prucha 06.08.07, 11:54 Dostałam takiego sukulenta i nie mogę nigdzie znaleźć jego nazwy.Może ktoś pomoże? Z góry dziękuję. picasaweb.google.pl/prucha3/Kwiatek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oka5 Re: co to ? 25.08.07, 11:57 Szkoda, że nie ma zbliżenia liści. Szukałabym w rodzaju Sedum (Sedum rubrotinctum?) albo w rodzaju Oscularia. Wygląda mi to na coś z Afryki Południowej. Najpewnieszą odpowiedź daliby Ci na jakimś forum kaktusiarskim. Odpowiedz Link
prucha Re: co to ? 25.08.07, 15:23 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Kaktusiarze też twierdzą,że to rozchodnik, ale nikt nie ma pewności, jaki;) Zbliżenia większego już nie dam rady zrobić;) Podany przez was rodzaj rozchodnika jest podobny, ma tylko grubsze listki.Może mój z racji uprawy w domu zmarniał i dlatego jest drobniejszy. Raz jeszcze dziękuję. Odpowiedz Link
doroq Re: co to ? 26.08.07, 08:37 www.superogrod.pl/90,encyklopedia.htmlprzesyłam ci link .Wydaje mi się że to Sedum morganianum .Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
prucha Re: co to ? 26.08.07, 10:40 Sedum morganianum miałam,ma dużo grubsze liście.Wydaje mi się,że to jednak coś innego, chyba że po prostu mam zabiedzoną wersję;)) Ale bardzo dziękuję za link;)) Odpowiedz Link
gabula777 Re: co to ? 26.08.07, 11:11 Piszesz, że uprawiałaś w domu i to jest najbardziej prawdopodobna przyczyna delikatnego wyglądu tego rozchodnika.Moim zdaniem to rozchodnik biały. Odpowiedz Link