verdeschi 10.04.08, 09:47 Mam inwazję tarczników w domu, są na połowie kwiatków i trutka na owady nie działa. Czym ubić cholery? Pomóżcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paacynka Re: Tarczniki, ratunku! 11.04.08, 13:20 nie cierpię paskudztwa, trzeba by czymś spryskać, ale na tarczniki są konkretne preparaty. i trzeba by je pozdejmować pałeczkami higienicznymi namoczonymi w spirytusie lub denaturacie Odpowiedz Link
anilewel Re: Tarczniki, ratunku! 17.04.08, 10:38 witaj, w ubiegłym roku miałam inwazję tego paskudztwa - myslałam, że wszystkie benjaminki spisane zostały na straty (myłam je, ściągałam tarczki ostrą szmatką i nic)...pomógł dopiero środek Bayera Confidor. Dwa razy podlalismy kwiatki i spokój...tylko u nas to chyba były czerwce (b.podobne do tarczników), ale myślę, że i z tarcznikami sobie poradzi. Powodzenia Odpowiedz Link
verdeschi Re: Tarczniki, ratunku! 22.04.08, 08:18 O, dzięki. A gdzie można ten Confidor kupić? Odpowiedz Link
anilewel Re: Tarczniki, ratunku! 22.04.08, 15:12 kupiłam w sklepie ogrodniczym...powinni też mieć w marketach typu Castorama czy Obi :) Odpowiedz Link
jadwiha Re: Tarczniki, ratunku! 20.05.08, 17:03 są dobre preparaty na bazie parafiny. Do pryskania rośliny. U mnie zadne pałeczki owadobójcze do podlewania nie działały, to samo podlewanie i mechaniczne usuwanie. dopiero parafinowy preparat. Od roku tarczniki nie wróciły. Kupiłam w Obi. Odpowiedz Link