27.07.06, 09:56
nie mam żadnej fobii. no może jedną... okropnie boje się pająków :)
przyszedł mi do głowy taki pomysł. co by było gdybyście na forum pogadali nie
tylko z osobami chorymi. może takie wirtualne rozmowy pomogłyby przezwyciezyć
strach przed ludźmi. tak chociaz troszeczkę.
Obserwuj wątek
    • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:09
      A o czym chcesz pogadać?
      • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:11
        przecież pogadać mozna o wszystkim :)
        skąd u Ciebie lęk przed światem?
        • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:17
          Nie mam lęku przed światem. Mam raczej problem w nawiązywaniu kontaktów.
          • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:19
            czasem tez zazdroszcze innym ze tak łatwo się klimatyzują w nowym środowisku. ja
            dopiero po którymś z kolei spotkaniu zaczynam byc sobą
            • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:22
              Mam podobnie. Czasem trudno się zaaklimatyzować.
              • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:24
                chyba przez to człowiek traci. jeśli od razu się nie zacznie nawijać to później
                jest coraz trudniej wtracić się do rozmowy. dlatego mój sposób to od razu
                zagadać nawet o jakąś głupotę :)
                • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:37
                  hmm. Nieśmiali są z regóły małomówni
                  • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:39
                    zastanowiła mnie jdena rzecz. czytałam kilka wypowiedzi na tym forum. wszyscy
                    utozsamiają się z fobikami a ich wypowiedzi się naprawde bardzo inteligentne i
                    często z duzą dawką humoru. czemu więc nie wierza w siebie?
                    • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:44
                      Dlaczego uważasz że jak ktoś jest nieśmiały to nie może być inteligentny i mieć
                      poczucia humoru?
                      • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:52
                        nie zrozumiałeś mnie
                        zastanawia mnie to dlaczego Ci ludzie w siebie nie wierzą.
                        • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:57
                          czasem słyszę beznadziejne wypowiedzi i zachowania ludzi i to oni powinni sie
                          schować w domu żeby nie gorszyć społeczeństwa
                          • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 11:24
                            No tak paru polityków bym zamknął w domach. Apropo jak brzmi skrót od słów:
                            Prawo i Sprawiedliwość i Ojciec Rydzyk?
                            • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 11:39
                              pisior hahahaha
                              • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 11:46
                                Panie prezydencie, panie premierze, ojcze dyrektorze, to nie ja to powiedziałem
                                hihi. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie :)
                                • depresyjka4 Re: pogadamy? 27.07.06, 13:22
                                  smutny idź sie pobawić na forum Społeczeństwo, tam lubia takie tematy
                                  pissowskie i rydzykowskie.
                                  • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:21
                                    Dobrze Królowo Depresyjko 4, królowo wszystkich fobików.
      • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:18
        jesteś może zarejestrowany na ebay? chciałabym cos kupić ale mój angielski jest
        do dupy a żaden polski uzytkownik nie sprzedaje tego co chcę :/ kurczaki. czy
        wiesz moze jak wygląda rejestracja i kupowanie poza polską?
        • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:24
          Jako informatyk powinienem się na tym znać hihi. Ale prawdę mówiąc nie lubię
          zakupów przez internet pomimo tego, że czasem sam programuję sklepy internetowe.
          • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:25
            uuuu pan informatyk :)
            • depresyjka4 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:32
              z tego co zauważylam jest to dość popularny wśród fobików zawód hihi :D
              • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:37
                tez to zauwazyłam. a Ty? kim jesteś?
              • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:48
                hmm. Generalizujesz
                • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:54
                  chyba nie. raczej zwróciła na to uwagę, że często tak jest. ta praca nie wymaga
                  częstego kontaktu z ludźmi. tak mi się wydaje. nie znajdziesz fobika wśród
                  przedstawicieli handlowych
                  • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:57
                    Bo nieśmiałego nie przyjmą do takiej pracy.
                    • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:57
                      bo chyba by się raczej nie nadawał :)
                      • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 10:59
                        Do tego trzeba mieć gadane, super zdolności interpersonalne.
                        • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 11:00
                          eeee nawet jak bym je miała to chyba nie chciałabym tak pracować. ludzie nie
                          chcą już słuchać kolejnego sprzedawcy mopów.
                          • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 11:42
                            Niewdzięczna praca ale z tego co się orientuję to dobry przedstawiciel handlowy
                            potrafi zarobić miesięcznie conajmniej 3 tys zł na rękę. A poza tym mylisz
                            pojęcie przedstawiciel handlowy i akwizytor. Agenci ubezpieczeniowi to też
                            pokrewny zawód. Ale to zdecydowanie nie zawód dla nieśmiałych.
                            • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 12:02
                              no i co z tego ze zarabia 3 tysiące jak zapiernicza niczym dziki osioł. zero
                              czasu dla siebie. ciągle poza domem i ciągle myślisz o pracy. kiedy on ma wydac
                              te pieniadze?
                              • qabriel Re: pogadamy? 27.07.06, 12:57
                                Majeczka, my mamy problemy z pójściem do sklepu a ty mówisz o pracy
                                przedstawiciela handlowego:) Może się mylę, ale wydaje mi się że przedstawiciel
                                handlowy musi się spotykać z wieloma ludźmi:/
                                • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 13:04
                                  chyba nie przeczytałaś dokładnie. mówiliśmy a raczej pisaliśmy o tym, że musi
                                  się z ludźmi spotykać :)
                                  • qabriel Re: pogadamy? 27.07.06, 13:15
                                    Rzeczywiście, przeczytałem tylko końcowe posty:) Spotykać się z ludźmi...zawsze
                                    sobie obiecuje, że będę się przezwycieżać, ale jak przychodzi co do czego to
                                    zawsze przegrywam z fobią - zawładnęła mną na dobre. Dwa dni temu dostałem
                                    propozycję gry w drużynie piłki ręcznej - vicemistrzami województwa
                                    podkarpackiego - odmówiłem. Zawsze odmawiam jak mnie gdzieś zapraszają, wszyscy
                                    mnie lubią - ale ja wszystkich się boję:/
                                    • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 13:21
                                      no to żeś pan narobił
                                      czego się bałeś?
                                      nie chciało ci się?
                                      nieżałujesz teraz?
                                      można to jeszcze odwołać?
                                    • depresyjka4 Re: pogadamy? 27.07.06, 13:21
                                      biedny qabriel ;(
                                      a Ty to chyba jakiś nowy tu jesteś? napisz coś o sobie, będzie mi bardzo miło ;)
                                      • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 13:36
                                        jestem nowa owszem :)
                                        nie mam dziś ochoty na pracę więc weszłam na to forum, żeby poznac problemy
                                        inncyh. zrozumiałam teraz dziwne zachowania koleznaki z klasy. z pewnością miała
                                        takie problemy jak wy. szkoda, ze wtedy o tym nie wiedziałam.
                                      • qabriel Re: pogadamy? 27.07.06, 13:44
                                        Nie jestem taki znowu nowy - siedze tu od kilku miesięcy, ale ostatnio mniej się
                                        udzielałem - zakochałem się i wogóle:) Jestem z podkarpacia(Przemyśl), mam 15
                                        lat, mam na imię Gabriel, ta propozycja wstąpienia do zespołu jest dalej
                                        aktualna ale ja nie odważe się grać:/
                                        • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:05
                                          chłopie jesli ktoś ci złozył taką propozycję to znaczy ze niezły jestes w te
                                          klocki. bedziesz żałował tego kiedyś zobaczysz.
                                          • qabriel Re: pogadamy? 27.07.06, 14:14
                                            Majeczka odrazu widać, że jesteś "normalna":) Ja zacząłem żałować w momencie gdy
                                            dostałem zaproszenie, bo już wiedziałem, że odmówie. Co prawda, za wiele bym
                                            sobie nie pograł - chodzi o to, że drużynie potrzebny jest rezerwowy bramkarz,
                                            ale jednak - grać w takiej drużynie to wyróżnienie.
                                            • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:25
                                              pomysl sobie tak:
                                              zgodze się, zagram a później będzie juz tylko łatwiej
                                              zeby przezwyciezyć strach trzeba się z nim zmierzyc
                                              zgraj prosze Cię a później opiszesz jak było
                                              • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:29
                                                Popieram ciebie. Szkoda talentu
                                              • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:34
                                                Mam do ciebie pytanko jak to się stało że trafiłaś na to forum? Wybrałaś
                                                pierwsze lepsze? Czy interesujesz się tą tematyką?
                                                • majeczka34 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:57
                                                  juz pisałam
                                                  chciałam poznać wasze problemy. kiedys nawet nie wiedziałam ze istnieje taka
                                                  choroba i ze jest tak powszechna
                                    • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 14:24
                                      Trzeba było skorzystać. Może byś zrobił karierę sportową
                                      • qabriel Re: pogadamy? 27.07.06, 14:44
                                        Wątpie. Fobik i kariera sportowa??:) Jak gram z kolegami w szkole to (zazwyczaj)
                                        jestem dobry, ale czym mecz jest na wyższym szczeblu tym spisuje się gorzej -
                                        raz podczas meczu podałem piłkę do przeciwnika(spanikowałem). Jestem silny
                                        fizycznie ale słaby psychicznie, wyglądam na przystojnego, inteligentnego,
                                        silnego i opanowanego chłopaka a w praktyce jestem tylko silny(noo...może
                                        jeszcze przystojny troche jestem:P).
                                        • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 16:01
                                          musisz się przełamać
                                        • macaaron Re: pogadamy? 27.07.06, 17:58
                                          Qabriel:

> [...]wyglądam na przystojnego, inteligentnego,
                                          > silnego i opanowanego chłopaka a w praktyce jestem tylko silny(noo...może
                                          > jeszcze przystojny troche jestem:P).

No może tak, bo chyba nie da się wyglądać na przystojnego, takim nie będąc?

MacAaron
                                          • qabriel Re: pogadamy? 27.07.06, 22:15
                                            No dobra dobra, każdemu może się zdarzyć:P
            • robbert4 Re: pogadamy? 27.07.06, 15:41
              A propos informatyków , znalazłem coś w internecie pod adresem
              www.humorek.com.pl/c2/s/35.htm
              bez obrazy ale to śmieszne :)
    • macaaron Re: pogadamy? 27.07.06, 13:18
      Majeczka 34:

> co by było gdybyście na forum pogadali nie tylko z osobami chorymi.

Mogłoby się zrobić więcej osób chorych. ;>

> może takie wirtualne rozmowy pomogłyby przezwyciezyć strach przed ludźmi. tak
      > chociaz troszeczkę.

Niewirtualne nie pomagają.

Do przerzucania się krótkimi wypowiedziami w czasie rzeczywistym służy czat do
      tego forum (link na stronie głównej, pod nazwą forum). Wejdź tam wieczorem.

MacAaron
      • illusiomatic Re: pogadamy? 27.07.06, 15:38
        zapraszam wszystkich na czat dziś o 20.00
        • depresyjka4 Re: pogadamy? 27.07.06, 15:53
          nie lubie czatów ale moze wpadnę na chwilkę.
          • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 16:05
            No co ty nie obejrzysz w tv "Turbulencja II strach przed lataniem" ? hihihi
            • depresyjka4 Re: pogadamy? 27.07.06, 16:18
              głupot nie oglądam.
              poza tym coś czuję, że tak jak wczoraj ta małpa wyrzuci mnie z pokoju :(
              • pestka71 Re: pogadamy? 27.07.06, 16:33
                Ostrzegam, że czat bywa uzależniający!
                • depresyjka4 Re: pogadamy? 27.07.06, 18:30
                  tez mi coś hehe. i tak już jestem uzalezniona od komputera ;)
                  • smutny78 Re: pogadamy? 27.07.06, 19:59
                    A gdzie jest forum dla uzależnionych od kompa :)
    • airvaves Re: pogadamy? 31.07.06, 19:43
      pogadamy pod warunkiem ze jestes menem co sie zajmie kobitą..;DDD
      • largeman Re: pogadamy? 31.07.06, 19:58
        airvaves napisała:

> pogadamy pod warunkiem ze jestes menem co sie zajmie kobitą..;DDD

a Ty jestes kobitą co sie potrafi zająć menem? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka