bartekkr 14.02.08, 11:47 Hej! Wie ktos czy jakis zaklad w Mielcu zajmuje sie prostowaniem felg aluminowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomfix1 Re: prostowanie felg aluminiowych 14.02.08, 12:04 Zdaje się ze coś takiego robią na wolności niedaleko zamku po drugiej stronie gdzie jest myjnia i opony. Zobacz tam Odpowiedz Link Zgłoś
bociek22 Re: prostowanie felg aluminiowych 15.02.08, 09:30 Jedyne miejsce, gdzie dobrze prostują feli (wiem bo sam miałem taki kłopot) to mały zakład na ul. Nowej - za Unimetem skrecasz w prawo i za ok. 50 m jest po prawej zakład - chyba że jedziesz od Wolności to po lewej na końcu ulicy :) Naprawdę polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkr Re: prostowanie felg aluminiowych 15.02.08, 09:52 hmm, tylko czy maja tam dobry sprzet... zastanawiam sie czy ryzykowac w Mielcu czy moze wybrac sie do Ropczyc (www.klinikafelg.pl/). Albo poczekam jeszcze tydzien i po feriach w Krakowie sobie zrobie. W kazdym razie przejade sie tam dzis i zobacze co oferuja. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
bociek22 Re: prostowanie felg aluminiowych 15.02.08, 14:13 Jak wolisz, ale wiem, że koleś jeśli nie może to zawozi do spawania. Na mojej feldze nie ma śladu po robocie. Ale naturalnie decyzja należy do Ciebie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
termapo Re: prostowanie felg aluminiowych 15.02.08, 17:25 Panowie szoferzy - macie na pewno niezłe brczki, mocne silniki,lubicie pomykac z dużą predkością - w autach maceie ABS< CBS< SRS i inne systemy. I wy chcecie jeżdzić na spawanych felgach? Czy nie przyszlo nikomu do glowy, że spawane i prostowane aluminium lub jakis jego stop uzyty do produkcji felg potrafi zachować wewnątrz wadę, naprężenie, pecherz zuzla, wtrącenie innego metalu - i... Nigdy w życiu nie polecam nikomu spawania felg - w wytworni takich felg w Gorzycach każda - dosłownie każda felga jest badana na defektoskopie - i eliminowane są elganckie , równiutkie prościutkie felgi jesli urzadzenie wykryje najmniejszą skaze , wade lub jakies pęknięcie. Założe sie ze zadna spawana felga nie przejdzie takiego testu. Doradzam - uszkodzoną alufelge z bólem serca - ale należy wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkr Re: prostowanie felg aluminiowych 15.02.08, 18:17 Bez przesady, ja nic nie mowilem o spawaniu. Mam 2 komplety alufelg, jeden na zime i drugi na lato. Oba sa troszke skrzywione - krakowskie dziury daja im po tylku, ale bez problemu da sie na nich jezdzic. Teraz mam mozliwosc wypiaskowania ich i pomalowania wiec chce je wczesniej troche wyprostowac, zeby nie niszczyly sie piasty. Odpowiedz Link Zgłoś
someone13 Re: prostowanie felg aluminiowych 22.04.08, 16:47 zapytaj w TARGUM bo chyba już zaczęli prosotowac. Z tego co mówili to mieli kupic profesjonalny sprzęt .... Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkr Re: prostowanie felg aluminiowych 27.04.08, 12:38 Serio? A kiedy to mieli kupowac? Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkr Re: prostowanie felg aluminiowych 28.04.08, 17:45 rzeczywiscie, juz tam prostuja. Odpowiedz Link Zgłoś