczne jak w ubiegłym roku (wielkie
            badziewie, organizator pikników ten sam) nie ma co narzekać. Za darmo - nie te
            czasy... kto nie ma miedzi...
            • etiopia1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 20.08.07, 07:34
              Za darmo - nie te
              > czasy... kto nie ma miedzi...

No tego się po Tobie nie spodziewałam mani1...
              • mani1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 20.08.07, 10:09
                Kobieto, za darmo i tak możesz oglądnąć koncerty występy, za które musiałabyś
                normalnie wydać sporo grosza więc bez przesady ;-)
                • etiopia1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 20.08.07, 12:40
                  Tak po prawdzie w całej Polsce pełno imprez plenerowych z bardziej
                  czy mniej popularnymi wykonawcami.....za darmo!:)
          • ispaniola Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 26.08.07, 14:25
            rewelacja, że będzie manaam, są świetni na koncertach, nawet
            słuchanie płyty to nie to samo, choć wielu lubi obcować z ich
            materiałem własnie na płycie. ja uważam, że jesli chodzi o manaam to
            nie ma jak koncert
    • marmk7 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 15.08.07, 21:12
      W niedzielę raczej na pewno nie wystąpi zespół mojej młodości MANNAM.
      Kora jest chora - wszystkie koncerty są odwołane.
      Więc jaki zespół można zorganizować w przeciągu tygonia.
      Wesze propozycje?
    • ciachko Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 20.08.07, 21:32
      Czy możecie mnie nakierować w którym miejscu ( obok jakiej ulicy ) znajdują się tereny rekreacyjne MOSIRu wjeżdżając od strony Tarnobrzega ? dzięki
      • etiopia1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 21.08.07, 09:55
        Na pierwszym mieleckim rondzie na lewo i już widać wszystko po
        przejechaniu przejazdu kolejowego......po prawej MOSIR.
    • slivka25 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 21.08.07, 16:35
      Ale co chcecie od grupy Hey? Fakt, przebojów w radiu nie usłyszycie,
      ale ten zespół reprezentuje według mnie pewną wartość artystyczną, w
      przeciwieństwie do odpustowego Bajmu. Moim zdaniem program lepszy
      niż w zeszłym roku. I nie jestem oldbojem :)
      I jeżeli się Wam program nie podoba to zaproponujcie co by Was
      satysfakcjonowało? Doda? Gosia Andrzejewicz? Stachursky (o zgrozo)?
      • karma1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 22.08.07, 11:09
        Proszę bardzo: np. Mietek Szcześniak, Tatiana Okupnik, Dżem, Myslovitz, Kasia
        Cerekwicka, Zalef, Małgorzata Ostrowska, Krzysztof Kiljański, Goya, Maleo Reggae
        Rockers czy choćby Perfekt - coś dla starszych i coś dla młodszych.
        • slivka25 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 23.08.07, 07:21
          karma1 - z wymienionych przez Ciebie wykonawców podchodzi mi tylko
          Myslovitz, ostatecznie Goya. Perfekt już był. Nie sądzę żeby Tatiana
          Okupnik ze swoim nowym repertuarem trafiła do młodszych, o starszych
          już nie mówiąc. To samo zawodząco-wyjąco-piszczący Miecz Szcześniak.
          Nie znam nikogo z młodego pokolenia, kto słuchałby Ostrowskiej albo
          Kiljańskiego, a jeżeli tacy są to w znacznej mniejszości. Cerekwicką
          i Zalef (cokolwiek to jest) pozostawię bez komentarza. Czasy Dżemu
          bezpowrotnie minęły i nie powiem, żebym bardzo żałowała. A grupy
          Maleo Reagge Rockers nie znam ani jednej piosenki a trochę w muzyce
          siedzę, nie wiem skąd Ty to wytrzasnęłaś. :) :) :)
          Jak widzisz wszystko można skrytykować a wiadomo - jeszcze się taki
          nie urodził co by wszystkim dogodził.
          • ata1979 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 23.08.07, 08:57
            Dajcie już spokój z tym Perfectem!!! Ileż można!!!! Swoją drogą
            masssakra - tak mało porządnych młodych zespołów, że muszą odkurzać
            bez przerwy te starocie, które wcale nie są "kultowe"! Kora już tak
            jęczy i coraz bardziej słychać jak ją męczą jej własne teksty - od
            paru lat nie da się ich słuchać. Albo te plastikowe Kasie....no
            dobra - teraz to jest modne - niech sobie zagra raz...No bo
            faktycznie - Miecza to chyba nikt nie słucha, choć jego piosenki są
            nie raz na wyższym poziomie niż piosenki plastików i innych
            Ostrowskich. Koleżanko slivka25 - w jakiej ty muzyce siedzisz, że
            nie znasz Maleo? Żadna filozofia znać wszystkich, którzy lecą w
            radiu. Ja fanką Maleo zdecydowanie nie jestem, ale wiem, że ludzie
            się przy nich bawią, więc może to wcale nie jest zły pomysł, żeby
            dodać jakąś alternatywę dla "gwiazd".
            Co do krytyki - muszę się z tobą zgodzić. Ale i tak uważam, że dobór
            zespołów jest wporzo - trochę dla młodych i starych, różne gatunki,
            mniej i bardziej znane - no chociaż jeden musi się spodobać (ja
            osobiście nie mogę się doczekać TERCETU :))))))
          • karma1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 23.08.07, 11:51
            Slivka, może siedzisz w muzyce, ale jak sądzę z Twojego wpisu bardoz
            monotematycznej. Malejonka zna bardzo dużo ludzi, zwłaszcza że reggae jest
            ostatnio coraz bardziej na topie, skoro nie słyszałaś nigdy o tym zespole to nie
            próbuj mi wmówić, że "siedzisz w muzyce". Tak samo totalną ignorancją jest
            twierdzenie że Szczesniak jest wyjąco-zawodząco-piszący - gość który 3 razy z
            rzędu został wokalistą roku i współpracuje z wieloma uznanymi gwiazdami
            zagranicznymi, które dla ciebie pewnie też byłyby "piszcząco-zawodzące". No cóż,
            oprócz znajomości kilku najpopularniejszych zespołach, puszczanych na okrągło w
            radiu, trzeba się trochę znac na muzyce i przede wszystkim mieć słuch. Wbrew
            pozorom młodzi ludzie nie tylko słuchają hip-hopu i techno-sieczki i zapewne
            znaleźliby się i tacy, ktorzy chcieliby posłuchać Kilijańskiego czy Cerekwickiej
            - zwłaszcza że to obecnie jedni z lepszych wokalistów Polsce, i nie jest to
            tylko moje zdanie. No ale cóż, dla Ciebie pewnie też są za bardzo "wyjąco-zawodzący"
            Cóż więc taki znawca muzyki, jak TY, słucha na codzień?
            PS. Zalef to laureat Idola, który jako jedyny sie wyłamał i gra swoją, rockowa
            muzę. Ale tego w radiu sie nie dowiesz
            • slivka25 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 24.08.07, 21:22
              "Cóż więc taki znawca muzyki, jak TY, słucha na codzień?" -
              odpowiadając na Twoje pytanie naraziłabym się na kolejną jadowitą
              odpowiedź, a tego nie chcę. Tak bardzo nie możesz znieść, że ktoś
              oprócz Ciebie może mieć słuch muzyczny, czy atakujesz dla zasady?
              Wrzuć na luz :) pozdrawiam

• karma1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 27.08.07, 12:07
                No cóż, jeśli ktoś sie wstydzi tego co słucha. TO Ty wrzuć na luz zanim
                zaczniesz wypowiadać się krzywdząco o naprawdę dobrych muzykach. Spójrz na swoje
                "jadowite" podsumowanie twórczości ludzi, których jak widać za bardzo nawet nie
                znasz a podsumowujesz krótko i dosadnie. Pytam wiec, jakie masz doświadczenie
                muzyczne skoro tak gładko krytykujesz znanych i uznanych artystów
                • slivka25 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 27.08.07, 13:31
                  He he... :) napisałam że trochę siedzę w muzyce a nie że jestem
                  znanym twórcą i krytykiem muzycznym. A jeśli mi się coś nie podoba
                  to mogę to powiedzieć bo demokrację mamy póki co i wolność słowa
                  też. Jednak zauważ, że skrytykowałam tylko Mietka Szcześniaka, który
                  może jest fajnym i miłym człowiekiem, niewątpliwie ma głos i słuch,
                  ale jego muzyka do mnie nie przemawia. Zresztą wokalistką roku
                  została też Gosia Andrzejewicz, a jaki poziom reprezentuje wiemy
                  wszyscy. Sam fakt współpracy z zagranicznymi muzykami nie jest
                  jeszcze dla mnie wyznacznikiem bycia gwiazdą. Na całym świecie
                  przedstawiciele różnych narodów ze sobą współpracują i nikt z tego
                  nie robi wielkiego halo, kiedy my się wreszcie wyzbędziemy kompleksu
                  polskości?
                  Do reszty wykonawców przez Ciebie wymienionych odniosłam się pod
                  kątem popularności wśród różnych pokoleń słuchaczy, nie umniejszając
                  przecież Okupnik czy Kiljańskiemu.
                  Polskiej muzyki słucham mało, z rodzimych wykonawców na mojej
                  playliście można znaleźć Comę, Myslovitz, Moonlight, Maleńczuka,
                  Sweet Noise, Closterkeller, Frontside, Akurat (he he), Anię Jopek. Z
                  zagranicznych - m.in.: Anathema, SOAD, RATM, Incubus, Staind, Korn,
                  Seether, Silverchair, Scars of life, Red Hot, Queen of the stone
                  age, My dying bride, Green day, Metallica, Slipknot, MM, Mudvayne,
                  Lamb of god, Lacuna coil, Evanesence, In Flames, Godsmack, Franz
                  Ferdinand, Drowning Pool, Disturbed, Cold, Slayer, Caliban, Coal
                  Chamber, Tool, Audioslave, Amon Amarth, A Perfect Circle, Soulfly,
                  Static-X, Lake of Tears, Nile, Sevendust, Nirvana, Rammstein, Dimmu
                  Borgir i dużo dużo różnych pojedynczych utworów. Skoro już wiesz,
                  karmo1, że nie wstydzę się tego czego słucham, liczę na tym razem
                  KONSTRUKTYWNĄ krytykę.
                  Ja na Dniach Mielca nie byłam - niestety byłam w pracy. Żałuję, bo
                  chciałam zobaczyć tak Hey jak i Maanam. A moi rodzice świetnie się
                  bawili na Tercecie Egzotycznym, więc to był chyba strzał w
                  dziesiątkę.
                  Pozdrawiam wszystkich!
                  • karma1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 27.08.07, 16:58
                    Oczywiscie, że każdy ma prawo do włąsnego zdania ale okreslenie, cytuję
                    "zawodząco-wyjąco-piszczący Miecz Szcześniak" nie jest wyrażeniem własnego
                    zdania tylko krytyką i to na pewno nie konstruktywną. Możesz powiedzieć, że nie
                    przepadasz na muzyką Szcześniaka tak ja np. za twórczością Maleńczuka, ale
                    gdybym powiedział, że "stękająco-zawodzącego Maleńczuka nikt nie słucha", to
                    chyba już nie byłoby własne zdanie i pewnie też, jako słuchaczka rzeczonego
                    artysty, troszkę bys sie obruszyła. Zatem różncia między własnym zdaniem a
                    krytyką nieuzasadnioną i krzywdzacą jest dość znaczna. Zauważ, ze Szczesniak
                    dostał 3 razy z rzędu nagrodę dla wokalisty, myślisz że Andrzejewicz dostanie za
                    rok i za dwa tez, bo ja szczerzę wątpię. Ta akurat gwiazda raczej nie przetwa
                    zbyt wiele sezonów -takie jest moje zdanie.
                    Odnosnie współpracy zagranicznych Gwiazda (świadomi użyłem dużej litery, bo nie
                    mam tu na myśli takich gwiazd jak Enriqe Iglesias czy Brithey Spears) bynajmniej
                    nie jest w Polsce zjawiskiem powszechnym, i jesli ktoś, kgo na śiwecie słuchają
                    miliony ludzi sam wychodzi z propozycja żeby zaspiewać z jakimś Mietkiem z
                    jakiejśc tam Polski to o czyjs to świadczy. No ale po spisie tego co słuchasz,
                    rozumiem że muzyka Szczesniaka, Kiljańskiego czy Okupnik raczje jest Ci daleka i
                    podejrzewam, że gdybym Cie zapytał o wymienienie choć 3 utworów Szczesniaka z
                    pamięci miałabyś duże problemu. Stąd moje podwójne zdziwienie, choć to bardzo
                    polskie, że tak szybko i "bezboleśnie" krytykujesz kogoś, kogo nie znasz i kogo
                    twórczości podejrzewam też nie bardzo
                    A propos Dzemu - piszesz że Manna mu chętnie byś posłuchała a Dzem to historia -
                    uważasz że Dzem powstał w 30 lat temu, a Manaam w zeszłym? Dla mnie jeden i
                    drugi zespół to oldboje, ale i jeden i drugi ma coś jeszcze do zaprezentowania.
                    Podobnie jak Perfekt, który podobnie jak dwa wcześniejsze istnieje nieprzerwanie
                    od kilkudziesięciu lat, a nie jest "odgrzewanym kotletem" jak Kombii, Pap Dance
                    czy tym podobne, oprócz starych hitów wciaz piszą nowe, niektóre całkiem fajne
                    kawałki. Popatrz na Rolling Stonesów - istnieją kupę lat, grają i czy widziałeś
                    żeby ich koncerty świeciły pustkami? Tylko u nas jest pęd do nowości a starych
                    trzeba odstawić na boczny tor. Niektórych owszem, ale nie można wszystkich
                    wrzucać do jednego wora.
                    • karma1 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 27.08.07, 17:02
                      Sorry za literówki w powyższym. Odnośnie zespołów których słuchasz sie nie
                      wypowiadam, bo o gustach się nie dyskutuje. Zresztą niektóre z tych zespołów też
                      słucham, a niektórych nawet nie znam.
                      • slivka25 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 27.08.07, 18:59
                        Heh, myślałam, że jesteś dziewczyną :)
                        Sama sobie zrobiłam test i okazało się, że potrafię wymienić z
                        pamięci bez dłuższego zastanowienia siedem piosenek Miecza (sam
                        siebie nazwał Mieczem przy okazji ostatniej płyty). Problem tkwi w
                        tym, że jeżeli nie podoba mi się pierwsza, druga, trzecia piosenka,
                        to szanse, że kolejne przypadną mi do gustu są niewielkie. A
                        stylistyka rzeczonego Mietka jest mi faktycznie daleka. Nie lubię
                        tego rodzaju wokalizy, męczy moje uszy.
                        Może Gosia Andrzejewicz nie zostanie ponownie najlepszą wokalistką
                        ale są inne gwiazdki, które są od lat na topie mimo słabych warunków
                        głosowych, podczas gdy prawdziwe talenty się marnują. Wiem, że to
                        tylko jakaś tam Polska, ale ja od naszej sceny muzycznej oczekuję
                        więcej i już.
                        Przyznaję Ci rację, nie powinno się eliminować ze sceny muzycznej
                        polskich "dinozaurów". Tylko, że podczas gdy Maanam czy Perfect
                        trwają do dnia dzisiejszego w zbliżonym składzie, o tyle Dżem bez
                        Riedla nie jest tym samym Dżemem.
                        A tak szczerze to na pewno nie obraziłabym się o Maleńczuka, też
                        trochę zawodzi. O nikogo bym się nie obraziła, bo nie ma takiego
                        artysty/zespołu, którego twórczość podobałaby mi się w stu
                        procentach. Nic na to nie poradzę, że odczuwam subiektywnie, tak
                        zresztą jak każdy człowiek.
                        Pozdrawiam!
    • ros12 Re: DNI MIELCA 2007 - znany już program !! 22.08.07, 22:52
      Słyszałem pogłoski, że zespół Manam zrezygnował z koncertu ...
      wiarygodną wypowiedz zdobyła redakcja www.orientuj.sie.pl - informuje, KONCERT
      SIę ODBęDZIE. Dział organizacji imprez z SCK kontaktował się z menedżerem
      zespołu który potwierdził koncert, ustalane są jeszcze ostatnie potrzeby.
      więcej na
      www.orientuj.sie.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka