21.01.14, 13:14

Witam.
Mam dosc ciemne mieszkanie i moja pachira stoi przy oknie ale liscie ma bardzo skromne, male. Ogolnie drzewko wyglada na bardzo biednie chociaz dbam o nie. Z 5 lodyg zaplecionych w warkocz ostaly mi sie trzy :( Zupelnie nie znam przyczyny dlaczego one obumarly (w rocznym odstepie czasu). Raz mozliwe, ze przelalam drzewko, ale to tylko jedna lodyga by zdechla? Ale stalo sie. Nie odratowalam. W kazdym badz razie chce zadbac o to co mi zostalo. Pod koniec tego miesiaca przeprowadzam sie do slonecznego mieszkania. Mam zamiar przyciac drzewko - odmlodzic je, zeby teraz urosly piekne duuuze liscie. Kiedy mam to zrobic? Luty? Marzec? A tak wogole to myslalam ze pachira lubi cien... Mylilam sie?
Z gory dziekuje za rady.
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Pachira 21.01.14, 19:11
      to twoje? forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=72494&p=4377727&hilit=pachira#p4377727

Nigdy nie mialam pachry, ale z tego co widac na fotkach, to nie tylko zostala przelana, ale brak jej swiatła i ma zasoloną ziemię /biały nalot/ od podlewania nie odstałą kranówką i jest ogólnie zabiedzona.
      www.swiatkwiatow.pl/pachira-pachira-wodna-drzewo-butelkowe--pachira-aquatica-id443.html
      • mmajcka Re: Pachira 21.01.14, 20:44
        Tak to moje drzewko i wolanie o pomoc.
        Wlasnie wiem, ze jest ona biedna i dlatego chce ja ratowac. Pdlewam zawsze odstana woda, wiec teaz nie wiem jaka mam uzywac. Przegotowana? Mam jej w takim razie zmienic ziemie??
        • wanda43 Re: Pachira 23.01.14, 13:50
          Ja bym zmieniła, ale w marcu/kwietniu. Do podlewania używaj przegotowanej i odstałej przynajmniej dobę.
          • mmajcka Re: Pachira 23.01.14, 17:13
            Dziekuje za rady :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka