Dodaj do ulubionych

Nowy Jork, apokalipsa

15.04.25, 23:52
Scenariusz dla horrora.

Subway (metro) , dzien powszedni. Mezczyzna wchodzi do wagonu i zajmuje miejsce. Jeden z pasazerów daje mu cos, co wyglada jak papieros. Facet zaczyna palic. Wagon jest wypelniony dymem. Pozostali pasazerowie przechodza do innego wagonu.
Palacy mezczyzna umiera. Po chwili do wagonu wchodzi czarny mezczyzna. Widzi siedzace zwloki i bez wahania uprawia z nim seks. Potem przeszukuje i okrada zwloki. Wychodzi na nastepnej stacji. Do wagonu wchodzi inny Czarny, sorry afroamerykanin. Widzi zwloki, przeszukuje i okrada to, co zostalo niedokradziono przez poprzedniego mezczyzne. Zanim jeszcze wyszedl, do wagonu wchodzi starsza kobieta, która przeszukuje zwloki. Nie ma co pladrowac. Koniec filmu.

A jaka realnosc?
Zwloki jezdzace w Nowym Jorku i tam gwalcone i okradzione ... symbol dzisiejszego stanu Ameryki.

nypost.com/2025/04/15/us-news/cause-of-death-still-a-mystery-after-autopsy-on-corpse-sexually-violated-on-nyc-subway-train-officials/

Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 00:22
      Opisujesz coś czego w NYPost nie ma.
      Plus takie coś już było przerabiane 50 lat temu.
      • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 00:33
        felusiak1 napisał:

> Opisujesz coś czego w NYPost nie ma.

felusiak, Ty nie zalapales. Ja napisalem scenariusz horroru na podstawie tego co przeczytalem w NyPost, a zeby byl ciekawy, to troche ubarwilem. Przciez zaznaczylem w poscie otwierajacym watek, ze to scenariusz horroru, a jako tytul filmu, ma byc tytul watku.

> Plus takie coś już było przerabiane 50 lat temu.

Wiec ten stan Ameryki nie jest tylko dzisiejszy? To juz trwa przynajmniej od 50 lat!
        • boavista4 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 01:21
          Subway nowojorski jest okropny, ale nie az tak jak napisales!
          To jest wielki temat - ogromna metropolia , magnes dla ludzi, szczegolnie dla ubogich, multikulti, brak wspolnoty socjalnej, etyki moralnej, dzungla pod kazdym wzgledem, religia w zaniku.
          Nowy Jork jest i byl przykladem dla wszystkich wielkich metropoli na calym swiecie! Nic dziwnego ze nazwano NY - Gothem, miastem diabla. Dlatego ludzie opuszczaja NY tak szybko jak tylko moga. bogaci tu przebywaja tylko przez pare dni w roku, wiekszosc czasu przebywaja w swoich parkowych rezydencjach, z daleka od metropoli. Polski Greepoint tez pustoszeje, Nastepne pokolenia znajduja piekniejsze i mnierjsze miasteczka, albo wracaja do Europy.
          • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 09:52
            boavista4 napisał(a):

> Subway nowojorski jest okropny, ale nie az tak jak napisales!

Kino ma swoje zasady, i bez ubarwienia zaden film nie bylby ciekawy. Wtedy to bylby film dokumentalny, a ja napisalem scenatiusz do horroru. :-)
        • boomerang Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 02:23
          > Ja napisalem scenariusz horroru na podstawie tego co przeczytalem w NyPost, a zeby byl ciekawy, to troche ubarwilem

Seksualny stosunek mężczyzny ze zwłokami drugiego mężczyzny to niezwykle barwna scena, no i być może wciągająca widza o orientacji LGBTQ, a to za kadencji Trumpa już jest passé.
          • bmc3i Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 09:42
            boomerang napisał:

> > Ja napisalem scenariusz horroru na podstawie tego co przeczytalem w Ny
            > Post, a zeby byl ciekawy, to troche ubarwilem

>
            > Seksualny stosunek mężczyzny ze zwłokami drugiego mężczyzny to niezwykle barwna
            > scena, no i być może wciągająca widza o orientacji LGBTQ, a to za kadencji Tru
            > mpa już jest passé.

Stosunek seksualny ze zwłokami to nekrofilia, nie mająca nic wspólnego z LGBT
            • boomerang Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:00
              > to nekrofilia, nie mająca nic wspólnego z LGBT

Być może, ale nie ma pewności.
              • bmc3i Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:01
                boomerang napisał:

> > to nekrofilia, nie mająca nic wspólnego z LGBT
                >
                > Być może, ale nie ma pewności.

Jest pewność. Próba zasiania niepewności, to standardowy sposób działania FSB.
                • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:04
                  bmc3i napisał:

> Jest pewność. Próba zasiania niepewności, to standardowy sposób działania FSB.

Ha, ha. Ktos w USA zgwalcil zwloki, a winna jest FSB.
                  Bmc, ty jestes genialny!!!!
                  • bmc3i Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:12
                    igor_2025 napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    >
                    > > Jest pewność. Próba zasiania niepewności, to standardowy sposób działania
                    > FSB.
                    >
                    > Ha, ha. Ktos w USA zgwalcil zwloki, a winna jest FSB.
                    > Bmc, ty jestes genialny!!!!

Jednak masz problemy z rozumieniem języka polskiego, mimo nawet samoogłaszanej biegłości.
                    • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:20
                      bmc3i napisał:

> Jednak masz problemy z rozumieniem języka polskiego, mimo nawet samoogłaszanej
                      > biegłości.

Czlowieku, tylko chory na umysle czlowiek w tym przypadku przypomnial cos o sluzbach specjalnych.
                      • bmc3i Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:28
                        igor_2025 napisał:

> bmc3i napisał:
                        >
                        >
                        > > Jednak masz problemy z rozumieniem języka polskiego, mimo nawet samoogłas
                        > zanej
                        > > biegłości.
                        >
                        > Czlowieku, tylko chory na umysle czlowiek w tym przypadku przypomnial cos o slu
                        > zbach specjalnych.

No właśnie mówię że nie rozumiesz. Ani kontekstu ani treści
                        • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:32
                          bmc3i napisał:

> No właśnie mówię że nie rozumiesz. Ani kontekstu ani treści

Alez doskonale rozumiem Twoja probe obwinic mnie w tym, ze staram sie cos tam sprowokowac. Ale to takie glupie, ze na powazne tego komentowac nie widze sensu.
                          A wiesz, ze brak poczucia humoru doprowadza do wczesniejszego starzenia sie?
              • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:08
                boomerang napisał:

> Być może, ale nie ma pewności.

Zgadza sie, nie mozna wykluczyc tego, ze sprawcem byl czlowiek, nalezacy do LGBT, amator nekrofilii. Na to wskazywaloby, ze jednak wybral zwloki mezczyzny.
            • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:02
              bmc3i napisał:

> Stosunek seksualny ze zwłokami to nekrofilia, nie mająca nic wspólnego z LGBT

Mam dwojaki stosunek do Twojego, bmc , postu. Nie wiem w jaki sposob odbierac to co Ty napisales. jesli to tylko informacja dla boomeranga, to jedna sprawa, a jesli Ty wystepujesz w roli obroncy LGBT, to calkiem inna. W drugim przypadku nie chcialbym, zeby Ty znajadowal sie z tylu ode mnie. :-)

p.s. generalnie tem watek jest zartem, chociaz przyznam,ze to czarny humor. Bo gdy czytasz takie widomosci, to tylko poczucie humoru pozwala nie zwariowac.
              • bmc3i Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:13
                igor_2025 napisał:

> bmc3i napisał:
                >
                > > Stosunek seksualny ze zwłokami to nekrofilia, nie mająca nic wspólnego z
                > LGBT
                >
                > Mam dwojaki stosunek do Twojego, bmc , postu. Nie wiem w jaki sposob odbierac t
                > o co Ty napisales. jesli to tylko informacja dla boomeranga, to jedna sprawa, a
                > jesli Ty wystepujesz w roli obroncy LGBT, to calkiem inna. W drugim przypadku
                > nie chcialbym, zeby Ty znajadowal sie z tylu ode mnie. :-)
                >
                > p.s. generalnie tem watek jest zartem, chociaz przyznam,ze to czarny humor. Bo
                > gdy czytasz takie widomosci, to tylko poczucie humoru pozwala nie zwariowac.

Zostałem kiedyś okradziony w nowojorskim metrze, można więc powiedzieć że jestem z nim zaznajomiony,
                • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:23
                  bmc3i napisał:

> Zostałem kiedyś okradziony w nowojorskim metrze, można więc powiedzieć że jeste
                  > m z nim zaznajomiony,

Ja w paryskim, ale strata nie byla duza, powiedzialbym symboliczna.
                  • bmc3i Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:27
                    igor_2025 napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    > > Zostałem kiedyś okradziony w nowojorskim metrze, można więc powiedzieć że
                    > jeste
                    > > m z nim zaznajomiony,
                    >
                    > Ja w paryskim, ale strata nie byla duza, powiedzialbym symboliczna.

Metro w Paryżu, to taki sam syf jak nowojorskie. Może jeszcze gorsze. W każdym razie co najmniej równie brudne.
                    • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:35
                      bmc3i napisał:

> Metro w Paryżu, to taki sam syf jak nowojorskie. Może jeszcze gorsze. W każdym
                      > razie co najmniej równie brudne.

Wrazenie mialem okropne. Najbardziej przerazali ludzi o bardzo ciemnej karnacji, ktore skakali przez bramki, zeby nie placic za przejazd, i nikt im nie zwracal na to uwage, chociaz pracownicy metra byli w poblizu,
          • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 09:56
            boomerang napisał:

> Seksualny stosunek mężczyzny ze zwłokami drugiego mężczyzny to niezwykle barwna
            > scena, no i być może wciągająca widza o orientacji LGBTQ, a to za kadencji Tru
            > mpa już jest passé.

W tym przypadku plec nie gra tak duzej roli, wazne, zeby objekt zainteresowania byl martwy. A ja nie slyszalem nic o tym, zeby Trump wypowiadal sie w temacie stosunkow zywych z martwymi. Wiec scenariusz horroru nie jest o tematyce passe.

• boomerang Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:10
              > wazne, zeby objekt zainteresowania byl martwy.

Jest zasadnicza różnica pomiędzy zwłokami mężczyzny i kobiety jako obiektów stosunku seksualnego. Co prawda ani w jednym, ani w drugim przypadku dzieci z tego nie będzie, ale jednak poziom oburzenia widza (np. Trumpa) nie będzie ten sam dla obu przypadków.
              • igor_2025 Re: Nowy Jork, apokalipsa 16.04.25, 10:29
                boomerang napisał:

> Jest zasadnicza różnica pomiędzy zwłokami mężczyzny i kobiety jako obiektów sto
                > sunku seksualnego. Co prawda ani w jednym, ani w drugim przypadku dzieci z tego
                > nie będzie, ale jednak poziom oburzenia widza (np. Trumpa) nie będzie ten sam
                > dla obu przypadków.

Po bardzo dlugim przemysleniu musze przyznac Tobie racje. To niewatpliwie musial byc czlonek LGBT, ktorego pociagaja martwe osoby tej samej plci.
                Wiec trzeba bedzie wprowadzic ograniczenia , i zaznaczyc , ze film nie dla Trumpa.:-)
                • petronella.kozlowska Niemcy, Saksonia 16.04.25, 11:23
                  www.bild.de/regional/chemnitz/chemnitz-mann-toetet-mitbewohner-und-vergewaltigt-die-leiche-67cb0e61e06e8b4f9a621d9c

www.bild.de/regional/chemnitz/leichenschaender-terrorisiert-jva-leipzig-afghane-pruegelt-und-fordert-sex-67d429df1df9a5398091fa48
                  • igor_2025 Re: Niemcy, Saksonia 16.04.25, 11:34
                    Dawniej bylo jakąś lepiej. Na pewno to wszystko również istniało, ale mniej o tym pisalo sie, a przez to wydawało się, że jest normalnie. Obecnie czlowiek łapie sie za głowę, gdy czyta podobne newsy.

• petronella.kozlowska Re: Niemcy, Saksonia 16.04.25, 13:17
                      igor_2025 napisał:

Dobrze, że przeczytałeś

www.bild.de/regional/hannover/hannover-aktuell/doppelmord-von-wennigsen-killer-von-ehepaar-erhaelt-lebenslange-haftstrafe-83717156.bild.html
                      • igor_2025 Re: Niemcy, Saksonia 16.04.25, 15:03
                        petronella.kozlowska napisała:

> Dobrze, że przeczytałeś

Zawsze czytam to co mnie podrzucaja moje wspolrozmowcy, jak rowniez bardzo uwaznie czytam co oni pisza. Moze nie zawsze odpowiadam, bo czasami nic ciekawego i nie jest warte komentarza.
                    • caesar_pl Re: Niemcy, Saksonia 16.04.25, 16:36
                      igor_2025 napisał:

> Dawniej bylo jakąś lepiej. Na pewno to wszystko również istniało, ale mniej o t
                      > ym pisalo sie, a przez to wydawało się, że jest normalnie. Obecnie czlowiek łap
                      > ie sie za głowę, gdy czyta podobne newsy.
                      >
                      A czy 20 late temu mniej o tym pisano?Wtedy byl juz internet jak dzisiaj,paredziesiat stacji TV w HD.Bylo to samo co dzisiaj,lecz Nachodzcow bylo 10 razy mniej.
                      • igor_2025 Re: Niemcy, Saksonia 16.04.25, 17:50
                        caesar_pl napisał:

> A czy 20 late temu mniej o tym pisano?Wtedy byl juz internet jak dzisiaj,paredz
                        > iesiat stacji TV w HD.Bylo to samo co dzisiaj,lecz Nachodzcow bylo 10 razy mni
                        > ej.

Ha ha, wszystko zalezy od tego, co 20 lat znaczy dla kazdego z osobna. Dla jednego to cale zycie, a dla drugiego to zaledwie wczoraj..
    • boavista4 Re: Nowy Jork, apokalipsa 30.05.25, 02:58

Jasiu pyta babcię:
      - Babciu, a ty możesz mieć dzieci?
      - Nie, nie mogę.
      Na to Jasiu do swojego kolegi:
      - Widzisz Hubercik, a mówiłem ci, że babcia jest samcem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka