Dodaj do ulubionych

Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziecka

24.05.07, 11:43
Wiem,że to temat bolesny ale tak myślę,że w naszym mieście i okolicach nie
tylko ja jedna jestem Aniołkową mamą.Poszukuję dziewczyn w podobnej
sytuacji,możemy razem sie wspierać pomóc sobie,podzielić sie bólem,strachem,
żalem.Zapraszam.No i jedna sprawa jest organizowane spotkanie 2 czerwca w
Poznaniu dla takich mam jak my,organizuja je dziewczyny z organizacji
"Dlaczego"może ktos miałby ochote pojechać?
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 24.05.07, 18:22
      Witaj:)

Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tego spotkania? Myślę, że znajdzie się
      kilka (naście?) osób, które zainteresuja sie tym tematem.
      Pozdrawiam ciepło :)))
      • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 24.05.07, 22:56
        Wystarczy wejść na stronę www.dlaczego.org.pl, potem wejść na forum odnośnie
        spraw organizacyjnych i tam jest post pt spotkanie w Poznaniu, jakby były
        problemy podaje linka
        www.dlaczego.org.pl/forum/view.php?bn=nowe_organizacyjne&key=1179683037.
        Gdyby były osoby chętne to mogłybyśmy zorganizować takie coś w Ostrowie - zawsze
        to bliżej:)
        • misiaczek187 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 25.05.07, 10:07
          Ja należę do takich osób i to dwukrotnie. Myśle,że nie ma rzeczy,która boli
          bardziej...
          • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 25.05.07, 10:17
            Witaj!Gdybys chciała porozmawiać to pisz na maila gazetowego jestem
            dostepna,ewentualnie na gg (podam w mailu)Pozdrawiam
            • nati_dziubek Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 25.05.07, 16:52
              Mnie rowniez spotkalo to dwa razy ... 2 raz 6 tyg temu ... ;(
    • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 30.05.07, 23:00
      Podrzucam temat. Naprawdę nie ma nas więcej???????Nie wierzę,dziewczyny nie
      bójcie się.
    • edmer Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 02.06.07, 11:05
      Witajcie!
      Jestem mamą,która straciła córeczki w sierpniu 2006 w 19/20 tc. Powoli doszłam
      do siebie.Codziennie chodziłam na cmentarz.Niedawno zrobiliśmy nagrobek naszym
      maleństwom.Teraz znowu mam stresy,bo jestem w szpitalu z zagrożoną ciążą (22
      tc)i jakoś nie mogę myślec optymistycznie..Pozdrawiam wszystkie mamy aniołków.
      • chantal10 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 02.06.07, 14:24
        :(
        Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Wiem, że łatwo mi mówić, ale proszę -
        postaraj sie nie denerwować, to nie pomoże Tobie ani Twojemu Maleństwu! Wierze,
        że wszystko będzie dobrze i że już niedługO powitamy w naszym mieście kolejną
        mieszkankę/mieszkańca:-)

GłOWA DO GóRY!!!
      • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 03.06.07, 13:35
        Witaj!
        Doskonale wiem, że sie boisz. Ja wiem, że też będę sie bać jeśli mi sie uda
        ponownie zajść w ciążę. Taki strach będzie nam towarzyszył zawsze czy to o
        dziecko jeszcze nienarodzone czy już będące na świecie.Wierzę, że będzie
        dobrze,trzymam kciuki za ciebie i maleństwo i pamiętaj, że masz aniołki w
        niebie,które nie pozwolą zrobić krzywdy i pomogą ci być silną.Pozdrawiam i
        przytulam wirtualnie.
    • edmer Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 04.06.07, 10:03
      Dzięki za wsparcie:)Narazie wygląda na to,że jest ok.Mam zalożony szew na
      szyjkę.Teraz czeka mnie leżenie plackiem do końca ciąży,ale co tam zrobię
      wszystko żeby nasza córcia urodziła się w terminie:))
      • chantal10 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 04.06.07, 10:50
        Na pewno będzie dobrze!!
        Będziesz leżeć plackiem, odpoczywać się relaksować :-)
        Życzę wszystkiego dobrego !!!!
        --
        Ślub2008
        Bocznica
      • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 04.06.07, 11:03
        Hej!
        Leż plackiem skoro każą:)Będzie dobrze.Mam takie pytanie dośc osobiste tylko nie
        wiem czy pisać tutaj czy wysłac na priv.Może jednak wysle na priv.Jesli chcesz i
        możesz to odpisz.Pozdrawiam
        • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 14.06.07, 10:59
          No miłe panie naprawdę jest nas tak mało?????????????????????
          • chantal10 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 14.06.07, 12:02
            Mało niestety Was nie jest, ale mało osób zagląda na nasze forum :(
            • zuziak25 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 04.07.07, 12:58
              Po raz kolejny podrzucam temat...Naprawde nie ma się czego bać kochane zapraszam
              do kontaktu...
    • graza-1 Re: Poszukuje matek po poronieniu i stracie dziec 13.08.07, 22:21
      Witam ja również należe do aniołkowych mam straciłam swoją córeczke
      pięć lat temu. 15 pazdziernika jest Dniem Dziecka Utraconego i
      właśnie dzisiaj byłam w Kościele bo chcę zamówić msze na ten dzień z
      wymieniankami. Niestety nie zastałam proboszcza wiec dokładnie nic
      nie ustaliłam będe coś wiedziała za jakieś dwa tygodnie. A wy co o
      tym sądzicie aby i u nas w Ostrowie była taka msza? Pozdrawiam
      wszystkie Aniołkowe Mamy
    • zuziak25 Do graza-1 14.08.07, 11:20
      Jak dla mnie pomysł bardzo dobry,w którym kościele miałaby byc ta masza i jak
      miałyby wyglądać te wymienianki?Pozdrawiam
      • graza-1 Re: Do graza-1 14.08.07, 21:26
        W Kościele Miłosierdzia Bożego przy ul.Limanowskiego. Co do tego wymieniania to
        jeszcze nie wiem jak by to wyglądało bo jak pisałam wczoraj nie rozmawiałam
        jeszcze z proboszczem. Miło , że pomysł się spodobał mam nadzieje że uda się
        zorganizować tą msze a jak nie to będę próbowała w innym Kościele. Pozdrawiam
        • zuziak25 Re: Do graza-1 16.08.07, 14:37
          Witaj.To moja parafia,mieszkam niedaleko.Proboszcz jest raczej w porządku nam
          nie robił problemu żeby odprawić mszę za Tomeczka.Myślę, że sie zgodzi pod
          warunkiem,że będzie wolna intencja.Gdybyś potrzebowała pomocy w tej sprawie to
          moje gg 8176126.Pozdrawiam Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka