aree 03.07.06, 13:10 Czy ktoś wie może w jaki sposób dożywić kwiaty magnezem kiedy go nie ma w nawozach? Mam 4 różne nawozy do kwiatów, w żadnym nie ma magnezu. Czy ktoś zna jakieś preparaty ewentualnie domowe metody? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabla Re: Magnez do kwiatów 04.07.06, 17:23 Ja znalazłam taki oto nawóz: www.zielonypasaz.pl/go/_info/?id=554 Pogrzeb na stronie - może mają więcej nawozów, które zawierają magnez. Pozdr Odpowiedz Link
usianka Re: Magnez do kwiatów 07.07.06, 18:19 Prosze, nie smiej sie tylko, ale moze po prostu wrzucic kawalek tabletki z magnezem do wody (takiej dla ludzi) i wlac do tego normalną dawke nawozu jaki tam masz w domu? Nie wiem czy to dobry pomysł, ale jak juz nic nie znajdziesz to moze..... Odpowiedz Link
aree Re: Magnez do kwiatów 07.07.06, 20:11 usianka napisała: > Prosze, nie smiej sie tylko hej Usianka, ja się nie śmieję, bo sama o tym pomyślałam, ale boję się przedawkować. Kompletnie nie znam się na ilościach. Myślałam, że może ktoś już przeprowadzał takie eksperymenty... Tabletki (dla ludzi) już mam, będę magnezować kwiaty :) Odpowiedz Link