ssit 17.09.06, 18:50 Jak pomóc kwiatkowi który jest cały w delikatnej pajęczynie a na niej takie małe białe robaczki. Pierwszy raz mam do czynienia z takim przypadkiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palenie-zabija Re: jak pomóc ? 17.09.06, 18:59 to się chyba nazywa przędziorek. nie jestem do końca pewien. wpisz w jakiejś wyszukiwarce i zobacz czy rzeczywiście to o to chodzi:) pozdrawiam. Odpowiedz Link
muka77 Re: jak pomóc ? 17.09.06, 20:56 Na poczatek, zanim kupisz chemie polecam splukac porzadnie woda kwiata, przedziorki nie lubia wilgoci. Na przedziorki niezly jest srodek o wdziecznej nazwie "karate". Odpowiedz Link
alvia Re: jak pomóc ? 18.09.06, 00:07 Też bym go wypłukała. Niektórzy przędziorków i innych szkodników pozbywają się za pomocą denaturatu z wodą. Odpowiedz Link
zosl Re: jak pomóc ? 19.09.06, 19:24 Przęziorek pojawia sie wtedy , gdy jest sucho.Wniosek :roślina byla przesuszona.Po oprysku wraca trudno do dobrej kondycji.Ostroznie z opryskiem! Odpowiedz Link
muka77 Re: jak pomóc ? 19.09.06, 20:44 Oj niestety przedziorki sa perfidne ;), mi sie pojawily na palmie, ktora jest kilka razy dziennie spryskiwana... Odpowiedz Link